hits

De som roper høyest, har det verst - eller?

Er det slik at de som "roper" høyest om sine helseplager,  pengeproblemer og sorger, er de som har det aller verst? Eller er det kanskje bare det at de får sagt at de har det ille? At de slett ikke har det så veldig mye verre enn folk flest?

Jeg får av og til et inntrykk av at enkelte tror at noen mennesker vandrer gjennom livet, med en lykkestjerne over sitt hode. De feiler ingenting, har ikke pengeproblemer og ingen andre bekymringer for øvrig. De er positive, og gjør sitt beste for å forbli det.

Men betyr det at livet går lekende lett bestandig for de? Finnes det virkelig mennesker som slipper unna absolutt alt? Jeg tviler sterkt på det, gitt!

Kan det kanskje være at de simpelthen ikke snakker om det? Er disse, barn av lykkestjernene, kanskje en heller oversett del av vårt samfunn?

Alle sliter med sitt! Bare en gang i løpet av livet har jeg har jeg hørt et menneske si at nei, jeg har sluppet unna de store tragediene. Javel, så er det vel hva vi mener er de store tragediene da. Og bra er det. Tenk å ha en slik holdning. Du sparer nok deg selv for mye engstelse og ubesvarte spørsmål, med akkurat det.

Noe å tenke på?

#blogg #livet #utfordringer #problemer #positiv #negativ 

  

4 kommentarer

Kjempebra innlegg til ettertanke!

Alle mennesker møter på motgang en eller annen gang i livene våre, og det er det vi vokser på som mennesker. Noen klarer å ta lærdom av det, og fokuserer på det positive.

Som jeg leste ett sted. En blogger skrev et innlegg hvor bloggeren fortalte at han/hun skulle sitte på julaften og spise Fjordland og synes synd på seg selv fordi vedkommende ikke hadde råd til å feire jul med dyre gaver. En kjempebra kommentar til vedkommende var at den som svarte skrev at han/hun hadde mistet et barn, og vedkommende skulle gjerne hatt Fjordland til middag bare han/hun kunne få tilbake ungen sin! Sett ting litt i perspektiv som jeg tenker.

Noen er bare slike typer at de må rope høyt over hvor ille livet er, og hvor fælt de har det. Jeg tror de har kommet inn i en uvane, og det er deres måte å få oppmerksomhet på. I forhold til slike mennesker som klager over hvor ille alt er, kan det være at andre tenker som at de vil ikke fortelle om det negative som har hendt dem, fordi de kanskje er redde for å bli oppfattet på en negativ måte.

Ønsker deg en kjempefin torsdag :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

18.01.2018 kl.14:20

Toril sin hverdag med musikken: Takk for det :)

Jeg tror at perspektiver er et godt ord for hvordan vi definerer oss selv. Spesielt når vi løfter frem det negative. Noen har det alltids verre enn vi. Likevel så er jo en plage en plage. Men kanskje om vi så litt annerledes på det, ville det vært lettere? Funker for meg, tror jeg :)

Ha en flott dag du med. Klemz <3

Minrefleksjon

18.01.2018 kl.15:04

Meget bra innlegg. Jeg tenker sånn at man er forskjellig og alle har ikke like sterkt behov for å utrykke seg i all offentlighet om livets utfordringer. Det er fint at de som gjør det åpner dører for at tabu temaer og tøffe situasjoner kan bli lettere å åpne seg om, men man må respektere at man er forskjellig og at også de som går rundt i det stille har sine utfordringer å dvele med.

Lillja.blogg.no

18.01.2018 kl.16:13

Minrefleksjon: Takk for det :)

Ja, vi er forskjellige men jeg tror livene sånn alt i alt inneholder både sorger og gleder for alle.

Skriv en ny kommentar