Noe av det beste jeg kan by på.

Utrolig god sommermat, og slett ingen heksekunst å lage. Det eneste negative jeg kan komme på, er at skjellene kan være tomme. Da er det såvidt du får lukten av blåskjell i suppa, men selv da blir det en god suppe å dyppe brødet i. Kremet blåskjellsuppe: Rasp en stor gulrot Finkutt en løk Ha ...

Dette var sykt godt!

Det er ikke ofte jeg lager dette, men når jeg gjør det så gjør jeg det til gangs. Jeg sparer ikke på noen ting! Bakt potet, fyllt med all verdens godsaker. Oppskrift: 1 stor potet pr.person. De selges innpakket i folie, men det er ingen sak å ordne dette selv, bare du finner store nok poteter. ...

En rett fra gamle dager, som godt kan hentes frem fra glemselen.

Det må være år siden jeg spiste denne retten, og jeg kan slett ikke huske sist. Men jeg husker at min mor pleide å lage denne retten jevnlig da jeg var barn. Levergryte! Laget på de samme prinsippene som hvalbiffgryte. Her om dagen gikk vi rundt i butikken å leitet etter middager. Ikke så enkelt...

Da er den her :D

Vet ikke om den er tidlig, sein eller akkurat på klokka - men nå er den i alle fall her. Vi har vært ute i båten i flere timer i dag, slappet av og fisket litt. Jeg tror ingen av oss tenkte så mye over om Makrellen var kommet eller ei, men plutselig og på rappen, så dro vi opp 3 ganske store...

Skal du ha selskap? 7 tips til forrett/tapas

Chillimainerte kongereker. Disse er laget av rå reker. Marinade laget av rapsolje, knust chilli, knust hvitløk, maldonsalt og pepper. Bland det hele sammen, og la det ligge en times tid. Ha i varm stekepanne, og steik i noen minutter, til rekene er ferdig. Asparges rullet inn i serranoskinke...

Som vanlig..

Som vanlig, ja det må jeg si. Det hører ikke til sjeldenhetene at jeg disker opp med en ordentlig frokost, eller lunsj. Alt ettersom hva klokka har rukket å bli. Jeg kutter gjerne opp de grønnsakene, og frukten som jeg finner i kjøleskapet. Og i dag var det mye godt her gitt, mye fordi det bare e...

Nydelig, enkelt og lettspist...

Mat skal ikke bare smake godt, det skal se fristende ut også. Akkurat en slik rett som denne, passer inn i de kriteriene. For meg er dette et helt lite måltid i seg selv, men mange bruker den som en forrett. Du kan vel strengt tatt spise den som du vil, og i hvilket som helst slags selskap, men e...

Smaker bedre enn det ser ut som..

Det er ikke sikkert det ser så godt ut, men det smaker nydelig! Har du ikke prøvd dette så gjør det en gang du er ute på tur. Appelsinen er liksom litt turmat. Noe man putter i sekken, som tar liten plass. Men har du kalde fingre og skal ivei med å skrelle appelsin, så blir det enda kaldere...

Deilig, hjemmelaget potetsalat.

Nå i disse påsketider, der kosten skal være enkel, så behøver den slett ikke å være mindre god av den grunnen. Hva passer vel bedre som tilbehør på en hytte uten strøm, enn potetsalat? Jeg har ikke strøm på hytta og jeg tenker alltid enklest mulig. Potetsalat er en fast følge til grillmaten jeg ...

Nam, nam..

Forfriskende og kjempe godt! Så enkelt, om man ser bort fra litt søl under tilbereding. 2 kuler vaniljeis, 2 dl lettmelk, 8 frosne jordbær og noen blåbær over tilslutt. Det blir rett og slett til hjemmelaget milkshake. Genialt å fryse ned hele bær, slik at man kan lage seg slike herligheter...

Wienerbrød til de fattige..

Skal si vi lever godt, vi fattige. Denne helgen har gått inn i historien som skikkelig guormethelg for min del.  Sugen på noe godt, ble til sjømat, på fredag. Chillimarinerte scampi, kongekrabbe, og kamskjell med litt grønt, hjemmelaget potetsalat og loff. Lørdagen så var det in...

Djevel på hesterygg...

Kjært barn har mange navn, sies det. Uansett hva det heter så er dette noe av det bedre jeg har smakt av et tapasbord, ever! Noe så enkelt som Dadler med Bacon surret rundt. Det salte Baconet, mot den litt søte Daddelen. En uimotståelig kombinasjon! Dette er hva du trenger! Bacon og Dadl...

5 dagers meny.

Avbeinede koteletter i tomatsaus med fløtegratinerte poteter og salat. Seibiff med løk, revet gulrot med appelsin, potet og remulade. Entrecote med søtpotetmos, stekt champinjong, bearnesaus og salat. Fiskeboller i karrisaus med potet, gulrot og bacon. Stekte medisterpølse ...

Sprø, hjemmelagede Vårruller - oppskrift.

Begynn med å sette glassnudler i kaldt vann, og la de ligge til du er ferdig med resten og alt er klart til å blandes. Ca. 10-15 munutter.   Oppskrift:   800 gram kyllingkjøttdeig Finhakk 1 stor løk 2 gode ts. knust chilli i olje 3-4 ts knust hvitløk 2-3 ss soyasaus Rasp 3-4 gu...

Chillimarinade med en liten tvist..

