hits

Dra alle over en kam, - meg - midt - i - nakken...

Hva er dette for noe tull egentlig? I enhver engasjerende diskusjon, det være seg kvinner, muslimer, menn, mus eller fe - så er det faktisk noen som MÅ komme med at "jammen, det gjelder ikke alle", "man kan ikke dra alle over en kam", "fordi noen er, så kan ikke alle være". Argumentene er så dårlige at det er til å spy av!

Hvem har sagt at det gjelder alle? Hvem er det som drar alle over en kam? Jo, det gnagsåret som MÅ hale dette frem. Når man snakker om en sak, EN SAK, så må man vel kunne få inn i skallen at man snakker om... Ja, hva da? SAKEN! Det eller dem det gjelder. Man snakker ikke om de som er uskyldige, ikke om de som ikke vet og heller ikke om de som hverken har sagt eller gjort noe som vedrører den spesielle saken!

Er det virkelig noen som i fullt alvor mener at man ikke snakker om de det gjelder? Fordi man snakker om noen muslimer som har dårlige holdninger, så betyr det ikke alle muslimene i hele verden. Mannegruppen Ottar... Selvsagt finnes det ordentlige menn der, i akkurat den saken som har rast nå, så kom det frem noen forferdelige setninger, kanskje et fåtall av denne gruppen kan gå gode for. Ergo, nei det er ingen som tror at ALLE i den gruppa har en like dårlig humor. Mange er t.o.m med der uten å vite om det!

Det finnes noen absolutter som gjør at folk mister gangsynet fullstendig, da gjerne grupperinger. Det i seg selv burde være et stort varsko, for hele samfunnet er bygget opp av det, om vi liker det eller ikke. Hva er egentlig så ille med det? Vi har kristne, sadister, prest og prost... Og ja, under "ytan" så finner vi nok både djevler og demoner i alle leirer. Om en prest er pedofil, så er det vel for pokker ingen som tror at alle prester er det? Så hvorfor dra det inn i en diskusjonen om en pedofil prest? 

Forklar meg hvordan vi ellers skulle kunne diskutert noe? Det blir en preferanse som er helt nødvendig, og jeg kan ikke drømme om at så mange er så tunggrodd at de ikke forstår det.

Hver eneste gang noe av betydning skjer, eller kommer frem i media så er det endel mennesker som ikke på noen måte kan forstå hva en snakker om! De går i fullt forsvar og sitter faktisk og sutrer over noe som overhodet ikke angår de personlig, og de blir nesten fornærmet. Hvorfor? Fordi de ikke vil forstå, eller fordi de rett og slett ikke evner det.

Så, slik ender enhver offentlig diskusjon med krangel, skitkasting og emner som ikke engang angikk saken! Djeez... 

Her må alt inn med teskje, og jeg mistenker at selv da, vil det være umulig å forstå hva en snakker om. Hva som er sakens kjerne! Tenk på det du, neste gang du leser noe som bør være litt mer åpenbart enn hva du selv tenker. For det er vel på deg selv, du kjenner andre?

Bland ikke dette med flere sider av en sak. Her er det snakk om å faktisk forstå at JEG i alle fall ikke, tror at en hel gruppe, religion, kvinne eller mann er like!

Ferdig snakka!

#blogg #sak #person #forståelse #vrangvilje #idioti #debatt #diskusjon #relevans #relevant 

 

6 kommentarer

Sverre

06.10.2016 kl.06:39

Du er inne på noe her. Alle diskusjoner for tiden strander på akkurat dette. Det gjelder ikke alle. Nei, men det var det da ingen som påstod heller. Det skal ganske mye til for at noe gjelder absolutt alle. Det skjer nesten aldri. Men da blir det som du sier, hvis "alle" skal være premisset, så stoppe jo alt opp.

Det er som å si til ungen din: Rydd rommet ditt! Og så svarer ungen: Ja, men det er jo ikke rotete hver dag. Nei, det er ikke det. Så hvordan kan du kritisere denne enkeltdagen? Blir umulig.

Dette argumentet om at noe ikke gjelder alle fungerer slik at alle diskusjoner ender i flåsetheter. Man kan ikke kritisere noen eller noe fordi det ikke gjelder absolutt alle hele tiden.

Er det ikke galt å voldta? For jeg voldtar jo ikke hele tiden?

Lillja.blogg.no

06.10.2016 kl.07:53

Sverre: Så sant!
Tror du får mange kommentarer ut i det blå.

Ganske vanlig å henge noe på en knagg når fornuften ikke tikker inn på rett plass.

Ikke alle gjør alt... Så enkelt er det, men det som gjør noe galt... Vell diskusjonen må på frem.

Sier det igjen.

Norge er utrolig tungrodd, og alt skal opp i alle mulige former før man kanskje finner en løsning.

Lillja.blogg.no

06.10.2016 kl.14:22

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: AMEN!

Moffeliten - Glafo

06.10.2016 kl.14:44

Hadde adminsene i den gruppen tatt jobben sin alvorlig, hadde de ryddet unna disse kommentarene med trusler og barnesex og kastet ut medlemmene som stod bak disse, men det har de ikke gjort. Nå fremstår disse menneskene som offer, men det er deres egen skyld.

Når det er sagt, gir det de som står på andre siden i denne saken ikke rett til å true adminsene på livet eller med vold. Uansett hvor ille vi mener det er, skal vi holde oss unna trusler.

Hilsen en som ble mishandlet i barndommen og kanskje er litt partisk

Lillja.blogg.no

07.10.2016 kl.13:00

Moffeliten: Så enig med deg!!!!

Skriv en ny kommentar