Du er ikke syk nok, sa en arrogant faen!

Jeg skal forsøke å skrive dette innlegget uten å bli usaklig og holde min bitterhet stagget! Men det er ikke lett, og jeg tror jeg kommer til å bruke lang tid før det postes!

Steffen, min sønn, aldri syk, aldri oppsøkt lege! Han var  tegnet på sunnheten selv – ikke røykt, ikke drukket alkohol og ikke snusa. 20 år knallgod form, og fotball-gutt så det holder. Jogger gjerne en mil uten problem. Altså helt frisk og rask. 

Han begynner å hangle etter en halsbetennelse som han hadde i februar 2011. Vi hopper til juli, der han kom på besøk til meg. Jeg så at noe var galt, gutten var bleik og tiltaksløs. Men jeg må innrømme at jeg ikke på noen måter kunne forstå hva det var bortsett fra sommer, sol og feriemodus! 

Han drar hjem og etter tre dager oppsøker han lege for første gang. Han ringer meg og forteller at han var blitt sykemeldt. Jeg stusset over dette men tenkte som han at det kanskje var en lei gjenstridig influensa. 

Han gjør flere forsøk på å gå på jobb igjen men klarer det ikke. Hver gang han ringer kommer nye mulige forslag til diagnoser som lungebetennelse, bronkitt og astma. Han ble født med astma så det er jo mulig at det er det tenker jeg!

Dette blir en evig rund-dans med leger og ulike kreative forslag til hva som kan være galt! Han blir bare verre og verre. Jeg begynner for alvor å bekymre meg og tenker ifht jobb at jeg skal ta meg en tur til han. Dette blir jeg helt sikker på at jeg skal gjøre når jeg spør om han vil jeg skal komme til Alta og stemmen nesten knekker i gråt. Der han sier at han ikke kan sitte, ligge eller stå – tilstanden hans er hvileløs! Han forteller at han har falt sammen på kjøkkengulvet, og nesten ikke kommet opp derfra. Jeg kan ikke forlate jobb akkurat da, men sier jeg skal ordne slik at jeg kan komme snarest mulig.

Vi har kommet til september. Alt har blitt enda værre. Steffen oppsøker legevakt og møter en lege der som tidligere har kommet med endel utsagn han burde fått på pukkelen for i ettertid! “Du feiler ikke noe som vi kan se, så du får ingen sykemelding”, “Blodprøvene er helt fine, så du kan godt gå på jobb på mandag”, “Du overdriver vel litt nå”. Flere slike uttalelser er det men dette holder vel. Og jeg skal korte ned historien med å si at den legen er ikke den eneste, for Steffen har tilsammen vært innom 7 leger som mer eller mindre har behandlet han totalt uten respekt! Og ja, det mener jeg av hele mitt hjerte!

For å gi det en avsluttning så kan vi gå til den siste kvelden før de endelig tok tak! Jeg hadde igjen snakket med han og sagt han måtte oppsøke legevakt igjen. Han grein, men de kom seg avgårde. Mens han var der ringte jeg den legen og min beskjed var klar! “Steffen har aldri vært dårlig før, dette er helt ulikt han. Du må gjøre noe med han. Legg han inn” ! Svaret jeg får er at han har blitt mye bedre etter å ha fått intravenøs veske, da han var dehydrert. Og at han ikke kunne legges inn i Alta fordi at avdelingen som var aktuell hadde kreftpasienter, pga fare for smitte kunne de ikke ta steffen inn der. Hva faen? Her snakker han med et menneske som på sin avdeling lager et smitteregime rett som det er. Jeg prøver å nå frem med det men kommer ingen vei! 

Javist var han bedre, så bra at når han fikk beskjed om å dra hjem, måtte kjæresten ta han med seg i rullestol fordi han ikke klarte å gå ut derfra! Det var sykpleiere som sa at dette ikke stemte, de uttrykte sin uenighet med legene ovenfor Steffen! Jeg bare spør… Hva faen var det du ikke så? Eller, han hyklet vel enda til seg en sykemelding!! Akkurat nå så griner jeg fordi jeg er så forbannet som det er mulig å få blitt! Jeg har virkelig lyst å springe huet i veggen!

Den natten finner ikke han ro på noen måter. Han faller igjen sammen, blir forbannet og bruker sine aller siste krefter på å dra på nytt til legevakten. Han sier han nekter å dra før noe blir gjort! I mellomtiden så har det kommet noen røntgenbilder fra Hammerfest til Alta som skulle vært levert uken før. De, arrogante XXXX, har altså sendt dette i posten, til en lege som ikke var tilstede, han var borte i flere dager. Dette røntgenbildet viser et hjerte som var 70 % større enn det skulle være! Og de tok seg faen ikke bryet med å ringe til Alta med denne, livsviktige beskjeden! Dette ser da den siste legen og klarer det kukstykket å sende gutten i ambulanse på en vei som ikke ligner noe. Klart, her skal vi spare, fly er for dyrt! Jeg snakket med han den morgenen, og han var ikke arrogant lengre. Men han fortalte heller ikke hva han hadde funnet ut av!

Han ankommer Hammerfest sykehus. En halv time etter ankomst får jeg en telefon. “Er du Lillian, moren til Steffen? Ja, svarer jeg! “Dersom din sønn skal ha noen muligheter til å leve så vil han trenge en hjertetransplantasjon”!!!!! Jeg, vet ikke hva jeg skal skrive her mer! Han kunne like godt sagt at nå gikk atombomen av!

Her sitter altså jeg over 200 mil unna, kl.07.30 og får beskjed om at min sønn er dødssyk! De vil sende han videre til Tromsø! Han har hjertesvikt og det står om livet!

Dette er altså begynnelsen på et helvete som ennå ikke har tatt slutt. Jeg forsøker å ikke være bitter fordi jeg vet at det ikke gagner meg selv. Men det er veldig vanskelig å la vær! Når alt dette kom opp så syns jeg de legene i hottentott landet burde lagt seg langflat. Men, nix her er det om å gjøre å finne unnskyldninger og bortforklare! Alt dette gjør det bare verre. Hadde det blitt vist en menneskelig side av de som faktisk ignorerte han så ville det muligens vær en litt annen tanke hos hele vår familie! Jeg har ikke hørt et pip fra noen av disse, og regner vel igrunnen ikke med det heller!

Det er greit at det kan være vanskelig å finne ut av en diagnose. Men man skal være jævlig klar over at dersom du som lege skriver et notat i journalen som viser til at dette er noe du ikke anser som alvorlig, så er det veldig lett for neste lege å gjøre det samme! Dette er min konklusjon etter at han har vært innom 7 leger som ikke har gjort jobben sin! Skam dere alle sammen! På toppen av alt og det som gjør det ekstra bittert er at han har fått slike arrogante tilbakemeldinger når han har vært der. Men, det mine venner. Står det ikke en dritt om i journalene! Men heldigvis var de alltid to, Steffen og kjæresten hans.

Del gjerne dette innlegget videre, jeg ønsker at alle skal vite hvordan vår kjære helsevesen kan funke! I dette tilfeller, er det intet annet enn skammelig!

Jeg understreker at dette er mine tanker, ord og meninger og ikke Steffens! Han har selv ønsket å tilføye dette: http://lillja.blogg.no/1404561647_steffens_kommentarer_.html

Følg meg gjerne på fb for oppdateringer: https://www.facebook.com/lillja.blogg

Det er en stund siden dette innlegget ble skrevet. Det har ikke skjedd så veldig mye siden da, og jeg kjenner at jeg synes dette er forferdelig urettferdig, og følelsen er at en ikke blir tatt på alvor. Jeg syns det er viktig å snakke om dette, mange kjenner til vår historie og det er så mye jeg enda ikke forstår – og kanskje aldri vil forstå. 

 

#arroganse #hovmod #helsevesen #penger #prioriteringer #feilvurderinger #mamma #organdonasjon # sorg #liv #død #sykdom 

350 kommentarer
  1. Huff a meg – så forferdelig når man skal slite med systemer i slike situasjoner. Ønsker dere virkelig alt godt og håper det går bra med sønnen din!!! Klem

  2. Uff.. æ kjænne at æ blir oppriktig lei mæ… Har ei venninna som har fått samme behandlinga av leger i Alta :-/ Ho blei stempla som psykisk syk, og dermed ikke tatt på alvor. Ho har vært syk i lange tider og blir ikke fulgt opp. Blitt sendt på sykehus fordi ho rett og slett fikk blødning i hjernen. Det er skummelt at legene ikke tar ting på alvor, og heller ser på ka forrige lege har skrevet i journalen. Dette må dere melde inn til helsetilsynet i Finnmark!!! Ikke nøl med å gjøre det!!

  3. Håper at han har det bra nå. Og at han får leve et aktivt liv. Ei fantastisk flott kjærest han har, som e dær 100% for han <3

  4. Blir kjempelei meg å lese dette 🙁 Hvordan er det mulig med den behandlingen? Jeg kjenner jeg blir fly hakke f… når jeg leser slike historier. Stakkars sønnen din! Dette bør tas videre!
   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂
   Bloggklem fra Toril

  5. Toril.: Det er faktisk skammelig at det skal være mulig! Del den gjerne på din fb om du vil. Alle bør få vite hvordan han kunne bli forbigått av 7 leger! Det er utrolig, og jeg håper så mange som mulig får vite om hvordan vårt kjære helsenorge fungerer!!

  6. fy faen. Nå bør vel folk åpne øya og se hvor latterlig helse Norge er! man går til legen for en grunn. man går ikke dit hvis man er frisk! hadde satt en advokat på saken. makan til oppførsel på legene.
   har selv vært mye ut og inn av sykehus og rr det enda. og legene finner enda ikke ut hva som er feil. føles som en ball som blir sparka rundt. og det verste er at jeg syns det rr “flaut” oh skulle dra tilbake til legen. nettopp fordi jeg får blikk som tilsier “gal”.
   håper sønn din får den hjelpen han trenger og blir frisk igjen!

  7. Hei 🙂
   Anbefaler deg å ta kontakt med pasientombudet, pasientskadeerstatning for å opprette klagesak på behandlingen Steffen fikk i Alta. Saken er i mitt hodet alvorlig nok, med tanke på hva som faktisk lå bak symptomene hans. Tror det er som du sier, at en lege kan avskrive symptomene og skrive det i journalen. Da er det lett for andre leger å gjøre det samme. Heldigvis bor vi i Norge, der vi har mulighet for å klage og der helsehjelpen er på et medisinsk toppnivå sammenlignet med mange andre land. Synd Steffen skulle treffe på så mange leger som ikke tok han alvorlig.

  8. Har vært gjennom akkurat samme mølla med mine barns far! Han måtte også nesten bøte med livet, før de tok ham på alvor, og sendte ham til Tromsø – noe som berget livet hans. Føler med deg, og forstår deg VELDIG godt. Skal være med å dele dette, så flest mulig får se hvordan det egentlig er her oppe!!

  9. Anonym: Leit å hør. Takk for at du deler! Ja, jeg må innrømme en ting og der er at jeg ville sett dette skje i f.eks Kristiansand! Tror neppe det, desto mer bittert!

  10. Jeg må nesten gråte. Det er forferdelig. Jeg har delt på facebook. Jeg kjenner til flere stygge historier, og hver gang vi forteller dem så får vi kjeft av noen som sier at vi skal ikke klage for helsevesenet i Norge er så bra……Men det er vel ingen grunn for at de som ikke gjør jobben sin skal slippe unna med det? I hvilke andre yrker kan man medvirke til drap uten å bli straffet? Drap pga slurv?

  11. eljos: Helt enig! At en lege kan ta feil er kanskje forståelig. Men 7, ikke faen! Den som kan forsvare dette – versegod, jeg lytter!

   Dette er allerede bagatellisert og bortforklart! Men, jeg tror at denne historien skal fortelles, og det skal jeg gjøre til det kjedsommelige!

  12. Jeg ble selv sendt fra Alta legevakt til Hammerfest sykehus med taxi på vinterveier da jeg hadde hvilepuls på 145, hveselyder for å få i hvert fall litt oksygen, og oksygenmetning på langt under 90 – 28 uker gravid. Da jeg kom inn til Hammerfest, livredd etter å nesten ha fått pustestans 3 ganger i løpet av den 2 timer lange taxituren, ble jeg lagt rett inn på intensiven. Der ble det tatt EKG; som registrerte uregelmessigheter (ulyder) på hjertet. Det fikk jeg ikke beskjed om før 2 dager etterpå, da jeg var på veg hjem. Hele oppholdet på sykehuset var preget av arroganse og likegyldighet. Etter et døgn på intensiven ble jeg lagt inn på medisinsk avdeling. Der var jeg eneste unge pasient, og ingen brydde seg om hva som skjedde med meg. Jeg uttrykte bekymring over at jeg fortsatt hadde hvilepuls på 140 i mange timer og ba om å få noe mot det, men fikk bare beskjed om at det skulle gå over av seg selv. Til slutt så fikk jeg beskjed om at jeg ikke kunne få noe sykmelding og måtte til fastlegen dagen etterpå, så vidt jeg fikk sykmeldingspapirer for de dagene jeg var på sykehuset! Er utenlandsk og er vant til helt andre holdninger i helsevesenet, selv om vi har gammelt utstyr og slitte sykehusbygg. Men når jeg klager får jeg bare beskjed om å dra tilbake dit jeg kommer fra hvis det er så ille her i Norge. Med andre ord, preller kritikken av disse som vann av gåsa.

  13. Kjenner det svir og koker, også er det så ufattelig trist å lese historien om din sønn og den arrogante behandlingen han fikk,selv ble jeg rammet av *sykdom fra helvetes *ble feildiagnostisert og et sant helvete ble et faktum,i 7 år kjempet jeg en lang kamp mot arrogante leger som stjal 7 år av livet mitt,daglig mobbing i fra helsepersonellet,dem bomba på en ct-prøve og en MR-prøve av hjernen påsto jeg hadde en hjerneskade,7 år etterpå fikk jeg til slutt den rette diagnosen encephanlitt som er en betennelser i hjernen.skal si det ble stiller fra lege bestanden,jeg kunne gått dypere detaljert men det er ufattelig sårt, historien ligger innpå bloggen min.

  14. Så fryktelig galt ka det altså gå. Det e både opprørende og trasig når sånt skjer, og som leser blir æ sint, frustrert og lei mæ på dåkkers vegne. I Norge har vi ellers et velfungerende helsevesen, som æ med mange andre har opplevd fra sin beste side. En medalje har likevel alltid ei bakside, og det e viktig at den kjem fra i lyset av og til – ingen e feilfri, og alle kan lære. Det e så lett å bli FOR ovenpå, og FOR sikker.
   Æ håpe av heile mitt (heldigvis friske) hjerte av Steffen får den hjelpa han trenger, og at du som mamma kan få pusten tilbake igjen. Ønske dåkker alt godt.

