hits

Regnskapsførere med stryk i matte..


Når regningene kommer, skal de betales, uansett! Ingen tvil om det. Det er ikke alltid man kan forutse en stor regning, og den kan dumpe ned i noen og enhvers postkasse. For enkelte er det en katastrofe, for andre spiller det ikke så stor rolle bortsett fra at det er irriterende. 

Det som er enda mer irriterende er de som roper opp om regninger som slett ikke er en overraskelse. De forferdelige regningene som kommer som julekvelden på kjerringa! Studielånet, nrklisensen, forsikringene, årsavgiften osv. Regninger som kommer til samme tid hvert eneste år, og som har samme forfallsdato.  Har du barn så vet du at de både vokser og sliter ut klær., og for ikke å glemme at idrettsarrangement koster.

Enkelte mennesker lever som konger og dronninger, uten å ha dekning på kontoen for det. De kjører dyre biler de knapt nok har penger til å fylle tanken på, de shopper som om kontoen var stappfull, "unner"seg turer til syden, fester hit og dit,  prioriterer velvære som koster skjorta - og har regninger som kommer som selveste syndefloden. På toppen av det hele så klager de over dårlig råd!!

Jeg syns faktisk det er et hån mot de som har dårlig råd, virkelig dårlig råd! Det finnes mennesker som lever fra hånd til munn, også her i Norge. Det er såvidt de får hjulene til å gå rundt men de klarer det. I forhold til de som ikke sliter så har de kanskje ikke siste skrik i hverken hårfrisyrer, klær eller saus til middagen hver dag. De har ikke råd til å være flau for det, for de har ingen andre valg. De, som har vært nødt til å senke sin egen standard men som likevel føler at de lever et tilfredsstillende liv. De som faktisk ikke har valget om å unne seg noe ekstra. 

Flere av de har skjønt noe, mange andre ikke har. Nemlig det at du faktisk må vurdere om dette er noe du har råd til? Trenger du det, og hvor viktig er det for deg? Hva kan du forsake istedenfor? Still deg kritisk til din egen økonomi!

Storsamfunnets streben etter å skulle kunne se alle med de samme brillene, der forskjellsbehandling er en uting, likeverdet måles i helt andre kvaliteter enn de menneskelige - det må nok ta skylden for mye av det økonomiske rotet som råder i flere familier.

Vi har vel alle lyst til å være rike, men noen av oss kommer aldri til å bli det. Kanskje t.o.m de fleste av oss. Men må man virkelig være loaded med penger for å kunne leve et tilfredsstillende liv? Jeg tror ikke det, det er mange andre faktorer som spiller inn. Selv de rikeste av oss, har noe de ønsker som de aldri vil kunne få for penger.

Jeg mener ikke at man ikke skal unne seg noe, leve livet. Gjør det, ta konsekvensene (som du selv har vurdert), og klag ikke over manglende salt i suppa ved neste måltid. Du hadde tross alt et valg, alle er ikke så heldige. Dårlig råd er relativt, vil jeg si. Kanskje skulle vi vært litt mer takknemlig over hvordan vi egentlig har det, istedet for å forbanne en "elendig" økonomi. 

#blogg #penger #standard #regnskap #regninger #levesett #rik #fattig

8 kommentarer

frodith

07.03.2018 kl.21:51

Jeg har ikke noe behov for å være rik egentlig jeg. Synes jeg har det veldig bra :-) Lærerlønn og ikke egen leilighet. Men fornøyd med sånn som det er :-)

Lillja.blogg.no

07.03.2018 kl.22:00

frodith: Tror man kommer langt med å være fornøyd der man er :)
Jeg tror det i bunn og grunn handler om valg hele tiden.

Jeg klager ikke over dårlig råd. Det er å håne de som har det, men jag kan i mitt stille sinn tenke at det der burde ikke vært gjort, eller gjort. Alt ettersom.

Jeg har levd livet med kanpper og glansbilder lenge, og har klart å jobbe videre forbi det punktet. Kaller meg ikke rik, men det er jo en "smakssak" Jeg har, og vi har det bra på alle mulige måter. Alikevel vil jeg si at noen månder er tøffere enn andre slik som de er for de fleste.

Jeg er for at man må ta ansvar om man er på den ene eller andre siden av skalaen, og leve etter det som er ok.. Man får ikke i pose og sekk uten konsekvenser.

Lillja.blogg.no

08.03.2018 kl.11:11

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Det tror jeg også. Ansvar er et godt stikkord, om det er sånn eller slik. Klarer vi enda å se vår egen middelvei, så er jo det i seg selv fantastisk :)
Ja det må vi jo rett og slett. Uten går det galt.:)

Lillja.blogg.no

08.03.2018 kl.11:16

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Jepp :)
Jeg har heller ikke behov for å være rik, for det finnes så mye annet i livet som betyr mye mer enn penger og materielle goder!

Jeg fornøyd med det jeg har, og jeg krever ikke noe mer.

Det er viktig å ta tæring etter næring. De pengene man ikke har bruker man heller ikke!

Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

11.03.2018 kl.14:16

Toril sin hverdag med musikken: Slik skal det være :)

Ha en fin dag :)

Skriv en ny kommentar