Denne oppskriften har jeg komponert selv, og den ble ganske enkelt til fordi jeg ikke hadde olje i hus. Dvs. jeg hadde det men den var utgått på dato, for lenge siden.  Jeg skulle ha scampi, og de skulle være marinert. Jeg har laget marinert scampi mange ganger før, men ikke med d...

Den fineste maten, inntas i pysj!

Vi har en tradisjon som vi har holdt på så langt tilbake i tid som jeg kan huske. En ordentlig julefrokost med alt hva ethvert hjerte kan begjære. Ingenting mangler, og skulle det være noen ønsker som ikke har kommet med, så er de garantert med neste julefrokost. Første bider viser de ulike ...

Den herligste duften...

Joda, jeg holder enda på med mine gjøre-selv-fra-bunnen-av-syssler. Om jeg får si det, så er jeg ganske stolt av meg selv og mine husmortriks. Triks som jeg har børstet støvet av. Etter at mine barn forlot redet, så forsvant litt av denne interessen. Det var liksom ikke så mange å bake, og k...

Bak eplekake, uten å bruke mixmaster...

Jeg kjøpte en stor pose med grønne epler, og fant ut at det nok skulle bli til noe godt. Vurderte først å lage eplemos av alt, men hvem kan motstå en saftig og god eplekake? Ikke jeg, så da ble det en kake av de eplene også. Det som gjør denne kaken så enkel er at du ikke behøver å ha noe anne...

Noen få utvalgte..

Jeg vet ikke om det er helt berettiget og kalle det en fjelltur? Kanskje heller på min vandringsvei? Ja, jeg tror det. På min vandringsvei i Sør-Varanger kommune, der jeg har min kjære hytte, så er det en fin natur. Og jeg elsker den naturen! Helt harmløs, om man ser bort fra Brunbjørnen ;) ...

Du store min tid, hvor deilig...

Man skal kose seg med det man kan, når man kan! Det har vi til de grader gjort denne morgenen som vi startet kl.06.00. Da ville Buster ut å tisse, og hanen ga beskjed om at han ville ut av buret. Så det var bare å komme seg ut av sengen, og forflytte seg til kjøkkenet, hjertet i huset. Jeg elske...

Alt fra bunnen..

Før i tiden, i riktig gamle dager, var det vanlig å engasjere hele familien for matauk, slik at en kunne "brødfø" seg selv ut over vinteren, eller i alle fall komplementere. Spesielt ute på bygdene, og ellers der hvor tilgangen, lå tilrette for det. Da jeg var barn/ungdom, så var jeg ofte me...

Snakk om gullegg..

Egget over alle egg! Egg nummer 1. Med andre ord GULLEGGET! Som noen av dere vet, så skaffet vi oss 3 dverghøns og 1 hane, tidligere i sommer. Bare på "tull", til kos.  Nå har altså det store skjedd, det første egget har kommet. Rett utenfor ytterdøra, i blomsterbedet, lå dette lille men fl...

Tenk at det finnes, slike mennesker!

Vi kan vel ikke akkurat skryte av å ha hatt så mye flax denne sommeren. Det har vel heller vært labert! I timesvis (siden vi kjøpte båt), har vi vært ute å fisket. Uten så mye som et napp, gitt. Jeg må si at jeg har gått lei, og kjenner at irritasjonen øker for hver gang jeg optimistisk har ...

Saftig sjokoladekake i langpanne.

Baking er gøy, når man får det til. Denne kaken har jeg alltid fått til, slik den er ment til å være. Saftig, høy og nydelig på en smak av rik sjokolade, kaffe og rom! Så, da må jeg selvsagt dele oppskriften med dere. Del den gjerne videre. Dette er forøvrig, 1 av to sjokoladekaker som jeg får ti...

Jeg har en fryser, full av sommer...

Finnes det en bedre smak av sommer enn dette? Jeg skal ikke vedde på at det ikke gjør det, men jeg kan garantere at dette smaker himmelsk godt. Her om dagen så kjøpte jeg en kasse med norske jordbær, 12 kurver. Bæra var ikke av den aller beste kvaliteten, men når jeg "sorterte" den så ble d...

Jeg tenker vi sier champagne og jordbær...

Deilig boblevann, ikke av den aller dyreste eller eksklusive sorten, men iskald og god på smaken. Champagne! Med fryste jordbær oppi glasset, så kan det ikke bli galt, uansett hvordan en vrir og vender på det. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg, så venter jeg besøk i helga. Av ingen ring...

5 kjappe...

Sommer, sol, utmattende dager, farting hit og dit - og endelig så lander man hjemme i sitt lune rede. Tiden er inne for å slappe av, og få i seg et måltid som ikke bare skal mette men helst også smake.  Dersom man er veldig trett, og ikke minst uinspirert så er gjerne det store spørsmålet, ...

Nydelig sommerdrink, for nybegynnere - som meg! (Oppskrift).

Jeg vet ikke hva jeg skal si er sommerdrinken, over alle sommerdrinker? Men denne var jaggu god, og enkel. Derfor må jeg jo dele denne gleden også :) For noen dager siden så kjøpte jeg meg en blender. Har hatt en før, som aldri ble brukt. Den stod i skapet til pynt, der ingen så den. Det ...

Et undervurdert, fullverdig måltid...

Min bestemor pleide å si at det ikke er en ordentlig middag, dersom retten er uten poteter, og med det så hadde hun poteter til både pasta og ris! Vi er nok litt nærmere den globale matkulturen i dag, enn på hennes tid.  Mange har en hesblesende hverdag, der alt skal skje i en heidundrende ...

Så kom ånden svevende over meg...

