hits

Skremselspropaganda - eller er virkelig enden nær?

Jeg har vokst opp med kristendommen som et sentralt, og viktig element. Å kalle meg en "blodkristen" er vel en overdrivelse, dersom man ser på hva som ligger under utsagnet "blodkristen". Det, som så mye annet, er en menneskeskapt vurdering. Denne vurderingen har alltid vært kilde til det jeg vil kalle den personlige "kampen" som oppstår når mennesker skal si hva som er rett og riktig for andre, som kanskje har en annen overbevisning.

Likevel så vil jeg kalle meg en troende, en kristen. Jeg tror på Gud, og jeg tror på Bibelen! Jeg sier ikke at jeg sitter på løsningen til alle verdens spørsmål, men jeg kan godt si at jeg sitter på løsningen som gjelder for akkurat meg. Hva andre tror på får være deres sak, og jeg er ikke så veldig glad i de diskusjoner som oppstår når Bibelens tekster plutselig blir erstattet av menneskelige "måer og skaller" - som MÅ til for at du skal være en "riktig" troende, og ikke minst verdig nok!

For meg er det en ting som er viktig, og det er at Bibelen sier at du er frelst av nåde. NÅDE! Så kan jeg plusse på et vers som sier at ånden er villig, men kjødet skrøpelig. Der finner dere meg! Hverken mer eller mindre, så får det bli opp til vår Herre å avgjøre om det holder! Det er heldigvis ikke opp til noen andre mennesker, eller meg selv og inneha den kompetansen. 

Men, noen tanker har jeg gjort meg opp gjennom årene. Blant annet det Bibelen snakker om, som den siste tid. Den siste tid, er spådd mange ganger med både dato og årstall, og har enda ikke kommet. Om man tror på dette, så kan vi være enig om at vi aldri har vært så nært den siste tiden som i dag. Av helt naturlige årsaker - verden går fremover. Tider kommer, tider går. Skulle det ende i at verden en dag går under, som jeg tror, så kommer det jo uansett!

Så har vi dette som kalles tegn i tiden. Så langt tilbake som jeg kan huske så har vi sett slike tegn gå i oppfyllelse. Både helt konkrete, men også de mer vage - og forutsigbare.

En sak jeg tenker på, er dette kontantløse samfunnet som stadig kommer opp til ytan. For bare noen få år siden, da jeg var tenåring, så var dette som skjer i dag når det gjelder penger, helt utenkelig. Likevel så ble det i de kristne kretser snakket høyt om dette pengeløse samfunnet, som hørtes ut som en skolestil skrevet med tanke på futuristiske umuligheter og svada. I dag er denne fantasien ikke bare en fantasi, men en høyst aktuell begivenhet som står på trappene. Vi skal snart kvitte oss med håndfaste penger. Alt skal være noe som "naturlig" skal følge det mennesket det gjelder. 

Vi er snart registrert på alle bauger og kanter, og alle dine bevegelser er registrert, en eller annen plass. Om det er maten du har handlet, legen du har vært hos, den du har snakket med i telefonen osv. - alt er der! Dette er med på en massekartlegging av menneskeheten, og jeg tror neppe alt handler om å gi deg best mulig tilbud. 

Jeg tror det handler om en samkjøring der menneskene skal inn i et slags system, som vil skille oss i ulike kategorier. 

I dag så benytter vi oss av ulike apper, kort og andre "mellomstadier". Disse har en svakhet som gjør at de kan stjeles, og ikke minst misbrukes. Dette er ikke en enkel liten sak, men heller en stor. Vi er stadig i utvikling for å finne de beste løsningene. Den mest idiotsikre som de lærde hittil har kommet frem til er å chippe et menneske. Med en liten dings så skal alle de dataer som er kartlagt av akkurat deg, gjøre hverdagen din så mye lettere. Slik så forsvinner både kontanter, identifikasjonspapirer og andre kort elegant ut av vårt samfunn.