  15. Og så håper jeg at også de ansvarlige i helsevesenet stilles til ansvar når de gjør store tabber med alvorlige konsekvenser, slik som alle vi andre i andre yrker. En yrkessjåfør som kjører ned et menneske som dør av det, sjåføren han blir straffet. Slik er det i alle andre yrker. Men i helsevesenet kan de gjøre så mange tabber som bare det, og det eneste som skjer er at det blir foretatt en granskning hvor alle som en lover å forbedre seg. Hmmmmmmm

  16. At hjertet er 70% større enn normalt betyr at det har pågått over lengre tid,en ekg eller bilde kunne avslørt dette for lenge siden,-og med medisiner kunne utviklingen vært bremset slik at det ikke hastet med nytt hjerte.Dette er grov feilbehandling med store konsekvenser,-det burde får konsekvenser for de ansvarlige også!! håper han får behandling som gir ham tid,og at det ordner seg til slutt.-pass på ditt eget mammhjerte da, det er vel ganske stort akkurat nå det også:)

  17. Masse masse god bedring til gutten din <3
   Håpe virkelig dette går bra!!!!!!!!
   Men må bare si; Velkommen til deler av helsevesnet i Alta, de gir deg heller piller for psyken - hvis du blir gående lenge syk 🙁
   Å få en diagnose eller at de finner ut hva som er galt tar KJEMPELANG tid. ( man får diagnosen hypokonder først.)
   Heldigvis har vi flinke leger åsså - men det hjelper lite når man må forholde seg til fastlegen.

  18. Anonym: Trist lesning! Men jeg skal bruke denne historien om mitt livs svarteste kapittel til å fader meg bekjempe denne utingen! Den forsvinner nok ikke men jeg håper en og annen lege tenker seg litt om før man håner en pasient som viser seg å være dødssyk! Du skal ikke håne en pasient under noen omstendigheter!

  19. Kjære vene, håper at han nu får all den hjelp, behandling og opptjening han trenger 🙂 lykke til videre både til han og dæ

  20. Herregud! At det er mulig! Det er flaut at de oppfører seg sånn. De skal ta folk på alvor uansett om de selv tror at det ikke er noe galt! Jeg skjønner godt hvorfor du er forbanna! Kjenner det koker inni meg! Deler dette videre på Facebook 🙂 og håper det går bedre med sønnen din! Han er heldig som har en fantastisk mor og kjæreste 🙂

  21. Det er bare trist att leger med så høy utdanning kan og vil oppføre seg slik. Det er trist att en lege ja hva skal man si når 7 leger ikke tar ansvar for sin egen jobb. Det er bare trist att det snart ikke finnes en eneste lege i dette landet som har respekt for seg selv og tar ansvar for jobben de skal gjøre……. og det er trist att ingen tar tak. Her i landet må en starte med å kurse leger i folkeskikk…. Det er veldig trist når en lege ikke skjønner att en frisk ungdom trenger å undersøkes grundig, ikke engang ringer en bjelle når en er så syk att en sitter i rullestol. Stå på og håper dette går bra til slutt. Stor klem til dere………….

  22. gerd: Takk for det. Ja, når en frisk ungdom oppsøker lege 3.4 ganger i uka og det ikke ringer noen bjeller… Ja, jeg vet ikke men stiller spørsmålstegn ved deres egnethet!

  23. Mannen min har også vært uheldig med behandlingen hos leger i Alta. I lange tider gikk han sykemeldt pga vond skulder. Han følte seg uglesett som var ung med plager. De kunne like gjerne sagt at de trodde det var latskapen som utløste smertene, for det var det kroppsspråket deres signaliserte. Han begynte å kvie seg for å gå til legen. Ikke fikk han MR som han ba om, men opptrening på opptreningssenteret fikk han i flere uker. Beskjeden der var at det var muskulært og bare å trene seg bra. Treningen gjorde det hele værre.
   Det endte med at han på eget iniativ oppsøkte en annen kiropraktor enn den han var anbefalt. Her ble det fart på sakene, med henvisning til MR og like etter operasjon der de filte bort 9 mm bein i skuldra. Noen mnd senere var han tilbake på jobb og har ikke vært plaget siden.
   Heldigvis var det ikke noe livstruende hos han, men hadde legen sendt han på den dyre MR undersøkelsen med en gang ville samfunnet vært spart for 9 mnd sykemelding!
   Jeg var gravid å mistenkte urinveisinfeksjon, som er ganske alvorlig ved graviditet. I forbindelse med et annet legebesøk spurte jeg om han kunne sjekke meg for uvi, som er en svært enkel sak, fikk jeg slengt i trynet: “Har ikke du en jordmor å gå til?” Ble så satt ut at jeg ikke rakk å hisse meg opp før jeg ble sendt ut av kontoret. Angrer på at jeg ikke sendte klage på denne hendelsen.
   Men når det er sagt skal det også sies at jeg også har opplevd fantastisk behandling hos leger i Alta. Som har tatt meg alvorlig til tross for min relativt unge alder. Jeg har også rådført meg over tlf meg legevakta i forbindelse med sykdom hos barna, og da har jeg møtt på veldig trivelige personer. Den lille erfaringa jeg har med Hfest sykehus har også vært bra 🙂

  24. Ååååhh, blir så irritert !
   Stakkars sønnen din, tenk å gå igjennom dette, å stakkars familie og venner!!
   Jeg har og vært med på at leger IKKE gjør jobben sin!
   i 2009 da jeg var 14 år ca, var min pappa i garasjen og skulle fikse på bilen, han hadde plassert bilen på 2 bukker, han hadde ikke rukket og sette en kloss eller noe bak hjulene før den begynte og trille bakover, min far ble da klemt mellom garasjeporten og bilen…
   Jeg satt inne og visste ingenting, og jeg kunne ikke gjort noe heller, hadde jeg åpnet porten utenifra ville kanskje bilen rullet videre å gjort alt mye verre. Men min far klarte alene å trille bilen frem og rydde etter seg i garasjen før han tok til vett å gå inn..Han kommer opp trappen å sier til meg, “hjelp meg å ta meg genseren..” Jeg hjalp han utav genseren, så han han var tungpustet og hadde vondt, nesten så han kaldsvettet. Hentet ett håndkle slik at han fikk tørket seg litt, han fortalte meg hva som hadde skjedd, så ringte han til min tante som også er nærmeste nabo. Vi fikk henne til å kjøre han til lege da det sto dårlig til med ham. Da vi kom til legevakta, ble jeg sittende igjen i bilen og satt å håpet på det beste, etter en halvtimes tid kommer han ut igjen, han ble sendt hjem med smertestillende for legen fant ingenting galt med min pappa.
   Når vi kommer hjem klarer ikke faren min og finne helt ro, å trengte hjelp når han skulle legge seg, da han først hadde lagt seg kom han seg ikke opp igjen!
   Han sov gjennom natten tross alle smertene, og jeg måtte på skolen selv om å ta fritt fra skolen var mitt egentlige ønske da jeg å min far bodde alene…
   Da jeg kommer hjem er pappa borte, han hadde ringt sykebil selv. Da han kom til sykehuset å vært på røntgen osv så fant de ut at han hadde 1 punktert lunge og 14 brukne ribbein!!!!! Og de skjønte ikke hvorfor han ikke hadde kommet tidligere, “Neeeei, fastlegen sendte meg hjem med smertestillende og sa jeg bare trengte litt hvile.” På sykehuset var de sjokkert over dette!! skjønner de godt, jeg var fly forbannet for at min far ble sendt hjem når han egentlig var nært med og DØ! 12 dager på sykehuset før han kom hjem igjen….
   Men ikke at dette kan sammenlignes med noe av det dere har gått gjennom da, men det sier jo litt om helsevesenet!
   Lykke til! <3

  25. Trist å lese de vanskeligheter dere har fått oppleve.
   1973 fikk æ hjerteproblemer som kom sakte uten noen spesiell orsak æ sjøl visste om. Gikk på en landrbruksskole i Sverige. Var innom flere sykehus og flere leger også innom psykriatisk, da dem ikke kunne finne noe som helst galt med mæ. Til slutt blei æ sengliggende med vann i lungene og et hjerte som var begynt å vokse. Der lå æ 23 år gammel tungpustet med astma å hadde gitt opp. Kun kjæresten min tok vare på mæ. Turde ikke ringe hjem å si noe. Skreiv avskjedsbrev til min bestevenn og mine foreldre som aldri blei sendt. Overlegen på psykriatisk i Stockholm som var en forståelsesfull mann sendte en lege til mæ en kveld. Denne legen var en norsk kreftspesialist som jobbet i Sverige og i tillegg til lege var han også en homeopat. Han tok flere ampuller med blod kikket mæ i øynene så mæ i munnen på fingrene og intevjuet mæ om mitt liv og mine seneste år levesett. Æ hadde vært gjennom så mange undersøkelser og mange leger at æ trodde ikke på noe lengre men lot han holde på. Han humret og gikk. Etter 14 dager kom han tilbake og hadde da han fått svar på prøvene. Æ var nå så dårlig at æ kunne knappast gå på toalettet uten å kjempe livets kamp for hjertet reagerte så. Han leste opp hva prøvene viste og sa at levra og nyrene og ditto andre organer var inntakte og kunne heller ikke finne noe galt med hjertet fysiologiske tilstand, men det jobbet som på en 90 åring. Men så stod det med rød skrift.. Pasienten er fullstendig uten magnesium og at det nytter ikke med magnesium kosentrat, men måtte ha magnesium i homeopatisk dose først. Så fikk æ et glass med småe vite pillere der det ut på glasset sto Magnesiumphosphoricum. Æ tok imot glasset men hadde ingen som helst tro på dette, men lovte å ta de foreskrevne doser. Legen gikk og æ lå der å kikket i taket etter at æ hadde tatt den dosen han foreskrev. 3 ganger dagen 6 pillere. Alt var stille, veldig stille var ikke trist engang, bare stille. Min kjæreste prøvde å mate mæ og noen smuler gikk ned. Dagene gikk og en morgen etter 14 daga synes æ at æ kjente pusten var lettere og det skvulpet ikke like mye i lungene. Gikk det an, tenkte æ, kunne det være mulig at denne legen hadde funnet et botemiddel. Og dagene gikk og hjertet begynte å komme i normal størrelse… tok en percusjonstest på mæ sjøl daglig (banket på brystkassen over hjertet) og den tette lyden avtok og til slutt blei det lik lyd på begge sider av brystkassen. Legen kom på besøk etter 3 uker og han merket at æ var på bedringens vei. Etter 3 mnd var æ som frisk igjen… Legen forklarte mæ inngående om hva og hvem og hvorfor dette kunne ske med noen mennesker. Og han sa bla at ernergiske mennesker brenner mere magnesium enn rolige og at æ inn i framtiden måtte hode oppsikt over utviklingen og passe på stessnivået og ikke trene for hårt. Kort fortalt fikk æ dette tilbake 18 år senere etter en voldsom omveltning i mitt liv med utrolig store arbeidsmengder og flytting til Berlin. Æ kjente symptomene igjen og gikk direkte til en lege og også hun var homeopat… uten å si noe til henne om tidligere tilfellet så gjorde hun akkurat det samme som den andre legen… og ja svarene på prøvene sa det samme… med rød skrift kom det fra blodbanken… farlig farlig ingen magnesium… og æ fikk samme homeopatiske medisin og det gikk 14 daga og puls og og blei normalt igjen.
   Lurte lenge på om æ skulle dele denne min historie, om den overhode er relavant for din sønn situasjon, men legene i Norge har ikke den erfaringen med homeopati. Vissligen gir dem hjertesjuke magnesiumtabletter, men hva de andre legene sa var at om hjertet er begynt å reagere pga magnesiummangel, nytter det ikke med kosentrat.Og hadde ikke æ truffet på denne første legen kunne det gått riktig ille med mæ… Æ vet jo ikke om det finnes en orsak, sykdom for din sønns plager, men æ vet av flere personer som har vært i liknende situasjon med udefinerbar hjertesvikt har blitt friske etter inntak av homeopatisk og også kosentrat magnesium. Men denne homeopatiske medisinen er totalt ufarlig og forstyrrer ikke annen medisin så om det hadde vært min sønn hadde æ ville æ gitt han denne selv om de norske legene overlegent blåser til dette. Æ ønske din sønn lykke til og håper alt går bra. Om det er et ønske kan du kontakte mæ på min mail eller mob 91368069
   Ulf

  26. Anonym: Selvsagt finnes det gode lega, og de fleste er jo det. Men når du møter på en som ikke er det og det får fatale følger så blir skuffelsen så mye større!

  27. Ulf Hustad: Hei og takk for at du deler din historie. Steffen er hjertetransplantert og tar mellom 300 og 400 piller i mnd. Disse er nøye sammensatt og han får nok ikke lov å tukle med den blandingen som er livsviktig for han.

   Det er ingen tvil i at homeopatisk medisin virker, og gøy og høre at det gikk bra med deg!

  28. Mitt hjerte blør for din Steffen. Håper alt går bra med han etter forholdene. Når jeg leste dette så rant tårene på meg. Jeg har selv en sønn på 21 år. Han fikk hjerte stans i militæret. Han var også den kjærne sunne gutten, som aldri var syk. Min sønn fikk hjelp der og da. Er utrolig takknemlig for det.Troppen fikk krisehjelp og min sønn fikk ikke noe. Ikke penger,ikke psykolog ikke omskolering ingen ting. Før jul kom han til meg og sa at livet ikke var gøy lengre. Da ble jeg sint. Sa at han måtte skrive ut fullmakter til meg. Jeg har sittet i møter på møter og nå ser det litt bedre ut. Jeg har brukt så mye krefter på å være sint dette året,er utslitt. Og har bare lyst til å være mamma. Jeg ber deg/ dere om å gå til pasient ombudet. Det kan forhindre at andre må oppleve det samme. Det koster,men det er verd det.

  29. Sol: Huff.. Ja, det er mye på gang men de 3 siste årene har vært så intens at jeg ikke vet hvilken fot jeg skal stå på. Jeg forteller denne historien fordi jeg ikke ønsker at den skal gjenta seg. Og det koster meg vannvittig mye å blottlegge meg på denne måten. Men, jeg biter tenna sammen!

  30. Deler denne jeg også ! Krysser alt jeg har for at din sønn får den behandlingen han har krav på !! trøsteklemmer avsendt..

