hits

Det er bare å drite i den bedrageriske kjemien..

Kjemi, den viktige kjemien som alle snakker så varmt om. Dersom den stemmer riktignok. Men hva når den manglende kjemien lager krøll i en sart hjerne? Hva når man ilegger andre mennesker til grunn, for vår helt personlige manglende kjemi?

Selvsagt vil begge parter påvirkes av slikt. Til sist så er man kanskje enige om at det er snakk om manglende kjemi, og levner det med det. Sånt skjer, og man kan gå hver sine veier. Problem løst! 

Problem i emning derimot, det er når det ikke er noen veier og gå. Man må faktisk være der, i dunsten av manglende kjemi. Den har også en tendens til å eskalere, for så å nå sitt klimaks i en uenighet som igjen fører til dårlig stemning, og kanskje helt tilslutt gjør to mennesker til uvenner. 

Tenk om man bare kunne akseptert at slik er det? Tingenes tilstand, kan ikke endres akkurat nå. Lev med det!

Men nei, primitivt henger vi oss opp i dette lille ordet, kjemi. Det som ikke ble notifisert med annet enn dårlig kjemi, skal nå utforskes, analyseres - ja rett og slett settes under lupen. I tillegg til dårlige briller som har seget altfor langt ned på nesetippen, til at bokstavene fremdeles er tydelige.

Vi endevender hver en stein for å finne noe som kan understøtte hva magefølelsen sier, for det er vel en del av det. Magefølelsen. Det kan også være viljen, eller den manglende viljen. Samma det! 

Uansett hvilket menneske som settes under lupen, så vil du finne noe å sette fingeren på. ALLE, absolutt hos alle. Leter du så vil du finne noe du kan kalle en dårlig kjemi med de fleste.

Hvor mange relasjoner har ikke startet med en fantastisk kjemi, for så å ende i ekstreme (kjemiske) forskjeller som ikke lar seg forene? Mange! Vet ikke helt om jeg skal kunne stole på kjemi? Herunder kan man vel også ta med førsteinntrykk. Har møtt mange mennesker som gav et elendig førsteinntrykk men som har vokst seg til. Og motsatt, mennesker jeg overhodet ikke kunne finne noen sjarme med, har vist seg å være veldig sjarmerende. 

Over all kjemi og førsteinntrykk, så tror jeg at noe større henger over oss, som vi burde ilegge litt mer kraft - og det er åpenhet. Drit i kjemi og førsteinntrykk, det har vi jo lært tar skammelig feil mange ganger. Møt heller verden og menneskene i den, med åpenhet! Kanskje du sparer deg selv for både skuffelser og andre forventningsbrist?

#blogg #relasjoner #inntrykk #førsteinntrykk #kjemi #mennesker #fordommer #forventninger 

14 kommentarer

Jernbanefrua..

16.02.2018 kl.13:06

Så sant som det er skrevet. Vært mye krøll med kjemi. Både hos forskere og andre mennesker oppigjennom ;-) Nyt fredagen :-))

Lillja.blogg.no

16.02.2018 kl.13:07

Jernbanefrua..: Takk. God fredag og helg til deg også :)

Ei_heks

16.02.2018 kl.13:52

Jeg tor på både kjemi, førsteinntrykk og magefølelse. Som en rettesnor. ;)

Men åpenhet og vilje til å kommunisere uten et hav av fordommer er uvurderlig!

Så jeg er nesten helt enig med deg. ;)

Lillja.blogg.no

16.02.2018 kl.14:05

Ei_heks: Tror på magefølelsen jeg og, i tillegg :)

Ei_heks

16.02.2018 kl.14:11

Ja, kombinasjonen er viktig. Jeg pleier å si at alle skal møtes med respekt, åpenhet og toleranse. Så er det opp til dem å beholde de tre. :)

Lillja.blogg.no

16.02.2018 kl.15:13

Ei_heks: Veldig sant det :)

Helena Westergren

17.02.2018 kl.03:26

veldig bra innlegg :)

Lillja.blogg.no

18.02.2018 kl.20:11

Helena Westergren: Takk for det :)

Minrefleksjon

19.02.2018 kl.10:30

Velskrevet innlegg!! Du skriver godt.

Lillja.blogg.no

20.02.2018 kl.11:26

Minrefleksjon: Takk for det :)
Jeg tenker at kjemi er nok et ord alt for mange bruker veldig lett. Det er så enkelt å skylde på ting. Som deg har jeg møtt mange "rare" opp igjenom. Det går like mye på hvordan man er selv også... Ta mennesker for det de er når du blir kjent med de, og slutt å tillegge de egenskaper de ikke har...

Lillja.blogg.no

20.02.2018 kl.11:26

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Amen til det :)

22.02.2018 kl.20:46

Hurra for åpenhet og ærlighet in the first place! Tenker da i forhold til å være den ærlige versjonen av seg selv, både i væremåte pluss hva man forteller den nye partneren om seg selv. Men igjen: da er man inne på et viktig spørsmål: er alle såpass besvisst på hvem de er at de kan gi et realistisk bilde på godt og vondt av seg selv av hva den andre kan forvente og ikke? -Ofte er det vel slik at de største drittsekkene ikke ser egne svakheter og ikke vil fremstå i "dårlig lys".. Kjemi/gnist/lidenskap.... vil tro de fleste som baserer forhold på dette vil være i en stadig runddans av partnere, dette opererer etter strikkmotorprinsippet og er urealistisk i lengden slik jeg ser det! Besøk gjerne også min blogg Tankepuslerier, har skrevet litt i samme gata nylig under Lykkelig er den som... Ha en fin kveld!

Lillja.blogg.no

24.02.2018 kl.23:19

Anonym: Viktig å være ærlig og tro mot seg selv ja :)

Ha en fin kveld/natt!

Skriv en ny kommentar