hits

Har du tenkt å se filmen "Bølgen"? Her er min mening om den!


Bølgen, med Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner i hovedrollen, var en voldsom opplevelse. Først og fremst så kan jeg si at det skaper en viss forventning, når to av norges største skuespillere, har hovedrollene. Og tidvis så levde filmen opp til forventningene mine! Skuespillerne gjorde sin jobb, overbevisende!

Jeg skal ikke snakke så mye om selve handlingen, det er jo ikke så moro for de som ikke har sett den. Men, effektene i filmen som, f.eks denne bølgen, var marerittaktig! Jeg synes også skildringen av historien var god, og på en måte så er den vel ikke helt urealistisk heller. Tafjordulykken krevde mange menneskerliv, den gangen det skjedde og om noe slikt skulle skje igjen, som det nok vil før ellers seinere, så håper jeg virkelig at en nødsituasjon vil være litt mer tilrettelagt. Fjellene i Geiranger er jo overvåket med tanke på dette. Og verden har sett resultatet av flere ras/skjelv.

Når jeg tenker på de menneskene som bor i slike rasutsatte områder, så kan jeg lure på hvorfor de vil det? Men, selvsagt, skjønner jeg det. Det er deres hjemplass! Det å skulle flytte til en slik utsatt plass ville nok stoppet meg om faren var stor nok.

Filmen varer i to timer, og jeg syns den første timen var vel drøy. Langtrukket! Men når ting begynte å skje så fløy tiden og plutselig var det over. Vet ikke helt hva jeg skal si om slutten egentlig, men så spennende var den ikke. Men hva skulle vel vært en god slutt på denne? 

Konklusjonen får bli at dette var en helt grei film som var verdt ca. 2 timer av en fredagskveld. Jeg liker norske filmer, syns vi har gode skuespillere og det å gå på kino er noe helt annet enn å se på tv. 

Fønix kino i Kristiansand har ikke den største kiosken i verden og den var stappfull, men køen gikk relativt fort unna. Og siden det var premiere så delte de ut 4 gratis popcorn som en gest. Jeg er glad jeg ikke vant siden jeg satt på rad 16, og hadde neppe løpt ned til scenen for å hente premien. Rad 16, liksom!

 

https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #film #filmanmeldelser #kino #tv #skuespillere #norskfilm #tzunami #ras #fjell #bølgen

8 kommentarer

Jeg har skikkelig lyst til å se denne filmen. har alltid vært stor fan av Kristoffer Joner, så alle filmer med han i må bare være på min "har sett" liste.. hehe.. Takk for litt forhåndsinfo..

Tonje Pettersen

29.08.2015 kl.10:02

Gleder meg til å se den på kino selv seinere en gang :)
Jeg skal se denne? uten tvil.

Jeg har gledet meg siden de begynte å snakke om den.

Jeg er opptatt av utsate plasser. Fasinert over mennesker som bosetter seg der jeg aldri hadde turt å bo.

Som å kjøre fra Bergen til Voss. Det er store steinblokker som ligger midt på gårdene, og de har bygget hus tett inntil. Det er galskap det?

Gleder meg uten tvil..

Madeleine

29.08.2015 kl.16:28

skal nok se den etterhvert ja =)

Lillja.blogg.no

29.08.2015 kl.16:31

SirkusGravningen: Ingen årsak. Ja, jeg liker også han og synes han er dyktig. Verdt å få med seg :)

Lillja.blogg.no

29.08.2015 kl.16:32

Tonje Pettersen: Ja, bare å glede seg :)

Lillja.blogg.no

29.08.2015 kl.16:32

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Hehe, ja akkurat rette ord. Galskap! :)

Lillja.blogg.no

29.08.2015 kl.16:32

Madeleine: Bare å glede deg :)

Skriv en ny kommentar