hits

Utro? Ja, fordi jeg er utsultet..Oppmerksomhet kan være så mangt, og ha ulik betydning for den enkelte. Likevel så er det slik at det blir et behov som må dekkes, det også. 

Ingenting går av seg selv. Noe går lettere, fortere eller tyngre - men av seg selv, går ingenting!

Opp gjennom årene så har jeg møtt på flere "problematiske" forhold. Egne, men også venner og venninners. Egentlig så kan man vel koke dette ned til alle relasjoner, men la oss ta et kjærlighetsforhold. Fordi det er de som koster mest, når smaken forsvinner. 

I begynnelsen av et forhold, mens kurtisen og kampen, fremdeles er gjeldende - så overøses man gjerne av oppmerksomhet. På alle plan. Rosenrøde meldinger til alle døgnets tider, små bekymringer om ubetydelige ting kommer tilsynet - fryser du på tærne ish, den ene blomsterbuketten større enn den andre, middager med tente lys og et skinnende rent hus. Listen er lengre enn lang og den kreative siden av mennesket, der kun det beste for motparten er godt nok, får her brynt seg så det holder. Vi kan alle oppskriften.

Selvsagt vil ting roe seg, og heldigvis gjør de det. Ellers ville det blitt for mye for alle og enhver. Men det får være måte på å roe seg. Når man plutselig en dag sitter å ser på hun som sjusker rundt i slitte joggebukser med håret i strikk, uten å ha gjort noe som helst annet for å pynte seg enn å dusje, de siste fjorten dagene. Eller han som ligger på sofaen, ubarbert, langhåret og som fiser og drikker øl. Helt oppslukt av tv! Totalt uengasjert i realitetene rundt seg. Da må man våkne!

Hvor ble det av all oppmerksomhet? Mistet du evnen til å se forskjell på møbler og partneren? Forsvant den med huslån og barn? Krav? En bedriten hverdag? 

Nei, den forsvant ikke, du orket ikke mer. Så enkelt og så greit! Derfor svir den også så kraftig.

Det handler om viljen til å se den andre parten. Det handler om å holde fast ved den kimen som var. Det handler om å være så smart at du ser, at ingenting går av seg selv. Det finnes ingen substitutter her, du må faktisk yte noe! Du må aldri stoppe å gi den oppmerksomheten, og den bekreftelsen motparten trenger i et forhold. Det finnes selvsagt en balanse, og det roer seg ned men det er langt ifra det å gi det opp.

Dersom man ikke følger opp dette så vil det en dag komme noen forbi, og gi en aldri så liten oppmerksomhet som gjør at et utsultet "jeg", går rett i garnet. Der er han/hun! Han/hun som ser meg for den jeg er, setter pris på meg - jaaaa gresset er grønnere på den andre siden. Men sannheten er at det er ikke grønnere, bare ferskere. Det har enda oppmerksomhetens lys i seg, men det vil blekne tilslutt, det også. Om det ikke er noen som har en forståelse av hvordan man holder gresset så grønt som mulig, så lenge som mulig!

Jeg tror at forhold blir ødelagt av likegyldighet. Det å være utro, er ikke nødvendigvis noe man søker etter, det handler om å være utsultet. At man har vokst ifra hverandre tror jeg handler om alle de glemte dagene, og de små fjollete tingene man sluttet å gjøre. Tilbake sitter frustrerte fruer, og herrer - og undrer seg over hva som gikk galt. Jo, vi vokste nok ifra hverandre... Noe som igrunnen er ganske umulig!

Er det lenge siden du har gjort noe som helst for partneren din? Vel, i dag er dagen, og du kan gjøre det så enkelt som mulig. Du må bare gjøre det.

P.S: Blomster, nips, bøker og sjokolade, selges på de fleste matbutikker og bensinstasjoner. Har du ikke penger, så er det helt gratis å pynte seg selv litt ekstra <3

#blogg #forhold #likegyldighet #oppmerksomhet #relasjoner #mann #kvinne #samliv #utro

 

 

20 kommentarer

BareMonica

23.02.2017 kl.09:59

Det er et paradoks at dette er noe alle vet - og alle "glemmer" etter en tid. Tror alle som er i et langvarig forhold bør lese dette innlegget med jevne mellomrom! :)

Lillja.blogg.no

23.02.2017 kl.10:47

BareMonica: Ja, det har du helt rett i :)

Gina

23.02.2017 kl.17:01

Dette var utrolig fint skrevet :) Ønsker deg en flott dag!

Lillja.blogg.no

23.02.2017 kl.17:16

Gina: Tusen takk for det. Ønsker deg også en fin dag :)

Kristine

23.02.2017 kl.23:39

Bra skrevet!

God natt til deg.

Lillja.blogg.no

24.02.2017 kl.12:07

Kristine: Tusen takk :)

OleR

19.09.2017 kl.10:06

Mye bra du tar opp her. Det er selvfølgeligheter, men selvfølgeligheter de aller fleste av oss fort glemmer i en travel hverdag.