  31. Blir målløs av denne arrogansen som til tider blir vist av “bedrevitere” innen legestanden. Det som er trist er at disse legene er “beskyttet” av sitt eget “system” der de tross for uttallige feildiagnoser bruker ord og uttrykk som “verner” dem selv. Min mening er at disse aldri skulle avgitt “Den hippokratiske ed” når den ikke har annen betydning for dem enn sin egen karriere. Dessverre. Heldigvis finnes det andre leger som har samvittighet. Selv om det begynner å bli få som ikke er tilknyttet andre enn Big Pharma betalingsevne til de selv.
   Radisjonell tekst:
   Den hippokratiske ed: Jeg sverger ved legen Apollon, ved Æsculap, Hygeia (Helsen), og Panakeia, og jeg tar til vitne alle gudene, alle gudinnene, til å holde i samsvar med min dyktighet og dømmekraft, denne Ed.
   “Å holde ham som lærte meg denne kunst like kjær for meg som mine foreldre; å leve sammen med ham og om nødvendig dele mitt gods med ham; å anse hans barn som mine egne brødre, å lære dem denne kunst hvis de ønsker uten betaling eller skriftlig løfte; å overlevere kunnskapen til mine sønner og min læremesters sønner og disiplene som har vervet seg og har godtatt yrkets regler, men til ingen andre.
   Jeg vil bruke mine evner for det beste for mine pasienter i samsvar med min dyktighet og min dømmekraft og aldri volde noe skade. Jeg vil ikke gi dødelig gift til noen som ber om det, heller ikke gi råd til hvordan de kan avslutte sitt liv. Ei heller vil jeg gi noen kvinne en substans som fører til at hun aborterer. Men jeg vil holde både mitt liv og min kunst ren. Jeg vil ikke kutte etter stein, selv for pasienter hvor sykdommen viser seg; jeg vil overlate denne operasjonen til å bli utført av praktiserende, spesialister i denne kunst.
   I ethvert hus jeg kommer til vil jeg gå inn bare for pasientenes beste, holde meg selv langt fra all forsettelig skade og all forlokkelse til å elske med kvinner eller menn, fri eller trell.
   Alt som kommer til min viten under utøvingen av mitt yrke eller i daglig samkvem med mennesker, som ikke burde bli kjent for andre, vil jeg holde hemmelig og aldri avsløre.
   Hvis jeg holder denne ed trofast, vil jeg kunne nyte mitt liv og utøvingen av min kunst, respektert av alle mennesker i all tid; men hvis jeg bli avledet fra min ed eller bryte den, måtte så det motsatte bli min byrde.”
   Ønsker der alt godt og håper det går godt med gutten din, Lillja. <3

  32. Jeg synes du skal skrive en skriftlig beskjed til de respektive legers kontor, der du ber om utskrift fra gutten dins journal (eller det må han vel selv gjøre i og med at han er myndig), deretter så melder du inn en klage til fylkeslegen. Om jeg hadde jobbet sammens med en eller flere av disse legene hadde jeg meldt dem inn selv. Dessverre er det alt for mange arrogante leger, og dette må vi jobbe for å bli kvitt i samfunnet. Vennlig hilsen en sykepleier.

  33. Hjerterått! Grusomt! Finst ikkje ord som er dekkande! Verst når det gjeld den fullstendige mangelen på å ta situasjonen på alvor, er ARROGANSEN, og IGNORANSEN!! Dei overser og bagatelliserer fordi DEI ikkje forstår! Å sende pasienten vidare, er det einaste rette, når du som fagperson kjem til kort!
   Varm, god klem til deg!

  34. Dessverre er det ikke kun i Alta dette skjer. Håper det går bra med din sønn. Med hans fullmakt og underskrift, klag inn saken til fylkeslegen. Fylkeslegen innhenter alt av journaler etc. Send å saken til Norsk pasienterstatning. De innhenter alle relevante opplysninger. Søk om økonomisk erstatning. Jeg har på vegne av min mor og manglende faglige kunnskaper både fra leger og sykepleiere klaget inn til fylkeslege og fikk medhold. Venter nå på vedtak og sluttkommentar fra Norsk pasienterstatning vedtak. Hvis ingen klager inn slike saker får vi heller ikke et forbedret helsevesen. Mange mener vi har et bra Helsevesen i Norge. Det er ikke min opplevelse……dessverre. Etter den nye samhandlingsreformen som ble vedtatt i 2011 er helsevesenet blitt verre. Deler dette på FB og ønsker dere lykke til videre.

  35. Slik skall det IKKE väre,unnskyld uttrykket MEN blir kokforbanna (nordlänning ä) når ä leser likegyldigheten alle 7 leger viste.man hörer ofte att eldre ikke blir tatt på alvor,men här viser du tvert om,Hvilken utdannelse har dissa legan,ja undrer,men enig i att det en skriver kan ha betydning for resterende till “ikke” å utrede…huff,nei nu skall ä avslutte för det ene ordet tar det andre,for tru meg,ä hade ikke värt så tolmodig som deg. Lykke till å mange varme klemma fra ei oldemor i Sverige 😀 <3

  36. Ønsker alt godt for deg og din sønn, håper han får nytt hjerte. kampen er hjerteskjærende, vi har også dårlig erfaring med helsevesenet da min datter fikk 2 ganger eklampsi og holdt på å dø i svangerskapet. Da var det også arrogante kommentarer fra jordmødre, du er ikke dårligere enn andre, ingen leger vil bry seg om deg ikveld etc. 3 timer senere kjempet 5 leger for livet til henne og barnet. Stå på det må gå godt, vi har ingen å miste.

  37. Dette var veldig trist å lese,synd du opplevde det slik.Det må ha vært veldig vanskelig å være både deg og sønnen din tenker jeg. Jeg kjenner sinne,fortvilelsen,stress,uvitenhet,og ja. Ikke noe kjekt at dere opplevde det sånn. Må ha vært tøft å være så langt borte. Hadde min sønn vært i din situasjon vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Du er tøff som tørr å dele dette. Håper det går bra med både deg og sønnen din. Ønsker dere virkelig alt godt!

  38. Jeg blir lei meg på deres vegne!! Og forbanna!
   Hvordan går det med han nå?
   Jeg forstår bitterheten din veldig godt! Vært inn og ut av leger og spesialister med f.eks knær siden jeg var ca 5 år, når jeg var 29 år ble jeg tatt på alvor.. Og de mistenkte juvenil leddgikt og jeg har fått flere revamtisme diagnoser.
   Husker i 2009, jeg satt i dialogmøte og la ut om plagene mine etter endt svangerskaps permisjon. Legen så på meg, pekte på hodet sitt og sa “jeg tror alt ligger her jeg”.
   Fikk etterhvert samtaler med klinisk sosionom som lurte på om de hadde vurdert hypokonder diagnosen på meg!!! Måtte ikke bli fornærma for det var en reel diagnose?!?
   Klikka for meg, bytta lege, ble tatt på alvor. Har fått flere revmatiske diagnoser, går på lavdose cellegift og innimellom smerteplaster, har hatt 3 prolapser i ryggen samtidig og pga all tiden dette tok å finne ut av mistet jeg 100% fast stilling..
   Jeg er bitter!
   Håper det går bra med gutten din!! Krysser alt jeg har!

  39. Trist sak..
   Jeg jobber selv i helsevesnet.. må innrømme jeg blir flau av norske helsevesnet i saker som dette, glad jeg ikke er noen lege.

  40. Det er så jævlig å kjempe mot, men stå på. Vi var sykepleiere, advokat, pårørende etc når mamma var syk. De ville sende hun hjem fra sykehus to dager før hun døde… Hun var for frisk til å ligge på sykehuset! I tillegg droppet de, dagen hun døde, og si til oss i familien at hun var døende den dagen så vi ikke fikk pratet med hun. Vi var der en time før hun døde… Da var det forsent. Forstår din frustrasjon veldig godt og det er vondt å lese når andre opplever faenskapet på nært hold. Stå på krava… Lykke til videre også håper jeg alt går vel med gutten!

  41. Herregud e det virkelig mulig 🙁 helt fortvilende og leit å lese…tenker på hvor forferdelig vondt sønnen din har hatt i denne tiden….tenk å ikke bli tatt på alvor og trodd…her må det sendes bekymringsmelding og klage, legene gjør en kjempe dårlig jobb som ikke kan godtas…arrogante typer heile gjengen :-/ håpe så at han får ordentlig behandling nu <3

  42. Ja dessverre sykesystemet kan være orntlig vondt.
   Dessverre myyye feile folk der, men hva kan en gjøre ? kjempe flott at du forteller deres opplevelse…. hjelper å ikke føle seg alene,takk.takk.
   Har selv en syk barn og kjenner meg godt igjen…..som mor blir du bare tom og fortvilt, jeg har mange ganger bitt tennene sammen og sagt til mitt syke barn,
   husk vi vet hvordan du har det og at vi skal være god og snill med hverandre….for at barnet mitt skal skjønne sånn oppfører en seg ikke.

  43. Jeg tenker pasientskade-erstatning når jeg leser denne historien. Blir målløs, at man skal kunne møte sånn behandling i “velstands”-Norge.

  44. Anonym: Jeg nekter å innta den holdningen om “hva kan vi gjøre”, STÅ PÅ! Ja, Davids kamp mot Goliat men spre opplevelsene og kanskje, bare kanskje unngår et menneske å oppleve dette. 🙂

  45. Nina: Ja, jeg vet sannelig ikke om dette er en verdig sak for det?! Mitt inntrykk er at det er en bagatell for dem. Men for meg er det min sønn! Og den svir!

  46. Hva fa..? Jeg kjenner jeg fryser av og lese innlegget. Dette er uaksebtabelt. Når mennesker kommer flere gang og tilstanden blir verre.for hver gang da må det gjøres noe.begynne og tenke annerledes. Jeg har blitt behandlet slik selv og skjønner hvor du kommer fra. Jeg har ikke ord. Det er sterkt og bra du deler opplevelsen videre. Ting må frem i lyset.
   Arroganse til leger, psykologer osv er faen meg det det har blitt. får jeg spørre hvordan det gikk med.Steffen.?
   Om jeg får spørre.

  47. Veldig trist å høre om din sønn! Men jeg må si at jeg ikke tviler et sekund på dine ord, for vi har vært der selv flere ganger. Fikk beskjed om at det ikke var noe fysisk galt med vårt barn og det ble hintet om at jeg var en hysterisk mamma. Kjempegreier, spesielt med tanke på at gutten har kroniske smerter å en del andre tilleggdiagnoser. Heldigvis har det ikke vært så alvorlige ting som har vært i veien med han, men ille nok er det uansett. Håper de som har forsømt jobben sin får en skrape for det, for oppførselen er ikke akseptable. Masse gode klemmer til deg, gutten din og kjæresten hans som må stå i dette marerittet!

  48. Jeg skulle sagt jeg er rystet, men har dessverre sett og erfart systemet selv. Fly forbannet er vel den følelse jeg sitter med når jeg leser det du skriver. Det er så absurd, det burde ikke kunne være mulig. Involverte ansvarlige leger burde fått navnet på trykk i alle landets aviser og fratatt legelisensen. Når menneskeliv ikke betyr mer for de, så har de ingen ting i legegjerningen å gjøre. Stopp de, fjern de før de før ødelagt flere liv.

  49. Det er rett og slett hjerteskjærende og høre denne historien, og man kan jo tenke at i dette tilfelle gikk det heldigvis bra. Det er ikke sikkert det gjør det med neste mann. Jeg har heldivis vært litt heldigere, jeg hadde en fast lege som var arrogant eneste han målte var feber på 40 men det var ikke noe bakteriellt ferdig med den saken. Ste faren tok meg med til legevakta og vi fortalte alt og en snill lege kom inn og sa blod prøvene dine er helt fine men vi ser helt klart at du er syk. Pakk tingene dine i mårra legger vi deg inn for og måle temperatur, mr, ul osv dette var i 06. Endelig nå er jeg nærmere en diagnose, men jeg har egen kode i akutt mottaket som gjør at jeg kan komme inn på natt om jeg må om jeg er dårlig. Hatt uker på 40kg ikke klart og snakke eller gått eller noe bare vært tilstedet. Men legen har alltid stilt opp og hjulpet meg, flere burde være som han, alle burde være som han og man burde stole på pasienten sin selv om blodprøver er bra. Lykke til videre på veien<3

  50. Uff så tragisk lillja. føle virkelig med sønnen din. klare ikke å forestille mæ sjøl koss han har det akkurat nå. Men æ kjenne at æ blir sikkelig forbanna på dæ å din sønn sin vegne. D ska virkelig ikke gå ann.. Æ har delt innlegget ditt på fb for d hær ska dæm ikke få slipp unna me. Dæm bør kom me nåkka bra. Det finnes også gode leger som faktisk gjør jobben sin, men at sønnen din gikk te 7 forskjellige leger å ikke 1 tok han på alvor e jo bare helt sykt. håpe sønnen din blir frisk og at dokker får ei Hælv….. stor unnskyldning og kompensasjon. D e d minste dæm kan gjør for dokker. Men anbefale dæ om å ta kontakt med advokat ang saken. for æ kan garanter at dokker stille en meget sterk sak mot helsevesenet.

  51. Uff blir så lei meg. Steffen er heldig som har en mor som deg. Stå på og ønsker at alt blir bra. Tenker på dere.

  52. hei
   opplevd nesten det samme selv. i 98 var jeg til legesjekk hos bedr.legen. fannt ein ulyd på hjerta. sendt til bergen. den ene hjerteklaffen funket ikke skikkelig. lekasje igjennom. en lang historie kort. etter 14 år med pusteproblem,dårligere kondis etc. flyttett vi til sverige i 2009. gikk til lege her og det var rett på opperasjonsbordet. det viste seg at hjerte jobbet 80% mer enn det skulle gjöre. de svenske legene var mildt sagt forbannet for at det ikke var blitt gjort noe i norge. i norge fikk jeg beskjed om at “vi får bare se det ann”. men nå er jeg frisk. svenskane reddet livet mitt. önsker dere alle lykke til

  53. Det e det værste jeg har hørt,har det vært meg så har jeg kontaktet både Fylkeslege og Helsetilsynet. Det er ikke sånn det skal fungere.Men desverre så finnes det alltid råtne epler.

  54. Forferdelig tragisk at det skal finnes slike leger. Det er rett og slett en skam. Hvis man ikke eier vanlig norsk folkeskikk eller noen form for empati så skal man ikke bli lege. Det er min mening. Er enig med at en lege også bare er et menneske og kan gjøre en feil. Men 7 leger. Det er helt sykt. Det tror jeg ikke på. Er nok som du sier Lilja at dem har ikke satt seg inn i saken. Det kan dem ikke ha gjort for da hadde ikke dette skjedd. Syns dere bør anmelde hendelsen. Det hadde hvertfall jeg gjort.. ønsker sønnen din masse lykke til og håper at alt dette ender godt tilslutt 💜

  55. Ble både lei meg og forbannet når jeg leste bloggen din. Har kjent den samme følelsen som mor til et sykt barn, og føler med deg. Synes ikke dette bare skal bli på FB, hvorfor ikke kontakte f.eks. VG med denne sterke historien? Synes også at Altaposten skulle fått lov å skrive en artikkel om dette siden det er i Alta legene jobber. Håper de går bra med Steffen og at han får lov å bli frisk. Stå på, la ALLE får vite hvordan han har blitt behandlet av helsevesenet i et av verdens rikeste land

  56. Har han virus på hjerteposen ? Minner veldig om hva jeg hadde for noen år siden. Også jeg hadde en strevsomt vei før legene skjønte hva dette var.. Den legen som jeg var mest hos har jeg ingen ønsker om å se igjen.

