hits

Du må bestemme deg!

Ja, hvordan klarte du det? Jeg kommer aldri til å klare det.. Det er umulig! 

Først og fremst - nei, det er ikke umulig. Men jeg kjenner igjen alle tankene, og ikke minst unnskyldningene. Unnskyldninger som vitner om at det er helt umulig for deg å slutte å røyke. Selv om du kanskje ikke har forsøkt engang. 

Det er ikke så umulig som man gjerne vil påpeke, dette her. For tro meg, når jeg sier at jeg ALDRI trodde jeg skulle klare det, å slutte å røyke. Det er bare litt over to måneder siden, men på denne stunden så har jeg ikke tatt et eneste trekk av en sigarett! Men jeg skal ikke si at det ikke har fristet.

I bakhånd har jeg hatt denne dampen min. Det kan ikke sammenlignes med en vanlig sigarett på andre måter enn at du blåser ut røyk (damp), og får nikotin i kroppen - om du velger det. Jeg startet sterkt, men er nå nede i 5-6 mg nikotin. Det er fordi jeg blander den nikotinfylte oljen, med en olje som er helt uten. Målet er selvsagt å ikke bruke den heller! Synes igrunnen at jeg ikke bruker den så veldig mye, nå heller.

Det er tider der jeg før vet at jeg ville tatt meg en sigarett. Til kaffen om morgenen, etter at jeg har spist, og den siste før jeg stuper til sengs. Helt ærlig, så savner jeg ikke røyken under noen av disse tidene. Jeg kan få lyst på røyk sånn helt ut av det blå, men lysten går relativt fort over. Det er ikke slik at jeg lider! Dette har overrasket meg litt fordi jeg trodde det skulle være verre. Men det er det altså ikke!

Det å ta den avgjørelsen om at nå, nå slutter jeg for alvor - den var nok den tyngste bøygen å komme over. Skal jeg aldri røyke mer, liksom, det er jo så godt?! Den satt dypt, men jeg tror det er den som avgjør om du vil klare det eller ikke. Man kan ikke slutte sånn halvveis, eller litt. Man må slutte helt, og innse at den gode røyken skal ikke være der mer, og du kommer til å savne den! Likevel så er gevinsten for å slutte så mye høyere enn å fortsette. Tenk deg at du slipper stresset med å ha nok røyk, bli uglesett av de som ikke røyker, stå på uhyggelige og kalde steder for å få sugd i deg denne giften osv. Argumentene er like gode, som mange. 

Jobb med å finne den motivasjonen som sier at NÅ ER DET NOK! Det kan ta lang tid før den kommer, men da først tror jeg du er klar for å ta ditt siste trekk. 

Kjenner du noen som burde slutte å røyke? Del denne, det er ikke umulig selv om det kan kjennes slik ut!

#blogg #røykeslutt #motivasjon #sigaretter #avhengig #helse #slutta #elsigarett #esig #nikotin #nikotinavhengig

 

 

  

4 kommentarer

Victoria Larsen

13.12.2016 kl.12:39

Håper du får en fin Tirsdag :-)

Lillja.blogg.no

13.12.2016 kl.12:42

Victoria Larsen: Takk, i lige måte.
Han min sluttet ved hjelp av elektriske sigaretter faktisk. Det gikk kjempe bra.. Så plutselig ut i det blå begynte han igjen. Jeg vet at han må velge selv, men dette irriterer meg mye. Da jeg møtte han var han i 2-3 sigaretter daglig, og det var ikke et must til alt og ett. Så ble det bare mere og mere.

Da jeg ble gravid med Nic lovet han å slutte... Vell han ble 11 nå i Oktober.

Alle jeg kjenner som har klart å slutte sier det samme. Det var ikke så ille... Så hvor er da motivasjonen.... eller mangel på den. Som du sier det har bare goder med seg å slutte...

Veldig flink har du i alle fall vært..

Lillja.blogg.no

16.12.2016 kl.10:57

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Dettte er noe jeg ikke forstår, og håper ikke å gjøre det heller. Om man klarer og slutte, og vet hvor vanskelig det kan være, hvorfor begynner man igjen????? Jeg kjenner at for hver dag som går, så blir jeg enda mer sikker på at jeg ikke skal begynne igjen!!!

Skjønner deg godt!

Tusen takk!

Skriv en ny kommentar