hits

Luftig glede! + oppskrift.


Rundstykker hører julen til, og koldtbordet, julebordet, frokostbordet osv. For hva er vel bedre enn saftige og luftige rundstykker til godt pålegg? Hjemmelaget selvsagt! Vel, i mitt hode så komplementerer rundstykker et godt måltid. Om de er gode vel og merke.

I årevis har jeg bakt disse rundstykkene, som aldri har slått feil. Til jul, konfirmasjoner, bursdager osv. Jeg pleier å bake mellom 50-60 stykker i slengen, som jeg fryser ned. Så tiner jeg de i komfyren noen minutter, og vips så har jeg alltid "ferske" rundstykker å servere!

Denne oppskriften deler jeg gjerne fordi jeg kan huske at jeg stadig var ute på "prøveren", før jeg en gang fikk denne idiotsikre oppskriften hos min kjære tante, Olaug. Er du på leit etter den perfekte oppskriften, så prøv denne!

Oppskrift:

2 egg

250 gr. margarin

1,2 liter H-melk

6 ss sukker

2 ts salt

2 pk tørrgjær

2 kg hvetemel

Ha alt i en stor bolle, utenom gjær og mel. Melken og eggene må være temperert. Det sper du i etterpå, litt og litt. Knø ut deigen godt og sett til heving i ca. 45 minutt. Trill ut rundstykker og etterhev ca. 20 minutt. Pensle med egg eller melk. Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca. 10-12 minutt. Avkjøl på rist!

Jeg tror at eggene, som er i deigen, er årsaken til at disse blir så luftige!

Del gjerne oppskriften.

Mvh. https://www.facebook.com/lillja.blogg/

#blogg #bakelyst #rundstykker #luftig #egg #saftig #oppskrift #jul #koldtbord #høytid #frokost #mat #kosthold #anbefales

10 kommentarer

Tonje Pettersen

29.11.2015 kl.13:01

Varme rundstykker til frokost er noe av det beste som finnes !

Lillja.blogg.no

29.11.2015 kl.13:03

Tonje Pettersen: Enig! :)

Daniel Miller

29.11.2015 kl.14:17

Nam, disse så utrolig gode ut :D når skulle jeg komme å spise sa du? hehe

Lillja.blogg.no

29.11.2015 kl.14:20

Daniel Miller: Døren står alltid åpen hos oss :)

Cathrine Narum

29.11.2015 kl.16:04

Disse så utrolig gode ut, så disse skal prøves! :) Men det blir ikke mer enn halv oppskrift ;) Takk for tips :)

Lillja.blogg.no

29.11.2015 kl.16:05

Cathrine Narum: Så gøy! Håper du får de til, og det gjør du sikkert - er så enkelt.

Lykke til, fortell gjerne hvordan det gikk :)
Deilig med skikkelige boller::)

Lillja.blogg.no

30.11.2015 kl.11:34

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ja, virkelig :)

sandra

17.03.2016 kl.17:55

heisann disse så kjempegode ut! :) men hvor mye gjær bruker du på denne oppskriften? å hvor mange blir det sånn ca ?

Lillja.blogg.no

17.03.2016 kl.22:54

sandra: 100 g tørrgjær og det blir mellom 70 og 80 alt etter som hvor store du ønsker de :)

Skriv en ny kommentar