  57. Hei, Lillja.
   Dette er en trasig historie om helsevesenet.
   Men, jeg vil også påpeke at leger også er mennesker og de gjør feil.
   Det sier jeg uten å ta noe side, måten du beskriver at sønnen din har blitt møtt på er helt feil.
   I alle situasjoner der det er mistanke om noen type sykdom i lungene skal det etter hva jeg har lært bli tatt en såkalt hjerteprøve (elektrokardiogram) som kan gi utslag på flere ulike lidelser som angår hjertet.
   Det høres dessuten ut som han har en hjertesvikt på venstreside, noe du sier at han har – hjertesvikt.
   Et venstresittende hjertesvikt vil gi symptomer som Dyspné. Til slutt kan hjertesvikten bli så alvorlig at det kan utvikles lungeødem. det som skjer ved et venstresidig hjertesvikt er at blodet stuves bakover i lungekretsløpet, dette igjen fører til økt trykk i lungekapillærene, og det siver ut væske i skilleveggen.
   Håper Steffen får hjelp ved UNN Tromsø, og de er faktisk de beste når det kommer til hjertelidelser.
   Håper også inderlig at Steffen får den respekten han fortjener og at du også får det.
   Vi lærer noen viktige prinsipp og det er at om foresatte, pasienter eller andre i nær omkrets sier at pasienten er dårlig så er pasienten oftest dårlig. En annen ting er at vi skal stole på det kliniske bildet altså det vi ser, føler og lukter framfor å stole blindt på blodprøver. Blodprøver rtg og andre hjelpemidler er veldig nyttige og har oftest en nyttig verdi, men om det kliniske bildet går i mot hva de tekniske hjelpemidlene sier så er det ofte noe galt..
   Håper dette var til hjelp, og du er en veldig flink og årvåken mor. All respekt til deg og Steffen, og ikke minst kjæresten hans.
   God bedring!

  58. Blir trist, lei og fly forbannet på deres vegne! Det er så utrolig leit og frustrerende når man ikke blir tatt på alvor av legene!!!
   Har selv opplevd det, og kjenner til andre tilfeller også. Både her i Oslo og på Sørlandet.
   Det finnes heldigvis også dyktige leger, men det ser ut til at det er flaks/uflaks hvem man kommer til. Noen ganger “trekker man vinnerloddet”…. Sånn skal det jo ikke være.
   Veldig leit at din sønn har hatt sånn uflaks! Håper det går rett vei med ham, og at han blir bra igjen etterhvert. Godt at han har mor og kjæreste som stiller opp for ham. Ikke alle har det…..
   Stå på videre, og God Bedring!
   Deler selvsagt på FB.

  59. Trist å frustrerende lesning. Tårene mine renner og jeg kjenner man blir sint. Lykke til med deg og Steffen! Klem!

  60. Så ufattelig vondt å lese. Fikk gåsehud. Har opplevd mye selv i helsevesnet vedr familiemedlem, og gud hvor inni helvete forbanna jeg har vært!!! Jeg har hylt og skreket meg til hjelp. Truet med pressen etc. Ubeskrivelig vondt når det viser seg å være alvorlig.
   Opplevde for noen måneder siden at min svigerfar ble feilbehandlet. De pårørende skjønta han ikke ville overleve behandlingen og at det var feil. Legen stod ved sengen til den døende å sa: du er ikke døende xxxx bare veldig syk.
   Dagen etter var han død. De får nå erstatning- men hva hjelper det. Det koker inni meg å lese din historie. Ønsker deg og gutten din masse lykke til.

  61. Huff, æ kjenne mæ så godt igjæn i den hær historien… I september 2012 fikk æ influensa, den gikk lilsom aldri helt over og i begynnelsen av oktober gikk det over til store smærta i lungan og det va generelt ont i hele kroppen og det va så ont å puste at æ skulle ønske æ kunne la være. Æ va heller aldri hos læge men til slutt måtte æ oppsøke legevakta en kveld. Dær møte æ en læge som ikke kunne skjønne ka det va for det va ikke lungebetennelse som ho sa siden crp va normal. Æ forklarte at æ hadde brukt prednisolon pga lave blodplater og at æ for 1 uke siden var slutta på dem og at æ reagerte på at den var en brå avslutning. Lægen mente at det kunne være årsaken men ville ikke ta en avgjørelse om at æ sku bynne på dæm igjæn uten at æ hadde vært hos fastlægen min. Ingen hjælp å få me andre ord. Dagen etter ringte æ til legekontoret kor æ har fastlege og etter mye om og men fikk æ kommunisert at æ trængte en akuttime (hadde store problemer me å prate på grunn av pusten og smærtan), fikk komme inn til lægen og ho prestere å flire når æ fortæll ho ka lægen dagen før hadde sagt. Æ sporte selvfølgeli ka som va så morsomt me den situasjon hær og mens ho homra så sa ho at ho skulle likt å vite kæm som hadde hadd lægevakt for ho ville vite kæm som stilte ho og hennes avgjørelsa i tvil (ifht prednisolon). Æ blei ganske rysta og sa at æ ikke huska ka ho heta mennst det umuli kam være vikti. Det som e vikti e at æ får hjælp nu. Lægen va fast bestæmt på at det feilte mæ ingenting og æ kunne nu få ei sykemld siden ho skulle være borte fra jobb den nærmeste uka også kunne æ gå hjæm og ta mæ en paracet. Det va det liksom….samme kveld dro æ på nytt til lægevakta for smærtan blei bare værre. Da kom æ inn til en svenske som næsten ikke forsto norsk. Ho mente at alt det hær va bare tull og at me rikelig hvile ville æ bli bra. Ho sendte mæ til lungerøntgen for å utelukke at det va nåt galt med lungan (æ fikk forøvrig ikke resultatan på den før ætter mange uke) også skreiv ho ut antibiotika til mæ som æ kunne ta i tilfelle det ikke gikk over. Æ dro hjæm og følte mæ tæmmeli lite værd og ikke minst hjælpesløs. Æ sa til og med til lægan at æ VET at det e nåkka galt me mæ og den følelsen har æ aldri hadd før. Æ fikk spurt en læge privat om han kunne skjønne ka det hær va og han sa at det garantert va kroppen som va slutta og produsere kortosol på egenhånd på grunn prednisolon og at det var derfor man skulle trappe den ned for i værste fall kunne man få organsvikt… Æ begynte på dæm igjæn og følte mæ litt bedre… 2 døgn etter siste lægesøk får æ hjærneslag. Både propp i sinusvena og massive blødninge i storehjærn + flere småblødninge. Æ får et epileptisk anfall og mere vet ikke æ før æ våkne på unn fler daga ætterpå. Da hadde æ vært så nær døden som få kommer i løpet av et liv. Måtte lære mæ å læse og skrive på nytt og brukte lang tid på å finne veien tilbake til livet. I dag, nesten 2 år etter e ting nesten bra. Sliter en del med hukommelsen enda. Blir så lei mæ når æ læs om lignanes tilfella som det som va me mæ. Det e alt for mange læga som bare gir blanke f….og ingen konsekvensa får det…æ tok kontakt me ho som ca fastlægen min i ettertid (skifta øyeblikkelig) og fortalte ka som hadde skjedd og at æ mente det kunne vært unngådd hvis blant anna ho hadde tadd mæ seriøst og det eneste ho hadde å si da va “e det min feil liksom”… Sjokkeranes!
   Håpe det går bra me gutten din i dag 🙂

  62. Nå skal jeg være dønn ærlig, jeg så denne bloggen på FB og tenkte: Herregud, enda en syteblogg.
   – Men jeg leste likevel, og sitter nå med hjertet i halsen.
   Norsk helsevesen på sitt beste, jeg blir KVALM!
   Føler med dere og håper virkelig gutten din får hjelpen han trenger. All lykke til fra Trøndelag

  63. Herregud, noe så forferdelig! Og for en metode å takle situasjonen på, fra helsevesenet sin side..
   Jeg jobber selv i helsevesenet og blir ganske så forbløffet og sjokka over alt det du beskriver her. Må bare få si det at det er rart de ikke tenkte på å ta et EKG (hjerteprøve).. Da hadde de jo ganske fort sett at det var hjertesvikt.. Noe som i mitt helseforetak blir tatt av alle innkommende pasienter og de som har besvimt..
   Håper det ordnet seg for sønnen din og at det ikke ble noe videre problemer verken i forhold til helsa hans eller videre behandlende leger.

  64. Som helsepersonell syns eg dette er trist og skummel lesing. Forstår fortvilelsen og kjenner sjølv at dette er heilt feil! Viktig innlegg, som helsevesenet må ta til seg!

  65. Blir nesten kvalm av og lese dette, utrolig trist ! Jeg og min familie vill be for dere <3
   Er selv i en krig med helsevesnet. Samboeren min på 25 år våknet en dag å kunne ikke gå pga store ryggsmerter og et vondt ben som nå har blitt følelsesløst. Han sitter i rullestol og trenger hjelp med alt nå har blæren hans sluttet og funke også. Drt har vært slik i et halvt år og mange lege og sykehusbesøk der vi bare får beskjed om at det ikke feiler han noe eller at det er psykisk. Han har også en litt stor syste på hjernen helt bakerst i hode mellom alle nervene til ryggen og beina, men det er ingen av legene som vill høre på oss når vi nevner det ! Jeg er 19 år og sykepleier for samboeren min. Er drt pga vi er unge de ikke vill høre på oss eller er det rett og slett latskap hos legene!
   Dette er selfølgelig ikke like ille som din sønn men det viser hvor patetiske det norske helsevesnet er !
   Stå på ! <3

  66. Dette er et eksempel på noe som alle må være klar over. Jeg er litt usikker om han har vært hos fastlegen eller om det er forskjellige legevakter som har tatt seg av dette. Legevakten er for akutte situasjoner som ikke kan vente til neste dag slik at fastlegen kan ta seg av det. Man kan ikke få en utredning på en legevakt, der er det ikke ressurser til en slik ting heller ikke kapasitet. Det ville også være vanskelig selv for en fastlege å ta diagnosen på en mann som den ene dagen har vært frisk og så da etter en tid er alvorlig syk. Pasienten burde vært henvist av fastlegen til sykehuset for utredning for en uklar lidelse, hvis man ikke selv er i stand til å ta seg av det. Jeg vil jo tro at det var det som kanskje var en influensa som startet dette. Som sagt, jeg forsvarer ingen andre leger her, men skriver dette for at man må være klar over at en legevakt er ikke stedet man skal oppsøke når man har “hanglet” noen dager, og da mener jeg noen dager med en uklar lidelse, men likevel klare symptomer på at noe er galt. Jeg har ikke lest de notater som er gjort i saken, men er enig i at pasientombudet skal kontaktes slik at man kan få alt på bordet. deretter er det Helszetilsynet som skal ta seg av det og ikke et pasientombud uten medisinsk utdannelse. Jeg håper at Steffen kommer gjennom dette og synes det er flott at Lilja har skrevet det slik at det kan bli en vekker for andre som kan komme opp i en lignende situasjon. Og igjen, det er ikke en tilfeldig legevaktlege som skal ordne dette, men fastlegen. Legevaktene taes ofte av ferske leger som har en meget god og bred kunnskap, men kanskje ikke den erfaringen og “sekk” med pasienter med forskjellige problemstillinger som han eller hun kan høste kunnskap av.

  67. Har du noen gang kommet over en lege som sier “dette skjønner jeg ikke hva er, men jeg skal høre med andre, lese meg opp eller få det undersøkt”.
   Selv må jeg stadig vekk slå opp i gamle lærebøker eller snakke med kollegaer får å “komme i mål”. Leger skal alltid ha svaret (om det er noe) på stående fot.
   Mange leger trenger en stor dose ydmykhet og erkjenne at pasienten eller pårørende har bedre kunnskap om en sykdom eller evne/mulighet til å konkludere med at noe ikke stemmer.

  68. Hadde ei lita ulykke på rulleskøyter for noen år tilbake, kor det ente med at æ ikke klarte å gå, så selvfølgelig oppsøkte æ lege samme dag. Når æ kom dit, på krykka og fortalte ka som hadde skjedd, så sa dem til mæ at det bare va væskefylt i knæet og at dem skulle ta det bort. Pappa kjefta å sa at dem skulle sende mæ til Kirkenes så æ fikk tadd røntgen av knæet, og der viste det sæ at æ hadde fådd et kraftig brudd og måtte ha gips på i flere uka. Og nu etter noen år, så kan ikke æ gjøre nåkka kor æ må belaste knæet, fordi det bare kollapser og vil ikke fungere sånn som det skal. Legan her vil ikke gjøre nåkka med det, fordi æ enda e så ung, men koffer skal æ måtte slite mæ igjennom hverdagen å finne utallige måta å gjøre enkle ting på, bare fordi æ enda e ung?
   I fjor, så skulle æ laste hesten min på hengeren, nåkka som han ikke ville. Det resulterte i at fingern min ble helt vridd rundt, og klemt fast. Æ gikk til legen dagen etterpå, og legen sa det kun va en sene som hadde røkket og at det ikke va så farlig, sia den kom til å bli normal. Etter 3 uker, så dro æ dit igjen, fordi hevelsen ikke hadde gådd ned å æ ikke klarte å rette den ut. Da sendte dem mæ til Kirkenes, for å ta røntgen. Der viste det sæ at fingern va knekt og det e en beinsplint som stikker ut av leddet etter vridninga, men det va selvfølgelig forseint til å gjøre nåkka som helst, fordi bruddet har grodd sammen. Så dro æ på ferie til tanta mi i Harstad, kor vi oppsøkte lege igjen i håp om at kanskje dem kunne gjøre nåkka. Legan i Harstad va helt rysta over kordan legan i Finnmark holder på, og at dem e såpass avvisanes og at dem ikke brydde sæ. Det va helt annerledes å være der, for hos dem ble man behandla med respekt, og dem prøvde faktisk å gjøre nåkka. Uten problema, så henviste dem mæ til Tromsø til en handspesialist. Der kunne dem ikke operere fingern, men dem lagde skinner som skulle rette ut fingern for at den skulle bli bedre, og det har den.
   Æ skjønner at du e rimelig forbanna, og æ håper at sønnen din får den behandlinga han trenger. Stå på videre!

