hits

Store blødninger? Det finnes hjelp!

Vi har kanskje litt vanskelig for å snakke om akkurat dette. Ikke det at det nødvendigvis er flaut, men det er en litt diskret ting. De aller fleste damer menstruerer i løpet av livet, om det ikke skulle være noe spesielt da!

Meg inkludert! Vel, det er altså helt vanlig. Det som ikke er vanlig er at det skal være så mye, slik at du blør igjennom det meste, eller at det skal gjøre så forbannet vondt, som det gjorde hos meg.

Jeg hadde det slik at hver gang jeg fikk mensen, så var det som å skru på en kran på full guffe, i tillegg til at det nesten kjentes ut som en liten fødsel var på gang. Dette var noe som fulgte med, helt fra første gangen. Det slo meg helt ut, minst to dager hver mnd.

Det var ikke mye trøst å få hos legene. I begynnelsen så sa de at det ville bli bedre etter at jeg hadde født barn! Jaja, jeg stolte på det, men der tok de feil. Det ble tvert imot verre. Jeg syns hele livmoren vrengte seg. Stjerner og planeter så jeg på høylys dag, nei fyttirakkeren. 

Det gikk i smertestillende, og Cyklokaprontabeletter. Det hjalp til en viss grad men 6-8 tabletter for dagen var i det meste laget, for min del å huske. Det var også det eneste jeg kunne tilbys fordi jeg har hatt kreft. Da utgår alle hormonbehandlingene.

Først når jeg ble voksen. Etter alle år med denne faenskapen, fant jeg et tilbud som endelig virket. En venninne som hadde hatt det likens som meg, hadde hatt en brenning av livmoren sin og var kvitt både smerter og blødninger. 

Jeg rushet til legen og lurte på om det kunne være et alternativ for meg, og det var det. Få uker etter så gikk jeg gjennom denne behandlingen og har i dag, 6 år etter, ikke hatt en eneste plage i retning av hva jeg hadde.

Tenk, i alle år hadde jeg gått uvitende om denne muligheten. Så mange år jeg kunne vært spart for, for denne plagen, om jeg bare hadde vist om det. Derfor så syns jeg det er viktig å si noe om dette tilbudet, slik at dersom du er plaget med store blødninger, og smerter, en gang i mnd. så kanskje dette kan være en løsning for deg også, slik det var for meg.

Legger ved en link der du kan lese mer om dette: https://helse-bergen.no/behandlinger/reduksjon-av-livmorslimhinnen-

Vi er mange kvinner som sliter unødig med akkurat dette, del gjerne innlegget videre. Det finnes hjelp og få :)

#blogg #kvinner #kvinneplager #plager #jenter #mensen #menstruasjon #smerter #blødninger #hjelp #operasjon #livmor
 

6 kommentarer

Victoria Larsen

08.04.2017 kl.11:27

Jeg ønsker deg en flott lørdag :-)

Lillja.blogg.no

08.04.2017 kl.13:16

Victoria Larsen: Takk I lige måte.

Nora Piscopo

08.04.2017 kl.12:01

Off dette hørtes ikke noe godt ut.. Så godt at det er bedre nå!

Lillja.blogg.no

08.04.2017 kl.13:16

Nora Piscopo: Ja det var en lettelse :)

Toril

09.04.2017 kl.16:20

Huff! Dette hørtes ikke godt ut <3 Kjempebra å høre at du har blitt bedre. Tusen takk for at du delte dette <3 )

Ønsker deg en kjempefin palmesøndag <3 :)

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

10.04.2017 kl.14:26

Toril: Ja, det er jo håp i hengende snøret. Ønsker deg en fin dag. :)

Skriv en ny kommentar