hits

Vi mobbet læreren så det sang etter, helt uten skrupler!

Den gangen vi gikk vårt siste år på barneskolen, og skulle over på ungdomskolen (mener jeg det var). Det var det året vi hadde en lærer, som vi barna så på som "spesiell".

Han var helt sikkert ikke spesiell i den forstand, men noen fant ut at han var det likevel. Kanskje var det dialekten hans, kanskje var det noen av hans rutiner, kanskje var det ingenting? Jeg vet ikke!

Men jeg vet at vi lo av han. Vi spyttet på han bak ryggen hans. Vi hørte ikke etter i timene hans og det var til tider et salig kaos der hånlatteren satt løst. Vi ertet, saboterte og ga faen i ordets rette forstand. Kanskje ikke alle, men alle bidro til denne mobbingen, ved å ikke ta til motmæle. Både voksne og barn. Jeg sier vi. Selvsagt var noen verre enn andre men vi var alle med på det. Alle som så det.

Dette fikk holde på ett år, kanskje kom han midt i skoleåret med det er ikke det som er viktig. Han kom i alle fall ikke tilbake etter sommerferien, og det kan jeg meget godt forstå. Hvem orker å ha det slik?

Opp gjennom årene så har tanken på denne læreren, og vår oppførsel virkelig plaget meg. Det er nok derfor jeg føler for å si noe om det. Ikke for å ta noen, eller klandre noen. Det føler jeg blir helt feil. Vi var barn som ikke forstod hvilke konsekvenser dette kunne ha både for læreren, og oss selv. Det jeg ikke kan forstå er at det ikke ble gjort noe med dette. Vi fikk holde på vi, uten irettesettelser eller tilsnakk. Det var ingen voksne som brydde seg, ikke som jeg fikk med meg i alle fall. Hvor var de voksne den gang da? 

Hvor er de vokse i dag? 

Det var ikke et voldsomt fokus på mobbing den gang, selv om jeg vet at flere ble mobbet. I dag er det et kjempe fokus på det, og det er satset mye på å få dette stoppet. 0 toleranse for mobbing, må vel alle ha hørt om. Likeså alle de historier som har ødelagt for mennesker. 

Vi er så opplyste i dag, og mennesker har blitt enda mer skjør, på en måte. Likevel så mobbes det over en lav sko. Det er t.o.m enkelte mennesker det er helt greit å mobbe. Mennesker som mener noe annet enn deg, mennesker som skiller seg litt ut osv. Mennesker som du tenker ikke bryr seg, tilsynelatende. Politikere, kjendiser osv., de er det greit å mobbe! Det går an å være uenig, og mene noe uten å angripe de som ikke mener eller tror på det samme som deg.

Enkelte ser virkelig ikke sammenhengen her. Hvorfor er det i orden å velge seg ut noen å mobbe? Det er jo slik det foregår på de trinnene der en ikke vet bedre. Vi burde vite bedre, men gjør vi det? NEI!

Mobbing er ikke greit, uansett hvem det gjelder. Dersom man ikke ser det som voksen, hvordan skal man da forvente at barn skal forstå det - og ikke minst slutte med det!

Vi har en lang vei og gå...

#blogg #mobbing #barn #voksne #ansvar #anger #utvikling #liv #respekt

 

 

  

6 kommentarer

Snuskelasken

03.02.2017 kl.13:49

Haha ja du kan jo bare se på hvordan de holder på med Donald Trump nå. Han må jaggu ha sterk rygg for å klare det.

Her i Norge hadde vi faren til Mette Marit. Finn Kalvik. Ari Behn blir vel fortsatt mobba. Og kona hans. Ekskona.

Vi hadde "kvinner mot Valgerd". Nå er det Listhaug de skal ta. Osv. osv. osv.

Det er liksom noen som det er "greit å mobbe". For de er "onde". Eller "rare".

Lillja.blogg.no

03.02.2017 kl.13:59

Snuskelasken: Kan også plusse på vår daværende statsminister Bondevik, som ble mobbet p.g.a psykiske lidelser. Skammelig...

Toril

03.02.2017 kl.18:34

Kjempebra innlegg til ettertanke! Episoden om hvordan læreren deres ble behandlet er et godt eksempel.

En facebookvenninne av meg hadde lagt ut på sin status at selv om hun var uenig med Trump sin politikk og politiske holdninger mente hun at mobbingen og latterliggjøringen av ham ikke var en akseptabel oppførsel.

