hits

Du SKAL tro at du er noe...

Uansett hva du har gjort, som har kostet deg noe, på et eller annet vis - VÆR STOLT AV DET!  Påpek, fortell og skryt - til alle som vil høre om din store bragd. Det trenger ikke være noe som har kostet så mye engang. Det kan like gjerne være noe som har kommet til deg "gratis", som et talent f.eks. Får du skryt eller ros, så ta det til deg. 

Slik skulle det vært, som verdens mest naturlige sak men det er det ikke. Janteloven vi alle snakker så nedsettende om og fordømmer,  får stadig ny næring. Vi tåler liksom ikke å se andres suksess. Hvorfor er det slik? Hvor i viljen har vi trådt feil når vi ikke evner å glede oss på andres vegne? Når vi istedet irriterer oss, og leiter etter noe som kan bekrefte at det mennesket som sitter så stolt der og tror noe positivt om seg selv, ikke er det - i våre øyne likevel. For vi leiter, og vi finner. Vi finner for oss selv og sammen med andre. Vi påpeker dens feil og mangler og slår oss til ro med det. Nederlaget som skinner over hele seieren. 

Det finnes selvsagt en balansegang her. Ingen liker mennesker som hele tiden skryter av seg selv, selv om de har grunn til det. Vi liker å gi komplimenter, om vi ikke blir presset til å gi de. Å være ydmyk, er ikke å legge seg langflat men å se sin tid. Du skal ikke la deg hemme, av hva andre kunne finne på å tro. Stoppe deg selv av å gjøre det du ønsker fordi du blir flau. Eller at du ikke våger og er redd for å bli sett ned på. 

Er det ikke rart? Du gjør noe positivt for deg selv, er stolt av det, og blir plutselig offer for folkesnakk og sladder.. Samtidig vet alle at dersom nettopp du, blir gransket i sømmene, så vil du dessverre falle du også. For det finnes ikke et eneste menneske her i verden som er lytefri, ingen!

Så, istedenfor å trykke hverandre ned i alle de feil og mangler som alle har, burde vi løfte hverandre opp i alle sammenhenger der vi kan det. Mange går utsultet rundt og venter på en positiv feedback mens det eneste de får er negativ feedback. Du skal ikke tro at du er noe!

Jeg sier jo, du SKAL tro at du er noe! Begynn å like deg selv, vær stolt av det du klarer å oppnå, ta til deg både ris og ros,  men glem aldri at du er noe! 

Du teller!

#blogg #selvtillit #selvbilde #sladder #jantelov #positiv #negativ 
 

6 kommentarer

ladyaugust

21.05.2017 kl.12:34

ENIG :D <3 Det virker som folk generelt er flink til å baktale og jammen er det synd. Å fokusere på de gode tingene og dra frem det gode folk gjør skaper bare bra ting ikke negative <3 Ha en nydelig dag, her kom sola akkurat frem og greier :D DIGG

Lillja.blogg.no

21.05.2017 kl.13:09

ladyaugust: Må kose deg masse i sola. Her ble det jaggu overskyet. Men temperaturen er fin, så nå skal jeg snart ut å styre litt i hagen :)

ladyaugust

21.05.2017 kl.13:21

Aaah hagearbeid er som den beste terapi. Jeg blir alltid så glad av å være i hagen og plante litt og se at ting vokser :) Kooos deg masse <3 Tusen takk :)

Lillja.blogg.no

21.05.2017 kl.13:22

ladyaugust: Samme her <3 Takk :)

sissel

21.05.2017 kl.16:43

Å fokusere på de gode tingene er bedre enn å fokusere på de dårlige. Flott skrevet og ha en fortsatt fin Søndag-

Besøk gjerne bloggen min og les dagens innelegg Løvetannbarna .

Hilsen Sissel

Lillja.blogg.no

21.05.2017 kl.16:46

sissel: Takk, og god søndag til deg også :) Titter innom deg :)

Skriv en ny kommentar