Her snakker vi god kvalitet..

Kvalitet er viktig, veldig viktig. Det gjelder uansett hva det skulle være, og kanskje spesielt mat, siden du skal ha det "innabords"! 

I de senere år, så har jeg av praktiske årsaker, ikke bakt så forferdelig mye. Men, nå er de praktiske årsaker betydelig forbedret her i huset, fordi vi har kjøpt oss en stor fryser. Det blir det nybakte brød av.

Nå har min andre ladning, med hjemmebakte brød, funnet fryseren og magen. Skal si de smakte nydelig.

Forrige gang jeg bakte ble det havrebrød. Denne gangen solsikkebrød. Begge var like saftige og gode, så det er ikke noe å si på det. 

Oppskrift:, 4 store brød:

2 kg hvetemel

1, 5  kg blanding av rug, sammalt grovmel, solsikkekjærner, lettkokte havregryn og kruskakli (Her slumper jeg, så ta den mengden du selv ønsker av hvert slag, og tilsett gjerne det du ønsker).

2 pk tørrgjær

1 ts sukker

1 ts salt

1, 5 liter lunket vann

Forheves i 1 time, og halv time etter de er bakt ut. Av dette ble det 4 store brød. Husk å smøre godt mellom lagene dersom du baker i langpanna, som jeg har gjort.

Stekes nederste på rille, i ca 40-50 minutt. 

#blogg #brød #hjemmelaget #kvalitet #oppskrift #solsikkebrød

 

4 kommentarer

Minrefleksjon

04.11.2017 kl.11:45

Så godt ut det brødet!!

Lillja.blogg.no

04.11.2017 kl.14:37

Minrefleksjon: Takk, og det var det også :)

frodith

04.11.2017 kl.19:48

Deilig :-)

Lillja.blogg.no

06.11.2017 kl.22:04

frodith: Jaaaa :)

Skriv en ny kommentar

hits