hits

Konkurranse irritasjoner...

Til dere som kjører konkurranser og giveaways på facebook!

Det er gøy å delta i konkurranser, veldig gøy. Jeg har meldt meg på mange, og vunnet flere. Det kan godt være at jeg aldri vinner en igjen etter å ha skrevet dette, men det får så være!

Om konkurransene er gøy, så er det jaggu like mye som ikke er gøy med de. Det er flere momenter jeg skulle ønske ikke var der. Jeg syns jeg ser ofte at en eller annen sier ifra i kommentarfelt, og da gjerne fordi de er skikkelig irriterte. Ting som er tatt opp flere ganger, og som dessverre ikke bli hørt. 

La oss ta facebooks policy først. Der er saken klar, og disse blir gjentatte ganger tatt opp, ved at de blir rapportert som misbrukt. Nå skal jeg ikke si at noe ikke er endret, men såvidt jeg vet så er det ikke det.

1. Du har ikke lov å be noen dele innlegget ditt, som et kriterie for å vinne. Likevel så gjøres dette, altfor ofte. Når du ber noen om å dele innlegget, så har du ingen mulighet til å sjekke om de faktisk har gjort det, fordi deleren kan ha alle sine innlegg åpent for sine venner, og ingen andre. Faller de da utenfor, selv om de har delt? 

2. Tagg en venn, eller ti. Det er ikke lov å tagge venner men blir man bedt om å gjøre det, så henger de fleste seg på (jeg også). Det er igrunnen ufint å be noen om å gjøre det fordi navnet deres kan bli brukt, og endog solgt, til personer som er ute etter å tjene noen kroner på det. 

Dette er noe facebook har gått ut med!

Så har vi noe som kanskje irriterer enda mer. Nemlig det som er lov men likevel en uting som gjør at jeg i alle fall trekker meg.

1. Hvorfor fortjener du å vinne? Vel, jeg har sett tåredryppende historier om mennesker i dyp tragedie som mener de er mer verdig til å ta imot den ene lille refleksen, enn meg. Det er de sikkert, men fortell meg om et menneske som har gått gjennom livet uten noen som helst slags tragedier eller utfordringer som gjør at de er mindre verdt enn andre? Enkelte vrenger sjela si i disse konkurransene, og ærlig talt.. Hvilken verdi har det for dere? Nei, kutt ut og la alle, også de som ikke ønsker å vrenge sjela si der, få en lik mulighet til å vinne. Du får tross alt det du ønsker, publisitet gjennom likes/kommentarer.

2. Når du har skrevet kriteriet "må like sida for å være med", så holder det vel at du skriver det en gang? Luk ut de som ikke har gjort det og trekk en vinner. Når samme side/konkurranse gnåler om dette flere ganger om dagen, kanskje i ukesvis, så er det til intet annet enn en stor irritasjon. Jeg mister faktisk lysten på å være med, og trekker meg gjerne ved å ikke like sida. Dessuten er det veldig mange, som etter en konkurranse, trekker seg likevel. Og føler du så sterkt for å måtte gjenta dette så send en privat invitasjon til å like sida, til de som ikke har gjort det, for å spare oss som har det. 

3. Konkurranser der du må registrere deg, er heller ikke noe å skryte av. Om du gjør det så husk å oppgi en nettadresse som du har, kun for spam, for spam vil komme.

4. Instagram konkurranser på facebook? Hva er det for noe? Folk svarer villig vekk på facebook, trykker liker og deler men er ikke engang med i trekningen? Ærlig talt, er de premiene så eksklusive og dyre at dere faktisk er nødt til å hente inn både her og der, for en liten refleks? Ja, da fortjener dere ingen likes.

Kanskje litt surmaget dette? Frivillig å delta vel. Jo, det er det. Men jeg liker disse konkurransene og vil gjerne delta. Jeg skulle bare ønske at retningslinjene ble holdt, og at man slapp alt det som irriterer. Alle skjønner jo at dere er ute etter publisitet og likes, og jeg tror dere vil tjene på å roe litt ned.

Dette er virkelig noe å tenke på for dere som holder på slik. Hvilke tilhengere får dere? Jo, kanskje mange i tallet men få som følger og har bedt om reduserte, eller ingen, oppdateringer fra dere. Folk som forlater dere når konkurransen er over?  Blir husket som masete? Da er dere jo like langt. 

Så, jeg kommer til å dele dette som min kommentar i fremtidige konkurranser som gjør noe av dette, og oppfordrer alle andre som irriterer seg til å gjøre det samme.

Slutt med det, slik at konkurranser/giveaways blir morsomme å delta på igjen. Jeg er overbevisst om at dere vil tjene på det, for flere og flere vil trekke seg unna om det fortsetter slik. Og det er vel ikke det som er ønskelig?

Ha en fin dag :)

#blogg #konkurranser #giveaway #giveaways #mas #irritasjoner #ulovlig #facebook #likes #publisitet 

 

2 kommentarer

Toril

21.10.2016 kl.14:08

Kjempebra innlegg!

Jeg hopper elegant over slike taggingsgreier og vinnegreier på facebook, og jeg skjønner ikke hvordan folk kan gå på at iPhonetelefoner gis bort gratis? Det skjer bare ikke, og de som går på det går rett i fellen for å motta spam.

Det jeg går med på er f.eks. når facebookvenner oppfordrer meg til å legge ut et natur- eller kattebilde i fem dager, for fotoutfordringer synes jeg er kjempegøy :)

Første gangen jeg var så idiotisk å registrere meg på en "gratis" sydentur straffet seg. Det viste seg å være spørreundersøkle i form reklame for mange butikker, og jeg skjønte det for, og trykket ikke interessert på alle produktene. Gikk ikke mer enn et par dager begynte telefonen å ringe, og det var selgere på de ulike firmaene som var med i denne reklamespørreundersøkelsen. Jeg ga streng beskjed om at jeg ikke var interessert i noe fra dem, og sa dette var lureri. Blokkerte telefonnummeret, og siden har ingen ringt fra dem noe mer :)

Samme med alle disse testene som folk tar. Tar man en test, så vips er du i systemet for å motta spam. Sosiale media som facebook er en god arena for de som vil spamme hvis man trykker på disse undersøkelsene.

Jeg har deltatt på å dele bilde av kattene mine som Royal Canin har lagt ut, og det har vært reelt, for jeg vant hovedpremien med tørrfòr til kattene mine for dèt bildet jeg la inn. Nå er jo også Royal Canin et skikkelig som selger gode dyrefòr til både hunder og katter.

Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

21.10.2016 kl.14:15

Toril: Joda, jeg melder meg på mange konkurranser men er absolutt kritisk. Så jeg syns det er synd det finnes slike surdeiger som er ute etter å lure folk, eller starter med å spamme deg.

Ja, de tesene er også noe for seg selv. Advarslene florerer men mange går fem på.

Ha en riktig god helg der borte i Trondheim :)

Skriv en ny kommentar