  69. Din historie er rett og slett en tragedie. Legene burde umiddelbart be om unnskyldning og vise en form for anger/skyldfølelse i den grad de er i stand til det…. Jeg har opplevd dramatiske situasjoner og blitt avfeid og lovet at det ikke feilte meg noe alvorlig av utallige leger! Men jeg har flere ganger fått beskjed om at jeg burde normalt sett vært død… Heldigvis finnes det gode kirurger… Som klarer å finne metoder å fikse ting som jeg hadde hatt i måneder… Sist gang fikk jeg beskjed om at hjerte operasjonen denne gang med stor sannsynlighet ikke ville redde meg. Og om familien skulle komme og sitte m meg om natten i påvente av operasjon i tilfelle jeg døde. Grunnen til krisen var min fastleges manglende evne til å behandle meg i hverdagen. Og han gjorde noe han aldri skulle gjort. Skiftet medisinene mine. Uten å snakke m hjerte spesialister… Dette er noe han aldri har snakket om i etterkant. Leger på sykehuset reagerte (diskré) på det han hadde gjort. Men det er en ting jeg har lært og det er at leger beskytter hverandre!!! Si aldri noe negativt om dine “kollegaer” er mottoet. Nå er tilliten til helsevesenet lik null. De tar meg ikke alvorlig og finner de mest idiotiske forklaringer på ting som plager meg og ødelegger hverdagen min… Om jeg blir avvist av en lege eller når det ringes til 113, spør jeg om navnet på den jeg snakker med og sier den personen får ta ansvaret for det som eventuelt skjer m meg om de ikke vil komme… Drastisk, men nødvendig desverre. -Håper din sønn får hjelpen han sårt trenger! Masse lykke til dere begge. 🙂 Hilsen en evig (skeptisk) pasient….

  70. Av alle kommentarene så skjønner nok du at du ikke er alene, men jeg vil bare tilføye meg i rekken av de som har opplevd akkurat samme behandling på Østlandet. Man blir kastet frem og tilbake som om man skulle vært et stykke kjøtt. Det norske helsevesenet har etter min mening blitt skrapet ned til benet med effektiviseringer osv. Legene har knapt nok tid til å se opp fra pc’en før de sier at alt er ok og sender deg hjem. Med utallige turer på legevakten bak meg med samme behandling kan jeg ikke annet enn å si at jeg kjenner meg så utrolig godt igjen. Heldigvis var det ikke mer alvorlig med meg enn tarmsykdom som jeg fint lever med. Krysser fingrene for din sønn, deg og din familie og håper at det ordner seg for dere alle.

  71. Huff, kjenner meg så utrolig godt igjen. Opplevd det samme med min mor som gikk bort fra meg fordi legene ikke tok henne alvorlig før 14 dager før hennes død-utallige leger, som du sier bare skriver det samme som forrige i journalen… Tenker på deg, din sønn og deres familie.

  72. Uff bringer mye følelser fram av å lese din historie. Jeg har selv blitt avvist av fastlege og legevakt! Jeg ble bare dårligere og dårligere og ble bare avfeid med at jeg bare hadde angst. . Men jeg kjente at det var noe annet og var sikker på at jeg var på vei til å dø. . Legen bare lo meg rett i tryne når jeg ba om utredning på sykehus. . Var ikke vits det siden det bare var angst. . Til slutt sviktet kroppen helt og jeg ble lagt inn. Viste seg at jeg hadde MS, Og pga at jeg kom så sent har jeg fått så store skader at det er rett før jeg må bruke rullestol. . De har bekreftet på sykehuset at hadde jeg kommet til de før så hadde skadene vært mye mindre.. jeg har nå søkt erstatning, ikke for pengene sin skyld men for å belyse hvordan leger kan oppføre seg. . Krysser fingrene for at det går bra med sønnen din…

  73. Kjenner meg så godt igjen ! Min sønn ble syk som 13 åring…og vi hadde legebesøk etter legebesøk, og ingen fant noe feil, jeg følte meg som, og ble nok betraktet som en overhysterisk mor. Men jeg kjente gutten min best, og når en livat og aktiv 13 åring plutselig ikke orker noe, så vet ei mor at noe er galt fatt. For å gjøre en lang historie kort, jeg fikk kjempet meg til ultralyd, og gutten hadde masse væske i bukhulen, forstørret lever osv. DA ble vi endelig henvist til Drammen sykehus, som sendte oss videre til Riksen dagen etter. Diagnose, kardiomyopati forårskaket av virus. To uker før han fylte 14, og en snau uke etter at vi ankom Riksen ble han transplantert. Heldigvis har det gått bra i ettertid, men det er vondt å tenke på at alt kunne vært unngått om vi hadde blitt tatt på alvor! Min sønn er nå voksen, han er far til to nydelige jenter og jobber fullt. Alle gode tanker til deg, din sønn og resten av familien!

  74. Huff ja, helse-norge på sitt beste..
   Har selv kranglet i mange år og ikke blitt trodd, helt siden 1998 og her sitter jeg i dag hjemme å lever med næring og vann intravenøs i armen, noe som heter pic-line. Er ikke noe liv men ett liv bare for å overleve..
   Sier bare en ting: man skal jaggu være frisk for å være syk!
   Ønsker dere lykke til 🙂
   Malive

  75. Herlighet.. blir ordløs.. Slit sjøl med en del fysiske problem som ikke blir funne ut av og som dem “ikke har nå mer å gjør” for å finnut av. Æ føle med frustrasjonen din, og redselen te Steffen.. Må alle lega som har sjett på det som en bagatell få sitt med det på kappa si om ting går te helvette.. Igjen, æ har ikke ord.. Kjenne æ blir frustert, redd, nervøs og lei mæ på din, Steffen og “pårørende’s” vegne..
   Håpe virkelig Steffen får det han treng, og at alt blir bra igjen. Sende mange varme tanka nordover! Masse lykke til og god bedring te Steffen 🙂 Tenke på dokker!

  76. han har vel ikke brukt anabole steroider? Det gir slike problemer. Ønsker god bedring og jeg forstår frustrasjonen.

  77. Utrolig vondt å lese hvordan din sønn har blitt behandlet. Jeg håper han nå får den beste hjelpen og at han blir bedre.
   Dessverre er leger mer opptatt av å beskytte og støtte hverandre enn å innrømme feil. Lupen bør frem for å få bort denne ukulturen.

  78. Ikke nytt for meg, min kone ble skadet på arbeid, kort sykemeldt, klarte ikke, selv om hun prøvde, å utføre noe arbeid hverken hjemme eller på arbeidsplass.
   Ble avvist av Ullevål sykehus, trygdeetat, kontrollege, og ble, fordi hun ikke kunne sitte eller gå, henvist til å ligge i seng når jeg var på arbeid, ble matet av meg og ved min hjelp klarte hun henge over en stol en liten stund for å se litt på TV.
   Dette varte i FEM og et HALVT ÅR, før en nevrolog på Ullevål sykehus syntes det var urimelig at et menneske. frivillig, levde et slik liv, fikk henne igjen inn på sykehuset og gjennomførte en del prøver.
   Han fant da at hun hadde stygge skader i bekkenet, og ordnet med operasjon for å utbedre skaden.
   Resultatet var at tre støtteplater og et utall av skruer ble inn-operert, trening ble igangsatt, og etter mange måneder ble hun igjen i stand til sitte, etter hvert i stand til å gå tilnærmet normalt.
   Helle denne prosessen tok nær 6 år, kostet oss ganske mye smerte, fortvilelse, oppgitthet og en del penger.
   Ikke ÈN unnskyldning fra sykehus, eller trygdekontor som styrte hele forholdet, eneste støtte vi faktisk fikk var fra, av alle, IF-forsikring, som satte press på trygdekontoret når de prøvde stikke fra ansvaret.
   “Dette er, for oss, opplevelsen av “verdens rikeste og verdens beste” land.
   Vi har oppfostret tre barn i tid da ingen barnehager, SFO, fødselspenger, kontantstøtte, foreldrepermisjon, mødres pensjonspoeng var tilgjengelig, men min kone rakk å jobbe i litt over 30 år, premiert med minstepensjon, selv har jeg vel 52 år bak meg i privat næringsliv, med de nedgraderte pensjoner som ble oss til del.
   Vi har ikke minste tillit eller tiltro til politisk styrende, ledere i offentlig administrasjon, ei heller til påståtte “sosiale goder” eller påstand om hjelp og støtte til arbeidende vanligfolk

  79. En må passe på selv, ellers dør man mellom hendene til legene.
   Slik har jeg tenkt og sagt i mange år, etter et dusin innleggelser selv og flere ganger med begge barna mine.
   Krysser fingrene for din sønn og resten av familien – dere fortjener en lang, lang opptur fremover

  80. Hei Lillja.
   Jeg føler med deg. Har opplevd noe liknende når min mann fikk hjerte svikt.
   På grunn av dårlig oppfølging på regional sykehus etter hjerte svikt har vi ikke han lenger blant oss.
   Tristheten tar aldri slutt etter dette tapet både for meg og min datter.
   Vi kunne nyte livet ennå sammen den dagen i dag, han var 56 år når han gikk bort i 2006.
   Det er så vanskelig å komme seg videre etter dette, både av sorgen og sinnet som preger oss.
   Jeg håper at din sønn får snart et nytt hjerte og kan bli bra igjen, jeg skal be for ham.
   Hilsen og klem til dere. Mila

  81. Det er ille mår sånt skjer, men det er ikke bare i nord sånne ting skjer dessverre. Etter 8 måneder lang kamp med legene, døde faren min 58 år gammel 3 uker før han skulle få pacemaker. Da hadde han ståt i kø for og få den satt inn i 2.5 mnd. Det sykeste var att vi etterpå fikk regningen, for at han ikke hadde møt opp til timen. Håper av hele mitt hjerte at det går bra med din sønn, og at han får nytt hjerte og blir frisk i gjen, men helsevesenet i verdens rikeste land er skammelig !!!
   TA FOR AL DEL DETTE VIDERE OG LAG ETT HELVETE…

  82. Min annbefaling.
   ikkje la helsevesenet gå unna med dette.Dette er mat for Nordland fylke(Fylkesmann og fylkeslege.)og Pasientombud.
   Stå på. Og lykke til med helsa til din sønn.

  83. Hei, det synd å høre om en slik historie! Men jeg vil likevel få komme med en kommentar, jeg synes det er påfallende at ordet “fastlege” er helt fraværende i denne historien – ordet “legevakt” derimot er brukt en rekke ganger…

  84. Synes det er trist at dere befinner dere i denne situasjonen. Har vært i store deler av den selv, men jeg fikk heldigvis hjelp før det gikk ordentlig dårlig. Bare fordi en lege bestemte seg for å ta en blodprøve ingen andre hadde tatt. Håper han har blitt testet for twar ( clamydia pneumoni) og mycoplasma pneumoni. Vet at det har vært mange, spesielt fotballspillere, med de samme symptomene og forløpet som din sønn som har hatt dette. Håper det ordner seg for dere , lykke til!

  85. Ska skippe alt utenomsnakk for da kommer vi aldri til poenget. Blir så sint. Har selv som pårørende stanget hode i veggen mot innkompetente tullinger som tilfeldigvis har greid å klore seg til en legefrakk. Håper det ordner seg for gutten din, og ikke minst håper jeg du har sinne nok til å klage inn legene med navn til fylkesmannen. Klagen trenger ikke å være spess proff i språke så lenge fakta i saken kommer någenlunde ryddig fram. Håper sinne kan brukes konstruktivt mot innkompetansen! Vi skrev klagen midt på natta 10 timer i strekk mens vi ikke viste om hun kom til å overleve til neste dag,og selv om ting gikk tregt fra klagen ble sendt til sykehus og lege var felt for flere alvårlige brudd på både forsvarlighetskrav, behandlig m.m i det som ble en omfattende tilsynssak , så ga det en trøst i å konkret gjøre noe og vite at de ikke skulle kunne gjemme seg bak låste dører og fancye frakker. For vår del så kom sykehuse rundt å begynte endelig å gi livsviktig behandling de så lenge hadde trenert, samt vi får litt ekstra tilrettelagt nå i etter tid. Det kan virke meningsløst akkurt nå, men det hjelper voldsomt for egen psykisk helse som pårørende i et innkompetent system. Beste ønsker til dere fra medpårørende <3

  86. 🙁 søsken barne mitt har opplevd det samme i Tromsø med legene. han hadde plastisk anemi ;( god bedrings klem fra Senja 🙂

  87. Æ blir ikke sjokkert lenger når æ les ting som dette, man kan så å si gå inn sjøl te legen sin og fortell ka som feila dæ og få sykemeld/medisina etc av si EGA erfaring ikke ka legen finnut mm. Ka man sjøl les sæ til på nette osv. Det e heilt sykt kordan landet e blitt. E latterlig kor mnage som dør i kø eller som ikke veit ka som e galt sia legan e noen innkompetente jævla(såry utrykket) mene e fann mæ sant. Har kjempa i snart 5-6år før at dem ska finnut ka som e galt me mæ(helsemessig) men æ e jo så ung så da e man automatsik frisk. Har søkt nav om hjelp/ufør og der får æ svaret blant anna at æ har ikke en varig sykdom, seriøst. Legen skriv rydd plaga æ må lev me resten av mitt liv, samme me migrene, fibromylagi etc ka fann e dette slags sykdomma da?? lekesykdomma. Næi helsevesne nu e korupt og fins rett og slett ikke. Æ syns uffatelig synd i doker som må opplev dette, og krangle i så mange år ang en sykdom der han heller kunne stått på lista blant transplantasjon mm. SYKT, men norge på sitt beste synd og si det men sånn e det…!!! Æ håpe han får hjelp og at det ikke blir meir tull nu før doker =) Go helg og tavare på hverandre <3 <3

  88. jeg blir simpelthenn flau! ” verdens beste land å bo i”- meg i rævva! min største sympati til deg og din sønn.

  89. Kjenner jeg rett og slett blir forbanna.
   Min mor var ikke dødssyk, men hun hadde endometriose, noe legene ikke orket å sjekke for fordi de trodde hun var “sytete” ved mensensmertene. Hun gikk med sterke (merk; STERKE) smerter og store redsler (+ fortvilelse) fra hun var 15 til hun var 46 og INGEN av alle de forskjellige legene tok henne seriøst. En lege lo av henne, en annen lege tok ikke interesse i det hun sa en gang. Tenk!
   Man VET når noe er galt selv, og da SKAL legene ta det seriøst UANSETT. Selv om det muligens ikke er noe. Heller en ekstra sjekk enn å risikere verre problemer, eller i verste fall død.
   Håper det går bra. Jeg er ikke religiøs, men jeg ber for dere!

  90. Har vært borti idiot leger selv, men dette tar virkelig kaka. Håper inderlig at sønnen din overlever.

  91. Ikke for å gni salt i såret, men jeg håper ikke stakkaren er i Tromsø på sykehuset. Han vil neppe få særlig med hjelp der.. UNN redder ingen liv, de tar liv… Nå høres jeg utrolig kvass og jævlig ut, men jeg har alt for dårlige erfaringer selv (ikke bare en, eller to eller tre ganger …men hele 16 ganger har jeg vært vitne til feilgrepene og den kalde kyniske tankegangen dems…).. :/

  92. Helt for jævli at det skal gå an å få en sånn elendig behandling!!! Føler virkelig med dere, og ønsker all mulig god bedring til din sønn. Dette er bare tragisk og helt uforståelig!

