hits

Måtte dem flyte til helvete, med flommen...

De forbanna søringan som syter over litt regn. 50 -60 ml er jo ikke mer en vi pisser, etter en øl eller to. Måtte husene deres flyte sammen med de, og avlingene med! Om vinteren så sitter vi å venter på årets høydepunkt. Det kommer når den første snøen daler, og bilene til søringan glir som slimete padder ut i både skrenter og skråninger. Ja, t.o.m på "straka vegen", seiler de med de flotte bilene sine, som de slett ikke kan kjøre!

Været, enten det er fint eller dårlig - så er det en evig diskusjon i forbindelse med det. Det både forener og skaper hat til tider. De som opplever det fine været er så hjertens enig i at det er så deilig og kjærkomment. På andre breddegrader i samme land, så sitter andre og forbanner været, og i beste fall bedyrer hvor lite de bryr seg. Det er greit, og helt sikkert en måte å overleve på. Men det jeg ikke kan forstå er hvorfor dette hatet og forbannelsene, man ser og hører overalt, er nødvendig? Det blir jo ikke varmere av den grunnen!

Voksne mennesker sitter faktisk og godter seg over at naturkreftene tar over. Det ser man blant annet i kommentarfeltene til enkelte aviser, og i media forøvrig. Tenker de ikke på at det bodde mennesker i de husene som fløt avgårde? At avlingene som rotnet på rot, er selve livsgrunnlaget, kanskje for mange familier? At mennesker som kom utfor ulykker på et eller annet vis ble traumatisert?

Uansett så gjør slike opplevelser i forhold til slike værfenomener ingenting positivt. Det er jo heller en stor krise som inntreffer, og det unner vi dem fordi de har bedre vær enn oss? Skammelig! Om en opplever dårlig vær, så er en unnskyldt all fornuft, medlidenhet og empati - skulle man tro. Da skal vi ta dem, de djevlene som ellers sitter der i sola. De fortjener drittværet som kommer til dem!

Hvorfor kan vi ikke unne hverandre å ha det fint? Være glad for at sola skinner på noen. Det er jo du selv som har valgt å bo der du bor, med det klima som råder der. Og det er i alle fall sikkert, du kan ikke klandre andre for hverken det eller været. Så hvorfor sitter vi å forbanner både hendelser og mennesker for ting ingen kan råd med?

Jeg syns det er direkte avskyelig å lese/høre om slike uttalelser. Står frem i media med et skadefro smil om munnen, mens de bedyrer at søringene, de kan flyte til helvete med flommen. De fortjener det, for de har tross alt så mye fint vær!

Huff... Tro om de holder på slik i andre land også, eller om dette er typisk norsk - det å være så skadefro mot hverandre?

#blogg #vær #sør #nord #klima #valg #storm #regn #flom #skadefro #hat

 

2 kommentarer

Oldemorbloggen

11.06.2017 kl.09:05

Misunning kan slå ut på så mange måtar, dette er ein av dei.

Lillja.blogg.no

11.06.2017 kl.11:18

Oldemorbloggen: Det tror jeg du har rett i...

Skriv en ny kommentar