hits

Søte fristelser... Så enkelt å lage!

Snart jul, og baksten er igang! Jeg kan med hånda på hjertet love at det ikke blir 7 sorter her i huset, men noen må det jo bli. Jeg elsker kaker, dessverre, og i jula så får jeg bare la meg friste litt.

Dette du ser her er en oppskrift jeg fant ut jeg skulle se om fungerte, og det gjorde den. Så det kan kanskje kalles min versjon av små munnfuller med suksessterte! Passer perfekt fordi du kan fryse de. Noe jeg allerede har gjort, singelfryst.

Jeg skal ikke si at jeg er så veldig bakeglad, det ble nok mye mer baking når ungene var små og oppskriftene var slett ikke av de enkleste. Jeg er over den perioden nå så nå er det lettest mulig som teller. Disse små munnfullene har jeg rett og slett laget av ferdigkjøpt kransekakemasse. Som du ser på bildet så rullet jeg ut kuler som jeg trykket flate.



Ferdig stekt så de slik ut.

Oppskift:

1/2 kg kransekakemasse som man ruller ut til små kuler, som man trykker flate. Stekes i ovnen på 180 gr. i 7-8 minutter. Avkjøl!

Kremen:

150 gr meierismør

150 gr melis 

2 eggeplommer

Bland smør og melis godt, tilsett eggeplommene på slutten.

Smelt 1/2 plate kokesjokolade, og ha den over kakene. Jeg varmet sjokoladen i mikroen og brukte en t-skje til å fordele sjokoladen. 

Dette er noen kaloribomber, men fy så gode. Jeg brukte heller ikke lang tid på dette, og vil nok lage disse flere ganger. Likevel så vil jeg bake en suksessterte, en dag jeg får ånden over meg. 

Glutenfri, er disse også :)

 

Jeg skriver om livet, døden, sorgen, gleden og min sønns hjertetransplantasjon. Ta en titt, og følg meg gjerne her: https://www.facebook.com/lillja.blogg/

#blogg #kaker #suksessterte #oppskrift #julekaker #fristelser #småkaker #jul

14 kommentarer

Lisa Rørvik

23.11.2015 kl.22:34

Dette så kjemep godt ut, takk for n fin oppskrift :)

Lillja.blogg.no

23.11.2015 kl.22:41

Lisa Rørvik: Ingen årsak! Ja, disse er kjempe gode :)

ida

23.11.2015 kl.23:30

Å NAM! De her så kjempe gode ut, "stjeler" oppskriften jeg ;)

Lillja.blogg.no

23.11.2015 kl.23:32

ida: Versegod, nydelige er de :)

Toril

23.11.2015 kl.23:43

Nam, nam :p De så kjempegode ut :) Tusen takk for at du delte oppskriften :)

Ønsker deg en kjempefin mandagskveld :)

Klem fra Toril
Greit med ting en er glad i da.

Jeg er ingen baker. Det kan jeg med hånden på hjertet si. Dette er mest rot og bal for min del.

Heldigvis har jeg datteren min som liker å holde på.

Så lenge hun er i hus er det jo greit.:)

Lillja.blogg.no

24.11.2015 kl.13:29

Toril: Ingen årsak :)

Lillja.blogg.no

24.11.2015 kl.13:29

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Hehe, kjenner at jeg skulle hatt en jente av og til :)
Ja hun er veldig grei å ha. Kjempekos med ei jente også::)

Lillja.blogg.no

24.11.2015 kl.14:25

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det vil jeg tro :)

annebe

24.11.2015 kl.22:57

Veldig greit med noe lettvint ...bakte endel kaker til jul før, nå baker jeg heller rundstykker og slikt :) Så kjøper jeg is og kransekake...det er det som blir spist ...kan godt hende jeg forsøker disse du har laget her :) Fin førjulstid til deg :)))

Lillja.blogg.no

25.11.2015 kl.15:19

annebe: Ja, jeg orker ikke det helt store :)

Ha en fin førjulstid du med :)

Mona

27.11.2015 kl.12:43

Hei. Lurer på om du koker eggkremen?

Lillja.blogg.no

27.11.2015 kl.12:49

Mona: Hei.

Nei, denne er uten koking og mye bedre vil jeg si.

Jeg har temperert smør som jeg blander med lik mengde melis, visper til alt henger sammen så har jeg i eggeplommene tilslutt :)

Skriv en ny kommentar