hits

Slankeoperasjon!Det er ulike årsaker til at folk flest, som er tykk, er det. Men som regel så vil jeg tro at de fleste spiser mer enn det de forbrenner. De beveger seg for lite, overspiser og er i ubalanse. Det er helt sikkert mange andre årsaker i samme kategori men disse er de man hører mest om.

Jeg kom over et innlegg i en legetidsskift her om dagen. Der stod det å lese at slike operasjoner prioriteres når det kommer til mennesker med fedmerelaterte sykdommer som diabetes II, høyt blodtrykk og kolestrol bl.a. 

Etter å ha hatt en slankeoperasjon så vil mange kunne bli kvitt alle disse sykdommene. Det fikk meg til å lure på hvorfor jeg ikke har hørt om dette før? Jeg mener at jeg er godt bevandret i "diabetesverden", da jeg selv har det, men dette har jeg ikke hørt om i forbindelse med det. 

Jeg har derimot hørt (og kjenner til) mange som er slankeoperert. T.o.m mennesker som ikke har hatt ekstrem overvekt. Felles for de, er at alle har blitt slanke igjen. Noen har nok spist seg litt opp, men er enda slanke. 

I et par tilfeller så har slankeoperasjonen ødelagt helsen til de som har gjort dette inngrepet. Jeg er ikke helt sikker på gangen i det men forstår at det å spise ikke er så lett i alle tilfeller etterpå. 

Noen som vil si noe om dette? Egne erfaringer? Andres? Ja - nei? 

Om det er slik at de fleste kan bli kvitt disse sykdommene ved en slankeoperasjon, så er vel det like legitimt å ta den, som de som sliter med "kun" fedme? Eller?

Ble litt  nysgjerrig på dette her jeg...

#blogg #slanking #fedme #slankeoperasjon #sykdom #diabetes #forebyggende #helse #risiko

 

6 kommentarer

27.01.2017 kl.01:09

Hei Lillja. :)

Her får du svar ifra en mann som tidligere var svært så overvektig, hadde en BMI som var langt over det som var normalt, og som faktisk trente i stor grad. Men : Jeg spiste for mye likevel, og klarte ikke å stoppe med matinntaket.

Etter mye om og men, så fikk jeg innvilget slankeoperasjon. Og ved at magesekken ble innsnevret (dette skjedde for 8 år siden,) så skjønte jeg via mye info på forhånd hvordan jeg skulle fortsette livet og matinntaket videre etter operasjonen. Dette har jeg fulgt til punkt og prikke, og mitt liv ble reddet p.g.a inngrepet.

Her fikk du min erfaring, som reddet livet mitt. :)

Lillja.blogg.no

27.01.2017 kl.08:32

Anonym: Tusen takk for at du deler din erfaring!

Hvordan ble huden din etterpå? Måtte du operere bort noe av det også eller slapp du det?

Elise Kaitlin

27.01.2017 kl.09:58

Dette syns jeg var ett veldig interessant emne! Spesielt med tanke på at jeg vet hvor mange som sliter med overvekt idag. Jeg er åpen og forstår at en slik operasjon sikkert kan hjelpe for mange, men jeg ville muligens først prøvd andre ting (det kommer selvfølgelig an på hvor overvektig man er). For snart 2 år siden ble jeg veganer. Det vil si at jeg ikke spiser noen animalske produkter. Det har bedret både min fysiske og psykiske helse :) Jeg er blitt utrolig glad i denne livsstilen og vil så gjerne dele den. Den har hvertfall hjulpet meg enormt mye! Det finnes så mange grunner til å kutte ned på kjøttinntaket, spesielt hvis man ser på helse-aspektet av det. Den siste tiden har jeg ikke trent noen ting, og pga kostholdet og livsstilen jeg har, så holder jeg samme vekt og fasong (har til og med muskler som vises). Synes dette er ganske fantastisk, og måtte bare dele litt. Hvis det ikke passer til dette innlegget så beklager jeg <3 Håper likevel det blir tatt godt imot. Bare å ta kontakt om du vil vite mer om det jeg har fortalt om :) Klem!

Lillja.blogg.no

28.01.2017 kl.12:08

Elise Kaitlin: Alt annet skal vel være prøvd før en slik operasjon blir innvilget.

Jeg er helt enig med deg i at kosthold er viktig, og mitt kosthold består i både vegansk, vegetarisk og kjøtt/fisk. Skulle gjerne gått over til å spise kun vegansk mat jeg, men er for glad i både fugl og fisk (og kjøtt). Så tanken min er å kutte litt ned på det heller. Hvem vet, kanskje ender jeg som veganer en dag :)

Jeg

27.01.2017 kl.21:16

Det er vanlig at de som har diabetes type to og gjennomgår en slankeoperasjon, slipper å bruke medisin

Lillja.blogg.no

28.01.2017 kl.12:09

Jeg: Ja det rimer det! Er bare jeg som ikke har hørt om det, forstår jeg :)

Skriv en ny kommentar