hits

Bruk nevene dine riktig, mann..Kjære deg, du som valgte å slå et menneskene som ligger mitt hjerte aller nærmest. Et menneske jeg kunne gått i døden for, om nødvendig. Et menneske jeg gjør alt jeg kan for. En mor, en far, en sønn, en bror... Det betyr at jeg lider når ting ikke er greit i mine øyne, personen kan takle det på en helt annen måte enn meg og bagatellisere det hele. Men skaden er skjedd, og jeg vil at du og alle andre som snakker med knyttnever skal vite at et lite slag over kjeften kan gi større skader enn et hovent ansikt lappet sammen med noen sting, og nye tenner satt inn der de har blitt borte i dragsuget av slaget.


Mulig du ikke har det så bra? Kanskje er du frustrert over hvordan du blir, eller har blitt behandlet av andre? Har du problemer med ditt innerste, og sliter med å få avreagert slik at du til slutt eksploderer og mister fornuften? Er du deprimert? Skuffet over verden og menneskeheten? Livet har kanskje gitt deg slag på slag? Drittlei av alt og alle? Kanskje er det ingen av de delene som driver deg. Hva vet jeg? Kanskje er det bare slik du er? Gir det å slå et annet menneske deg en tilfredsstillelse på noen måter? Slår du for å være tøff i capsen og vise deg? 

Det er vel egentlig ikke jeg som skal sitte her å lure på hva som plager deg. Det er du som bør lure på hva som plager meg! Men du vil neppe spørre...

Det som plager meg er at du mest sannsynlig ikke, hverken ser eller forstår hvor store ringvirkningene et enkelt knyttneve slag har! Jeg mener, alle vet hvor lett det er å skade noen for livet, kanskje t.o.m drepe noen om man treffer "uheldig". Det er nok ikke det som er målet med litt boksing, men det kan fort bli konsekvensen. 

Å bekymre meg for konsekvensene av dine mindre heldige valg, burde jeg sluppet. Bilder av et blodig ansikt sitter som limt på netthinnen min, det stikker meg rett i hjertet der det svir mest, og gjør meg utrolig trist. Har du tenkt på det? I såfall, betyr det noe?

Tenk på hvor mange mennesker du rammer. Jeg er sikker på at ingen i din familie er stolte av din oppførsel, jeg kan ikke tro at du heller er det når du tenker deg om. Du har kanskje barn, er du ikke redd for at dette kan bli fortalt dem? Dine foreldre? Søsken? Bryr du deg ikke om hva de må føle? Skam, fortvilelse og oppgitthet. Dine handlinger fører med seg sorg i uskyldige menneskers liv, dessverre ser det ikke ut til å ha noen virkning på deg. Kan jeg håpe på at du da for din egen skyld, tenker deg om før du neste gang hever knyttneven? Du har ingen garantier for at du er like heldig ved neste korsvei!

Det er mange som tar knyttnevene i bruk uten og ofre en tanke de ringvirkningene det kan gi. Det vil alltid være andre enn den du slo som vil lide under dette. Foruten om det så skal du selv leve med at du kanskje har gjort et menneske blind, lam, psykisk skadelidende og i verste fall slått noen til døde. Er det verdt det?

Tenk deg om, for din egen skyld i det minste! Når du slår, gjør det vondt på plasser du ikke ser eller trenger å høre om i ettertid. Det var ikke meg du slo, men vit at det gjorde vondt!

https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #sloss #slå #knyttnever #slosskamp #kamper #slag #død #skade #pårørende #empati #uansvarlig #konsekvenser #ringvirkninger #lemlestet #familie #barn #sorg #fortvilelse #egoisme #fremtid #hjelp

20 kommentarer

Jegskriveromhverdag

22.05.2015 kl.13:41

Bra innlegg! Ha en fin dag! : )

Lillja.blogg.no

22.05.2015 kl.13:41

Jegskriveromhverdag: Takk for det!

God helg :)

SoulConnection

22.05.2015 kl.14:25

Trøsteklemmer. Det er ikke bare at det gjør vondt og sårer å bli slått, men det kan mest sannsynlig komme mange fysiske og psykiske ringvirkninger mange år etterpå. Derfor skal man aldri la være å anmelde vold. Skal ta meg tid til å skrive litt om dette selv når jeg finner roen til det. Ha en flott Pisenhelg Lillja.

Lillja.blogg.no

22.05.2015 kl.14:27

SoulConnection: Takk for det.

Ha en fin pinse du og :)
Jeg har hevet hånden en gang, jeg slo?. Jeg slo av sinne og frustrasjon. Livet var så langt nede, og jeg var blitt så tråkket på at jeg holdt på å forsvinne inn i meg selv. Det var ingenting igjen.

