hits

Forskjellsbehandling svir...

Det skal være sikkert og visst at det er forskjell, på Jørgen Hattemaker og selveste kongen. Det kan man både lese, se og høre om i de forholdene som eksisterer rundt forbi. Familier der givergleden er større i et søskenpar enn et annet. Gaver der spriket ikke bare er enormt, men flaut i tillegg. Hvor langt man er villige til å strekke seg for hverandre, eller andre, rettere sagt. Noen synes å være mer verdt enn andre mennesker, i alle fall ut fra hva vi gjør og ikke..

Hvordan tenker de? Bestemoren som for noen fremstår som raus, god og bare snill for et barnebarn mens for et annet som trangsynt, vrang og alt annet enn snill. Onkelen som er onkel til mange men som har funnet seg en favoritt eller to, og der det kanskje er tre, eller i verste fall en som står utenfor det gode selskap. Tanten som ga den ene søsteren 300 kroner i konfirmasjonsgave, mens den andre, som ble konfirmert året etter måtte nøye seg med et gratulasjonskort. Mora som kommer hjem med tre kjærligheter som hun deler ut til 3 av sine 4 barn. Faren som alltid tar det samme barnet med seg ut på eventyr. 

Jeg vet ikke hvordan de tenker, og om de i det hele tatt gjør det. Men jeg ser hvor vanlig denne atferden er. Barn som er tilsidesatt, som verdens mest naturlige ting. Familier der ingen egentlig tenker over, at det står noen utenfor. Om de snakker om det, så snakkes det gjerne bort. Men, det gjør noe med de barna. Det setter dype spor som fester seg, og blir ved de. Langt ut i voksenalder, ja kanskje livet ut. 

Alle har vel kjent på den følelsen som det er, å stå utenfor, i større eller mindre grad. Alle vet hva det gjør med relasjoner men likevel får det ture og gå. Hvorfor sier vi ikke høyt og tydelig ifra om at vi ikke ønsker forskjellsbehandlinger av våre barn?

Det handler ikke om at det vi skal gi eller ofre behøver å være så stort, men det bør i det minste være sånn omtrentlig det samme. Tenk på det du, som snart skal pakke inn en presang, eller gi en pengesum, ta med noen, eller rett og slett bare skal tilbringe tid sammen med. Fordel deg, og fordel deg rettferdig!

Del gjerne dette, nå i disse konfirmasjonstider. Vi vet jo også at jula kommer, sammen med fødselsdager, bryllup, dåp osv.  Og vi vet at noen vil få så det monner, mens andre ikke får smulene av det engang. Det handler ikke om å være grådig eller misunnelig, det handler om å være verdsatt og rettferdig behandlet.

#blogg #gaver #urettferdig #rettferdig #forskjellsbehandling #forståelse #barn #voksne

 

6 kommentarer

TINANNA

11.05.2017 kl.20:12

Åh, ja, dette frustrer meg også! Og de som forskjellsbehandler tenker kanskje at man ikke merker det eller tenker over det, men man glemmer ikke slike ting.

Lillja.blogg.no

11.05.2017 kl.20:28

TINANNA: Så sant :)

La barna lage mat

11.05.2017 kl.23:31

Kjenner at hjertet mitt blør av å tenke på alle de stakkars barna som av en eller annen grunn er "annerledes" fra de andre barna og som blir plassert utenfor. Noe de selv har INGEN skyld i, men de bærer allikevel den enorme byrden på de små skuldrene sine :(

Håper mange leser det du har skrevet og at de velger å se seg selv i speilet og er ærlige ovenfor seg selv i forhold til hva de gjør. Dette kan endre hele livet til et lite og ømfintlig hjerte <3

Godt skrevet :)

Lillja.blogg.no

12.05.2017 kl.09:39

La barna lage mat: Takk.

Ja, det er sant. Vi voksne må ta oss sammen her.

Ha en god dag.

Laila MA

11.05.2017 kl.23:52

Det er selvsagt leit når det er sånn. Rettferdighet er viktigst av alt .

Lillja.blogg.no

12.05.2017 kl.09:40

Laila MA: Det er det!

Skriv en ny kommentar