hits

Skrævkringla! 

Noen mennesker gir deg en større støkk i livet, en støkk du skulle vært foruten! Samtidig så gir det et lite rom for refleksjon, og ikke minst en undring hvorfor ting er som de er.

En smal vei, svingete, humpete med steile fjellskråninger og ikke noe videre oversiktlig, med en fartsgrense på 80 km/t. Det betyr at det kjøres fort, veldig fort. Som regel går det greit! I dag kunne det gått galt! I dag var det min tur til å kjenne på den følelsen - det kunne gått galt.

På denne veien, med møtende biler, og biler bak meg - så åpenbarer det seg en syklist. Tro meg, han kom plutselig. For det første så var han lite synlig, der han kom syklende i stor fart, i veikanten. På denne veien så betyr veikanten, nesten i midten av mitt kjørefelt. For her snakker vi smale veier! (For de som kjenner til den, så snakker jeg om Ålefjærveien til Vennesla).

Jeg vil nesten si at mannen var kamuflert i de samme fargene som skogen er, det som avslørte han var hans svarte sykkelbukse. Hva tenker dere syklister, når dere kler dere opp i fancy tøy som nesten ikke vises mot den grønne skogen? Og hvordan kan dere våge dere ut på slike veier?

Altså, denne syklisten som plutselig dukket opp, midt i veien, og skapte en forferdelig situasjon, for min del i alle fall. En situasjon som kunne gjort slik at jeg hadde drept eller lemlestet et menneske! Jeg kunne sittet her med livet i ruin! Hvordan i alle dager skulle jeg kunne levd med vissheten om at jeg hadde drept eller skadet noen? Nei, det hadde ikke gått! Hva tenker syklisten? 

Jeg må virkelig spørre, hva tenker de som har laget disse reglene og lovene om at det er greit at syklistene, som ALDRI kommer opp i 80 km/t, skal få lov til å ferdes der biler med den farten, er?

Scenarioet som utspant seg her var at jeg stod på bremsene, da jeg oppdaget denne mannen. Det samme gjorde bilene bak meg, og den nærmeste unngikk såvidt å kjøre inn i bakparten på min bil. Jeg kunne ikke svinge unna, hverken til høyre eller venstre. Med møtende biler ble det ganske så tett! Heldigvis hadde syklisten god fart på sykkelen så gapet mellom oss ble fort større. Men det var ikke store avstanden på oss.

Min første reaksjon var at jeg ble livredd, ja nesten på gråten. Jeg måtte faktisk stoppe og kjøre til siden for å hente meg inn. Fy f.. det var nære på, hjertet holdt på å hoppe ut av brystkassen min! Kanskje kunne mitt liv blitt snudd på hodet, og endret seg til å bli et levende mareritt. Stakkars syklisten, han har sikkert noen som bryr seg om han, han også. Det var mange krisetanker som fløy gjennom hodet mitt! Tenk om jeg hadde drept han, eller skadet han på noe vis.

Sakte men sikkert så slapp denne støkken meg, men jeg sluttet ikke å tenke på det likevel. Jeg gikk fra å være livredd og skjelven, til lynforbannet. Hva faen hadde han der ute, på de veiene å gjøre? I mitt hode så blir dette skjødesløst og uansvarlig. Det er ikke første gangen jeg møter en syklist som skaper lignende situasjoner.

Hvem sitt ansvar er det om det går galt? Jo, det er mitt! Han er en myk trafikant i forhold til meg som sitter inni bilen. Av den grunnen, så tillater jeg meg å si noe. Til alle dere syklister, som hevder deres rett i veibanen, det er mitt liv dere føkker med. Det er min samvittighet. Tenker dere på at dersom jeg skulle være så uheldig å havne i et sammenstøt med dere, så er mitt liv så godt som ødelagt. Nei, dere gjør ikke det. Ellers så hadde dere ikke vært i veibanen på slike steder.

Det legges stor vekt på å redusere trafikkulykker og nestenulykker, men disse syklistene - de får fortsette å sykle på veier som er farlige for alle. Man hører om mennesker som er forbannet, og skjeller ut syklistene. Jeg tror ikke det er fordi de har noe imot de i utgangspunktet, men du verden for en tankeløs kjøring det er å se.

Det har landet mennesker på månen, men dette med de hersens syklistene - det klarer man ikke å få gjort noe med? Lag egne felt for de, hold de unna veier som ikke er forenlig med deling av veien - og inntil det skjer. Så er jeg heller lynforbannet på disse tankeløse individene. Heller det enn knust av sorg fordi jeg drepte noen! Ikke at det hjelper, men jeg tror dette er grunnen til at mange bilister er sint på denne ordningen. Den er ikke forsvarlig!

Få syklistene bort fra veier som er ment for biler som ligger i en fartsgrense, ingen gasellelegger på skrævkringla, noen ganger kan komme opp i! Ta med dere de mest iherdige skientusiastene ut av veibanen, de som bytter til hjul på skifaenskapen, når snøen forsvinner og sommeren kommer!

For en galskap! For en skjødesløshet!

