Sykt stor makt...

Ofte er vi tankeløse, til tross for at vi mener vi har tenkt på forhånd. Vi uttrykker oss klumsete, og ender med å såre der vi egentlig skulle trøste og forstå. Om ikke fullt ut forstå, så i det minste anerkjenne.

Det går nok bra. Du må tenke positivt. Ikke tenk for mye på det. osv. Dette er helt vanlige reaksjoner man får, dersom man "står opp i noe" som kanskje er i overmåte utfordrende for den det gjelder! Svarene kan være godt ment, og jeg må si at jeg selv har brukt de. Men på et vis så kan disse setningene føre til en viss eufori av fortvilelse hos mottakeren.

Klart det kan gå bra! Det er jo ikke slik at positiviteten har blitt borte heller. Men det og ikke tenke så mye på noe som en bekymrer seg for, er verre, om enn ikke umulig. Jeg klarer i alle fall ikke det. Er det noen som klarer å legge tilside virkelig store bekymringer? I såfall er de vel ikke så store likevel, tenker jeg. 

Kan våre svar i denne gaten, tolkes som at man ikke er villige til å høre om den andres bekymringer? Nå synes jeg du klager? Eller, du er så negativ? Du tenker unødvendig mye? Er det en måte å fremheve seg selv? For er vi så forskjellige?

Det noe respektløst over denne måten og uttrykke seg på, og jeg tviler vel på at de hjelper noen. På en måte så tror jeg at vi frarøver noens rett til å tenke, mene og tro hva de vil i sin egen situasjon, ved at vi ikke legitimerer de tanker og følelser som de har. 

Enhver form av anerkjennelse av egen situasjon er grunnleggende for at en skal kunne se etter det som er positivt, når en står til "midjen i hengemyra".  Vi må selv være den som tar tak, og begynner å lete etter det positive. Selvsagt skal man kunne tåle "å bli tilsnakket" men det er måten det gjøres på, og i hvilke sammenhenger. Vi snakker her om at det bør finne sted i de aller nærmeste relasjonene, og ikke via en bekjent som  tilfeldig spør hvordan du har det, sånn på farten. Ofte er de mer interessert i sitt eget svar, enn i ditt. Det er ufint å spørre om hvordan noen har det, dersom du ikke er interessert i svaret.

Ord har sykt stor makt! Mennesker likeså, og mange, uten og ha noen anelser om det. 

Med dette i tankene, at ord har så sykt stor makt,  så kan det å ønske noen en god dag, utgjøre en stor forskjell. Så, da gjør jeg det. Ha en god dag alle sammen!

#blogg #anerkjennelse #makt #ord #forståelse #respekt #mennesker #relasjoner

 

4 kommentarer

frodith

08.11.2017 kl.20:16

Ja, dette kjenner jeg igjen...NÅ er det nok for meg om dagen, helt ekstremt i forhold til arbeidsmengde og sånt, og jeg er nok ekstrem til å ville gjøre ting bra. Og får fnatt av å ikke få tid å forberede meg. Og får høre mye det du sier, ikke SÅ farlig vel, og det går SIKKERT bra. Dette klarer du osv.. Bare irriterende innimellom :-P

Lillja.blogg.no

08.11.2017 kl.20:18

frodith: Ja, det høres ikke ut som en grei situasjon det... Forberedelser er viktig for godt resultat!
Ord... Ord sårer, gleder gjør deg forbandet og sint.. Ord skal man tenke seg om før en bruker..::) Ha en riktig hyggelig helg::)

Lillja.blogg.no

11.11.2017 kl.12:41

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Så sant. God helg :)

Skriv en ny kommentar

hits