Og da bruker det å bli bra! Denne gangen kunne jeg ikke gå forbi disse lekre buntene med gulrot, selv om vi hadde det hjemme. Så da var det vel bare en ting og gjøre, forvelle de slik at jeg kunne sette de i fryseren. Etter rens og vask, så kuttet jeg de opp i ulike størrelser. Noe til bruk ...

Er Pangaen farlig for mennesker?

Spis gulrot mens det enda er sunt, er det noen som sier. Jevnlig blir vi bombardert med hva som er kjempe sunt, for i neste øyeblikk få advarsler om å spise produktet. Det er ikke bare å bli klok på, og jeg tror man må følge magefølelsen sin noen ganger. Men altså, Panga fisken! Jeg fant den i f...

Nydelig hjemmelaget iste, uten sukker!

Jeg drikker mye, av alt egentlig. Er vel en såkalt "tørster". Iste er noe jeg synes er veldig godt om sommeren, så det går endel av det da. Problemet er at utvalget er skralt når det gjelder de sukkerfrie variantene. Så, hvorfor ikke lage det selv, tenkte jeg! Vel, som tenkt, så gjort. Opp...

Enkelt og greit!

For noen dager siden fikk jeg ånden over meg. Da var det bare å trå til fordi den som regel ikke er der i ubegrenset tid! Vel, jeg fikk karsefrøene mine satt ned i bomullen. 3 dager etter så er den klar til å ha på hvitostskiva eller i salaten! Smaker litt av mild pepper, vil jeg si. Kjempe godt....

Drittei av mat...

Et kjøleskap som bugner over av mat, kjøkkenskap så fulle at de knapt nok kan lukkes, frysere med de lekreste retter, butikken like om hjørnet og pengeboka full. Likevel så er det absolutt ingenting jeg har lyst på. Ikke en eneste smule! Maten byr meg faktisk imot for tiden, og jeg må p...

Inviter til en romantisk middag! 6 oppskrifter finner du her..

Mat er viktig, nødvendig, terapi, og til både forbannelse og glede. Vi kommer ikke utenom. Jeg er veldig glad i romantiske middager med tente lys, vin og god stemning. Det spiller ingen rolle om det er tirsdag eller lørdag, for min del. Så det henter titt og ofte at vi koser oss her i heimen, båd...

Noen enkle middagstips, for påsken på hytta!

Om jeg kunne, så hadde jeg ikke valgt meg unna grilling, ute i guds frie natur. Det hører med til påsken, og vi i vår familie, er flittige på å sitte rundt bålgropa eller grillplassen for å tilberede middag til alle som er tilstede. Det er faktisk det enkleste i.o.m at hytta er uten inn...

Naturens eget sukker er jo nydelig, men jeg glemmer av det.

Altfor sjelden, kommer jeg faktisk på dette. Kanskje fordi jeg er en periodedranker, når det gjelder te. Akkurat nå er jeg inne i en te-periode, og kan nesten ikke få nok! Dikker vel ikke mer en 1-2 store kopper daglig, men det er mye i forhold til ingenting, i tørre perioder. Så er det dette su...

Det tok ikke mer enn 5 minutter..

Så sugen på noe godt, men likevel for lat til å hive meg rundt i dag med masse remedier og rydding. Da ble det denne varianten av det jeg vil kalle "Latmannskake"! Det er jo da en Pavlova med min egen vri. Vrien er at alt er kjøpt fiks ferdig, jeg bare satte den sammen. Bunn, vaniljekrem, bringe...

La deg friste!

Det er gøy og eksperimentere litt. Jeg er glad i rene smaker med ikke altfor mye tilsetninger. Det betyr ikke at det må være tamt, men gjerne både sterkt krydret og med flere ulike urter. Søtpoteten som er ganske ny for meg, i min matlaging, fikk en ny oppskrift av meg i går. Søtpotetmos. Og...

HERLIG!

Litt "blured", men gjett at vi kan ;) Ingen vet hvor haren hopper, men jeg vet hvor den vil befinne seg for deler av kvelden. Hjemme hos oss! Om noen timer skal vi hente min gode venninne, Tove. Og kvelden er duket for ost, kjeks og vin! Jeg gleder meg virkelig til det :) Lurer du på hva du ska...

Har du prøvd å lage din egen Sushi?

Se det, da har vi gått for Sushi i dag! Ikke denne på bilde, men en stor porsjon med 34 biter, for to. Sushi er nydelig! Vi skal ha oss litt vin til, og jeg ser ikke bort fra at det blir en koselig kveld <3 Egentlig så kunne jeg tenkt meg å lage sushi selv en gang, men det ser så innvikla ut....

Herskapelige rester!

Det er så mye godt man kan lage av restemat. Jeg syns jeg er flink til å gjøre det, om jeg får noe til overs. I går så hadde vi ribbe til middag, og det var nydelig! Ordentlig ribbe som jeg har kjøpt som ferskvare i Finland, når jeg var hjemme sist! Jeg er bestandig en tur over grensa når jeg er ...

Noe nytt, men veldig godt :)

Vi har et enormt tilbud når det gjelder utvalg av matvarer, heldige oss. Innslag fra fremmede kulturer kommer stadig nærmere, og vi er flinke til å ta til oss nye retter. Jeg har nok ikke vært så altfor flink til det men noe har jeg da snappet opp. Som på dette bildet her. Finnebiff i hjemmelaget...

Følte meg inspirert et lite øyeblikk...