Så kommer vi til det bibelen snakker om i denne sammenhengen. De kaller det ikke et kontantløst samfunn men et mammons merke. Det vil si at alle de som ikke tar dette merket, enten i sin hånd eller panne, ikke skal kunne være med på denne handelen som kommer. Ei heller benytte seg av de tjenester som krever denne chippen. 

Dette er et av de tegn som også beskriver at enden er nær. 

Det er mange andre tegn som også viser seg. Tegn som er skrevet ned for tusener av år siden. Jeg stiller meg spørsmålet om hvordan de kan være så tidsriktige, ifht. den tiden de er skrevet på? Dersom det ikke var sant da.

Andre tegn som jeg kan huske er f.eks at elven Eufrat skulle tørke ut. Det blir snakket om den store skjøgen, som flere vil si er EU. FN og NATO går imot hverandre. Store kriger vil komme, også den tredje verdenskrig - som ikke skulle være som vi først antok. Det er forresten ikke mange dager siden jeg leste at den var igang. 

Det snakkes om de 12 endetidstegnene. Jeg må si at jeg kjenner igjen flere av de, bare ved å løfte blikket sløvt mot dagens samfunn.

 

Her er de i alle fall:

1. Israels gjenfødelse

2. Jødene skal vende hjem til Israel

3. Jerusalem ikke lenger under hedningenes kontroll

4. Tider med forførelse

5. Hungersnød og epidemier

6. Jordskjelv og naturkatastrofer

7. Kriger og rykter om krig

8. Kunskapseksplosjonen

9. Direkte global kommunikasjon

10. Som det var på Noas dager

11. Det pengeløse samfunn

12. Den siste store vekkelsen

http://bibelfellesskapet.net/index.php/forkynnelse/forkynnelse/undervisning/555-endetidstegn-i-var-tid I denne linken finner du en mer utfyllende beskrivelse enn de punktene over. 

 

Jeg velger å ikke hente frem flere konkrete bibelvers og andre henvisninger, og understreker at dette er mine egne tanker. Det vil nok finnes de som forstår hva jeg skriver, og de som ikke forstår. De som er enige, og de som er uenige. Jeg er ikke ute etter å hverken skremme noen, eller overbevise noen om at det jeg skriver er den hele og fulle sannhet. Men den er det for meg!

Om dette er skremselspropagangda får bli opp til enhver. Om enden er nær eller fjern, vet vi vel heller ikke med sikkerhet men det er jo greit å gjøre seg noen tanker med alt det som skjer i vårt samfunn. Jeg syns selvsagt det er fryktelige profetier, og forferdelige tider vi går imøte - likevel så er jeg ganske så trygg på at det som skjer og kommer til å skje, er langt utover min makt og kontroll. Jeg frykter det ikke på en slik måte, at min livsglede og kvalitet, tar noen skade av det. Jeg tror på Gud, om det holder eller ei!

Greit å reflektere litt over, synes jeg :)

 

#blogg #kristendom #endetid #endetidsprofetier #tegn #penger #samfunn #Gud #tro #religion #mennesker #tid #skremselspropaganda  

2 kommentarer

Snuskelasken

31.01.2017 kl.06:54

Absolutt. Spennende tanker. Ja, vi blir jo bare flere og flere her på jorden. Klimaet går til h... Det er klart noe vil skje. Valget av Trump i USA og Brexit er også tegn på at folk er fortvilte, men også et tegn på at folk er klare til kamp.

Jeg er ikke kristen. Jeg ser det fra et helt annet perspektiv. Men jeg kommer nok omtrent til samme konklusjon som deg.

Lillja.blogg.no

01.02.2017 kl.11:17

Snuskelasken: Ja ikke sant! Er ganske imponert over at du faktisk klarer å se hva jeg skriver... Ikke alle klarer det men henger seg opp i kristendommen :)

Skriv en ny kommentar