hits

5 tips til deg, som er ute på vingene...

Da jeg skaffet meg hund så var det endel elementer jeg måtte tenke på. Det ene er at jeg reiser relativt mye, og jeg visste at denne hunden stort sett alltid ville være med meg. Så det første jeg tenkte på var at den måtte være liten nok til å kunne være inne i kabinen.

Likevel så er det endel tips, og forenklinger jeg har lært på mange av de turene vi har tatt til nå. De tenkte jeg å dele med dere. Disse turene har vart mellom 5 og 7 timer, fra vi har startet til vi har vært fremme. 

1. Sørg for at hunden har gjort ifra seg før reisen starter. Så, utenfor flyplassen får Buster sin siste snuse-/skvetterunde. 

2. Dersom vi reiser tidlig om morgenen så får han mat til vanlig tid kvelden før, men jeg utsetter det første måltidet til etter at vi har kommer frem til dit vi skal. Han får selvsagt litt vann om han vil ha det.

3. Ha gjerne med vann som hunden kan drikke av underveis, eks. ved mellomlandinger. Det finnes sammeleggbare skåler, som er greit å ta med seg.  Det er også lurt å ha en rull med tørkepapir, det kan jo være den både søler og tisser underveis.

4. Gi hunden litt å bryne seg på mens den er i reiseburet. Noen godbiter den må jobbe litt for, for å få tak i. Et tyggebein, griseøre, favorittleken eller lignende. 

5. Ros og snakk til hunden, masse underveis. 

Det har hendt at jeg har tatt Buster ut av buret for en liten luftetur på flyplassene, dersom det har passet seg slik. Men stort sett så bestiller jeg direkteruter når jeg skal ha med hunden. 

Jeg er ingen ekspert på hunder, men har forsøkt å gjøre det best mulig for han. De tipsene jeg har gitt her, ser ut til å virke bra for Buster for han er rolig under hele flyturen. Ingen klaging hverken på at han er i bur eller i luften. Kanskje noen tips å ta med seg, for de av dere som skal reise med hund i kabin :)

#blogg #hund #reise #fly #bur #kinesisknakenhund #tips 

4 kommentarer

Laila MA

05.04.2017 kl.06:53

Jeg har ikke hund men ser nytten av disse gode tipsene :-) Fint og kunne ta dyrene med seg på tur. Men hvordan er det hvis du skal utenlands?

Lillja.blogg.no

05.04.2017 kl.16:11

Laila MA: Ja, syns det er fint å kunne ha de med :)

Jeg har aldri hatt Buster med til utlandet. Forstår det slik at de må ha pass og ekstra vaksiner. Det er nok lettere å ta de med på en lengre reise, enn til korte "harryhandlinger" :)

Nora Piscopo

05.04.2017 kl.18:10

Fine tips :)

Lillja.blogg.no

05.04.2017 kl.18:41

Nora Piscopo: Så bra :)

Skriv en ny kommentar