Når du fyser på noe godt, så er det greit at du har noen ideèr på hvordan du kan bli kvitt de. Nå er jo jeg inne i en "sukkerfattig" periode. Og heldigvis er det fredag i dag og jeg kan unne meg noe som jeg liker godt. Hva er vel bedre enn en saftig sjokoladekake? Ingenting som jeg kommer på. Ka...

Bevis på at det ikke er bra...

For min egen del, og med de erfaringene jeg gjør meg, så blir dette mer og mer tydelig! Godt med en oppvåkning, spesielt når det gjelder egen helse og dens kvalitet. I de to siste dagene har jeg skeiet ut. Men sjokoladekake og en drink. Begge spekket med sukker! Og jeg må virkelig bare si at det ...

Dagen derpå..

En fin borddekning og hyggelig selskap. Mat i overflod, og god drikke. Da er det duket for fest! Her ble det servert ribbe med rosenkål, surkål, rødkål, tyttebær, brunsaus og mandelpotet. Ribbe er min favoritt av julens tradisjonelle matretter. Saftig ribbe med deilig sprø svor! Jeg kjøper allti...

Denne må jeg dele, den er for god til å holde hemmelig!

Denne er en tradisjon i mitt hjem, og du kan få kjøpt den i enkelte butikker. Men å lage den selv er noe helt annet! Derfor ønsker jeg å gi dere oppskriften på den beste eggesalaten jeg har spist! Jeg vil si at salaten er allsidig å kan brukes f.eks til spekemat, kalkun, på koldtbord og ikke min...

Dagens søte + oppskrift! Disse er knallgode :)

Jeg har hatt disse i planen for julebaksten hele tiden. Men må vel innrømme at jeg har utsatt og utsatt, ikke fordi jeg ikke har hatt lyst og ork, men rett og slett fordi jeg ikke kunne finne de evindelige formene som gjør at disse kan kalles kakemann! Vel, i alt flyttekaos som har vært så dropp...

Luftig glede! + oppskrift.

Rundstykker hører julen til, og koldtbordet, julebordet, frokostbordet osv. For hva er vel bedre enn saftige og luftige rundstykker til godt pålegg? Hjemmelaget selvsagt! Vel, i mitt hode så komplementerer rundstykker et godt måltid. Om de er gode vel og merke. I årevis har jeg bakt disse rundst...

Bestemors Blonder, + oppskrift.

Jeg vet nå ikke helt hva som har skjedd med meg? Kanskje det at jeg fant min gamle oppskriftsbok, og begynte å bla i den? I allefall så er jeg igang med oppskrift nr 2, Mandelflarn, eller bestemors blonder. Seige, spø i kantene, søte og nydelige - synes nå jeg! Oppskriften er enkel, og jeg tror ...

Søte fristelser... Så enkelt å lage!

Snart jul, og baksten er igang! Jeg kan med hånda på hjertet love at det ikke blir 7 sorter her i huset, men noen må det jo bli. Jeg elsker kaker, dessverre, og i jula så får jeg bare la meg friste litt. Dette du ser her er en oppskrift jeg fant ut jeg skulle se om fungerte, og det gjorde den. S...

5 enkle, men gode middagstips!

Fiskekake med potet, gulrot, smeltet smør, remulade og stekt løk. Spagetthi med kjøttdeig, løk, hvitløk, mais, paprika og ost.Røyka fisk med gulrot/potetstuing. Snitzler med potetmos og grønsaksblanding. Fiskesuppe med brød. Her har jeg brukt Bergensk fiskesuppe som basis og tilsatt kryd...

En god gammeldags anbefaling, med oppskrift!

Jeg er glad i heilnorsk husmannskost. Egentlig er jeg generelt sett glad i mat, uansett hvilken nasjonalitet eller oppkomme det har. Det hender jeg fyser på en matrett, og da gir det seg ikke før jeg har laget og spist det. Her om dagen var det pølser i brunsaus med kålstuing, potet og tyttebær....

Eksotisk? Vel...

Fredagen var det dags for å lage noe skikkelig godt. Etter en lang uke med stress så syns vi det var fortjent. Etter en liten handlerunde så ble det Entrecote med mye godt tilbehør. Jeg har vel kanskje hørt om Blåpotet, langt der borte i hukommelsen. Men nå dukket den altså opp og jeg bestemte me...

Sulten? Sjekk denne...

Så var det dags for å lage Biff, eller Entrecote, med godt tilbehør. Det er ikke ofte jeg lager et så "tungt" måltid, jeg syns biffen lander som en stein i magen - og jeg må være virkelig lysten på det om jeg skal lage det. Dessuten er det greit å spise den ute på restaurant. Men altså.. Jeg råst...

Kr.790,- pr.kg - takk! Og det betaler folk gladelig?

Først og fremst vil jeg ønske alle en god helg! Hva passer vel bedre enn å gjøre det med bilde av den flotte buketten fra i går? Fredag er min favorittdag, uten tvil, og denne helgen gleder jeg meg til. Ikke av noen spesiell grunn, det bare er slik! I sommer, da jeg på en liten reise til Berge...

Tid for noen godbiter, versegod! (Bilder).

Jeg elsker godbiter, desserter eller kaker generelt sett. Men, selvsagt, det begrenser seg veldig. Kan ikke bare hive innpå med sukker, hverken for helsas eller vektas skyld. Men, av og til må man bare. Her under har jeg samlet noen av mine desiderte favoritter. Hjemmelaget Vaniljebolle. Kjekt...

