hits

Teller ned dagene, som ikke kan gå fort nok..

Se det, da var helgen unnagjort. Har hatt ei fin helg, som vi avsluttet i går kveld, med en stor kasserolle med reinkjøttsuppe. Laga så mye at jeg slipper å lure på hva vi skal ha i dag. Nydelig var den!

Selvsagt ble den servert med finsk surbrød til. Reinkjøtt er det beste kjøttet jeg kan få, og skal visstnok være helsebringene p.g.a høyt innhold av naturlge taniner. 

Skal være på hytta og der har jeg som vanlig mange prosjekter gående. Denne gangen skal stua males. Må si jeg gruer meg litt til det. Det er høyere enn vanlig under taket, noe som betyr gardintrapp og stige. Med min høydeskrekk så er det en dårlig kombinasjon. Men det må til. Jeg er så lei trehvitt at jeg vil spy! Stua skal bli hvit og lys grå, Morgendis heter gråfargen. Før og etter bilder kommer på bloggen!

I fjor fikk jeg beiset hele verandaen som går rundt hytta. I år står platten for tur. Jeg har en plan om å snu litt om her, men jeg får se hvor langt jeg kommer. Alt avhenger jo av om det regner eller ei. Vann-/vindbordene som ble byttet i påsken, må også smøres inn med visir, og beises. Det er viktig, slik at det ikke ødelegges.

Skogen rundt trenger å tynnes, det håper jeg også å få tatt i år. Gir jo litt ved det! Ellers så er det å få bært opp alt som er tatt ned for å vaskes, samt vann og ved til påsken.

Jeg blir nok aldri ferdig med å pusse opp/ vedlikeholde der oppe på mitt hytteparadis, det går sakte men sikkert fremover. Har fått gjort mye. Byttet ovn i stua, malt yttergang og matbod, satt inn dør til et soverom, revet ned et soverom og bygd det opp igjen, og flere andre mindre prosjekter. 

Mest av alt så gleder jeg meg til å komme "hjem". Treffe familien, og venner. Slappe av (mellom slagene) og nyte den friske fjell luften. Ta badstu, tenne bål og kose meg skikkelig ute i den flotte naturen som er der. Plukke tyttebær. Det blir garantert noen turer til Finland. Må ha med meg både ribbe og Mummibrus. Spille Yatzy med mamma. Jo, livet er herlig der oppe på Fredheim.

Jeg gleder meg, og teller ned dagene som gjenstår, før jeg kan sette meg på flyet med nesen vendt mot nord. 12 dager igjen! Om 12 dager skal jeg være der i hele tre uker!!

#blogg #friluftsliv #hytte #hytteliv #familie #nord #sør #hjem #oppussing #vedlikehold

 

8 kommentarer

Toril

04.09.2017 kl.15:45

Så kjempeherlig og godt å komme hjem til familien :) Jeg skjønner godt at du gleder deg når du bor så langt borte som du gjør.

Det hørtes kjempegodt ut med reinkjøttsuppe :p Jeg synes reinsdyrkjøtt er kjempegodt :)

Gleder meg til å se bilder av det du skal gjøre :)

Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

04.09.2017 kl.16:04

Toril: Ja, når man bor langt borte er det alltid godt det :)

Reinkjøtt er bare helt nydelig, og snart skal jeg varme suppa fra i går :)

Minrefleksjon

04.09.2017 kl.17:24

Reinkjøttsuppe hørtes veldig spennende ut! Nam!!

Lillja.blogg.no

04.09.2017 kl.19:49

Minrefleksjon: Det anbefales virkelig :)

frodith

04.09.2017 kl.19:30

Du er nordfra ja? Hvor? Kautokeino? Alta? Karasjok? Jeg bodde 3 år i ALta når jeg tok lærerhøyskolen, hadde en venninne fra Kautokeino, og vi var mye hos henne i helgene,( hun hadde eget hus i Kauto), ikke så gøy med bare hybelliv.. Blir nok fint å komme seg hjem en tur ja :-)

Lillja.blogg.no

04.09.2017 kl.19:51

frodith: Er nordfra ja, nærmere bestemt Kirkenes. Er endel i Alta også, da den ene sønnen min bor der.

Alltid deilig å komme hjem til sin egen "stamme" :)

frodith

04.09.2017 kl.20:01

Å ja, Kirkenes har jeg faktisk bare vært i en gang. Var meg hjem til en i klassen. En hel gjeng av oss. Jeg fikk sett mye de 3 årene jeg bodde i Finnmark. Veldig glad for å ha bodd der, sunt å flytte litt på seg :-) Se andre deler av landet :-)

Lillja.blogg.no

05.09.2017 kl.15:25

frodith: Vi har et langt og flott land, og heldig er du som virkelig har fått med deg den nordlige delen :)

Skriv en ny kommentar