hits

Du som varsler om kontroller.. Er du klar for å miste en av dine kjæreste?


Der er det promillekontroll.. fartskontroll.. beltekontroll.. Snuten sett her og der - både på land og i vann! Hva pokker feiler det folk? Javisst er det surt å få bot men er det så ille når det er du selv som har det fulle ansvaret for det?

Det er nemlig ditt ansvar. Og når det koker ned til det som er det virkelige livet så bør du tenke deg om litt før du advarer andre om politiets kontroller. 

Mennesker blir drept i bilulykker der rus, og andre overtredelser er involvert. Hvordan kan du være sikker på at den kontrollen du advarer mot ikke er nettopp den som kunne reddet livet til din mor, tante, venn eller barn?

Det ropes ut om "snutejævler", som står her og der. Er dere helt tullete eller?

Mange er det. Jeg kjenner at jeg koker over når man aktivt går inn å legger tilrette for kjøring som kan ødelegge et annet menneskets liv. Ikke bare den som kjører og blir truffet, men alle i disses omgangskrets! Hele familier kan gå i oppløsning.

Så før du slenger inn en advarsel så bør du være bevisst tanken på, at den som står deg aller nærmest er den som kan utsettes for akkurat det politiet jobber mot, ulykker på veien!

Ingen vil vel det, så la vær å varsle om dette. Det kan redde liv, og er helt unødvendig!

Del videre dette innlegget, så vi får stoppet denne idiotien!

https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #politi #rusa #rusmidler #kontroller #varsling #ulykker #landevei #idioti

 

14 kommentarer

Jeg tenker som så at promille kontroller trenger vi mange av. Det er utrolig hvor mange som kjører i påvirket tilstand. Det er helt greit med slike kontroller..

Jeg hadde faktisk ringt politi om noen av mine satte seg inn bak rattet i påvirket tilstand.

Lillja.blogg.no

03.09.2015 kl.08:20

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det hadde jeg også gjort!

Anne

03.09.2015 kl.12:03

Hei! VELDIG, EKSTREMT bra at du tar opp dette! Folk er så utrolig korttenkte! Promillekontroller bør foretas MYE oftere, på alle døgnets tider, ikke minst søndag morgen. Dessuten bør folk si mer fra når de ser mistenkelig kjøring, for det er jo en del som bruker andre stoffer også.

Et stort problem er også TRETTHET og at det finnes så få steder man kan stoppe for å hvile seg. Da jeg kjørte til Hallingdal for noen år siden, ble jeg plutselig trett, selv om jeg hadde sovet nok. Det var en lidelse å måtte kjøre flere mil før det var et sted å kjøre til siden for å stoppe.

Særlig når det er varmt og solen står på, så skal det mye til å IKKE bli trett når man kjører.

Det er lett å si at man skal være opplagt når man setter seg inn i bilen. Man er jo det, og man vet om man har sovet lite eller nok. Så går det bra, og man er våken lenge, men plutselig melder trettheten seg selv om man ikke kunne forutse det, og det er ingen steder å kjøre til siden. Hva gjør man da?

Lillja.blogg.no

03.09.2015 kl.12:19

acsalvorligetulleside: Det er sant det du skriver! Enkelte steder på veien så kjører man over små riller om man kommer utenfor egen kjørebane. Det kunne jo vært noe å gjøre på alle veier. Man våkner jo litt til da. Men uansett, man burde heller ikke kjøre når man er trett.

Anne

03.09.2015 kl.14:40

Ja, det er en idè. Det er verst å komme over i motgående kjørefelt, så foruten å lage midtdelere, så burde ALLE småveier også bli utstyrt med riller i midten. Klart man ikke skal BEGYNNE å kjøre når man er trett, og det gjorde ikke jeg heller, og man kan tro at man har sovet nok. Så det er fortvilet når man plutselig merker det på en vei hvor det er LANGT til neste mulighet for å kjøre inntil eller helt av veien.

Lillja.blogg.no

03.09.2015 kl.14:41

acsalvorligetulleside: Helt enig :)

tjl

03.09.2015 kl.18:21

Jeg er helt uenig i innlegget!

Om folk blir tatt uten sele, ruset eller for fort osv, så har de allerede kjørt for langt i tilstanden.

Om man vet det er kontroll så blir du å kjøre pent, med sele og edru.

Da har man fårebygget at personen kjører galt. For ulykken kan skje mellom startpunkt og kontrollsted også. :)

Lillja.blogg.no

03.09.2015 kl.18:24

tjl: Du får mene hva du vil, og jeg er like uenig med deg, som du med meg :)

Per Inge Østmoen

03.09.2015 kl.22:06

Hei, jeg er også uenig i synspunktet om at man ikke skal varsle om politikontroller. Jeg ser ingen god tanke i å skulle ønske at medmennesker tas i kontroll.

Informasjon om kontroller virker preventivt, vet man at det er kontroll så kjører man ikke bare lovlydig der og da - man tenker seg om: "Jeg burde jo være edru/la være å ta den forbikjøringen/ikke kjøre så hasardiøst også når det ikke er kontroll, der fikk jeg sannelig noe å tenke på." Dette har en pedagogisk verdi, vi har ingen rett til å ønske mennesker vondt - og det er hva vi gjør dersom vi ønsker at de skal bli tatt. Vi må med andre ord ha tillit til at mennesker kan lære uten å måtte bli straffet.

Ja, jeg kommer til å fortsette å varsle medtrafikanter om kontroller - og jeg vil også oppfordre til edruelig og ansvarlig kjøring.

Lillja.blogg.no

03.09.2015 kl.22:13

Per Inge Østmoen: Dette er en tankegang jeg ikke forstår.

Politiet kunne likegodt bare sluttet med kontroller, mener du?

Folk som ikke holder seg til reglene for å ferdes ute i trafikken bør taes, og de bør taes hardt. Før de dreper eller lemlester noen. Da nytter det fint lite å si jeg burde jo...

Men, men - du får forsvare det du og andre som ikke skjønner hva de sier når det gjelder dette. For det er nettopp det jeg vil påstå... Dere forstår ikke.

C

08.09.2015 kl.11:03

En annen ting er jo at hvis man ofte bryter loven med vilje og blir tatt i kontroll, så kan man for eksempel miste lappen. Da blir en person som ikke skulle vært i trafikken, tatt ut av den... Det blir de ikke hvis de alltid blir varslet. "Vi har ingen rett til å ønske mennesker vondt", vi har vel strengt tatt rett til å ønske at folk håndhever loven og at de som ikke gjør det skal få sanksjoner slik at de tenker seg om to ganger neste gang!

Lillja.blogg.no

08.09.2015 kl.11:05

C: Veldig enig med deg :)

joikabolla

11.09.2015 kl.07:08

Hmm. Men å varsel om en kontroll vil jo kansje redd livet til en av dine nærmeste? Husk at ulykka kan skje mellom start og kontroll.

Lillja.blogg.no

11.09.2015 kl.11:28

joikabolla: Javel..

Skriv en ny kommentar