#blogg #bil #bilist #syklist #ulykker #trafikk #trafikkulykker #nestenulykker #situasjoner #farlig #forbannet

 

14 kommentarer

Bente

17.08.2016 kl.20:27

Usj, for en opplevelse. Kjenner meg litt igjen, riktignok ikke på så veldig smale veier, men rimelig svingete veier. Fartsgrense 80 kmt, Syklister med kamera på hue, og bare det i seg selv er farlig for sde skal ha med seg alt som kunne være farlig som de igjen kan publisere for å dokumentere alle de hensymsløse bilistene. Godt det gikk bra med både deg og syklisten, det kan fort gå gæli.

Lillja.blogg.no

17.08.2016 kl.20:29

Bente: Ja, denne opplevelsen var fæl! Veldig glad, jeg også, at det ikke ble et verre utfall...

Det er jo lovverket det er noe riv ruskende galt med. Jeg lurer på om syklistene, som også er bilister, syns slikt som dette er helt greit? HUFF!

Vanja

18.08.2016 kl.10:53

Snakker om å gjøre livet en ødelagt.

Skjønner hva du mener for dette har jeg dessverre opplevd mange ganger selv, og jeg blir like forbandet hver gang.

Det er ikke snakk om at de tar hensyn, og jeg kaller de idioter uten tvil.

En ting er at de ønsker å ødelegge sitt liv, men mitt kan de holde seg unna.

Skjønner deg...

Lillja.blogg.no

18.08.2016 kl.12:19

Vanja: Ja huff. Og det er mange som har opplevd dette.

RunU

16.09.2016 kl.10:14

Helt enig med deg... Det er veldig mange syklister som klarer å oppføre seg, sykler der de ferdes trygt, men så har du desverre disse IDIOTENE, som mener de har livets rett, og er større og sterkere enn bilen min på 2 tonn... Som IKKE overholder vikeplikt (spes i rundkjøringer)...

Måtte selv stoppe en eldre kar i kondomdress, mye farger men, som peisa ut i rundkjøringa jeg lå midt i... Han dukka opp bak en lastebil, som overholdt vikeplikten... hadde ikke jeg bråbremsa, kjørt opp på innerkanten i rundkjøringa, så hadde jeg brukt ham som en fartsdump... Han reagerte ikke engang... nesa rett frem! Da fråda det rett og slett av meg, og jeg fulgte etter ham (med mye lyd) til han skjønte at det var ham jeg skulle ha tak i... Ennå så skjønte han ikke at han hadde gjort noe galt.... Kjenner jeg blir irritert når jeg skriver dette også... :|

Lillja.blogg.no

16.09.2016 kl.10:20

RunU: Tullinger!

Han hadde nok skjønt dersom han hadde kjørt bil selv, og kommet ut for en slik syklist. Men lenge leve egoet!

Blir sint av å lese det du skriver. Så unødvendig!

Ha en god helg :)

Johnny

29.09.2016 kl.15:39

Vi burde innføre obligatorisk sykkelsertifikat for sykling på offentlig vei.

Lillja.blogg.no

29.09.2016 kl.16:34

Johnny: Helt enig!

Anders

29.03.2018 kl.00:57

Hei! Har du tenkt på at det kanskje var DU som skapte denne situasjonen? At du kjørte uforsvarlig fort? Syklisten kom ikke "plutselig", han var der lenge. Det var du som kom fortest og mest plutselig! Tenk litt over det, før du (og dere andre) spør hvilken rett en syklist har til å ferdes på offentlig vei. Syklisten har all verdens rett til det!

Lillja.blogg.no

29.03.2018 kl.10:56

Anders: Hei. Nei, jeg kjørte ikke fort men heller sakte. Jeg skapte ikke denne situasjonen.

Du har en rar tilnærming til hva jeg skriver....

Wenche

01.04.2018 kl.01:30

Det er lov å bruke huet selv om man bruker hjelm....kloke ord

Lillja.blogg.no

01.04.2018 kl.10:05

Wenche: Så sant!

Joachim

02.04.2018 kl.07:54

Utfra din historie tar jeg det for gitt at syklisten har valgt å ikke bruke sykkelveien og slik utsatt seg for unødig fare. Eller kanskje det er en vei som går parallelt med Årefjærveien med lavere fartsgrense som syklisten kunne benyttet.

Enig i at syklisten bør tenke på å gjøre seg mest mulig synlig. På den annen side skal man kjøre etter forholdene... Så nå er du kanskje en erfaring rikere og kjører litt roligere der sikten(svinger, topografi etc) tilsier lavere fart enn fartsgrensen.

God bedring fra sjokket du fikk!

Lillja.blogg.no

02.04.2018 kl.11:15

Joachim: De syklister som bruker sykkelstier er ikke noen problem men det er veldig mange som sykler parallelt med den ute på veiene.

Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg kjører etter forholdene. Og noen speedy er jeg langt ifra :) Kanskje tvert imot, noe som heller ikke er så bra.

Takk, har kommet meg over det, men vet at de snart er igang igjen.

Skriv en ny kommentar