hits

Hva kan vi forvente av barn, som er med mor, på stjelerunde?

Det er bare trist å se hvordan enkelte foreldre forholder seg til sine barn. Fra tvskjermen følger det på med ulike programmer fra virkeligheten. Mødre er på tokt med sine barn, gående og i barnevogn. Her stappes tyvegodset ned i både vognen og på ungene. Hva i alle dager er dette for en oppførsel? Unnskyldningene er noe av det aller verste jeg har hørt. De ofrer ikke sin lærdom en eneste verdi, med tanke på at barna gjerne tar etter foreldrene. Det er greit å stjele, så lenge man ikke blir tatt.

En far går på flatfylla med sine mindreårige barn, helt ned i 12-13 års alderen. Èn ting er det at han gir de alkohol, som i seg selv er galskap, men en annen ting er jo at han finner det ekstremt morsomt i å se på at hans egne barn, drikker seg sønder og sammen. Hvilken glede har et voksent og "ansvarlig" menneske av dette? Det er jo direkte tragisk. Han ser det ikke slik han. 

Mora som stadig formaner at hennes datter er nydelig som hun er, bruker en stor del av sin egen våkentid på å disse seg selv. Høylydt! Jeg er ikke god nok, pen nok, er for tykk, for tynn - ja egentlig uten verdi. Hvordan kan hun tro, at datteren tror på hennes forsikringer om at hun er god nok, når det eneste hun ser er kritikk av den mora hun selv ser på som perfekt? 

Vi "skjeller og smeller" på mennesker som stikker seg ut. Vi hånler av de. Nærer et dypt hat til forskjeller. De har ikke gjort noe, de er bare ikke som oss selv. Mennesker med en annen hudfarge. Homofile. Politikere vi er uenige med. Alle får sine pass påskrevet. Og så undrer vi oss over hvorfor mobbing eksisterer?

Hvordan kan vi forvente at våre barn vokser opp og blir til ansvarlige mennesker, når de vokser opp med uansvarlige foresatte? Vi kan ikke det. Forebyggingen må starte med de foreldrene som faktisk ikke er sitt ansvar bevisst. Jeg vil gå så langt å si at de ikke er innehar kompetansen i det å oppdra barn. 

Vi kjemper og sloss for gode oppvekstvilkår men det er i det offentlige. Vi må nok starte på helt andre steder. Når situasjoner som er direkte skadelig i det lange løp, for barnet, så burde det offentlige kommet inn øyeblikkelig. Det er nemlig skadelig å vokse opp i et hjem der drikking, slossing, stjeling og annet faenskap er dagligdags.

Noen tanker fra meg, og for de aller fleste er dette en selvfølge at ikke skjer. Men dessverre, så har du utskuddene, som får ture videre helt frem til de har skapt generasjoner av store samfunnsproblem. Det kan da ikke være umulig å starte forebyggingen, og ta noen grep, før det er for sent? Noen trenger mer veiledning enn utover hvordan man ammer et barn. 

#blogg #oppdragelse #foreldre #barn #oppvekst #oppvekstvilkår 

 

 

4 kommentarer

frodith

07.04.2018 kl.19:18

Ja, det er mange som skal hjelpe til i oppdragelsen av barn, for å få det rett...Og det snakkes mye om skolens ansvar osv, men det hjelper ikke det spøtt med supre lærere og andre om foreldrene og andre nære er HELT på tur...

Lillja.blogg.no

07.04.2018 kl.19:20

frodith: Så sant, og det er tragisk å være vitne til..
En ting er sikkert, og det er det at det er noe alvorlig galt fatt med oppdragelsen.

Vi kan bare håpe på at ungene blir mer fornuftige enn foreldrene sine, selv om jeg har mine tvil i slike saker.

Det er kjempetrist å være vitne til :(

Ønsker deg en kjempefin søndag :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

08.04.2018 kl.12:33

Toril sin hverdag med musikken: Ja, vi kan alltids håpe men når man ser rundt seg så er det vel heller tvil om bedring. Rart siden vi er så opplyst i dag.

Takk, og en god søndag til deg også :)

Skriv en ny kommentar