Jeg slo, og skammen var et faktum.

Det er den enda. Jeg har aldri lagt skjul på det, jeg har tatt min straff i forhold til anmeldelse, glattselle, og ikke minst dom.

Jeg kan aldri gjøre det om. Jeg har snakket med mine barn om dette, og jeg har ikke skjult det for andre.

Skammer meg den dag idag?. Kommer aldri over det.

Nei det er ikke lov til å slå. Ringvirkningene er enorme. Jeg slo ikke en som var mindre for å bli stor, jeg slo ikke fordi det passet meg å hevde meg selv. Jeg slo i fult sinne, og det gjør vondt enda så mange år etterpå.

Lillja.blogg.no

23.05.2015 kl.10:29

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Den ser jeg. Du er en modig kvinne, som står for det du mener og gjør. Kredo!
Kan jo ikke gjøre noe annet..)

Lillja.blogg.no

23.05.2015 kl.10:33

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jo, du kunne vist en helt annen side. En feig en! Men nei - det er ikke deg. You go girl!
Tusen takk. Jeg kan ikke være feig. Jeg har gjort det, og jeg fikk min straff på alle mulige måter.

Skulle ønske jeg kunne hatt det ugjort, men nei. En dyrekjøpt lærepenge på alle mulige måter.

Lillja.blogg.no

23.05.2015 kl.11:01

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja, og ved å ikke holde slikt hemmelig så kan det jo få noen til å tenke seg om.

Skulle ønske jeg visst hva jeg skulle si som får deg til å føle deg bedre. Du har gjort opp for deg, tilgi deg selv :) Enkelt sagt, men likevel sant!

Riksløven

23.05.2015 kl.11:40

Jeg har blitt slått og slått igjen da jeg var yngre. Vokste opp i et tøft miljø i Oslo.

Men aldri slått noen i voksen alder, har hatt lyst, men aldri løftet neven. Men bare det at jeg fikk lyst skammer jeg meg over fortsatt, bare det at jeg tenkte tanken =/

Slike ting kan ha utrolig store ringeffekter. Alt vi gjør påvirker andre rundt oss. Hvis vi skader en, skader vi den personen og alle rundt dem. Godt tema, viktig.

Ha en flott dag! =)

Lillja.blogg.no

23.05.2015 kl.11:50

Riksløven: Så bra at du ikke har slått!

Jeg har heller ikke følt noen behov for å slå eller smelle med skapdører. Likevel kan jeg være eitrende forbannet!

Det å slå omfatter så mye mer enn vi tror.

:)
Det er faktisk ikke bare bare.

Min oppvekst var fysisk avstraffelse, Det var vanlig.

Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle slå. Ikke barn, og ikke andre om det ikke var i selvforsvar.

jeg brøt sirkelen. Jeg klarte meg i alle stormer, og var stolt?

Mitt problem er jo at jeg tapte min egen kamp om du skjønner?. Jeg var ikke sterk nok.

Ellers har jeg gått videre. Jeg vet at det aldri skjer igjen. Det er et kapittel som er over? Det er ikke slik jeg er.

Valget mitt er jo enkelt gå videre, med hvet hodet, men sammtidig kjenner jeg på den skuffelsen over meg selv? Rare greier, men slik er det.:)

Lillja.blogg.no

23.05.2015 kl.13:04

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jeg kan skjønne hva du mener :) Du må bare være sterk og vite med deg selv at du gjør det rette :)

Lillja.blogg.no

23.05.2015 kl.13:09

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: :)

24.09.2015 kl.09:17

Jeg angrer på at jeg ALDRI slo. Jeg burde gjort det. Så hadde jeg kunnet gå med rett rygg. Istedet tok jeg med meg skammen og bøyde nakken. Og sånn har jeg gått hele livet. Med hånfliren bak ryggen.

Lillja.blogg.no

24.09.2015 kl.17:31

Anonym: Det er trist men knyttnever hadde vel neppe hjulpet. Det å gå med rak rygg sitter i hodet og ikke i nevene.

.

16.11.2015 kl.21:33

vet av flere mobbere som har skiftet helt væremåte etter en saftig omgang med egen medisin.. Så det hjelpe faktisk mot slike, og det treng ikke og skje mer enn én gang før de innser at det ikke er kult å mobbe :p (er ikke for vold i det hele tatt, kun selvforsvar)

Lillja.blogg.no

16.11.2015 kl.22:53

.: Det er sant!

Skriv en ny kommentar