Jeg heiv meg rundt i dag, og her er resultatet :)

Ja, i dag kan jeg virkelig skryte av egne "skills". Man skal det når man er stolt av noe, og det er jeg. Etter å ha pakket og ordnet med klær til den forestående turen min til Kirkenes, i hele dag, heiv jeg meg rundt å lagde viltkarbonader! Ca. 2 kg kjøttdeig av rein og elg blanda sammen, fikk...

Tips for folk i farta...

Det er ikke alltid man har fantasi, tid eller lyst nok, til å legge noen videre effort i det, når det kommer til hva du putter i munnen når du er kjesken, småsulten eller dødssulten. Derfor har jeg her samlet noen retter jeg selv bruker å lage. Er liksom noe for enhver smak. Jeg er ikke kresen på...

I dag, i det lillianske hjem - er det fest!

Høsten er her med sine kalde vinder og truende stormer. Noe som er forventet, bladene skal tross alt rive seg løs fra treet! Det blir kaldere, og enkelte steder t.o.m frost om nettene. Her er det bare en ting å gjøre, og det er å hente frem, det som hentes kan, av det positive som er for å ønske ...

Wow, det var en stund siden!

Jeg husker alle isene, og smakene! Favoritten her på bildet er nok Splitt. Jeg ser at de ispakkene med flere i faktisk var ganske dyre. Jaja, gøy å dukke ned i smakhavets minner likevel. Finner du din favoritt? #blogg #is #skrem #ispinner #minner #smaker

Helt vilt!

Ja, og det er intet annet som duger til disse bildene og opplevelsen. Det å flytte fra Finnmark gjorde at jeg også mistet tilgangen på førsteklasses reinkjøtt så ofte jeg egentlig skulle ønsket! Som jeg har skrevet før så er dette et savn. Det betyr at når jeg er hjemme eller noen nordfra kommer...

Flytende ostekake, med en oppskrift selv far kan lage..

Denne oppskriften er det man kan kalle idiotsikker. Umulig å ikke få dette til. Selv for noen som kanskje bare kan koke tevann og knapt nok det. Så enkel og så god! Flytende ostekake: Knus 1 pk Safari kjeks, legges i bunnenPisk 1 pk fløte, bland i 120 g Melis og 200 g Philadelphia OstBær/fruk...

Blodfersk fra den sørlandske skjærgården...

Nytter ikke å krype for i gryta skal dere. For tredje gangen nå har jeg sagt meg villig til å prøve denne sørlandske delikatessen. Jeg likte det ikke første gang, heller ikke andre gang men nå - for tredje gang og jeg kan si... Det smakte godt! Første ladning er ferdig trukket og klar til å re...

Se hva jeg fikk... :D

Så blid og fornøyd over at jeg kan være så heldig av og til. Og det setter jeg umåtelig stor pris på. Hvem gjør ikke det? Vel, kanskje ikke alle. Men, jeg tar i allefall ikke slike positive hendelser som en selvfølge. Jeg tar heller ingen mennesker som en selvfølge! Og når jeg får en hel kasse me...

Mine favoritter på grillen..

Grilling hører sommeren til, og jeg syns det er utrolig deilig å grille! Forresten så er det vel noe jeg gjør hele året om det passer slik, men om sommeren syns jeg det er best. Man slipper å stå over varme gryter, og kreativiteten får et lite puff når grillen tennes. Jeg er opptatt av at det ...

7 lekre, nydelige og superenkle sommerretter!

Ofte blir man tom for ideèr til hva man skal servere og kanskje spesielt på varme sommerdager der både fantasi og matlyst kan være litt av en utfordring. Jeg har her samlet 7 retter av det jeg kan finne på å lage på slike varme sommerdager/kvelder. Enkle retter som slett ikke krever særlig stor k...

Husmorskills it is ;)

Altså... Dette er resultatet mitt, etter et anfall av godt gjemte husmorskills, baking! Hveteboller og - hold deg fast - hjemmelaget bringebærsyltetøy!Bringebær, kjøpt i butikken, som jeg først setter i litt eddikvann. Det sies at du ikke bare får "vasket" bæra men også holder det ferskt lengre v...

Takknemlighet til ettertanke!

Av og til så er det viktig å stoppe opp og tenke på hva som egentlig er viktig her i livet. Vi fjaser og fyrer oss over overflatiske ting som til syvende og sist ikke er noe annet enn det. Overflatisk! Nå har jeg vært ett par dager i Alta sammen med min yngste sønn, Steffen. Som de fleste vet ha...

Skikkelig, deilig møl..

Det hender at jeg får lyst på noe skikkelig møl. Usunt, full av fett og kalorier med du verden hvor godt det er. Og sååå fortjent i mine øyne. For noen dager siden så var denne vannvittige lysten på noe godt der igjen. Lenge siden den var så sterk forresten! Men nå var det dags for dette mølet so...

Spiser du blod?

Blod har fra gammelt av, vært en vel brukt ingrediens i det norske kostholdet. For noen er det å spise blod uhørt, og enkelte religioner forbyr det. Da jeg var barn så kan jeg huske at kostholdet var veldig annerledes enn det jeg har i dag. Med globalisering har verden blitt mindre, og vi har få...

Jeg går for den ferske varianten...

Snart er forhåpentligvis grillsesongen her for fullt, og da skal jeg være klar med maten. For å spare tid og arbeid så har jeg stekt opp fersk champinjong, og frosset de ned i porsjonspakninger. Klar for hva det måtte være, på pizza, champinjongstuing, til grillmat osv. Dette smaker så utrolig m...

Det selges råtten frukt og grønt..

De siste 2-3 ukene så har jeg vært ekstremt uheldig med nesten alt jeg har kjøpt av frukt og grønt. Sett bort fra poteter da! I disken ser alt bra og ferskt ut men når jeg kommer hjem og skjærer i det så er det råttent inni. Som f.eks.isbergsalat. Jeg vet ikke hvor mange som har gått rett i søppe...

150 kroner kiloet... Galskab!

Hvorfor er det så utrolig dyrt? Dette er heller ikke den høyeste kiloprisen heller, har vært borti kr.169,- men likevel. Morellene har ankommet butikkene . Vel, ikke de norske selvsagt! Det er noe av det beste jeg vet, en kilo forsvinner lett som bare det. Når mye av bæra i posen er overmoden, ha...

Vafler, uten tilsatt sukker og smør! Hvilken overraskelse...

I går ble vaffelpressen kjørt igang her i huset. Jeg gjorde som jeg som regel bruker å gjøre når røren skal lages, dukket inn i kjøleskapet for å se hva som kunne tilsettes røren av rester! Disse vaflene ble så gode at jeg MÅ dele oppskriften med dere. Helt uten tilsatt sukker og smør. Skal si je...

Noen litt ekstra, og ikke dagligdags hos meg..

En ny dag gryr, jeg er enda noe trøtt i trynet, men er uthvilt og klar for en ny herlig dag. Som vanlig på denne tiden av døgnet så er det stille ute, Ingen vind, blå himmel, sol, ingen trafikk - ja alt er stille! Bare noen småfugler lager litt leven. Og Buster da, han er som vanlig spinnvill om ...

Innbydende og enkelt...

Man tager hva man haver, er det noe som heter! Akkurat det har jeg gjort her. Frokosten ble jo både farverik, sunn og god. Rundstykker, hardkokte egg, falukorv, røyka laks, tomat, agurk, røde og gule epler, majones og paprika. Selvsagt servert med en god kopp kaffe! En god start på dagen og det ...

Liker du søtsaker?

Jeg er glad i søtsaker, kaker, godis, desserter og egentlig alt som smaker søtt. Men, jeg begrenser meg, og handler eksklusivt! For det må vel sies å være eksklusivt med de prisene som er på sukkerfrie søtsaker? En liten sjokolade på ca.8 cm til kr. 29,- Det er dyrt men må vel tåles en gang iblan...

Genialt om du har suget...

Et litt lettere alternativ til annet snop? Gjester på uventet besøk, der du ikke har det helt store å tilby? Din egen form for Baileys (brukes til å blande med sprit)? Noe å slukke søtsuget med? Noe som varmer en kald kveld? Ikke vet jeg hva du kan bruke disse ingrediensene til? Men jeg kanskje ...

Matglede!

Må bare legge ut skrytebilder av gårsdagens middag og dessert! Stekt laks med agurksalat, stekt løk, potet, smeltet smør og lett rømme. Til dessert ble det i all enkelhet kuttet opp honningmelon, vannmelon, banan og fersk ananas i terninger og servert slik!Nydelig var det, og jeg anbefaler denne ...

Ikke lett å finne ut av denne "giftjungelen"! Visste du om disse produktene?

Det er mange saker og ting jeg opplever i min hverdag som gjør den mer komplisert enn det den burde være. Mange ganger er det uforståelig at ikke noen tiltak kan settes igang for å gjøre ting enklere. For eksempel sukkeret som jeg, og mange andre, er helt avhengige å vite noe om ifht mengder og h...

Middagen er ferdig..

Se det, det var middagstips for ei hel uke! Det er mange ganger skikkelig pes å finne ut hva man skal ha til middag. Jeg er i allefall ofte tom for idèer! Da er det greit å "bla" seg litt frem og tilbake for å hente inspirasjon, både på blogg og ellers. Kanskje finner du noe her som kan inspirere...

OMG!

Mat, god mat kan være så mangt og smaken er som baken - delt! Jeg elsker fisk i mange former, eller retter om jeg skal være presis. Er vokst opp med å ha fisk til middag flere ganger i uken. Jeg kan ikke minnes at jeg noen ganger var misfornøyd med det.. I dag, etter flere dager med flere lettvi...

Travel men sulten? Sjekk denne!

Lyst på noe i full fart? Plutselig besøk? Sultne ungdommer? Eller har du kanskje lyst på noe godt men er tom for idèer? Har du rester i kjøleskapet som du ikke vet hva du skal gjøre med? Er du lei av brødskiver? Vel, her er i allefall et tips selv far vil kunne stå inne for. Det eneste du må ha ...

Spiser du Sushi?

Sushi, hatet like mye som elsket - eller kanskje mer elsket enn hatet? Ikke vet jeg! De som elsker det snakker om det som om at dette var deres livs store kjærlighet, en åpenbaring av de sjeldne - når det kommer til mat altså. Og de som ikke liker det er like engasjert motsatt vei. I sitt hat og ...

Søte minner

Oi, oi ja! Her var det mye godt med søte minner. Iskrem! Jeg er nok en av de som har "lært" meg å like is med årene. Til tross for det så har jeg nok smakt alle de som er på bildet. Datidens favoritt, som ikke selges lengre, er nok Splitt med melon - til den nette sum av kr.2,- Nåtidens favoritt...

Delikatesse fra Kiberg!

Jeg er et selverklært matvrak, og fisk er en klar favoritt! Når man er vokst opp med Barentshavet på alle kanter så er det vel naturlig, vil jeg tro. Uansett, i lille Kiberg, hvor farsslekten min kommer fra, er det noen som foredler fisk. Jeg har smakt både lutefisken og røykafisken. Sikkert alt...

Sulten? Noe som frister deg?

1. 2.3. 4.5.6.7.Dette er noe som er representabelt for hva jeg spiser til middag. Kanskje du finner noen gode tips? Om du lurer på oppskrifter så er det bare å spørre så skal du få den :) Vil vel si at det er høyst vanlige retter, litt ala norsk husmannskost. 1. Kyllingfilet med potetsalat, rå...

Indisk restaurant - god mat eller ikke?

Det har gått meg hus forbi at det hadde åpnet en ny restaurant her i Kristiansand, så i går når jeg oppdaget det så måtte denne testes ut! Indisk mat er vel egentlig sånn midt på treet for min del, og absolutt ikke et måltid jeg bare må ha! Som kinesisk f.eks! Det bare må jeg ha av og til. Uanse...

Frokost og lunch tips (bilder)

Dagens viktigste måltid for meg uten tvil! Det behøver jo ikke å være det beste måltidet, for jeg er mer glad i middager. Men man kan ikke bare spise det, og for meg er det viktig at jeg forsøker å holde blodsukkeret så stabilt som mulig i.o.m at jeg har diabetes. Det gjør jeg ved å spise så jevn...

Itte mere pudding, tjukken!

Finnes det noe mer irriterende en det å kjeske på noe? Sugen, fyse - ikke alle som har flere navn er like kjære! Det starter gjerne med at jeg blir litt rastløs, Tar en tur på kjøkkenet, åpner skuffer og skap for å se om jeg kan finne noe godt. Helst sjokolade eller marsipan. En kombinasjon av di...

Ukemeny - middager

Mandag: Betasuppe med brød og sprøstekt bacon. Tirsdag: Kjøttdeig, løk, hvitløk, chilli, villris, gul paprika og mais. Serveres med salat, brød og sweet chillisaus. Onsdag: Stekt torsk rullet i mel, salt og pepper. Med stekt løk, potet, kålrabi og lettrømme. Torsdag: Røkt svineknoke med ...

Et Tapasbord fylt med bare farlig mat.. Velkommen til bords!

Mat, i alle variasjoner, for alle anledninger og enhver munn, sunn, usunn, slankende, fetende, næringsrik, medisinsk kostohold, dietter, spesialmat og så har vi den maten som er livsfarlig å spise! Advarslene popper opp som paddehatter i enhver informasjonkanal, hver dag faktisk kan du leser/hør...

Ribbe med variasjon!

Juleribbe, min desiderte favoritt. Ikke bare i julen men når som helst ellers også, nesten i allefall! Jeg har min måte å tilberede ribben på, og jeg varierer gjerne. Når ribbemiddagen står for tur i mitt kjøkken så lager jeg så stor ribbe som mulig, nettopp for å kunne ha den i flere varianter ...

Hva skjedde her?

Nytt design på 1,5 liters flaskene! Og jeg kan ikke skjønne hva poenget med å endre noe om målet er at det skal bli bedre med flaskene. De fungerte bra de forrige. Disse nye flaskene er helt umulig å holde i for å skjenke. De er så myke at de glipper ut av hånden. Dersom du tar brusen rett ut av ...

Fete meieriprodukter er sunt og forebyggende!

Fett kan hindre diabetes type 2 Stikk i strid med de fleste lands helseråd, viser en ny undersøkelse at fettrike meieriprodukter kan forebygge risikoen for diabetes type 2. Av TuridG. Spilling De nye funnene ble presentert i en pressemelding på forskningskonferansen EASD (European Association ...

Ordentlige godbiter

Brownies med vaniljeis og bær. Herlig blanding! Rundt påsketider kommer disse appelsinene, saftig, søte og store. Jeg venter med lengsel hvert år! Marsipankake med krem, jordbær og banan inni. Denne har jeg laget mange ganger. Blåbær med vaniljekesam. Multer med vaniljekesam. ...

Min meny for ei uke

Mandag:Laks med rotgrønnsaker, røstipotet, brød og Hollandaise saus. Tirsdag: Sommerkoteletter med fløtegratinerte poteter, blomkål og salat. Legg oppskårne poteter og blomkål med hvitløk, finhakket løk, salt og pepper i en form. Ha matfløte over, og tilslutt raspet ost på toppen. Sett formen ...

Fra mitt kjøkken

Mandag: Ørret med woket grønsaker. Tirsdag: Fullkorns lasagne med salat Onsdag: Ostesmørbrød med skinke og egg Torsdag: Fiskeboller i Karrisaus med potet, gulrot og sprøstekt baconFredag: Kotelett med potet, surkål, stekt løk og tyttebær Lørdag: Tapas for familie, venner eller begge del...

Spis opp maten din...

Du må spise opp maten din, tenk på de som ikke kan spise seg mette. Javel, og av den grunnen skal jeg tvinge meg selv til å spise til tross for at jeg er mett? Kalles ikke det overspising og hvor sunt er det? Og blir de som ikke kan spise seg mette, mett om jeg presser ned alt jeg egentlig ikke h...

Meny: 7 sunne, enkle middager (med bilder)

Mandag: Dette er en av mine favoritter, lettsaltet torsk med poteter, kålrabi og spekk (ikke bacon). Tirsdag: Kjøttkaker i brunsaus med potet, surkål og tyttebær. Onsdag: Woket laks med grønnsaker. Squash som erstatning for potet. Torsdag: Kyllnglår stekt i form på en seng av grønnsaker. ...