Samme med Kjell Magne Bondevik som ble mobbet pga psykikse lidelser. Nå får jo også Prinsesse Mârtha Louise gjennomgå fordi hun har stått fram i boken sin som høysensitiv. De som håner henne mener at det er fordi hun ikke har funnet seg selv, og rotet seg bort i alternativ tankegang. Det har jo ikke noe med det å gjøre en gang. Jeg er også uenig i mye av det som de alternative står for, men jeg mobber vel ikke de som forteller at de er høysensitive! Det kunne aldri falle meg inn å gjøre.

Jeg skjemmes av voksnes oppførsel på ulike nettsider, og særlig under nettsider hvor det foregår diskusjoner f.eks. Farmen facebooksiden og Farmen kjedis facebooksiden. Der sitter det voksne mennesker og skriver ting som er til å riste på hodet av :( At de tør? Jeg regner med at mange av dem som ytrer seg på en slik måte som går i retning av nettmobbing selv har unger, og kanskje også barnebarn. Da vil jeg si at voksne ikke er til stede.

Huff! Jeg husker i klassen vår var en av de to verstingklassene på ungdomsskolen. Vi hadde kjempegodt samhold i klassen, men var delt i to grupper. I den ene gruppen var vi de elevene som liket å jobbe med lekser og skole, og som fikk bra karakterer. Så hadde du den andre gruppen med de som dreit en lang f i alt som hadde med skole å gjøre. De kunne sitte å drikke seg fulle i timene, de skulket, de var frekke i munnen mot læreren og de bråket i timene slik at vi andre ikke fikk arbeidsro. Den gjengen var med i en stor gjeng i området i bydelen vi bodde.

I 8.klasse skulle vi i klassen på overnattingstur på ei hytte, men vi var tre elever som ikke skulle overnatte. Jeg var en av dem, for jeg hadde trening og pianotime som jeg heller ville prioritere. Dagen etter skulle vi ta trikken, for så å bli møtt av en klassekamerat på trikkeholdeplassen. Klassekameraten vår møtte oss på stasjonen, og det første han sa var: "Læreren er ikke bli, og han er rasende på klassen", og han fortalte oss hva som hadde hendt.

Det som hadde hendt var at bråkegjengen i klassen hadde gitt gjengen de holdt sammen med beskjed om at de skulle på hyttetur, og kvelden før vi kom dukket det opp 40 ungdommer som var godt påvirket av alkohol. De knuste bilrutene på bilen til læreren vår, de skar opp alle fire dekkene, de knuste vindusruter på hytta og ødela taksteiner. Vi kom frem til hytta hvor læreren vår hadde samlet hele klassen. Han var rasende så det oste av ham. Det ble bestemt at hele klassen skulle tilbake til skolen hvor alle foreldrene ble innkalt til foreldremøte. Vi tre elevene som ikke hadde overnattet fikk lov til å dra hjem.

Læreren vår var kjempesnill, og han var alt for snill for vår klasse. Det utnyttet den bråkegjengen i klassen vår så til de grader. På klassetreffene vi har hatt i ettertid har flere av dem uttalt at de har dårlig samvittighet for den måten de behandlet ham på, og flere av dem har etter de ble voksne bedt ham om unnskyldning.

Det hører med til historien at når vi gikk ut 9.klasse, sluttet læreren vår å undervise på ungdomsskolen, og begynte å undervise på barnetrinnet.

Ønsker deg en kjempefin fredagskveld, og ei kjempefin og god helg :)

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

04.02.2017 kl.20:24

Toril: Så enig deg i alt du skriver. Tusen takk for lang og fin kommentar <3

Jeg blir nesten sjokkert når jeg ser hva enkelte tillater seg å si og skrive om mennesker, akkurat som om de ikke er det fordi de er kjent på noe vis.. Nei, huff!

Ha en fortsatt god helg :) Klem

snuskelasken

05.02.2017 kl.02:53

Ja Bondevik også. Hva er greia? Så patetisk...

Og det verste er alle disse "bevisste" og "intellektuelle" og "oppegående" mobberne. Som om det er greit å mobbe bare du kommer fra Grünerløkka og er hipp og kul?

Lillja.blogg.no

05.02.2017 kl.10:30

snuskelasken: Ja, kan du forstå???

Skriv en ny kommentar