Men ett moment som jeg i økende alder og erfaring er blitt mere oppmerksom på er dette med utroskap. Ja utroskap er sårende, og destruktivt. Men utroskap betinger også at man oppfatter sin partner som SIN eiendom alene. Ved å omdefinere litt på betingelsene for utroskap, tillate den andre parten å oppnå litt av den oppmerksomheten man trenger gjennom en "uskyldig" flørt kan ofte berge situasjonen. For ofte ønsker man slett ikke å gå ut av forholdet, man elsker fortsatt, men har bare et behov for en vitamininnsprøyting i form av et avbrekk fra hverdagene, litt positiv oppmerksomhet. Som igjen fører til at partneren hjemme hiver seg på og også løfter blikket og hever terskelen. Forutsetningen for at dette skal fungere er 100% ærlig og åpen kommunikasjon, å være tro mot de grensene man setter i fellesskap, og aldri aldri aldri gjøre noe i hemmelighet. Det er hemmelighetene som er farlige. Ikke flørten. Sånn i utgangspunktet. Men at dette er for alle å få til? Slett ikke. Og den kommer slett ikke uten fallgruver og farer. Men hva er alternativet? At man går så lei av hverandre at man uansett oppløses som par? Da må det være bedre å holde fast på det, men åpne litt opp for handlingsfriheten innenfor rammen av forholdet...

Lillja.blogg.no

25.09.2017 kl.13:48

OleR: Enig i det du skriver her altså. Nå er det jo slik at man kan være med på å forme forholdet slik at begge parter kan få det så nært som mulig I fht. Hva de ønsker.

CMS

16.10.2017 kl.19:29

Til OleR: Du har så rett, så rett! Hvor mange ganger har jeg ikke hørt om noen som har vært utro, fått det de trenger, og som funker som en vitamininnsprøytning til det opprinnelige forholdet (da selvsagt med en lykkelig uvitende partner)

Da er det ikke utenkelig at din oppskrift ville gjort samme nytta ja, men uten å bedra partneren sin :-)

Kanskje du burde vært parterapeut, hvis du ikke allerede er det da ;-)

Og til Lilja; du og har selvsagt rett. Folk må bry seg mer!

Camilla

Lillja.blogg.no

17.10.2017 kl.22:27

CMS: Takk for kommentar. Kanskje OleR også ønsker å kommentere?

Lykketun

18.10.2017 kl.15:19

Mange fine poenger, men helt uenig I dette med utsultet og derfor utro. Ansvarsfraskrivelse på høyt plan å hevde noe slikt, men en fin unnskyldning er det jo. Blame the victim argumentasjon som skaper skam og skyld hos den som ble sveket.

Når er man f.eks utsultet nok til å være utro og bruke denne unnskyldningen? Buhu, min kone/mann ser meg ikke lenger. Har vi ikke kommet lenger i 2017???

Lillja.blogg.no

18.10.2017 kl.15:37

Lykketun: Tror du henger deg litt opp I et feil poeng. Jeg snakker ikke om ansvarsfraskrivelse men er vel ikke helt klar på det. Uansett så skal du selvsagt få mene som du gjør, enig eller ikke. Ha en fin dag :)

NA

16.11.2017 kl.03:18

Aaaaamen ;)

-NA, sexblogger

Lillja.blogg.no

16.11.2017 kl.13:59

NA: ;)

Pirke

23.11.2017 kl.15:29

Lykketun, du er tydeligvis veldig opptatt av å være offer. Det er jo en ganske vanlig egenskap hos damer. Når det gjelder å ikke gidde sex er jo damer i klart overtall. Da er ikke den som nekter offeret lengre men den som gir opp blir jo da offeret. Det er dermed du som driver med blame the victim.

Lillja.blogg.no

23.11.2017 kl.16:22

Pirke: !

Tron

16.01.2018 kl.12:56

Folk må slutte å bry seg om andres følelser!

Lillja.blogg.no

16.01.2018 kl.13:01

Tron: Javel? Ikke at jeg skjønner hva du mener her..

Lars Sletten

17.01.2018 kl.09:30

Problemet ligger nok mye i at både damer og menn har forskjellige sex drifter,og damer går for mye etter status og lommebok og ender kanskje opp med en kar med svak kjønnsdrift som funker en stund men ikke i lengden,dette kan jo gå begge veier, men kvinner utmerker seg med å søke menn med status og penger.Dette er også mer gjeldene i byene en på landet.Kvinner og menn med sterk kjønnsdrift bør søke sammen og motsatt,noen har jo ikke sex før ekteskap og finner ikke ut av dette før de sitter i saksa og det kan skape stor frusturasjon.

Lillja.blogg.no

17.01.2018 kl.12:15

Lars Sletten: Er nok mye sant i det du skriver...

Skriv en ny kommentar