hits

Duftene jeg aldri glemmer..

Jeg er en enkel sjel, som lar meg begeistre av de helt små tingene veldig ofte. Jeg har mange fine minner som nesten kun er basert på lukter. Av og til så tror jeg at vi tenker for lite på det eller er bevisst det, og med det går glipp av mange positive opplevelser, eller stemninger.

Duften av nyvasket tøy, tørket ute. Finnes det noe bedre når du tar de ned av snora, og inn for å brette de sammen? Ah.. Sommer, sommer kommer og er! Må bare nytes, denne deilige duften. Høydepunktet er sengeklær som du legger på med det samme de er tørre. Hvilken himmel av dufter som du da kan sovne med.

Å våkne til nykokt/traktet kaffe om morgenen. Det er nok den aller vanligste duften jeg kommer på, som får meg i godt humør. Kunne ikke levd uten hverken kaffe eller duften av den. Vet om mennesker som ikke drikker kaffe, men likevel elsker lukten. Er ikke det rart? Det som ikke er rart er at jeg ALDRI er gretten når jeg våkner. Hvordan kan jeg være gretten, med en slik duft i nesen?

Grillkull og tennveske - da er det god mat på gang, selv om det ikke akkurat lukter så godt så er det mange gode opplevelser som hentes frem her. 

Så har vi duftene som er direkte knyttet til menneskene vi har, og har hatt rundt oss opp gjennom livet. Sjal med sånn dameparfyme, litt sterk lukt og slett ikke min favoritt. Men den minner meg så sterkt om min farmor, som dessverre døde da jeg var 13 år gammel. Hun brukte en parfyme som heter 4711, og jeg må jo smile litt når jeg blir påminnet henne, gjennom det. 

Ja, det er mye jeg kunne trukket frem, og ikke bare positivt. Men jeg tenker at dette med det positive er noe å dvele ved. Det kan i alle fall gjøre min dag bedre!

Tenk over hvilke dufter du husker, og hvem som vekker de beste minnene. Du kommer nok til å dra litt på smilebåndet  du også :)

Ønsker deg en herlig dag!

#blogg #lukt #lukter #duft #dufter #minner #positiv 
 

2 kommentarer

blomsterevasheksehus

14.06.2017 kl.15:11

Lokt eller dufter e helt esensielt for mæ, å sommern e spesielt fin for da har man blomster, skog, gress og klær på tørke stativet ute, mmm

Ha en fin dag :)

Lillja.blogg.no

14.06.2017 kl.15:13

blomsterevasheksehus: Ja jeg tror det er mange som mener akkurat det. Tusen takk, ha en fin dag du med :)

Skriv en ny kommentar