  93. Blir forbanna over at ting ikke tas alvorlig! Det er snakk om LIV! Man må være frisk for å være syk…eller ha noen som kjemper for seg! Man kjenner kroppen sin, og vet når noe er galt…hvorfor kan ikke legene da sjekke en gang for mye? Skal alt dreie seg om penger, er de virkelig villig til å ta den sjansen? Det er skremmende! Lykke til videre 🙂

  94. Mitt hjerte gråter for både din sønn og resten av familen. Av erfaring er det bare en ting å gjøre stå på og krev. Lykke til.

  95. Knallbra innlegg! Stå på! Det er altfor mange dårlige leger.
   Håper ellers det aller beste for din sønn.

  96. Wow. Jeg vet at det er mye feilbehandling ute og går, og når dette er utført så nekter hele hurven og skjuler seg bak taushetsplikten, men dette tar kaka. Jeg håper at historien ender bra for din sønn og at de legene som har sendte han vekk får straff fra fylkeslegen så det holder! De bør ikke praktisere som leger lenger.

  97. Utrolig,sykt dette han har vært igjennom,Kontakt God Morgen Norge,når han er blitt sterkere,regner med han står på vent til hjertetransplantasjon nå,eller har blitt operert .
   Ønsker han og alle dere rundt han ,lykke til og håper alt går bra,og at han kommer sterkere tilbake.

  98. Mens jeg leser historien din, renner tårene, det skal virkelig ikke være nødvendig å oppleve slikt i Norge i dag, men ser dessverre at det skjer. Sender dere alt jeg kan av gode tanker og lykkeønskninger, måtte historien få en lykkelig slutt.

  99. Det offentlige helsevesen fungerer slik..fungerer ikke. Hadde vi skrevet en bok om alt som ikke fungerte i helsevesen eller alle feil som blir gjort så tror jeg boken har blitt jævlig stor. Min mor arbeidet 25 år på Harstad sykehus. Hun sa flere ganger til meg..IKKE STOL 100% PÅ LEGENE FORDI DE GJØR SÅ MANGE FEIL. Hun døde selv av dette..en legefeil…

  100. Jeg ønsker all mulig bedring for sønnen din.
   Det lyder som han har vært uheldig også etter transplantasjonen med ettervirkningene.
   Du er en løvemor som bruker all styrken din for gutten din og den uretten han har vært utsatt for ved å ikke bli trodd eller riktig diagnostisert.
   Du ser at du rører ved noe som mange har opplevd så det er en viktig kamp du kjemper.
   Håper pasientombud og Norsk pasientskadeerstatning gir dere medhold og hjelp.
   Jeg håper også at du har noen som gir deg nødvendig støtte for det er jammen minst like hardt å være tilskuer til at en av dine har det så vanskelig.

  101. Hei skjønne, jeg ble rett og slett satt helt ut da jeg leste historien, den er nesten identisk med min sønn sin historie, vi har opplevd akkurat det samme, til slutt kunne han ikke gå opp trappen til 2 etg. ikke kunne han sove liggende, og puste var et helvet for ham…. men syk, neida, han var jo så veltrent……. La oss stå sammen i kampen for våre gutter…. Håper du kan ta kontakt med meg meg….
   En vakker dag ønsker jeg deg og gutten…… Klem fra dypet av min sjel til dere begge to, en tåre renner nedover mitt kinn, vet hvilket helvet du har som mor og hvilken belastning dette er, og jeg trodde at min sønn sin historie ville gjøre veien letter for alle som kom etter ham, men nei…. leser jo akkurat det samme skjer igjen og igjen……

  102. Har litt vanskelig for å forstå at legene ikke tok denne. Han har klassiske tegn på hjertesykdom (svakhet, synkope, utmattelse, osv.). Hadde de virkelig lagt en hånd på han og utført en tilstrekkelig fysisk eksaminasjon skulle de ha blitt mistenkelige. Det at han ble bedre med IV væske skulle også vært et hint.
   Håper bare din sønn blir bedre nå. Han hadde sannsynligvis trengt hjertetransplantasjon selv ved tidlig diagnose, men allikevel veldig leit at dere har måtte gått gjennom denne prosessen.

  103. Min stesønn fikk nytt hjerte for 18 år siden. Han var veldig svak men med nytt hjerte ble han i kjempeform. De opererer svært mange hjertetransplantasjoner hvert år i Norge. Håper det går godt med sønnen din fort nå.
   Skjønner godt at du er fortvilet. Barna våre er det kjæreste vi har.

  104. Hei du!
   Rystende å lese og ønsker sønnen din god bedring. Vil bare si at jeg
   kjenner meg veldig igjen i måten å bli møtt på i helsevesenet. Jeg holdt også på å dø før jeg fikk hjelp – og dette er i vest Agder. Jeg tror imidlertid utflytta nordlending. Uten at det skulle ha noe relevans. Jeg fikk smertelig erfare at en fastlege som skriver ei henvisning etter mye MAS fra pasienten skriver akkurat det han vil og tenker. På sykehuset tenker de at fastlegen kjenner pasienten og hvis han mener dette er mer av psykisk art så konkluderer de også med det..uten å sjekke pasienten skikkelig. Det er utrolig hvor mye makt en lege kan ha.. og derfor enda skumlere hvis fastlegen faktisk overhodet ikke kjenner pasienten sin. Han som var min lege hadde vært fastlegen min i 2 år å ila. De to årene hadde jeg vært veldig lite der. Dette får meg til å tenke at kanskje ikke denne ordningen er den beste. Ambulansepersonell derimot – de har et mål når de rykker ut til noen – å behandle pasienten objektivt..uten en masse skriving og synsing. Jeg har ikke orket å klagd inn min historie – når jeg omsider fikk behandling og hjelp kunne jeg endelig fungere som mamma igjen og så mye tid vi mista da jeg var syk – så vil jeg bare nyte livet mitt nå. Men synes absolutt dere skal klage på dette! Jeg tenker på dere og heier på dere!! Lykke til

  105. Hva med å gå til fastlege for ordentlig utredning og ikke sporadiske besøk til legevakta?? Svært uvanlig med akutt hjertesvikt hos så unge mennesker.. Legevakta er ikke stedet å dra, der er det ingen utredning.

  106. Jeg håper sönnen din overlever dette. Föler med dere alle sammen. Det tok legene 1 år å finne kreft i strupehodet til bestemor. Hun var hos legen gang på gang å sa at det var noe galt. Ingen tok hu alvorlig siden hun har en sykdom som påvirker spiseröret. Hu overlevde men bare fordi hun selv ikke ga opp. Strupehode måtte fjernes. Men hun lever og fungerer. Det er det viktigste. Vet om ei som ble sendt hjem med lungebetennelse. Tok ikke langetiden så var hu död. Hadde kreft som hadde spredd seg i hele kroppen. Så idag må en virkelig sette foten ned å tvinge legene til å ta alle tester osv. Syntes det er skummelt at legene er så inkompetente idag.

  107. Det er mange slike episoder i helsevesenet , legene dekker hverandre og pasienten lider i stillhet . Hjelper lite å klage til fylke for de hører og leser kun det legene skriver/forteller i sitt forsvar. Helsevesenet i Norge et ett fantastisk helsevesen så lenge man er frisk. Når sykdom kommer vil det vise seg at ikke alt er så rosenrødt, men ja det er mange som får hjelp. Men jammen er det mange som lider av feilbehandling og mange som ikke blir tatt på alvor . Håper alt går bra med din sønn og at det ikke kommer ettervirkninger av sen behandling 🙂 Takk for at du deler ,ikke lett å sette ord på en sånn historie. Lykke til.

  108. Jeg må virkelig si at jeg ikke fatter hva helsenorge driver med, en legeutdannelse tar ca 8 år hvor enn da skal kunne være lært opp til og finne ut hva som er galt med et menneske men slik er det desverre ikke, jeg er utdannet hjelpepleier og er mange ganger jeg rister på hode over arrogante støvel leger som virkelig ikke ser det som er galt men gir dem en diagnose som gjør ting enda værre eller ikke noe i det hele. snart må virkelig helse norge bli bedre hvis ikke tør jeg ikke tenke på hvordan det vil bli i fremtiden. håper virkelig at sønnen din får den hjelpen han trenger og at dem virkelig tar tak i dette på virkelig nå. god bedring til både deg og sønnen din <3

  109. Hei! Helt ufattelig dårlig gjort av disse legene… Jeg har virkelig ikke ord..
   Har flere ganger skjedd meg også, at leger ikke vil behandle meg, fordi de ikke “finner” noe. Men om de bare leter andre steder og ikke alle på samme plass, så ser en det plutselig at “Oi! Vedkommende er jo skikkelig syk! Oi oi oi oi!”
   Jeg har selv flere ganger kommet til legevakta med akutte smerter i hele kroppen, men så fikk jeg høre engang;” Nei, dere kvinnfolk SKAL ha smerter.” Og;” Det er bare innbilte smerter.”, de sier ikke det samme når jeg hadde rett og det viser seg at jeg har en ukurerbar, kronisk sykdom som går utover fertilliteten min og blandt annet øker sjansen for meg å få kreft også. Da er de ikke så cockye etterpå.
   Håper ALL VEL for sønnen din! Dette går bra!!

  110. Hei Lillja
   Jeg har veldig vondt av din sønn og håper at han blir frisk da, jeg selv har vært mye syk og fikk en flinke leger og det har gått fint med meg nå.Men på den andre siden så er jeg forbanne på legen i Alta sykehus og det ville jeg si at de er lat og slurvende i arbeid, og det jeg ville du skal gjøre er å ta kontakt med Vg om denne hendelse og pluss sendte en skriv til Helsevesent og du må bare stå på ikke gi opp legen har bare gått av å høre dette….ta godt vare på din sønn lykke til….psjeg har selv bodde i Tromsø

  111. Hei kjære, Lillja. …er selvfølgelig dypt sjokkert over din sønns behandling el egentlig mangel på behandling…Men er ikke overraska overhodet. .helsevesenet er ikke for sjuke folk..men for folk som har “overfladiske” problemer !! Det har jeg funnet ut må være. .for jeg sjøl o mange andre jeg kjenner har opplevd så mye rart i helsevesenet…være seg fastlege, legevakt , spesialister, sjukehus & sjukehjem etc…- & dette er i Østfold ! ,- som kan tituleres med: “helt rævæ” (som vi sier her)…så jeg har mer o mindre mista troen på det offentlige helsevesenet & er veldig “på vakt” når jeg ska no men blir likevel tatt på senga !! Nei ska man få no ordentlig hjelp idag så må man dessverre gå til private klinikker o leger….Så hadde jeg visst for 30 år sia, at helsevesenet skulle utvikles denne “gærne”veien, hadde jeg tegna helseforsikring den gangen…men man prøver å tro det beste dessverre. …!!!! Men hvor mange har råd til å gå privat…det er spørsmålet. ..Jeg har ikke råd…!! Ønsker deg o din sønn masse lykke til o håper han nå framover får den hjelpa han trenger..dere må ikke gi dere o jeg heier på dere !!! O jeg skjønner veldig godt at dette kosta deg mye å utgi…o jeg føler m deg i den smerten du har så jeg tenker på deg…♡ Masse lykke til !!! Hilsen ei fra Østfold

  112. Har selv opplevd lignende hendelser på sykehus og som du skriver hadde en undskyldning gjort godt for dere og det burde jo legene forstått.Meget arrogant .Klag saken inn for klagenemda på sykehuset og søk erstatning ,slike leger kan vi ikke ha.Lykke til videre til mor og sønn:)

  113. Blir saa provosert. Bor i Lyngdal, her har mennesker dodd grunnet arroganse hos leger. Godt du snakker ut. Sender varme tanker til din sonn og deg selv. x

  114. Vennligst del navnet på disse legene, slik at andre i samme situasjon slipper å bli “behandlet” av leger som ikke bryr seg..

  115. Jeg forstår ditt raseri og fortvilelse, finner ikke ord??.. Ville sendt inn en skriftlig klage til sykehus og fylkeslege og søke erstatning. Ikke at det gjør saken deres bedre, men for å forhindre at noe sånt skjer igjen. Varme tanker og håp om at det ordner seg for dere og at sønnen din kommer seg styrket igjennom dette.

  116. Jeg har 2 gutter på snart 2 og 3 år. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort med disse legene om guttene mine hadde fått slik behandling.
   Håper alt går seg til. God bedring til sønnen.

  117. Virker som mange leger både her og der BESKYTTER hverandre.. Har prøvd å finne ut av ting hos spesialist mange forskjellig leger. Svar ikke noe å finne.. Tar nå en tur til privatlege .. Håper de finne ut av dette..
   Lykke til dere..

  118. Har fådd dårli behandling æ å. Æ va hos lægen før æ blei dårli av mat, va ufatteli sliten og ont i nakken å ryggen heile tia. Æ fikk beskje før at æ va før feit, d va grunnen tell d! Æ kjente æ æksploderte før d har ingenting me saken å jør. Æ går over alt dit æ skal å e vældi gla i ting som æ ikke birde spis før mye av men æ sa æ ville ha ei sykemelding i 2 uke tell å få ro i kroppen. Viste sæ d at æ va utbrent ætte å ha 2 jobba å skole heile dagen. Heile tia! D e langt fra like alvoring men den behandling e heilt mongo! Æ kryssa fengran før at ting ska bli meir smærtefritt å han får en hjelpa han træng utn nåkka meire arrogante læga!! ♡

  119. Hva er det legen holder på med! En av oss på denne bloggen har en sykdom som heter ME…..Hun har opplevd skjøt å måtte gå mye på sykehus, og nå forstår vi hvor ille du må ha det som har en sønn som er dødssyk….hun jenta på vår blogg var ikke i nærheten av å oppleve det samme som du gjør…vi vil ønske deg lykke til videre og håper på at han blir frisk!!!

  120. Det er tragisk å lese din historie. Jeg har også lest gjennom innleggene her og vil bare ønske deg og din sønn lykke til videre.

  121. Jeg selv har hatt noen tunge runder med helsevesenet og har forstått hvor viktig er det med en god, grundig og engasjert fast-lege med kunnskap og samvittighet i behold.
   Jeg har også en sønn.Han er det aller viktigste for meg.
   Lykke til videre til sønnen din! <3

  122. min misnøye og skuffelse over det norske helsevesenet øker bare kraftig når jeg leser historien din. Har selv gått over 8 år uten å få den hjelpa jeg trengte og har slitt mye på grunn av det. Har også blitt møtt med arroganse og lite respekt og det tok over 8 år før jeg endelig fikk den hjelpa jeg trengte. Er enkelte i helsevesenet som gjør en god jobb, etter min erfaring, men de er dessverre så få at det oppleves som umulig å faktisk få den hjelpa man har krav på og behov for. Ønsker deg og familien all mulig lykke for fremtiden og riktig god bedring til sønnen din.

