hits

Du kan ikke tvinge noen til å bry seg..

Jeg har blitt mer flink til å se på de tingene som virkelig betyr noe. Jeg har kommet over det at jeg må gjøre alle til lags. Jeg er heller ikke avhengig av at alle må, og skal like meg. 

Selvsagt er jeg avhengig av at noen liker meg, bryr seg og er der for meg. Men det kan ikke påtvinges noen. Det får være helt opp til hver enkelte hva de mener når de har lært seg, å kjenne meg. Meg med alle mine feil og mangler. Det går selvsagt andre veien også. Jeg velger hvem jeg vil omgås, like og bry meg om.

Jeg har mange gode egenskaper, og helt sikkert noen mindre gode også. Jeg har gjort mye rett, og enda flere feil. Man skal da gå på noen smeller opp gjennom livet, og forhåpentligvis ta lærdom av de.

Jeg bryr meg ikke om mennesker som ikke bryr seg om meg. Jeg liker ikke mennesker som ikke liker meg, og vet du hva - det er helt greit. Jeg er ingen streber på dette området, selv om jeg setter pris på at de som liker meg, gjør det.

Det finnes mange mennesker, som bruker uhorvelig mye energi på at andre, som har et eller annet imot de, skal like de. Hvorfor? De virkelig streber etter å bli likt av en helt konkret person, men kommer aldri igjennom. Det viser seg i handlingsmønstre, og hendelser der bekreftelsene som beviser hva de egentlig betyr. De blir som barn som søker bekreftelser hos sine foreldre. En bekreftelse vi er avhengig av. Men vi trenger ikke alle de "meningsløse". For det er meningsløst å skulle søke aksept og respekt hos mennesker som ikke innehar akkurat dette for deg. 

Bry deg om de som bryr seg om deg. Ta vare på de du. Legg din energi på de riktige relasjonene. Det er en øvelse som krever kløkt og forståelse for både deg og dine medmennesker. 

Du vil aldri klare å tvinge noen til å hverken bry seg om deg, like deg eller respektere deg. Om det ikke ligger der i utgangspunktet, så glem det!

Kast ikke dine perler for svin. De setter ikke pris på det uansett hvem det er, eller hvilken situasjon det er snakk om. 

Vi er rare vi mennesker. Vi vil så gjerne, men ikke alltid på de riktige plassene, og det som er til det beste for oss selv.

#blogg #relasjoner #mennesker #verdi

8 kommentarer

Minrefleksjon

14.12.2017 kl.13:12

Godt og reflektert skrevet.

Lillja.blogg.no

14.12.2017 kl.13:13

Minrefleksjon: Takk for det :)

14.12.2017 kl.16:13

Det er så riktig det du sier. Livet er altfor kort til å bruke tid og energi på de menneskene som ikke bryr seg.

Lillja.blogg.no

14.12.2017 kl.16:21

Anonym: Det er for kort til det ja :)
Kjempeflott og reflektert innlegg du har skrevet!

Jo eldre har blitt så tenker jeg på samme måte. Bryr meg ikke om folk misliker meg, og kaster ikke bort energi på de som ikke liker meg. Det er de som liker meg som jeg er, og godtar meg som den jeg er som er de vennene jeg virkelig bryr meg om <3 :) Disse vennene mine betyr absolutt alt for meg <3 :)

Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

14.12.2017 kl.21:56

Toril sin hverdag med musikken: Takk for det!

Det er igrunnen deilig når man har kommet så langt :)

God kveld til deg og dine <3

14.12.2017 kl.23:40

Så sant !

Lillja.blogg.no

15.12.2017 kl.10:46

Anonym: Ja, dessverre.

Skriv en ny kommentar