hits

Jeg hater å snakke i telefonen!

Vi skal være så tilgjengelige i dag. Helst til alle døgnets tider! For alle og enhver, fra gode venner man gjerne snakker med, til selgere man helst vil unngå. 

Telefonen, som alltid er i en umiddelbar nærhet hos de aller fleste, har blitt et ork til tider. Ikke fordi jeg ikke vil ha kontakt med folk men fordi jeg rett og slett hater å snakke i telefonen. Enkelt og greit!

De som venter på en telefonsamtale fra meg, der det liksom bare er for å snakke (ingen misjon) må nok belage seg på å vente en stund. Det har ingenting med at jeg unngår noen, eller ikke vil ha kontakt. Men jeg kjenner at terskelen for å orke å snakke i telefonen, uten mål og mening, blir høyere og høyere etterhvert som tiden går. Det finnes selvsagt unntak her...

Av og til så er det beskjeder som skal gies, som må gjennom telefonen. Det er greit. Jeg snakker selvsagt i telefonen, med noen av de i familien og enkelte venner, men slett ikke hver dag. Jeg ringer selv også, om det er nødvendig. 

Telefonen er fin til å holde kontakten med mennesker, ja. Men det finnes så mange andre måter å gjøre det på, i dag, så jeg tenker at det å gi blaffen i hele telefonsamtalen, er innafor i mange tilfeller. 

Hver kveld slår jeg av telefonen, og jeg slår den ikke på før langt ut på dagen, dagen etter. Det hender også at den ligger på soverommet for lading, og der er ikke dekningen av den helt gode kvaliteten. Så å komme til en "avslått" telefon, er nok vanlig, det også.

Jeg tror ikke du må arbeide i dagesvis for å få tak i meg, om det skulle være noe. Selv om telefonen er avslått! Selv om jeg ikke ringer for å skravle, så betyr det ikke at jeg ikke vil ha kontakt med deg. Skulle du måle vårt vennskap ut fra telefonen så tror jeg de aller fleste ville falt dårlig ut, og jeg stå igjen som venneløs :)

Syns igrunnen det var bedre, før i tiden. Den gang da du faktisk måtte være på et helt spesielt sted for å få tak i noen via telefon, og ikke bare det - begge parter måtte være på et slikt sted. Vi fikk da ting til å gå rundt uansett :)

#blogg #kommunikasjon #telefon #mobil #tilgjengelig #kontakt
 

4 kommentarer

Toril

24.05.2017 kl.15:28

Jeg kjenner flere som ikke liker å prate i telefonen, men de gjør det fordi de må. De er flinke til å sende sms hvis de vil noe, og sms er en kjempeflott mulighet de har.

Samtidig ser man jo at folk er blitt for avhengige av mobilene sine, og vi voksne klager på at unger sitter med mobilen hele tiden. Hva med når man er på besøk til hverandre vi voksne da? Vi tar fort frem mobilen for å google. Tar en frem mobilen tar de fleste andre frem mobilen. "Skal bare sjekke".

Etter at folk har begynt å ha facebook på mobilen kan det gå virkelig ille. Jeg har noen venninner som ikke kobler seg til tråløst når de er ute av huset, og jeg er en av dem. Hvis jeg er i byen eller en annen plass hvor jeg må bruke dataabonementet mitt sjekker jeg aldri i verden nettet. Det får vente. Sikkert derfor jeg aldri greier å bruke opp dataabonementet mitt, og får det spart opp til neste måned :) He, he, he :)

En venninne av meg skulle til byen for å møte en annen venninne av seg, og venninnen min er samme type som meg. Hun kobler seg ikke på slik at hun må bruke av dataabonementet sitt. Da hun kom til det stedet hvor hun skulle møte venninnen sin stod det ingen der, og venninnen min stod i 30 minutter og ventet. Da ringte hun venninnen sin for å høre om hun var forsinket. Venninnen sa at hun hadde sendt en chatmelding på facebook at hun ikke kom. Hun kunne ha sendt en sms i stede for på facebook! Venninnen min sa i klartekst at hun ikke er på nettet når hun ikke er hjemme, og den chatmeldingen hadde hun ikke sett.

Hvis jeg skal møte en venninne eller noen, og vet at jeg er forsinket ringer jeg eller sender sms. Da vet jeg at beskjeden når fram.

Jeg prøver bevisst å legge fra meg mobilen unna slik at jeg ikke er tilgjengelig 24/7. Vi har gjort oss avhengige av mobilen tror jeg, for mobilene i dag blir jo brukt til en datamaskin. Når jeg går turer tar jeg bilder med mobilen, for speilreflekskameraet er for tungt å drasse med.

Kjempebra innlegg av deg :)

Ønsker deg en kjempefin onsdag :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

24.05.2017 kl.18:48

Toril: Jeg kobler meg heller ikke på om jeg er ute. Noen ganger så ser jeg ikke på mobilen i det hele tatt, eller jeg levner den i bilen.

Litt skummelt det der med å sende melding på facbook ja, man vet jo ikke om man når de man skal gi beskjed til, i tide. Så da er det greit med sms.

Å ta bilder med mobilen er min måte å fotografere på. Har ikke annet kamra helle. Klarer meg med mobilen jeg altså :)

Takk for kommentar :) Klem

maiken

24.05.2017 kl.16:26

Ja, virkelig rart å tenke på at det gikk jo bra før også....

Tror hver og en av oss bruker telefon på ulike måter. jeg har den mye på lydløs om dagene fordi jeg sover ofte da, og bruker mye snap og sms. Skal jeg snakke lenge i mob tar jeg på øretelefoner, da slipper man bli så varm i hodet.

Lillja.blogg.no

24.05.2017 kl.18:44

maiken: Ja, ikke sant! Vi har klart oss uten..

Varm i hodet, du sier noe der.

Skriv en ny kommentar