  123. Hei Lillja!
   Sitter her og leter etter ord, kan bare ane fortvilelsen og håpløsheten dere har kjent på kroppen, og framdeles kjenner på!
   Først av alt så håper jeg at det ordner seg for din sønn, og at han fra nå av får den hjelp og oppmerksomhet som Helse Norge skryter sånn av de gir syke mennesker!
   Jeg håper at disse legene kommer i søkelyset og blir stilt til ansvar, bare sånn kan det bli bedre for syke her i landet. Jeg har selvfølgelig delt innlegget ditt, har ikke så mange venner på mi liste, men om bare en av de deler videre, så er det jo til hjelp! Ønsker God bedring til din sønn! Klem til deg fra en mamma!

  124. Dette er helt forferdelig.
   Jeg ønsker dere det aller beste og håper på at alt ordner seg til slutt.
   Men jeg håper inderlig at dere og dette innlegget når skikkelig frem i media og rett opp til regjeringen. Jeg er selv dritt lei av det utrolig dårlige helsevesenet vi har i Norge, og til å være et av de aller rikeste landene, så skulle det bare mangle at vi hadde et skikkelig bra helsevesen!

  125. Ingenting kjennes vondere enn redsel, sorg og fortvilelse når noe skjer med barna våre. Ditt møte med helsevesenet er ikke bra og jeg håper gutten din nå får den hjelpen han trenger. Heldigvis finnes det mange i hvit frakk som står på hver dag for å gi riktig hjelp til riktig tid- håper dere treffer på dem fremover… Varme tanker!..

  126. Min mor opplevde akkurat det samme med min storesøster. De besøkte flere leger, helsesøstre osv fordi søstra mi begynte å bli slapp, bleik og uten energi (hun var 4 år gammel), og det eneste de sa til henne var: gi henne brødskive med leverpostei! Hun trenger nok bare litt mer jern, sørg for at hun spiser jernrik mat. Hun spiste lite den gang, og var kresen. Moren min og søstra dro til Polen for å besøke slekt en stund etterpå, og hun kollapset der. De dro til legevakta og etter bare noen blikk på henne kjeftet de på min mor at hun ikke hadde tatt henne med inn til lege tidligere! Hun hadde anemi og ekstremt lav blodprosent, så lav at hun var døende. Hun endte opp med blodtransplantasjon og ble helt frisk igjen. Helsikes norske leger. Har opplevd mine egne småe episoder hvor lege ikke gjør en dritt, og hver gang man er der føles det ut som man ikke får sagt noe fordi de bare ender alle setninger og vil ha deg ut døra fortest mulig. Tåpelig. Håper inderlig at alt ordner seg for sønnen din, og at han får ett nytt hjerte.

  127. Det er så absolutt ikke sånn det skal være! Røntgen burde ha vært tatt mye tidligere, og resultatet burde det helt klart ha vært gitt beskjed om via telefon!
   Jeg gikk selv til legen med uutholdelige smerter i ryggen engang, men etter fem minutt med pirking vart jeg sendt hjem igjen med beskjed om at jeg bare hadde muskelsmerter. To dage senere vart jeg innlagt med nyresvikt! Må si at jeg ble utrolig irritert over den erfarne, godt voksne legen som ikke engang gadd å undersøke meg skikkelig. Desto mer takker jeg legestudenten som fikk meg innlagt!
   Det var i denne perioden at jeg selv bestemte meg for å begynne å jobbe innen helse. Jeg vil gjøre en forskjell for at slike ting som med din sønn, meg selv og mange andre ikke skal skje!
   Jeg ønsker dere alt godt og masse lykke til! 🙂

  128. Ja, det er dessverre verden vi lever i! Det er ikkje bare bare å få legene til å ta en seriøst! Ble selv fortalt at jeg var frisk og kunne gå tilbake til hverdagen og normalt liv etter min autoimmune sykdom (sarkoidose) ble bedre/ borte, men der satt jeg og følte meg like dårlig som da sykdommen var på sitt værste. Har siden hatt vansker for å bli tatt alvorlig av leger, da de fleste nok mener at jeg er frisk og at jeg bør “ta meg sammen”. Det som regelrett skulle vært mine beste år har vært de værste i mitt korte liv. Jeg ble syk som 23-åring og er snart 29 nå. Håper at noen tar meg seriøst snart og at de kan finne ut av hva som gjør at jeg fremdeles har de samme problemene jeg hadde da jeg var syk! Jeg vil så gjerne komme meg videre i dette livet!!! Håper legestanden i Norge kan “ta seg sammen”! Håper det går bedre med din sønn, varme tanker herfra!

  129. Kjære Lillja
   Veldig vondt å lese hvordan din sønn er blitt behandlet. Tragisk og urimelig mildt sagt. Skjønner godt din fortvilelse. Sender gode og varme tanker til dere begge!

  130. Dette var fælt å lese. Jeg håper og ber om at sønnen din skal klare seg!
   Jeg vil oppfordre deg om å sende en anmodning om vurdering av mulig pliktbrudd gjort av alle legene som undersøkte sønnen din uten å ta tilstanden seriøst. Denne adresseres til Fylkesmannen i fylket hvor behandlingen/undersøkelsene ble gitt. Hvis dette blir for tungt for deg alene, kan du eventuelt kontakte pasientombudet, som kan hjelpe deg med å skrive dette. Vurder også å melde ifra til Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Det er nok uansett lurest å kontakte Fylkesmannen først, fordi hvis de påviser pliktbrudd, så har dere trolig en sterkere sak hos NPE. HVIS det er slik at hjertetransplantasjon hadde vært unngått hvis legene oppdaget tilstanden tidligere, så har dere sannsynligvis en sterk sak hos NPE. Det kan bli en lang og tung prosess, men ikke gi opp. Husk foreldelsesfristen på 3 år hos Norsk pasientskadeerstatning. Selv om din sønn kanskje ikke er påført et økonomisk tap på minst 5000 kroner (som er kravet, men han har vel mistet minst dette i tapt arbeidsfortjeneste), bør dere søke om menerstatning også. Se gjerne denne linken:
   http://www.npe.no/no/Pasient/Kreve-erstatning/Hva-skal-til-for-a-fa-pasientskadeerstatning/

  131. Hei.
   Utrolig trist å lese dette og jeg føler med dere. Jeg har selv hatt et helvete med leger og sykehus i flere år, der jeg heller ikke fikk hjelp med sykdom, jeg var ikke i stand til å gå på skole eller gjøre noen som helst ting. Og jeg ble møtt med det samme helt fra starten, å ikke bli trodd, å bli latterliggjort. Det er veldig vondt å dra med håp om å få hjelp, til de eneste som kan hjelpe deg, og få det smelt i ansiktet at dette er bare tull og at ingenting kan gjøres, og ja de sa også til meg lignende ting som “du overdriver vel nå”. Hos meg var det skole i tilleg som ikke viste hensyn og ar direkte ufine. Har opplevd ved and livstruende skade jeg hadde før dette, at legene gjorde mye feil. Jeg hadde alvorlig nyresvikt etter denne skaden, og da jeg kom på sykehuset ville de ikke gjøre noe for de forferdelige smertene, de sa at de ville “observere om jeg virkelig hadde så vondt, så kanskje da kunne jeg få litt paracet”. Min fastlege hadde da tatt prøver på blod og urin som viste alvorlig nyresvikt, og jeg drev og kastet opp av smerte. Dette er jo egentlig sadistisk. Jeg lå i en alt for liten seng og fikk ikke smertesillende, så jeg sa at jeg kunne dra hjem og komme tilbake neste dag.De prøvde å nekte meg, og når jeg dro likevel krevde min mor å få smertestillende for natten. Denne legen skrev motvillig ut en medisin som er livsfarlig for personer med nedsatt nyrefunksjon, og som jeg tidligere har hatt allergiske reaksjoner på. Da jeg senere kom til en annen lege spurte han meg forferdet idet han leste i papirene sine “du tok vel ikke den medisinen som ble gitt? Jeg sa nei, og han forklarte som jeg allerede viste, at dette hadde r dødlig for meg.Før jeg kom til sykevus og var til min fastlege besøkte jeg en annen lege på det legekontoret som kun sendte meg på røntgen av rygg.Og alle gangene når jeg var innlagt med denne nyresvikten,, da de holdt på å gi meg feil medisiner, noe som kunne ha fått et fatalt resultat. Heldigvis er min mor sykepleier og passet på hele tiden. Uten henne er jeg ganske sikker på at jeg ikke hadde vært her i dag. Nå er jeg så godt som frisk, jeg endte opp med å gå privat isteden for offentlig for å få hjelp meg sykdommen, og der fant en spesialist raskt ut hva det var og behandlet og ordnet opp. Jeg har sykehus skrekk etter disse opplevelsene på sykehus, å bli trakassert fordi man er syk. Det er utrolig stygt. Jeg vil bare dele en liten del av min historie med deg, så du vet at dere ikke er alene om slike erfaringer. Jeg håper og ber av hele mitt hjerte at sønnen din blir frisk. Jeg ønsker dere lykke til. Og hvis dere fortsetter å møte på slike leger, må dere bare være sterke. Stå på. For meg har jeg ikke orket å gå til søksmål for disse utallige tilfellene med dårlige leger, ufyselige leger også. Det er så mange at jeg kan knapt huske alle. Jeg har bare villet være i fred, vi fikk problemer med offentlige instanser da vi bestemte oss for å gå til privat helstehjelp. Det har vært traumatiserende. Men jeg håper dere vil gjøre det når ting har roet seg for dere, en ting om gangen selvfølgelig. Det er utrolig viktig at slike ting kommer frem og at de blir stilt til ansvar. Jeg har blitt ødelagt av dette, så jeg ønske ikke å rote i det, det er vondt å åpne sårene for å skrive dette, men jeg syns det er viktig at dere vet at dere ikke er alene om dette. Helsevesenet er rottent. Mine tanker går til dere, jeg håper alt ordner seg. Ønsker dere lykke til. Jeg var veldig usikker på å poste dette, jeg har aldri delt historien min før. Jeg synes det er utrolig fint at du har det. Men jeg synes at hvis det kan være til noen hjelp eller støtte så må jeg ta sjansen, jeg håper at det er det.

  132. Kan bare si .. fytte ****. Nok ett eksempel på penger over verdighet. Og her har de egentlig bare trengt og tatt bekymringene alvorlig til og begynne med.

  133. Uff, du må se til at dette kommer videre til de mere på toppen slik at de som ikke ga kontramelding om røntgenbildene får en omgang! Å videre bør rutinene på legevakten sjekkes, for dette var helt ille! Godt de nå skal ha en ny konvensjon som skal se på sånne saker. Da slipper de ikke så lett unna lenger! Jeg ville annmeldt, skaffet en advokat og gått til sak!

  134. Helt vannvittig…tænk at det er mulig. I værdns rikeste lainn har vi ikkje råd t å besørge ett hælsevæsn så fange opp å tar vare på befolkninga si…??? Men vi har rå t å seinne 2% av BNP t jævla despota så vill ha pussa opp flyan sine???
   Æ håpe så inderlig d går bra me sønn din å at d årne sæ 🙂 ønske han rikti go bedring 🙂
   Ring de største avisn…tvkanalan…osv…få fræm i media dein arrogansn som han e blidd motatt me…vis AILLE kass arrogante overbetalte kvakksalvera så hoill t på dokkers lokale “lægekontor”…førr dein her saken e bare vannvettig.
   Æ ser d førr mæ…Sendt hjem 7 ganger fra legekontor med hjertefeil…”det går over”….så kain dæm prøv å førsvare sæ…kvakksalveran. Når d står på som værst trur æ d blir vanskelig å finn mot å styrke t å starte dein mølla der…men æ håpe du gjør d…æ hadde gjort d…
   Lykke til 🙂 håpe han e på bedringens vei 🙂

  135. Vell helsevesnet har jo gjort masse rart,etc. Svineinfluensa vaksine. Den inneholdte kvikk sølv og skvalen. Btw god bedring og lykke till (fikk narkolepsi etter svine influensa vaksinen)

  136. Kjenner meg igjen . Men d var Haukeland sykehus.
   Men min samboer overlevde ikke. Dette var i 1996 og de er heldigvis komt litt lengre i dag.
   Det var en hjerteskjærende historie du skreiv og håper av hele mitt hjerte at gutten får nytt hjerte.
   Jeg er organdonater .

  137. Du er ikke den eneste som har opplevd slik. Min historie er ekstremt lang, og jeg har absolutt ikke tenkt å skrive den ned her. Men jeg opplevde alt i fra diagnoser som alvorlige psykiske problemer til “oisann!! hun hadde to gallesteiner! okeida, kanskje hun hadde litt vondt likevel” (var 12 år dengang). Og historien ender ikke engang der.. :/
   Er skamfull over helsevesenet i Norge.
   Håper alt ordnet seg for dere.

  138. <3 <3 <3
   Vanskelig å ikke gråte en skvett etter å ha lest dette. Ønsker dere alt godt videre, håper virkelig det går bra med ham!!!
   <3 <3 <3

  139. Herrefred, kjenner på raseriet selv når jeg leser sånt! Hvem tror de de er til å holde på sånn? Det er nærmest å leke med noen andres liv, når du har så lite respekt for et menneske. En lege som gir F’en om pasienten sin burde ikke vært lege.
   Håper alt ordner seg til slutt! Denne tragiske behandlingen fortjener INGEN! Måtte helsevesenet skamme seg over at tilfeller som dette i det hele tatt kan oppstå!

  140. Helt utrolig! !!! Bor vi i Norge – verdens “rikeste” land i år 2014? Deler. … Dette må få konsekvenser. .. min dypeste medfølelse. . Og stå på videre..

  141. Dette er norske leger på sitt “beste”!! 🙁
   Både sykepleiere og ambulansepersonell behandler pasienter bedre enn de fleste leger, og sånn skal det ikke være :/
   Ønsker dere masse lykke til, og masse god bedring til sønnen din!!

  142. Kjære deg.
   Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal starte.
   Jeg har samme historien selv men var litt yngre da.
   Nå har jeg fått verdens beste hjelp og jeg vet dere
   Vil få den også. Jeg er Transplantert to ganger
   er jurist i full stilling, trener flere ganger i uken
   og danser. Jeg forstår du er fortvilet, om du ønsker
   og har overskudd kan du ta kontakt med meg
   på min Mail eller tlf 47 380633
   Ann Christin

  143. Jeg ser alvoret i dette, men har du noe konkret bevis på at legene bare “kopierte” journalene til hverandre. Det kan jo bare hende at de kom fram til samme begrunnelse. Jeg ser mer en feil i at ingen av legene fikk beskjed om hjertefeilen tidligere. Du vet vel at leger ikke kan vite alt eller utføre mirakler, det finnes en grense for hva de kan gjøre! Det er trist det med sønnen din, håper at alt ender godt for dere 🙂

  144. Anonym: Du ser alvoret i dette? Bra! Jeg har aldri skrevet at de har kopiert journalene til hverandre.

   Jeg har heller aldri trodd eller ment ut fra innlegget eller i virkeligheten, at de skal utføre mirakler (selv om det til tider er nettopp det de gjør)! Og ja jeg vet at de har grenser for hva de kan utrette.

