hits

Dørtigging, like ille som annen tigging!

Jeg er helt sikkert litt "surmaget" nå, men dette er en uting som skjer flere ganger i uka. Det bankes på døra, og ikke pokker om de gir seg med det første. Innsamlinger til ditt og datt, redd barna, Jehovas vitner, blinde og stumme som plutselig likevel både ser og snakker, hjelp den og de og Gud vet hva annet. Jovisst er det mange gode formål! Men skulle jeg støttet alle disse "tiggerne" så hadde jeg måttet gå på nav og bedt om økonomisk hjelp selv. Og når det er sagt, så støtter jeg selvsagt mine "hjertebarn", som f.eks Stiftelsen organdonasjon, "hjelp oss å hjelpe" og kreftforeningen. Jeg gir det jeg har mulighet til å gi, og er fornøyd med det. Ingen av de løper ned døren hos meg heller. Bare det at de gjør det, får meg til å tenke at jeg i alle fall ikke skal gi, eller støtte opp om noe!

I den verden vi lever i, i dag, så ville det nesten vært umulig å ikke vite om en organisasjon. De finnes over alt. I postkassen din, på tv, i radio, i aviser og ukeblader og ikke minst på nettet. Det florerer og kampen er stor om givere. Så hvorfor i alle dager gå rundt å banke på dører?

Det må jo være for at folk gir da! Fint er det, men ærlig talt. Flere ganger i uka?! Skjønner jo det når så mange organisasjoner hiver seg på trenden.

Kanskje har jeg bodd for lenge på landet, der vi var velsignet med en flaskeinnsamling i ny og ne. Her i sivilisasjonen popper de opp som paddehatter, og står klar til å "overfalle" deg om du er på tur ut eller inn. En stor uting synes jeg.

Det har jo heldigvis roet seg på telefonen, men dette er  ikke det spøtt bedre!

Nei, jeg må vel pønske ut et skilt jeg kan henge ved døra, der jeg ber de om å dra til helvete på en så diplomatisk måte, at de faktisk gleder seg til turen.

Kall det gjerne et luksusproblem, men ting begrenser seg selv, eller burde det i det minste.

#blogg #tigging #innsamlinger 

4 kommentarer

frodith

13.07.2018 kl.22:05

Ja, mye tigging, og ikke bare på dørene.. Hm... Jeg gir ikke til noe omtrent ..

Lillja.blogg.no

13.07.2018 kl.23:25

frodith: Vet mange som ikke gjør det fordi det er for mye mas over alt.
Huff ja! Det er irriterende, og det jeg synes er ille er når man sitter på en uterestaurant med kopp kaffe, og det kommer en tigger med koppen rett opp i ansiktet. Kjenner jeg har lyst å slå til koppen. Synes det er respektløst.

Selv støtter jeg gode organisasjoner som donering av organer, kreftaksjoner som "Rosa sløyfe". De pengene går til de som virkelig trenger det, og forskning trenger man om man skal komme videre.

Ønsker deg en kjempefin søndag <3 :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

17.07.2018 kl.09:21

Toril sin hverdag med musikken: Kunne ikke vært enig, en stor uting det å. Ha en flott dag, Toril. Klem <3

Skriv en ny kommentar