hits

Vi trenger ikke snutjævlene!.

Snuten, purken, svina, jævlene og mange andre mer eller mindre flatterende beskrivelse av politiet. Jeg må ærlig innrømme at jeg etter hver eneste negative beskrivelser av politiet er like rystet. Spesielt med tanke på grunnlaget de skal "taes" for. 

Selvsagt skal de kunne kritiseres, settes under lupen, gås etter i sømmene, stilles til ansvar - ja selvsagt! Men når den "vanlige mannen i gata" som ikke har så mye annet negativt å si enn at de har fått bot for uanstendig oppførsel, blitt tatt i fartskontroll eller stjeling for den saks skyld, eller har blitt hevet i fyllearresten osv. Små og store forbrytelser der de helt enkelt har blitt tatt av politiet og stilles til ansvar for sine handlinger, får de til å sverte en hel yrkesgruppe å stemple de som svin og idioter! 

Dissa "svina" er faktisk viktig i vårt samfunn, på alle måter. Både for å holde fred og orden, såvel som å forebygge kriminalitet. Tro om de som er de verste sverterne klarer å se for seg et samfunn uten at vi har noen å ringe til om vi føler oss truet, er utsatt for kriminelle handlinger eller trenger råd og annen hjelp? Jeg tror ikke det.

Det er latterlig å høre på disse som blåser seg opp, og leser opp deres meninger om politiet med forakt. De har dårlige erfaringer med politiet, har blitt tatt flere ganger, ser du. Tenk at de ikke evner å se seg selv, og at de er ansvarlige for sine handlinger og må ta konsekvensene for det. Du snakker om selvinnsikt og lærdom!

Jeg syns heller man skal skryte av politiet! Selvsagt finnes det sure epler og idioter der som alle andre steder, men de er ikke i flertall. Så dagens store takk går til en arbeidsgruppe i samfunnet, som jobber under stadige strengere kår og bevillinger - likevel så klarer de å bidra til at jeg føler min hverdag som litt tryggere. Uten disse vet jeg ikke helt hva jeg skulle tenkt, eller følt! De aller fleste jobber med oss, og ikke mot oss selv om du må betale boten din!

Vi trenger politiet!

#blogg #samfunn #forebygging #kriminalitet #politiet #ordensmakt #mennesker #trygghet

 

2 kommentarer

Helt enig! Det er ikke måte på hva de skal få høre og hva som blir slengt bak ryggen på dem. Det er mye respektløs drittslenging, og nettet gjør det hundre ganger verre enn før, når nettrollene kan hamre så mye de vil på tastaturet. Sukk.

Lillja.blogg.no

17.07.2018 kl.09:21

EnSjokomansBekjennelser: Så sant!

Skriv en ny kommentar