hits

Luftig glede! + oppskrift.


Rundstykker hrer julen til, og koldtbordet, julebordet, frokostbordet osv. For hva er vel bedre enn saftige og luftige rundstykker til godt plegg? Hjemmelaget selvsagt! Vel, i mitt hode s komplementerer rundstykker et godt mltid. Om de er gode vel og merke.

I revis har jeg bakt disse rundstykkene, som aldri har sltt feil. Til jul, konfirmasjoner, bursdager osv. Jeg pleier bake mellom 50-60 stykker i slengen, som jeg fryser ned. S tiner jeg de i komfyren noen minutter, og vips s har jeg alltid "ferske" rundstykker servere!

Denne oppskriften deler jeg gjerne fordi jeg kan huske at jeg stadig var ute p "prveren", fr jeg en gang fikk denne idiotsikre oppskriften hos min kjre tante, Olaug. Er du p leit etter den perfekte oppskriften, s prv denne!

Oppskrift:

2 egg

250 gr. margarin

1,2 liter H-melk

6 ss sukker

2 ts salt

2 pk trrgjr

2 kg hvetemel

Ha alt i en stor bolle, utenom gjr og mel. Melken og eggene m vre temperert. Det sper du i etterp, litt og litt. Kn ut deigen godt og sett til heving i ca. 45 minutt. Trill ut rundstykker og etterhev ca. 20 minutt. Pensle med egg eller melk. Stekes p 225 grader midt i ovnen i ca. 10-12 minutt. Avkjl p rist!

Jeg tror at eggene, som er i deigen, er rsaken til at disse blir s luftige!

Del gjerne oppskriften.

Mvh. https://www.facebook.com/lillja.blogg/

#blogg #bakelyst #rundstykker #luftig #egg #saftig #oppskrift #jul #koldtbord #hytid #frokost #mat #kosthold #anbefales

10 kommentarer

Tonje Pettersen

29.11.2015 kl.13:01

Varme rundstykker til frokost er noe av det beste som finnes !

Lillja.blogg.no

29.11.2015 kl.13:03

Tonje Pettersen: Enig! :)

Daniel Miller

29.11.2015 kl.14:17

Nam, disse s utrolig gode ut :D nr skulle jeg komme spise sa du? hehe

Lillja.blogg.no

29.11.2015 kl.14:20

Daniel Miller: Dren str alltid pen hos oss :)

Cathrine Narum

29.11.2015 kl.16:04

Disse s utrolig gode ut, s disse skal prves! :) Men det blir ikke mer enn halv oppskrift ;) Takk for tips :)

Lillja.blogg.no

29.11.2015 kl.16:05

Cathrine Narum: S gy! Hper du fr de til, og det gjr du sikkert - er s enkelt.

Lykke til, fortell gjerne hvordan det gikk :)
Deilig med skikkelige boller::)

Lillja.blogg.no

30.11.2015 kl.11:34

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja, virkelig :)

sandra

17.03.2016 kl.17:55

heisann disse s kjempegode ut! :) men hvor mye gjr bruker du p denne oppskriften? hvor mange blir det snn ca ?

Lillja.blogg.no

17.03.2016 kl.22:54

sandra: 100 g trrgjr og det blir mellom 70 og 80 alt etter som hvor store du nsker de :)

Skriv en ny kommentar