hits

Hodet sier slank, mens bildene sier feit..

Vi er merkelig skrudd sammen vi mennesker, og heller mot å være mer komplisert enn vi klarer å forstå oss på. Selv når vi snakker om en innsikt, som kanskje andre, hverken ser eller forstår.

Ta nå de som har gått drastisk til verks og brukt flerfoldige tusener på å "forbedre" sitt utseende. Mange har latt seg friste til å gå altfor langt, og har med det ødelagt det. Fra å være naturlig pene, så lyser et unaturlig grin frem blant løse vipper, og en grell make up. De aller fleste skjønner akkurat hva jeg mener, bortsett fra de det gjelder. Når man i tillegg ser på visse kjendiser, så kan man virkelig undre seg over at de fortsetter å "forbedre" seg, til det verre. De ser virkelig ikke den negative forskjellen, hvor rart er ikke det, når de nå engang er så opptatt av å se bra ut? Hvor skorter det her? Ulik smak? Et ego som har mistet gangsynet? Eller kanskje en illusjon av at dersom du gjør noe konkret, så blir det bedre. Ser de ikke selv på de eksemplene vi omgir oss med, hver eneste dag? Hvordan kan de tro at akkurat de (som har gått for langt) er de eneste som har sluppet unna?

Vel, verden vil bedras, og det vil vi også.

Jeg har vært tynn i store deler av mitt liv. Altfor tynn! Selv syntes jeg at jeg var tynn, men ikke noe nevneverdig, selv om jeg veldig ofte fikk kommentarer på det. Men bildene jeg ser på i dag, ser helt syke ut. Jeg var skrapet til beinet, uten et gram fett på kroppen. Jeg kunne ikke gjøre så mye med akkurat det. Uansett hva jeg spiste, var jeg like tynn. Umulig å legge på seg!

Etter mange år i båsen tynn, la jeg på meg. Først til å bli passelig, til å bli overvektig. Hodet hang liksom ikke med. I speilet så jeg fremdeles en relativt slank jente men på bilder så jeg noe helt annet. Kan det være virkeligheten? Jeg var slett ikke passelig, eller slank - jeg var tykk. Helt til jeg hadde på meg noe jeg følte meg vel i. Da var jeg tilbake til passelig!

Vi mennesker ser ut til å ha store problemer med noe vi ikke helt klarer å akseptere, eller få gjort noe med. Vi streber og lurer oss selv i stor grad når det gjelder hvordan vi tror vi er, og hvordan vi faktisk er. Vi lever i en drømmeverden, mange av oss. 

Denne drømmeverden er farlig å oppholde seg i. Å kalle det en drømmeveden er en stor feil, og marerittverden er nok mer passende. Vi streber rundt etter å være sånn eller slik, og suger til oss et hvert signal som skal kunne si oss noe negativt, som vi bør forbedre. Vi bedrar oss selv, for egentlig så tror jeg vi er akkurat slik vi er ment til å være. Om man ser bort fra det sykelige. Som ekstrem overvekt, øyelokker som ødelegger for synet osv. Her har vi heldigvis muligheten til å forbedre. 

Det handler slett ikke om å ta vare på seg selv, alle disse forbedringene vi tror vi gjør.  For ikke å snakke om de vi aldri klarer å gjennomføre,  som gjør at vi sitter igjen og føler oss som tapere som ikke får til noe. Det handler om at vi ikke ser oss selv, slik sannheten er. Vi skaper en løgn, et bedrag - kanskje det i seg selv får oss til å føle oss bedre. Om det er verdt det, av den grunnen, stiller jeg meg tvilende til. 

Tenk om vi bare kunne akseptert oss selv, bare for noen få strakser i det minste? Et avbrekk og pusterom fra alle våre bestrebelser i det å være "perfekt".

I dag skal være i min "jeg er akkurat passe dag"! Forresten så var jeg vel der i går også ;)

#blogg #selvbilde #selvtillit #bilde #strebe #perfekt #selvrespekt #skjønnhet

 

 

 

14 kommentarer

Victoria Larsen

18.12.2017 kl.12:07

Så bra reflektert! Kjenner meg selv igjen for noen år siden, men er heldigvis ofte i den kategorier du velger i dag å være. Flott du! <3

Lillja.blogg.no

18.12.2017 kl.12:09

Victoria Larsen: Takk :)

Du er virkelig flott! Og våger også å være det, you go girl <3

Tonje Pettersen

18.12.2017 kl.14:18

Veldig bra skrevet. Noe flere burde lese ! :)

Lillja.blogg.no

18.12.2017 kl.16:03

Tonje Pettersen: Takk!

Ja, absolutt:)

Minrefleksjon

18.12.2017 kl.17:20

Så bra du skriver.!!

Lillja.blogg.no

18.12.2017 kl.18:29

Minrefleksjon: Tusen takk for det :)

Cecilie kristiansen

18.12.2017 kl.18:07

Supert skrevet. Du fikk frem akkurat det jeg går å tenker på <3

Lillja.blogg.no

18.12.2017 kl.18:29

Cecilie kristiansen: Takk! Tror nok vi er mange med samme tanker <3

frodith

18.12.2017 kl.18:26

Jeg er stort sett ganske fornøyd med meg selv, og mener de fleste burde være glad i seg selv som de er. Det å kunne like seg selv, og ikke være redd for å fortelle det høyt er også viktig. Synes JEG i alle fall :-)

Lillja.blogg.no

18.12.2017 kl.18:30

frodith: Det synes JEG og :)
Jeg har vell vært sånn nogenlunde samme vekt det meste av livet mitt. Har variert slik som alle gjør, men skjønner hva du mener. Da jeg var på det tynneste veide jeg 51 kg, og syntes jeg så helt grei ut... Bildene sier at jeg så skrapt og syk ut. Dette fikk meg til å skjønne at vi ser, og vi ser ikke alt ettersom hva som passer.

Personlig synes jeg at jeg er litt rund nå, men bildene sier jeg ser grei ut så derfor har jeg rett og slett innfunnet meg med det. Jeg skal være slik. Kroppen har vært slik i mange år nå ca 10... Da er det vell bare å godta at slik er det.

Jeg synes andenebb, og lange falske vipper+ negler+ løshår+masse sminke ikke er pent. Det er meg...

Lillja.blogg.no

21.12.2017 kl.21:23

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Sunne holdninger det :)

Tove

21.12.2017 kl.13:58

Så sant dette. Ting Tar Tid. Jeg lærer selv å være glad i meg for den jeg er nå, det er noe av det vanskeligste jeg har gjort.

PS: God Jul til deg og dine <3

Lillja.blogg.no

21.12.2017 kl.21:29

Tove: Riktig god jul til deg og dine også :)

Et møte med deg er første prioritet i det nye året :)

Skriv en ny kommentar