hits

Mørk og dyster, men likevel noe av det aller beste jeg har opplevd..

Et sammensurium av lyder, lys, sceneshow, spenning og fasinasjon. Kaos, omgjort til en genial forestilling levert av ingen ringere enn en av de aller største, Nick Cave! For ikke og glemme bandet The bad seeds.

De gamle er best, og det gjelder denne gangen også. Jeg er nok ikke den som har hørt mest på Nick Cave tidligere, selv om en og annen sang har fanget min interesse. Likevel så gledet jeg meg til konserten, og han leverte. Faktisk så bra at jeg må si at det er en av de aller beste, om ikke den beste, konserten jeg noen gang har vært på. Nick selv var slett ikke av den lettskremte sorten, og var mer ute blant publikum enn ute på scenen. Har aldri sett lignende. Når det er sagt så ble han behandlet av alle med den største respekt. 

Svart, dyster men også håp og entusiasme i tekstene hans. Har du ikke hørt han før så anbefaler jeg at du gjør det. Liker du sjangeren, så finner du en perle her. 

Det var mange høydepunkter, flere enn på noen andre konserter jeg har vært på,  i den over to timer lange konserten. Om jeg MÅTTE valgt et, så ville det blitt da han sang Stagger Lee. Bergtatt, solgt mama - er det eneste jeg kan skrive. Denne lever jeg lenge på.

Mens mennesker stod i kø, og stresset med det så valgte vi en litt annen løsning.

En bedre middag på en Italiensk restaurant. Temperaturen var helt topp, og vi hadde hatt en av de bedre høstdagene, så vi satte oss ute. 

Mens køen ble større og større, ventet vi til den ble mindre slik at vi skulle unngå å måtte stå som sild i tønne, haste oss inn til en plass vi var garantert. Rett og slett la andre gjøre det, mens vi bare kunne nyte maten, vinen og stemningen. Herlig!

Vel inne, og med rumpa plassert i våre forhåndsbestilte seter, var det bare og vente til Spectrum var fullt. Og fullt ble det, ikke èn ledig stol eller ståplass.

Denne kvelden ble helt utenom det vanlige for min del. Overraskende god, og Nick har fått seg en ny "blodfan"! Denne vil ikke gå i glemmeboken med det første, og jeg trekker stadig på smilebåndet, nesten en uke etter konserten. 

Får du mulighet til å gå på en konsert med han? GÅ!

#blogg #musikk #mørk #dyster #sceneshow #sanger #konsert #opplevelse #glede 

 

 

8 kommentarer

frodith

20.10.2017 kl.18:21

Jeg var på konsertene hans i mine yngre dager, da han var yngre og veldig dopa...Ravet rundt...Men selv da var musikken bra. Skulle gjerne vært og hørt nå, som jeg vet han er mer av det nyktre slaget :-)

Lillja.blogg.no

20.10.2017 kl.19:04

frodith: Ja, huff. Men om han var helt nykter eller ei, tør jeg ikke si. Men bra var det uansett. Vil nå tro han var nykter igrunnen :)

julietalivstil

20.10.2017 kl.19:01

så fine bilder:) ha en fin kveld☻

Lillja.blogg.no

20.10.2017 kl.19:04

julietalivstil: Takk. I lige måte :)

maiken

20.10.2017 kl.20:54

Er ikke så fan av mørk og dyster...., mener jo helt annerledes å høre live da og med god stemning.

Og lurt med den middagen da.....:)

Lillja.blogg.no

20.10.2017 kl.20:55

maiken: Jeg er i utgangspunktet heller ikke det ser du. Men denne karen, sukk :)

synskepeggy

20.10.2017 kl.20:59

Nick Cave,en av mine absolutt favoritter gjennom tidene,høyt der oppe sammen med David Bowie :)

Hilsen synskepeggy.

Lillja.blogg.no

20.10.2017 kl.21:02

synskepeggy: En annen favoritt hos meg han og, Bowie :)

Skriv en ny kommentar