Ja, hva skal vi ha til middag?

Ja, for det er et gnål! Om ikke annet inni mitt hode. Spekulatoren tikker og går, og ikke reint så sjelden får jeg overraskende, gode ideèr like før jeg sovner om kveldene. Hva skal jeg ha til middag? Puh.. Der satt den. Skulle nesten tro at jeg hadde for lite å tenke på til tider, men det har jeg ikke!

Jeg er slett ikke alene om akkurat det. Jeg kjenner både til venner og familie, som stadig undres seg over det samme. Så, da tenkte jeg å komme med noen forslag, basert på det jeg selv har laget til middag den senere tiden. Ønsker du oppskrift på noe av det jeg ikke har skrevet allerede, så ikke vær redd for å spørre :)

Innbakt kylling med bacon, villris, stekt asparges og fløtesaus med karri. Kyllingfileten har jeg snittet i midten og smurt inn med salt og pepper. Så stappet jeg innpå med muggelost (Costello). Så surret jeg bacon rundt og stekte de. Sausen er laget av en base med smør og mel, sekt i samme pannen som kyllingen, spedd ut med litt fløte, og tilsatt pepper og salt.Ørret med stekt løk, potet, agurksalat og rømme. Ørreten er rullet i mel, salt og pepper, så stekt. De oppskjærte agurkskivene har ligget i en blanding av eddik, vann og sukker. Denne er selvfisket men det er like godt med en annen type fisk til dette tilbehøret. Stekt sei, torsk, makrell osv.

Bollefrikassè med gulrotstaver, potet, sursøt løksaus og tyttebær. Denne finner du full oppskrift på under kategorier mat & drikke på bloggsiden.

Pasta med ostesaus og skinke servert med hvitløksbrød. Her har jeg tilsatt litt eggerøre, persille og tomat, mest for fargens skyld men godt er det da. 

Stekt torskeloins med potet, stekt løk, revet gulrot, rømme og remulade. Rett og slett den beste delen av torsken, rullet i mel, salt og pepper og så stekt. Noen dråper fra en sitron, presset over helt til slutt.

Mos av nypoteter med pølsebiter, bacon, sprøstekt løk, ketchup og sennep. Når nypotetene er små med nesten gjennomsiktig skall, er det få ting jeg liker bedre enn å lage potetmos av de. Med skallet på selvsagt.

Flere enn meg som strever med kreativiteten, og som stadig lurer på hva de skal ha til middag? Hva skal du, forresten, ha i dag? Eller, har du en favorittrett du vil dele med meg?

#blogg #mat #kostholdt #middag #matlei #forslag #tips 

 

 


 

10 kommentarer

hverdagslivetivollen

19.09.2017 kl.10:09

her var mye godt :) bollefrikasse må jeg lage.. har ikke spist det siden jeg var liten :)

Lillja.blogg.no

25.09.2017 kl.13:48

hverdagslivetivollen: Ja det er knallgode.

Victoria Larsen

19.09.2017 kl.12:10

Så mye godt å lage!! :-)

Lillja.blogg.no

25.09.2017 kl.13:49

Victoria Larsen: Jaaa.

Toril

19.09.2017 kl.16:49

Nam, nam :p Dette så jo kjempegodt ut :) Tusen takk for tipsene til enkel middager som ser gode ut :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

25.09.2017 kl.13:49

Toril: Bare hyggelig.

frodith

19.09.2017 kl.19:07

Så mass gode retter. Mitt største problem er at jeg er gorre lat når det gjelder mat laging...Jeg GIDDER ikke...SÅ det blir mye halvfabrikata...

Lillja.blogg.no

25.09.2017 kl.13:50

frodith: Hehe, mange som kjenner det slik.

elisebr

27.09.2017 kl.12:28

Så mye god mat! :)

Lillja.blogg.no

06.10.2017 kl.21:36

elisebr: Ja mange favoritter her.

Skriv en ny kommentar

hits