hits

Den herligste duften...


Joda, jeg holder enda p med mine gjre-selv-fra-bunnen-av-syssler. Om jeg fr si det, s er jeg ganske stolt av meg selv og mine husmortriks. Triks som jeg har brstet stvet av. Etter at mine barn forlot redet, s forsvant litt av denne interessen. Det var liksom ikke s mange bake, og kokkelere for lengre. 

Vel, etter at jeg bakte en stor, saftig eplekake (du finner oppskriften under kategorien Mat&Drikke), s hadde jeg fremdeles 12 epler igjen. Dette laget jeg eplesyltety, eller eplemos av. Skal si kjkkenet fikk en helt ny aroma, det luktet helt nydelig! Det smakte ikke s galt heller.

Dette syltetyet er perfekt bruke til f.eks vaniljeis, i tilslrte bondepiker, som fyll i kaker, kjeks eller rett og slett p loffskiva. 



Jeg deler gjerne oppskriften med deg, og her er den.

Eplemos/eplesyltety:

 

12 epler

2 dl vann

1 ts kanel

4 ts vaniljesukker

2 ss sukker

 

Skrell eplene, fjern kjernene og kutt de opp i biter. Jeg kutter de i litt ulik strrelse slik at man fr litt tygge p. Ha i kjele sammen med vann og kanel. Kok eplene mre (til de har falt sammen). S kan du bruke en stavmikser til du fr nsket konsistens og strrelse p eplebitene. Etterp setter du kjelen p platen og koker videre i 5-6 minutter, p middels varme, sammen med vaniljesukker og sukker. Jeg ville ha mosen min syrlig s jeg har brukt lite sukker. Dette smaker du bare til. Frys i sm porsjoner, da dette ikke er av det mest holdbare syltetyet. 



 

 

#blogg #mat #kosthold #hjemmelaget #syltety #eplemos #eplesyltety #oppskrift #enkel

 

 

 



 

2 kommentarer

Tone Brynjulfsen Tuvnes

18.10.2016 kl.09:56

Det s nydelig ut!

Lillja.blogg.no

18.10.2016 kl.10:00

Tone Brynjulfsen Tuvnes: Takk, det var nydelig :)

Skriv en ny kommentar