hits

Jeg har en dårlig nyhet..

Det hender at man har skikkelige dårlige nyheter å komme med, spørsmålet er hvordan man skal få sagt det på en penest mulig måte. Sannsynligvis så vil en dårlig nyhet uansett bli en dårlig nyhet. Måten man sier det på har kanskje ikke så mye å si, eller har den det?

For min del så har den det. Dersom man bringer budskapet frem med å si "jeg har en dårlig nyhet". Da fryser mitt blod til is, og hjertet holder på å stoppe! Jeg forbinder kun død, fordervelse og elendighet med en slik setning, og det er nok naturlig med tanke på hvilket budskap jeg har fått de gangene jeg har hørt det. 

Jeg har en dårlig nyhet, din far er død! Jeg har en dårlig nyhet, din sønn vil trenge et nytt hjerte for å overleve! Jeg har en dårlig nyhet, du har dessverre kreft!

Et lite eksempel på hva jeg prøver å si. Dersom denne setningen er etterfulgt av noe som slett ikke handler om de egentlige dårlige nyhetene, så sitter skrekken likevel lenge i meg. Jeg blir rett og slett nedbrutt. Og selvsagt, de som sier det, tenker jo ikke slik. Så det er ikke det jeg mener, at folk skal måtte veie sine ord på den måten, i frykt for å skremme meg. Men huff, ja.

Jeg fikk en slik dårlig nyhet i dag, som var langt ifra dårlig. Så nå sitter jeg her da, med denne skrekken i meg, som er langt ifra skrekk. Får prøve å prise meg lykkelig, over at dette var falsk alarm!

Ha en god dag :)

#blogg #nyhet #budskap #trist #død #elendighet #skrekk #følelse

 

10 kommentarer

ruskerufsen

02.11.2016 kl.11:53

Helt enig. Når man starter med å si: Jeg har en dårlig nyhet, så starter man jo med vilje en skrekkfilm inne i den andre for å oppnå maks sensasjonseffekt. Tipper det var en kvinne som fortalte deg dette. En mann ville bare sagt hva det var.

Kvinner definerer ofte sin egen verdi ut ifra om de har noe spennende å fortelle. Det ser man bare på enkelte blogger her inne hvor de hele tiden annonserer at de har noe å avsløre. Sjelden viser innholdet seg like spennnende som reklamen.

Lillja.blogg.no

02.11.2016 kl.11:57

ruskerufsen: Ja, det skaper en sensasjon man helst hadde vært foruten. I dette tilfellet så var det to menn og en kvinne som kom med budskapet. Henholdsvis lege og politi, så jeg vet ikke om jeg kanskje forbinder dette mest med menn faktisk. Når jeg tenker meg om, så er det mannlige budsendere som har gitt meg de fleste dårlige opplysninger som ikke er dårlig, også den i dag :)

iselinslund

02.11.2016 kl.11:55

Ha en fin dag du og :)

Lillja.blogg.no

02.11.2016 kl.11:57

iselinslund: Takk for det :)

ruskerufsen

02.11.2016 kl.12:13

Haha ok. Der røyk den teorien! Men inni meg sier jeg (om de mannfolka): For noen kjerringer! ;)

Ha en fin dag!

Lillja.blogg.no

02.11.2016 kl.12:14

ruskerufsen: Hehehe :)

Tusen takk :)

Ida Caspara

02.11.2016 kl.12:18

Godt det ikke var så dårlig nyhet som det hørtes ut til :)

Ha en superflott dag :)

Lillja.blogg.no

02.11.2016 kl.12:19

Ida Caspara: Det er sant, selv om skrekken er der.

Tusen takk :)

Beate Pedersen

02.11.2016 kl.12:34

Da ville jeg kanskje ikke starte med å si "jeg har en dårlig nyhet.." siden det sammenliknes med død og elendighet, om nyheten din ikke er noe liknende. Bare si det rett fram som det er, prøve å ikke gå rundt grøten. Vet det er enklere sagt enn gjort da, hehe. Lykke til, og ha en fin dag du og :-) Tenk positivt, ting ordner seg alltid for snille damer :-)

Lillja.blogg.no

02.11.2016 kl.12:38

Beate Pedersen: Nei, man kan godt utelate den setningen selv om den er i den beste mening.

Joda, jeg tenker positivt, og støkken er nesten borte :)

Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar