hits

Ting har endret seg veldig..

Det er ikke det samme lengre, og jeg vet ikke om jeg skal kalle det et tap, eller en ny erfaring? Eller kanskje begge deler?

Jeg har ikke den eksakte datoen med det må ha vært i september/oktober en gang, at jeg tok min siste sigarett. Det er en god stund siden, det er helt sikkert. Jeg holder ut og har ikke tenkt å gi meg selv noen sigaretter med det første, og etter planen er det aldri.

Ex røyker, og alle sier at ting smaker så mye bedre! Vel, jeg syns ting smaker annerledes og ikke bedre bestandig. Det er f.eks et tap at kaffe ikke smaker like godt lengre, uten at jeg kan si hvorfor. Den lukter desto bedre. Jeg savner den gode kaffekoppen mer enn selve sigaretten. Selvsagt drikker jeg kaffe enda, som den kaffekjerringa jeg er - men smaken er ikke der.

Saltet mat er også noe jeg reagerer på. Det har jeg bestandig gjort og har brukt lite salt i matlagingen. Har heller brukt urter og andre krydder for å heve smaken, noe av det inneholder jo også salt så helt fraværende er det ikke. Men det har også forsterket seg, denne saltsmaken. Dette er vel ikke et tap, for salt er jo ikke sunt i det hele tatt men det er jo litt irriterende når mat du vet ikke har vært for salt før, plutselig er det. 

Så en annen endring, som jeg vil si er den verste. Luktesansen! Mens jeg selv røykte så hørte jeg hysteriske, røykfrie mennesker hyle ut om denne vonde lukten som sigaretter gir. En ting skal jeg innrømme og det er at jeg i mitt stille sinn tenkte akkurat det, hysteriske mennesker. Jeg mener fremdeles at mange er hysteriske og kunne ikke tenke meg å bryte ut av meg for en lukt det er. Det endrer ingenting likevel, men helt sant - det lukter for jævlig! Fine pyntede damer, og menn, med gode parfymer, som forsvinner i en sur eim av noe jeg ikke vet hva jeg kan sammenligne med. Og det verste er at de ikke vet hvor ille det virkelig er, før de selv slutter å røyke. 

Eller, jo det finnes en ting som er verre! Det er at jeg har lagt på meg, helt for jævlig!!!! Legen min sier at det snart vil stabilisere seg, og jeg får stole på han. Selv det skal ikke få meg til å begynne igjen, jeg får bare lukke igjen "kakehølet", og stå imot lysten på noe godt. For egentlig så er det vel bare en erstatning jeg er ute etter når jeg åpner alle skap for å se om det er noe godt jeg kan spise! Trøsterøyke, trøstespise - nei trøsten får være at både blodtrykk og puls har blitt bedre, ikke hoster jeg så mye heller! 

Sluttet å røyke, stolt av meg selv :)

#blogg #røykeslutt #endringer #lukt #smak #fordeler #helse 
 

8 kommentarer

I r l i n

07.01.2017 kl.12:36

Bra skrevet ! God helg!

Lillja.blogg.no

07.01.2017 kl.12:37

I r l i n: Takk :) God helg til deg også :)

Victoria Larsen

07.01.2017 kl.12:48

Veldig bra skrevet! Ønsker deg en god Lørdag :-)

Lillja.blogg.no

07.01.2017 kl.12:50

Victoria Larsen: Tusen takk for det. God lørdag til deg også :)

Toril

07.01.2017 kl.14:41

Kjempebra skrevet, og jeg kjenner meg igjen. Jeg sluttet jo å røyke for 2 år siden, men eh.... jeg snuser.

Jeg har merket at jeg har fått bedre luktesans, og smak, og det er kjempegodt :)

Når venner og familie røyker på en fest går jeg gjerne ut for å prate med dem, for det gjør meg ikke noe med røyklukten. Jeg vil ikke bli en sånn "antirøyker" som mange blir når de slutter.

Du skal være kjempestolt av deg selv, og det har grunn til å være også :) Jeg er stolt av deg :)

Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg :)

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

07.01.2017 kl.17:35

Toril: Tusen takk <3

Joda, jeg tyr til damp om det skulle knipe, og det gjør det rett som det er. Men det er langt fra det samme som å røyke.

Ha en knallgod lørdag du med :) Klem herfra. Buster ligger utslått og sover etter å ha vært i aktivitet hele dagen.

Wenche - Glade Fotografer

10.01.2017 kl.16:53

Kjempebra skrevet. Det med smaksendring er vel kanskje en av grunnene til at vi legger på oss når vi slutter å røyke. Jeg husker da jeg sluttet. På kort tid og uten at jeg ante hvordan, hadde jeg lagt på meg 10 kilo.

Maten smakte plutselig så mye bedre og det snek seg hele tiden inn litt små og ekstra måler med mat.

Ha en kjempefin dag og kveld videre :)

Lillja.blogg.no

10.01.2017 kl.17:58

Wenche: Tusen takk for det.

Du har nok rett i det, for selv om mye smaker rart, så er det mye som smaker mye bedre :)

Ha en fin kveld du med :)

Skriv en ny kommentar