hits

Når vi tror på filmindustrien, kan liv gå tapt.

Gjennom de siste dagene så har jeg hatt tilbakevendende tanker på et tema som er ekstremt viktig. I sommermåndene blir det enda mer viktig! Jeg skal innrømme en ting, og det er at jeg selv har blitt lurt her. Hva jeg snakke om? Drukning!

Jeg leste en artikkel her om dagen. Om hvordan filmindustrien presenterer drukning. Med voldsomme scener får du se hvordan en drukning går til. Du har sett det, du og?  Det er roping og skriking, peiving med armer og ben, og skulle dette skjedd på en strand med masse folk så ville det nesten vært umulig å ikke få med seg at noen er i nød. Tror aldri jeg har sett en drukning på film, slik den i det virkelige livet som regel er.

En drukning skjer, ifølge ekspertene, ikke slik. Det er ingen voldsomhet i det. Det kan være en meget stille affære. For når lungene blir fylt med vann så er ikke roping og skriking noe som blir prioritert. Instinktet slår til og man forsøker å holde hodet over vannet. Hele denne senansen varer i ca 1 minutt, så vil kroppen synke til bunnen. Noen blir liggende en stund, gjerne med ansiktet vendt mot vannet. Stille!

Jeg vil nesten påstå at man på alle gode sommerdager, hører om drukningsulykker. Noen blir reddet i tide og overlever, mens andre dessverre dør. Voksne som barn. Kanskje kunne vi reddet flere, om man bare hadde visst hvilke tegn som er viktige å se etter. Det som ser ut som harmonisk plasking, kan fort vise seg å være noe helt annet. Ikke alle som ligger i vannflaten, gjør det for å la seg lede av noen deilige bølger. Se etter roen med andre ord! Mennesker i full vigør i vannet, ofte flere sammen, har det som regel bra. 

Ut fra mitt eget ståsted, der jeg ikke ante noe om dette, så er det viktig at denne opplysningen kommer ut. Til enhver mor og far, tante og onkel, bestemor og bestefar og barn og ungdom for den saks skyld. Det vi ser på film er vranglære, enkelt og greit! Og denne vranglæren tror jeg det er mange som tror på. 

Vi har ingen liv å miste, derfor er det også viktig å vite hva man selv kan gjøre, og hva man skal se etter. 

#blogg #drukning #filmtriks #drama #dramatisert #virkeligheten #bading 

 

8 kommentarer

frodith

17.07.2018 kl.10:02

Må innrømme jeg ser mest etter peivende armer jeg også, og tror det er skumle signaler. Men så ermet altså stillheten..

Lillja.blogg.no

17.07.2018 kl.10:06

frodith: Ja, ikke sant. Tror mange gjør det, altfor mange..

Jernbanefrua..

17.07.2018 kl.11:59

Det er helt riktig som du skriver, viktig å følge med :-)

Lillja.blogg.no

17.07.2018 kl.15:44

Jernbanefrua..: Det er det :) Ha en fin dag :)
Huff, det er skummelt å tenke på altså! Når man er på stranden må man ta ansvar. Det er viktig at man har øyne og ører oppe slik at man kan redde liv. Som du sir at uskyldig plasking i vann fra unger trenger ikke være lek.

Tusen takk for det viktige og flotte blogginlegget ditt <3 :)

Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Lillja.blogg.no

17.07.2018 kl.15:45

Toril sin hverdag med musikken: Ja, syns dette er veldig skummelt.

Fin dag til deg og dine :) <3

anneemargrethe

24.07.2018 kl.23:33

Så alt for aktuelt det der med folk som mister kontrollen under bading. Stille drukning er kjempeskummelt. Fint at du setter søkelys på det så flere kan være oppmerksom på problemet :-)

Lillja.blogg.no

31.07.2018 kl.08:50

anneemargrethe: Rakk for det. Ja, det er viktig og ikke alle er like opplyste :)

Skriv en ny kommentar