Flytende Ostekake toppet med bær.

Denne oppskriften er det man kan kalle idiotsikker. Umulig å ikke få dette til. Selv for noen som kanskje bare kan koke tevann og knapt nok det. Så enkel og så god!   Flytende ostekake:  Knus 1 pk Safari kjeks, legges i bunnen Pisk 1 pk fløte, bland i 120 g Melis og 200 g Philadel...

Søppelmat

Akk, hvor godt er det ikke av og til? Jeg er nok ganske fornuftig i matveien sånn generelt sett. Veldig glad i grønnsaker og fyller gjerne halve tallerken med det. Men... Søppelmat! Det hender jeg får lyst på noe med pomfri, pommes frittes, chips - kjært barn mange navn. Det kan gå ei tid før je...

Oppskrifter på mat/snacks uten sukker

Det er ikke bare diabetikere som tenker et sukkerfattig kosthold. Sukker er ikke bra for kroppen har vi lært opp gjennom årene, og det skader ikke å holde seg unna det i så stor grad som mulig. Ofte er det slik at det som er godt er også usunt. Slik har jeg det, derfor er jeg stadig på leit etter...

Sjokoman? Oppskrift på Bounty uten sukker :)

Denne så helt nydelig ut og jeg tenker at jeg skal prøve ut oppskriften. Det beste av alt så er den sukkerfri! Et fint alternativ til de som ønsker å holde seg unna sukker, begrense inntaket av andre grunner og ikke minst diabetikere! Iflg. oppskriften så skal du ikke få noen svingninger i blodsu...

Andebryst

Beklager for dårlig bilde, ble litt uheldig der! Middag i ensom majestet betyr ikke at kvaliteten er dårlig. Jeg fikk da et innfall om at nå... Nå blir det andebryst på meg! Jeg gikk frem slik: Først snittet jeg skinnet. Hadde Bremykt i pannen med finhakket løk, knust hvitløk og chilli. Brunet...

Jeg kan, når jeg vil!

Når det nå er slik at den berømte ånden kommer over meg, så er det bare å sette alle kluter til. I dag var det bakeånden! Jeg har stått på kjøkkenet i flere timer og er nokså stolt over mine "husmorskills"! De er der enda, selv om jeg i de siste årene har lagt de litt på hyllen, siden jeg bor ale...

Fin, fin middag for to <3 <3

I forrige uke fant jeg og min venninne Elin ut at vi skulle ut å få i oss noe god mat. Hun hadde da ligget i feberfatasier noen dager og også spist deretter. Bare luftspeilinger går jeg ut fra? :) Så vi valgte Kinesisk mat! Det er aldri feil, og jeg kan ikke huske at jeg noen ganger har vært mis...

Frappe med et hint av vanilje

Når en er på shopping, svetten siler, du er småsulten og køene er lange, hva er da bedre enn en pause og iskald Frappe? Deilig smak av kaffe og vanilje, det er min favoritt! Joda, jeg tror jeg går for denne kombinasjonen i dag! Fordi jeg kan :) #Shopping #Frappe #Blogg

Dette smakte utrolig godt

Dette er altså fritterte Blekksprutringer med dip. Min ene sønn og meg var ute og spiste nå sist han besøkte meg. Han har alltid likt Blekksprut veldig godt og ville selvsagt ha denne forretten. Jeg stod over men måtte jo selvsagt smake da de kom. Og det var helt nydelig. Sprøstekt utenpå og myk ...

Før og etter

Dagens middag i det Lillianske hjem i dag! Oppskrift: 2 rå kyllinglår Squash Blomkål Paprika Løk Hviltøk Chilli Hakk opp gr.saker og legg i ei form. Tilsett litt olje, jeg har brukt rapsolje. Legg lårene over, krydre med det du vil og sett i ovnen i ca.20 minutt på 200 gr. Etter 20 min. ...

Wok av Laks og grønsaker

Dette her er en middag jeg lager ofte, både med kjøtt og fisk. Det går kjempe fort å lage det, og sunt er det også. Når det gjelder laksen så er det en ting som for meg er viktig og det er at det ikke er oppdrettslaks! Jeg er skeptisk til den må jeg si! Kutt løk, paprika, en halv frisk chilli , ...

Sjokoladefondant for viderekommere

Nydelig er vel rette beskrivelse. Sjokolade fondant med vaniljeis og bær! Det var den utvalgte retten jeg hadde på Fiskebrygga i dag! Vi skulle bare ned å se litt og endte altså å ta desserten før vi dro hjem å laga middag :) Blei en sein middag med kyllinglår, villris, druesalat og bearnesaus! ...

Havets festbord

Et stort fat fylt til randen av sjømat som krabbe, reker, skjell i flere sorter, kreps ovs. servert med tre typer dressing og brød! Helt nydelig er det! Herligheten får du på Fiskebrygga i Kristiansand. Om du skal gå for denne retten så hold av en hel kveld slik at du kan sitte i fred og fordrage...

Kjesken? Prøv dette!

En skål med vaniljekesam og blåbær, så enkelt og så godt! I tillegg sunt og magert. En absolutt godbit man kan unne seg selv av og til. Når jeg kjøper en boks Kesam og disse de kaller Blåbær, så varer den til tre ganger hos meg! Selv om jeg kunne spist alt med det samme. Jeg er veldig glad i bær...
hits