hits

Hverdagens drittsekk...Når den "gamle damen", på bussen fnyser mot deg, idet du tilbyr henne setet du sitter på. "Nei du, bare sitt der, som alle andre som ikke tar hensyn!" Hun ser ikke at du selv kanskje er dødssyk, og virkelig må hente alle dine krefter for å orke og stå. 

Eller du flytter deg til den ytterste kanten av verden, for å gjøre deg selv mest mulig usynlig, slik at personen i rullestolen kan komme forbi. Forbi kommer han da, men han kjører over tåa som stikker ut i din åpne sko, og tar seg ikke bryet med å beklage engang. Det er så vondt at du tror du skal sprenges!

Du holder flysetet ditt i 90 grader under hele flyturen, av hensyn til barnet som sitter bak deg, som har lyst å tegne. Selvsagt gjør du det, selv om ryggen verker og du er så trett at du holder på å stupe! Etter to minutter med tegning, så blir aktiviteten byttet ut med å sparke i setet ditt, hoppe i sitt eget og dra med seg halve håret ditt i det samme dragsug - med klissete hender. Og det varer hele de neste 2 timene, som er igjen av flyturen! Åja, jeg ante ikke at du kunne ha migrene!

Når du slipper et menneske foran deg i dokøen, til tross for at du har sett at hun har sneket seg frem, sakte men sikkert, så tenker du at hun må være veldig nødig. Mer enn deg selv, som holder på å bli gul i øynene fordi du MÅ pisse - NÅ! Hun setter seg på do, og snakker i telefonen. Lenge, og bare fjas! Uten å ofre køen hun nettopp snek seg forbi, en eneste tanke!

Du kjenner til dette du og, gjør du ikke? Kanskje bare på andre måter, der du ofrer deg selv og ditt behov, for å ta hensyn til andre mennesker, som regelrett driter i deg og dine behov. Det hensynet du viser, sees ikke, og tas som en selvfølge! 

Som regel er det helt greit, man orker ikke engasjere seg og observerer i det stille. Men noen ganger, så er det liksom nok og man lurer på hvilken navlebeskuende, inkompetent drittsekk man egentlig har ofret seg for? Det er jo ingen selvfølge at denne "ofringen" ikke har kostet noe..

Nei huff.. Dette hensynet er ikke alltid like lett og ta, og slett ikke å se. Det krever nemlig en god porsjon høflighet, oppdragelse og ikke minst sosial intelligens for å forstå og utøve dette. Og hva skjedde med det å være takknemlig? Ta hensyn?

Det finnes en type mennesker som stadig sier at ingen tar hensyn til de. Jeg har en liten misstanke om at det nettopp er disse "hensynsløse", som er de samme personene. 

Noe skal det smake, sa kjerringa og feis i kålen!

#blogg #høflighet #ofre #hensyn #hensynsløs #egoistisk #navlebeskuende #utakknemlig #takknemlig #drittsekk

2 kommentarer

john

27.08.2016 kl.19:18

Tror du har helt rett. De som syter og klager mest er de mest hensynsløse. Ingen tvil om det. Bra innlegg.

Lillja.blogg.no

28.08.2016 kl.13:12

john: Takk for det :)

Skriv en ny kommentar