hits

Nydelig hjemmelaget iste, uten sukker!


Jeg drikker mye, av alt egentlig. Er vel en såkalt "tørster". Iste er noe jeg synes er veldig godt om sommeren, så det går endel av det da. Problemet er at utvalget er skralt når det gjelder de sukkerfrie variantene. Så, hvorfor ikke lage det selv, tenkte jeg!

Vel, som tenkt, så gjort.

Oppskriften er veldig enkel, så enkel at jeg undrer meg over hvorfor jeg i det hele tatt har kjøpt iste, isteden for å lage den selv?

Oppskrift:

Trakt den teen du ønsker. Mitt tips er å la teposene ligge i vannet, til teen er helt avkjølt, slik at den får trukket ut mye smak. Jeg har brukt 4 teposer til 1 liter vann. Dette er en smakssak, så prøv deg frem. Når det gjelder hvor søt, og hva du skal søte teen med så er det mange muligheter. Enkelte tesorter syns jeg man godt kan klare å drikke uten søtning, som f.eks Camillete og Peppermynthe (traktet av blader).

Dersom jeg søter teen så har jeg brukt 3-4 suketter, til 1 liter vann. Det er sikkert mulig å søte den med honning også, jeg har ikke prøvd det men det skal jeg neste gang!

Det går så fort å lage denne teen, at jeg aldri lager mengder av det. Jeg fyller en, en og en halv liters flaske eller en mugge, og har den stående i kjøleskapet. Perfekt å ha med i båten, og i tursekken, jeg kommer unna "død" brus uten kullsyre og masse kunstige tilsetningstoffer - og det beste av alt er at jeg får akkurat den smaken jeg vil ha, uten sukker!

Server med isbiter :)

#blogg #hjemmelaget #tilsetningsstoffer #sukkerfri #iste #te #sparetisp #tips #oppskrift #drikke 


 

6 kommentarer

lisarorvik

12.04.2016 kl.11:11

Dette hørtes godt ut :)

Lillja.blogg.no

12.04.2016 kl.11:12

lisarorvik: Ja, prøv selv. Er nydelig :)
Alt hjemmelaget som er laget etter ønske må jo smake godt. Deilig dette.:)

Lillja.blogg.no

12.04.2016 kl.13:35

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Ikke sant. Nydelig :)

missmommy.blogg.no

12.04.2016 kl.23:30

Dette skal jeg prøve! Tid for iste igjen og hjemmelaget er vel både bedre og sunnere:)

Lillja.blogg.no

13.04.2016 kl.10:14

missmommy.blogg.no: Ja, det er jeg helt sikker på :)

Skriv en ny kommentar