hits

NO PROBLEM!

Husker du dette begredelige bildet? Hyllen er full av alskens remedier, og enda var det flere forsyninger gjemt bort i esker og poser! 

For ca. 1 år siden gjorde jeg en oppdagelse som fikk meg til å lure på om jeg hadde et problem? Et problem som går ut på å kjøpe produkter jeg slett ikke hadde brukt for, og som gjerne ble stående til jeg måtte kaste de fordi de ble for gamle. Vel, noen ganger så kastet jeg rett og slett fordi jeg ikke hadde plass! 

Hva jeg snakker om? Alt det stæshet som man tror man MÅ ha. Kremer, deodoranter, parfymer, sprayer i alle variasjoner, neglelakker og "you name it"! Alt det som fylte hyllene på badet, og det som det ikke var plass til der, la jeg i bokser og poser. Ikke helt friskt vel?

Jeg ga meg selv kjøpeforbud på alt dette, og jeg kan med det si at stæshet nesten er halvert. Det er deilig å kunne kaste en sprayflaske som jeg har brukt opp. Kjøpe meg en ny deodorant fordi jeg trenger det. Vite at det jeg har, blir brukt, før jeg kjøper noe nytt.

Det står ikke lengre og bare støver ned, jeg bruker det faktisk! Syns jeg har blitt flinkere til å ta en liten sprut av det jeg vil kalle hverdagsparfyme. Har stukket en håndkrem i den ene håndveska, og det er jo praktisk når man vasker hendene og ikke er hjemme. I en annen veske så har jeg en liten ansiktskrem, det hender jeg sitter i bilen og venter på D. og da kan det være at jeg kjenner litt ekstra på ansiktshuden og finner ut at det passer med en liten smøring. Lebestifter, lypsyler og lipgloss er også pent fordelt - slik at jeg har det lett tilgjengelig. 

Nå skal jeg gå igjennom alt på nytt, og se om det fremdeles er brukbart. Rydde og kaste, og begynne å bruke. Har prøvd å bruke av det jeg husker jeg har kjøpt sist, for det holder ikke evig. Kremer blir gamle, og da er de ikke mye deilig å ha på seg. Sure parfymer er vel noe av det verste. Man skal jo liksom lukte godt, og ikke surt.

Vel, jeg er veldig fornøyd med meg selv her. Tenk, det er over ett år siden jeg sluttet å handle så mye dill og dall, men enda har jeg så det rekker i mange måneder til, kanskje år t.o.m.

Vi snakker så varmt om miljøvern, forbruk, overforbruk osv. Vi burde nok alle og enhver ta en titt i skapene våre, se hvor mye vi har? Kommer du noen ganger til å få brukt opp alt? Reduser! Det var i alle fall - NO PROBLEM!

#blogg #forbruk #forbruksvarer #overflod #redusert #overforbruk #miljø #miljøvern 

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

08.01.2017 kl.13:40

Jeg håper du får en fin Søndag :-)

Lillja.blogg.no

08.01.2017 kl.13:43

Victoria Larsen: Takk, i lige så :)

Skriv en ny kommentar