hits

Derfor ser man ikke resultatet selv..Det er en eviggående diskusjon blant de som har pyntet litt for mye på utseendet, med å blåse opp leppene, stramme opp litt her og der og andre inngrep i ansiktet som skal kunne "forbedre" det, og de som står utenfor å ser på. Diskusjonen her er ikke om det å gjøre det eller ikke, men heller om hvordan resultatet har blitt.

Jeg har venninner som har tatt litt fillinger her og der, skjært bort tunge øyelokk, forminsket/forstørret pupper og kanskje fylt litt på i leppene. Ingen av de, jeg kommer på, kan man se det på. De har alle gjort inngrep som må sies å være diskrè. Da er det faktisk flott å se på, og det gir en boost som de føler seg komfortable med. Men, det har blitt med det. Ingen av de fyller på i hytt og pine, og de slipper følgende av overdreven bruk av produkter som i utgangspunktet ikke skal være i kroppen.

For, det er ikke til å komme ifra at dette ikke hører hjemme i kroppens biologi. Vi vet heller ikke langtidsvirkningene av dette. Eller jo, mye av det vet vi virkningene av. Likevel så fortsetter de, i det uendelige. Selv om nesen faller av, huden trekker seg sammen som et trommeskinn, og de får silikon som beveger seg til steder det ikke skal. Der har vi de offentlige kjendisene som levende (og døde) eksempler på. Og det er jaggu rart at det ikke holder. For på andre ser man det godt.

Likevel kommer man ingen vei når man forsøker å fortelle noen av de mest iherdige at resultatet ikke ser bra ut. De må stoppe! Jeg snakker ikke om de i min private sfære men det som presenteres i media. Når venninner av venninner sier ifra. Når legen fraråder noen flere inngrep. Ingen kommer igjennom og mennesket ender som mindre pen enn utgangspunktet. Synd og si det. Leppene har blitt blåst opp så mange ganger at de naturlige konturene ikke sees, flekkete, og ujevn rundt leppene. Mimikken endres om de vil eller ikke, og det hele ser bare rart ut. Unaturlig, og langt ifra pent. Ducklips, er ikke pent og i allefall ikke når de er forsøkt laget i ellers stramme og smale lepper.

Du blir avhengig av dette. Til slutt så evner du ikke å se hva dette gjør med ditt utseende. Du ser deg rett og slett blind på deg selv, og finner gode unnskyldninger underveis. Hvor mange før og etter bilder har man sett der det virkelig er mye penere før? Mange!

Så hvordan kan dette være mulig å fortsette med? Jo, det er mulig fordi du ikke ser deg selv i situasjoner der du er helt avslappet. For det meste så ser du på stillestående bilder, der mimikken er borte. Dessuten så prøver man alt for å se bra ut selv om det er for å se seg selv. Har du noen videoopptak, så er også det gjerne tilgjort. Og hjernen lurer deg fordi du allerede lenge før du begynte å se "rar" ut, allerede har fortalt deg selv at dette vil gjøre deg fin. Hvorfor skulle du ellers gjøre det?

Om man får "negativ" tilbakemelding så er det mest sannsynlig at det ikke er av hverken misunnelse eller fordommer, i dag er nemlig noe alle kan gjøre om de ønsker. Så det er ingenting å misunne. Det er nok heller ikke for å være stygg med noen, i alle fall ikke om det kommer fra voksne mennesker. Jeg tror jeg gikk på barneskolen sist jeg kalte noen stygg, som et skjellsord for å være ufin?! Det er kanskje heller et forsøk på å si at du har gått for langt, at det ikke gjør ditt utseende noe bedre. Selvsagt kan du lukke både ører og øyne og ta det som en fornærmelse, slik veldig mange gjør.

Men tenk deg om, er det noe å bli fornærmet for? Du burde være glad at noen som ikke har sett seg blind på deg sier ifra, slik at du kan redde det utseendet du prøver å forbedre og ender opp med å ødelegge! Men det er kanskje her det ligger, at en ikke takler kritikk mot sitt utseende fordi selvtilliten/selvbildet er så lavt. Da er det vel også beviselig i seg selv, at uansett hva du prøver å forbedre så vil det ikke hjelpe på det. 

Jeg er litt forstøkt over at vi fremdeles overdriver inngrep i kropp og ansikt, selv etter at man har sett hvor galt det kan gå. Overdrivelser er sjelden av det gode, og det gjelder også her. 

#blogg #skjønnhet #inngrep #lepper #ducklips #fillinger #botox #tilbakemeldinger #skjønnhetsoperasjoner

 

2 kommentarer

Toril

07.10.2016 kl.12:51

Tusen, tusen hjertelig takk for et kjempebra innlegg som du har skrevet! Jeg er 100% enig i alt du har skrevet :)

Det er i hodene deres det sitter, og disse jentene skulle ha tatt seg en tur til psykolog i håp om at de hadde fått ordnet opp i sin egen virkelighetsoppfatning.

De ser seg over hodet ikke selv utenfra, men det gjør andre som ser dem. Felles for dem alle som tar botox, restylane og refill er at de unnskylder seg med at de ikke tar så mye slik at det skal se naturlig ut. Det gjør ikke det, for det vises på lang vei at disse jentene/damene har jukset!

De finner også en dårlig unnskyldning når folk utenfra sier at de ikke har mimikk, for i deres øyne har de mimikk, og de sitter og drar i huden for å bevise at de har det.

Ikke minst når opplyste folk som er i mot slike behandlinger sier i fra at det ser stygt ut, ja da er motstanderne sjalu. Aldri i livet om jeg er sjalu på de som jukser seg til skjønnhet, for jeg hadde aldri ville tatt slilk behandling heller.

De som tar slike skjønnhetsbehandlinger er i sin egen lille boble, og det nytter ikke å prate fornuft til dem. Unnskyldningene henger ikke på greip i det hele tatt.

Jeg har flere venner som er utdannet leger, og de forteller at botox er regelrett gift, for den blir jo brukt som medisin til de med migrene. Dette sprøyter de utseendefikserte jentene/damene inn i ansiktet for å se "bedre" ut. Vennene mine som er leger forteller at det er avhengighetsskapende, for etter en stund må de ta vedlikehold for å holde f.eks. huden rynekefri. Dette skjønner ikke de som som først har bebgynt med slike skjønnhetsbehandlinger. Ikke minst så vil jo skjønnhetssalongene tjene penger, og da anbefaler jo de å vedlikehold ved jevne mellomrom.

Når folk som er motstandere av slike skjønnhetsbehandlinger sier i fra om hva de synes, er det ikke for å være slem, men folk utenfra ser at dette er og blir unaturlig. Tror de som benytter seg av skjønnhetsbehandlinger fra før er usikre jenter/damer, og når folk utenfra sier at de ikke synes det er fint, tar det personlig, fordi de føler det som kritikk mot utseende sitt. Det er jo ikke det ekte utseende til den jenta/dama man kritiserer, men skjønnhetsbehandlingen.

Generellt jeg aldri sett noen som er fine som har tatt botox, restylane og refill.

Håper det går bra at jeg deler innlegget ditt på den facebookgruppa for bloggere mot det sykelige fokuset for å se perfekt ut?

Ønsker deg en kjempefin fredag fra solfylte Trondheim :)

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

07.10.2016 kl.13:05

Toril: Takk for fin tilbakemelding.

Du har nok rett i det du skriver, og det er jo litt trist på en måte. At det er slik mener jeg. Men det handler jo om penger dette også, som alt annet.

Ja, bare del ivei du :)

Ha en riktig god helg :) Klem

Skriv en ny kommentar