Dette bør du vite om meg, før du uttaler deg :)

  •   

1. Jeg er tøff, men ingen saltstøtte! Det betyr at jeg tar til meg det du sier men forbeholder meg retten til å mene hva jeg vil. Om du respekterer det eller ikke får bli ditt problem, og jeg setter selv punktum for når jeg synes det er nok! 

2. Vi har ulike forutsetninger for å mene det vi gjør! Og det er alltid spennende å høre hvorfor du mener som du gjør. Jeg blir også glad om du spør om bakgrunnen for mine meninger, dersom du velger å kommentere et av mine innlegg. Du åpner da for en dialog istede for å stenge den ved å tillegge meg holdninger og meninger jeg ikke har, selv om du mener det. Faktisk synes jeg det er uhøflig gjort av deg.

3. Respekt er noe som jeg setter høyt. Jeg setter opp motsetninger som eksempler for å illustrere hva jeg vil frem til. Jeg har også skjønt at overskift er viktig når en holder på å bygge opp en blogg. Aller helst så skulle jeg ønske at man bare kunne skrive rosenrøde innlegg som er så rund at alle kan være enig i det. Sånn fred på jord og alle er enig! Men, nei… For å skaffe lesere å må du faktisk provosere og engasjere. Man kjemper om lesere med folk som har ulikt fokus, og det syns jeg er bra. Mangfold er fint. 

4. Jeg ønsker diskusjoner og argumentasjoner. Men ikke drittkasting. Om du ikke har noe saklig å si så skal du la det være. Verden er full av galninga og jeg er en av dem. Det betyr at dersom vi blir for mange på min blogg av disse galningene, så bryter den sammen. 

5. Jeg sletter innlegg, godtar ikke kommentarer og svarer det jeg vil svare på, alt etter hva jeg ønsker. Hvorfor? Fordi dette er min blogg, mitt område hvor jeg er den allmektige, som gjør akkurat det som passer meg.

6. Liker du ikke det jeg skriver eller har problemer med å forstå uten å engang spørre hva jeg mener, og av den grunn misliker både meg og bloggen min? Vel, du må mene som du vil, men la meg minne deg om at å lese den er helt frivillig.

7. Overvurder ikke deg selv og dine kunnskaper i din higen etter å dømme på bakgrunn av noe du tror du har forstått. Jeg er ikke redd for å si om dine antakelser er riktig, om de er det. 

8. Jeg er langt ifra perfekt og jeg gjør ingen forsøk på å fremstå slik heller! Om jeg sier noe som er helt imot din egen holdning eller filosofi, så husk at bak enhver mening ligger det en årsak. Du kan tråkke veldig i salaten om du går over fra å være høflig til uhøflig.

9.Jeg har respekt for de som viser meg respekt ! Alle får både en, to og til nød tre muligheter. Men da er sekken tom! Kom ikke i ettertid å si at jeg er den som er urimelig.

10. Du trenger ikke å forstå meg, men ikke irriter deg over meg for så å spy ut noe tull. Det er bortkastet energi for deg, for det er noe jeg ikke orker å henge meg opp i. Jeg er ikke avhengig av at alle må like meg.

 

Se det, så var spillereglene for min blogg satt. Jeg håper vi kan ha fruktbare, hyggelige, alvorlige, heftige diskusjoner. Ris og ros taes imot med takk. Konstruktiv kritikk er en god ting. Men mest av alt, en underliggende respekt i alt du sier er det viktigste. Da kan du strengt tatt si akkurat det du føler for. 

Velkommen til min blogg. Håper du vil finne noe som fenger deg!

#Blogg #Ansvar #Respekt #Kritikk #Forståelse #Medmenneske #Debatt #Diskusjon #Saklighet

 

 

Siste innlegg