hits

Hjelp oss, å hjelpe - i smekkrike Norge!

Det finnes mange organisasjoner, foreninger, foretak osv, som står på for å hjelpe de som måtte trenge det. Også her i smekkrike Norge, vet vi at noen virkelig trenger hjelp for å klare seg gjennom hverdagen. Enten det er nyankomne flyktninger, enslige mødre/fedre, minste pensjonister, narkomane, syke - ja alle som trenger hjelp på noe vis.

Hjelpen kan være klær, mat eller utstyr. 

Du ser de rundt på butikkene året igjennom, med vognene plassert ved utgangen, som du kan sette et bidrag oppi. Facebook er en viktig arena for å fortelle hva det konkrete behovet er akkurat der og da. De tar imot, og deler ut. Jeg syns det er helt fantastisk, og det er en stor glede å kunne hjelpe de som trenger det.

"Hjelp oss å hjelpe", finner du snart i hver eneste lille krok av vårt langstrakte land. Mennesker har organisert seg for å kunne yte den beste hjelpen, alle kan bidra med. Også du.

Jeg anbefaler alle, som har fb om å søke på "hjelp oss å hjelpe" i ditt nærområde, og melde deg inn. Ting og tang som støver ned i ditt hjem, kan komme andre til nytte.  Gi, når du ser de vognene som er plassert ut i butikkene. Her i Kristiansand kan du donere julegaver ved å legge de under treet, på et hotell i byen. Sjekk ut hva som skjer i din by? Hva er behovet der?

Dette er hjelp som varmer, som kommer frem til de som trenger det, der og da!

Det finnes så utrolig mange ting man kan støtte opp om, og veldig mye er bra. Man må velge seg ut noen, da egne midler ikke er utømmelige. For min del så handler det om at det ikke sitter folk i toppsjiktet med millioninntekter av denne hjelpen. Det er ikke slik det skal være. For å hjelpe noen, så skal andre tjene seg rike på de samme kronene. Det kalles grådighet, og jeg støtter ikke opp om den slags!

Jeg tenker at nå før jul, er det greit å komme med en påminning om at det finnes folk der ute, som virkelig hadde satt pris på ditt lille bidrag. Hjelp oss å hjelpe er en av de! Her er det ingen konkurranse om å hverken gi mest, være den beste kommunen eller landsdelen - nei her handler det om de små, men akk så viktige tingene, å komme seg greit gjennom hverdag og fest enten du er voksen eller barn!

Gi av hjertets lyst, og del gjerne dette innlegget videre slik at flere kan hjelpe.

#blogg #hjelp #bidrag #organisasjoner #fattig #rik #midler #penger #barn #voksne

 

4 kommentarer

frodith

29.11.2017 kl.19:34

Det er jammen meg et bra tiltak. Jeg skal gjøre det snart tror jeg. Har skapene fulle av klær, som helt klart gjør mer nytte for seg HOS NOEN som vil bruke dem. Skal sjekke Oslo, helt klart :-) Takk for tips <3

Lillja.blogg.no

29.11.2017 kl.19:42

frodith: Det er det! De etterlyser stadig både klær og ting. Har fått gitt bort masse som jeg har hatt liggende, men som er fullt brukbart!

Når jeg har flyttet/ryddet så har jeg gitt bort både sofa og komfyr, til stor glede for de som fikk det. Ikke bare hjelper det mennesker men miljøet også <3 Gjenbruk er tingen :)

Toril

30.11.2017 kl.12:09

Jeg pleier alltid å gi til Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon her i Trondheim. Kirkens Bymisjon gjør en kjempeflott jobb for de som trenger det med mat, suppe og varme.

Kjempeflott tiltak det der altså! Har masse klær på loftet som vi aldri bruker, så hvorfor ikke gi det bort til noen som trenger det mer enn oss!

Ønsker deg en kjempefin torsdag :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

30.11.2017 kl.16:46

Toril: Det er sant! Mange fine tiltak å støtte der ute. Jeg er glad for at mennesker har sine "hjertebarn" som de støtter. Slik får vi jo også spredd det litt :)

God kveld til deg og dine :)

Skriv en ny kommentar