hits

Høy involvering og lav intelligens...

Det er en type mennesker jeg slett ikke forstår meg på, og det er feige mennesker som finner sin egen rett i å snakke dritt om andre. Mennesker som gjerne føler seg berettiget til å mene noe om noen, som de egentlig ikke har en forutsetning for, eller informasjon nok, til å mene noe om. De mener ingenting opp i ansiktet på den det gjelder, men blander gjerne inn både pest og kolera for å ytre sine meninger til totalt uvedkommende.

En sak har alltid to sider, og gjerne flere - men det er alltid to. 

Jeg snakker om de nære relasjoner, som ofte overskygger en objektiv tankegang. Vær veldig forsiktig med hva du støtter opp om, dersom du ikke kjenner til alle sider av en sak. Det spiller faktisk ingen rolle hvem sin sak det er. Om det er din kollega, venn, sønn, mor, datter eller nabo for den saks skyld. Vær varsom med å dømme noenting før du virkelig vet hva som foregår. Dersom du har hørt den ene parten, og kun den? Og i noen tilfeller, ingen av de? Tror du da at dine forutsetninger gir deg rett til å blande deg? NEI!

Tenk for Guds skyld akkurat hva du vil, men mitt beste tips er å tie dersom du ikke egentlig vet. Jeg blir stadig like overrasket når jeg hører utbrudd fra enkelte menneskers øyebrynshevinger. "TENK at hun/han.." 

Dersom hun/han virkelig hadde sagt eller gjort noe slik, så kan du vel også tenke deg at det var en grunn for det? Selv om DU synes den er ganske så drøy, så kan det ligge noe enda verre bak! Av den grunnen, alene, burde man tie før man taler. 

Jeg mener slett ikke at vi skal stoppe å snakke, bry oss eller mene noe - hverken offentlig eller i det stille. Men stopp opp et lite øyeblikk. Se deg rundt? Hvordan fungerer dette fra ditt ståsted? Hva ser du? Skal du involvere deg, så gjør i det minste et forsøk på å få fakta med deg! Da ville du kanskje vært med på å gjøre noe positivt for en sak, istede for å støtte opp om noe de fleste med en viss intelligens ikke ville!

Slik kunne man virkelig slått et slag for husfreden, likevel sitter det en hel del mennesker og er fornærmet, sur, sint, bitter og forbannet - på andres vegne, der fakta er sortert ut fra høy involvering og lav intelligens. 

Egentlig burde man le alle disse bedreviterne rett i ansiktet, når de kommer med svada som perler på en snor! Hold deg til ditt eget - jeg er sikker på at det finnes sider der også, hos dette mennesket - som kanskje burde blitt sett fra flere enn en side. Hold fred med ting som ikke angår deg, i det minste for din egen skyld.

Ha en knakende god dag :) 

#blogg #prat #snakk #sladder #involvering #privat #relasjoner #sider #sannhet 

 

 

 

 

 

  

4 kommentarer

Victoria Larsen

10.01.2017 kl.13:05

Ønsker deg en god tirsdag :-)

Lillja.blogg.no

10.01.2017 kl.13:07

Victoria Larsen: Takk, i lige måte :)

vanja kvalstad

12.01.2017 kl.12:08

Det er utrolig mange meninger om alt og alle. Man hører ofte bare den ene siden, og selvfølgelig blir det feil. Noe helt annet er det når man står oppe i noe og ser alt sammen skje. Det er heller ikke å foretrekke tro meg. Det er kipt.

Jeg har blitt dømt, forrådet, og tråkket på i løpet av mitt liv. Noen mente de viste best..

Slik er det bare så rett som du sier. Tenk dere om.

Riktig godt nytt år::)

Lillja.blogg.no

13.01.2017 kl.09:53

vanja kvalstad: Ja, det er jo nesten uhørt om man ikke mener noe, uten at grunnlaget er der.

God helg, og et riktig godt nyttår til deg også :)

Skriv en ny kommentar