   Jada, det er helt vanlig at en hjertesvikt oversees av 7 leger, og at man møter opp og ikke blir respektert er vel ikke mer å vente?! Leger er unntatt normal folkeskikk!

   Hadde du reagert om jeg skrev mitt innlegg på denne måten?

  145. Huff, æ håpe verkeli verkeli at Steffen får den rette behandlinga, og at de ***** uærfarenda sykepleieran tar ting på alvor!!! Egentlig så burde de behandle oss pasienta som kongelige!!!!!!!!!!!! Å æ håpe at d skjer en dag! Ja, nu kan vi nu tænke over, kordan blir de kongelige behandla???? E di værdt så mye mere enn oss? På kongelige tar d sekkert ei uke å finne ut ka som feile dæm, vi har mye længre ventetid! Æ syns d e urettferdi, alle menneska e værdt like mye!!!!!! Å PS: stå på! Klæm i fra mæ 😉😘

  146. Uten sterke, pågående og utholdende pårørende er vi mange som ville ha stanga huet i vegget under forsøkene på å få helsevesen,leger,og andre spesialister til å HØRE på hvorfor vi oppsøker dem! Men i ditt tilfelle mener jeg de impliserte viser udugelighet av rang! En ting er å ikke skjønne og finne rett diagnose prompte,men når pasienten gjentatte ganger kommer igjen,dårligere og dårligere burde en ikke være rakettforsker for å forstå behovet for full helsjekk!! Jeg ønskere dere lykke til av hele mitt hjerte?

  147. Helse norge er på trynet. Har selv opplevd å blitt sendt land og strand for å få beskjeden: du ekke sjuk. Gikk med Akutt Astma i over en uke, og vi var alle sikker på at jeg hadde astma… men gikk til lege hvor de sa : nei, du har ikke astma… en uke senere ble jeg innlagt, og joda.. jeg HADDE astma.

  148. Dette er jo helt sinnsykt.
   Jeg ville tatt kontakt med advokat for å få lufta mulige tiltak mot legen som viser så kraftig uforstand i tjenesten.
   Det er helt utrolig at leger kan oppføre seg slik i Norge.

  149. Er vell like dårlig over hele landet helsevesenet vårt dsv har selv holdt på og mistet yngste sønnen på grunn av leger som overhode ikkje har gjort jobben sin.
   Han fikk streptokopper og fikk medisin for det men fikk høre i etterkant at med streptokopper skal lege kalle di inn til ettersyn det var ikkje gjort og etter han var ferdig på medisinen på streptokopper begynte han og bli dårlig igjen, legen sendte han hjem med beskjed om litt sår hals men ikkje noe verre en en forkjølelse, blei ikkje bra igjen og nytt besøk til akutt blei gjort da fikk man beskjed om halsbetennelse og blei sendt hjem Igjen med pencilin kur og under kur var han frisk men ikkje helt mer en maks 70% seg selv og straks etter det vart tomt for pencilin var han like dårlig igjen da var det nytt besøk på akutten og da var det ørebetenelse di fant ut det var og slik pågikk det noen ganger til om hverandre med ørebetennelse og halsbetennelse og beskjeden vi fikk var at dette var normalt med mange barn 1 året i barnehage til di fikk bygget skikkelig immunforsvar, siste gangen vi var på akutten krevde vi blodprøve for og sjekke crp blod prøve blei tatt og vi kom så inn til legen og han sjekket hals og ører og igjen var beskjeden ørebetennelse og ny pencilin vart skrevet ut og igjen sendt heim men denne gangen funket ikkje pencilin kur og febernedsettende og på natta hadde gutten 41 i feber selv etter febernedsettende tidligere på kvelden akkuten blei ringt og fikk beskjed og gji han mere febernedsettende og ringe tilbake om 1 time vist den ikkje gikk ned etter 30 min ringte vi opp igjen da hadde han feberkramper og feberen hadde økt til 42 da fikk vi spm om vi hadde anledning og komme med han selv noe vi nektet midt på natta mitt vinters og krevde ambulanse men bare og må kreve noe sånt sier vell sitt når pasienten er 1,5 år gammal med feberkramper og 42 i feber og rundt 10- ute eg blei hjemme siden vi har en sønn til og fruen blei med på akutten da viste der seg at crp prøven tidligere på dagen hadde blitt lakt til sides og ikkje sjekket den var på 180 ny crp blei tatt og den var på 220 og det vart innlegelse på isolat i 3 døgn da di ikkje greide og finne ut hva som feilet han, etter langt og lenge fant di endelig ut hva det var og det var nyrebekken betenelse forårsaket av streptokoppene siden kuren der ikkje hadde gjort han helt frisk og det ikkje vart ettersyn noe sjukepleieren sa at det skulle vær, men da var et annet problem igang siden han hadde gått so lenge med feildiagnoser hadde nyren blitt veldig redusert og siden han var so liten viste di ikkje vilken medsin di skulle gi og vi gjikk igjen noen dager og ventet på at legene skulle finne ut av og bli enige om hva di skulle prøve og gji han og vi fikk beskjeden at vist di ikkje traff rett på første forsøk var det mest sannsynlig for sent siden kroppen hadde blitt so nedbrutt og gutten kjempen for livet med di siste krefter han hadde, di kom så frem til en medisin di ville prøve og han gikk med en kanyle i fotn i 5 dager og fikk intravanøst medisin flere ganger i døgnet heldigvis traff di og gutten er nå frisk men tok over 1 år før nyren gikk seg helt tilbake til normalt, aller legene på akutten blei informert om at han nettopp hadde hatt streptokopper og vi som foreldre trodde det kunne være d som ikkje hadde gitt seg siden han blei dårlig samme natta som medisin tok slutt men alle sa det var lite sansynlig og gjor rutine sjekk i hals, øre og blod trykk og vekslet om hverandre med øre og hals betennelse og kalte oss hysteriske foreldrer og skreiv ut pencilin på pencilin kur og skylde på barnehage år nr 1. Vi meldte d til fylkeslegen og kontaktet en nabo som jobbet i nrk som kom og laket en repotasje hjemme hos oss med fruen som blei sendt på distriksnyhetene og kontaktet sykehuset som ga beskjed om at slikt var di ikkje innteresert i og kommentere offentlig. Dette skjedde på førde sjukehus so slikt skjer dsv over hele linja med vår elendige helsevesen ser på sjukehuset som en stor vits i etterkant, vår elste sønn fikk beskjed av samme sykehus at han hadde dårlig hørsel da han var 2 år siden han hang litt etter med språket og fikk høre apparat men kvar gong høreapparatet blei på tatt under tilvendigsfasen såg vi at han plagdest og hadde det veldig ubehagelig han vart videresendt til bergen for justering av høreapparatet og da tok di ny sjekk og fant ut at hørselen var helt perfekt og feilte ingenting i etterkant viste det seg at hørsels testen på førde sjukehus vart gjort på leikerommet og det var vist normalt for da var ungene roligere men vilken unge bryr seg om noen lyder på er rom fullt av nye leiker igjen er det en stor vits heile oppleget og har mere og men er nå lei av og skrive

  150. Nikko: Grusomt, stakkars gutt!

   Vet du, jeg tror helt bestemt at det er dårligere helsetilbud i Finnmark, enn resten av landet. Nå har jo jeg bodd både i nord og sør, som pasient og pårørende. Ikke for at de legene som er der, nødvendigvis er så dårlige. Men kanskje aller mest fordi store avstander krever helt andre vurderinger enn en innleggelse i en seng som er rett rundt hjørnet. Slik er det ikke i Finnmark. Og jeg vet at det kan under tvilstilfeller av sykdom, velges å se ting litt lenger an, enn dersom det ville vært en billigere affære å sende/legge folk inn.

   Og når det er sagt så sliter flere steder i Finnmark med legedekning.

   Jeg skal gi et eksempel. Som riktig er, så har det vær stor motstand mot å legge ned fødeavdelingen i Kristiansand. De fødende må da til Grimstad som ligger ca. 40 minutt unna med bil, på en fantastisk og splitter ny motorvei! I Finnmark så hadde jeg 26 mil til sykehus for å føde. Byen jeg kom fra ligger i arktisk sone, det vil si et helvettes vær. Og vi snakke sjelden mild bris! Ofte så er det så værhardt at fly ikke lander. Da har vi en vei som ikke ligner noen ting, og må være svaret på The road to hell!

   Og er du uheldig å får kreft, så er det ca. 90.95 mil til der du skal ha strålebehandling, og kreftspesialister.

   Så jo, dårligere helsetilbud i Finnmark, uten tvil! Men, vi velger jo selv også å bo der. Og folkeslaget er nok i overkant av positive sjela. Jeg har lært en ting her sørpå, er vi ikke fornøyd så protesterer vi. I nord lager vi en god lokalrevy av dette!

   Dårlige lega finnes over hele linjen selvsagt. Og det er vel neppe noen tvil om at ting kunne skjerpes, i den yrkesgruppen som i alle andre yrker.

  151. Ja tviler ikke på at det er dårligere der oppe men er alt for dårlig her også er ikkje so lenge siden tror hun var russisk mor hadde en datter med brukket arm men hun syntest datteren hadde ubehag som ikkje skyldest armen og vart gang på gang sendt hjem igjen med beskjed om at det var bruddet i armen (vet ikke vilket sykehus med vet det er innen helseregionen sogn og fjordane) og hun var der mange ganger siste gangen hun vart der ga hun beskjed at hun nektet og fare før di gjor flere undersøkelser da kontaktet di politiet og fikk hun eskortert ut, hun reiste så til bergen der tok di undersøkelser og det viste seg hun hadde kreft i halsen og er nå død. For ikkje so lenge siden kjørte også en lege bil under påvirket tilstand av piller og alkohol der ulykken skjedde hvor han kjørte på noen som resulterte i døden for vedkommende og ikkje legen som nå er siktet det også innen helsesektoren over dette området so må si eg er meget skeptisk til sjukehusene her.
   Selv gikk fruen med hodepine i nesten 2 år og deretter med rygg smerter i 2 år etter hodepinen gikk over fikk beskjed om at hun var arbeidssky og der var i tankene problemet låg, nå i ettertid er hun operert for 2 prolapser der den ene var mislyket og har dette halvåret vert innom behandlingsenter 2 ganger er der nå for andre gang og kpmmer hjem på onsdag og skal tilbake om nokre måneder igjen men måtte kreve og bli sendt til bergen der di fant ut at det var prolaps etter at her i førde mente di det ikkje var noe feil etter mange scanninger og at det var syken som var problemet og mente det vart bare overdrivelser og en unnskyldning for og slippe og jobbe, så di har litt og jobbe med her også, for og si det slik eg skal være ytterst dårlig over lengre tid for og i det hele tatt tenke tanken å kontakte leger her når det gjelder egen sykdom rettet på meg selv nåt barna er dårlig må man jo nesten kontakte selv om 99% tilsier at di kommer frem til enten øre eller hals betenelse vet om flere som har fått samme beskjed der langt alvoligere sjukdomer har vert årsaken og endt med innlegelse men virker som di ikkje gidder og sjekke noe annet før det er helt nødvendig dsv

  152. Nikko: Unnskyld språket. Men det e jo faen mæ tragisk! Om du har fb så del innleget der. Da får man virkelig vite åssn ting henger an i vårt lille land. Det er det som har sjokkert meg mest, at det er så mange tragiske historia. Korsn e det mulig?? Æ forstår det ikke!! 🙁

  153. Nei man skulle ikke tro der var mulig, i media skryttest det opp i skyene om hvor bra norge er som har so brae sjukehus ordninger der man bare betalere en liten egenandel men hva hjelper det at det er billig og gå til legen når legen ikkje vet hva han holder på med og setter en diagnose som ikkje er alvorlig og skriver ut noen resepter og sjukemelding og problem solved versegod neste vi må holde tidsskjemaet

  154. Ja vi får krysse fingrene at sønnen din er like heldig som min og kommer ut av det med livet i behold og ikkje må bøte med livet for andres latskap

  155. Sterk og rørende historie.
   Dere har min dypeste sympati, da jeg selv har opplevd liknende hendelse i min familie.

  156. Kjære vene, dere må jo sende avviksmelding på disse legene til fylkeslegen i Finnmark. Det går jo ikke an/er jo ikke lov å behandle en pasient på denne måten.. :/ Kanskje disse legene blir mer seriøse overfor sine pasienter etter de har fått melding fra fylkeslegen sin.. Det bør de i hvert fall bli etter det.

  157. Det gjør meg vondt og høre at du og din sønn måtte oppleve dette. Dette skulle være unødvendig i ett sivilisert land i vesten. Jeg ønsker sønnen din lykke til og håper på det beste. Sånn skal det virkelig ikke være. Tenker på dere.

  158. Velkommen til helseNorge, du er ikke den første og blir langt fra den siste, De fleste tror dette bare er konspirasjonsteorier. Haaper og ber til alle makter at gutten din blir bra

  159. Herlighet!! Typisk norsk ! Jeg operete nesen for 3 år siden, grunner tetthet. Kom hjem samme dagen , å begynte å spy , etter mye om og men fikk eg komme inn igjen på sykehuset. Der tilstanden ble verre, hadde lavt blodtrykk og nesten ikke blod i kroppen. Fikk 3 poser med blod. Var innlagt en uke , der eg fikk nye beskjeder fra forskjellige leger hver dag. Men i journalen min står ingen ting av det som skjedde der oppe. Bare jeg ble utskrevet etter en uke, ikke hvorfor jeg var der, eller alt som hadde skjedd, og blitt gjort feil. Dette var en VELDIG forkortet historie da. Angrer eg ikke saksøkte de, for de nesten til livet av meg.

  160. En ting er sikkert og vist at man skal være frisk for å bli syk i Norge. Har opplevd helsevesenet både på godt og vondt.

  161. Kunne du ha fortalt mer om symptomene på din sønn. Jeg er veldig syk, men legene finner ikke noe galt.

  162. Hei. Veldig trist historie og lese fra virkligheten. Dessverre så har vi fått et helsevesen som overhode ikke bryr seg om pasienten. Det handler kun om penger i dagens samfunn, og det er sørgelig. Det som er aller verst oppe i dette, er jo at det får ingen konsekvenser for legene som gjør feil. De får fortsette like arrogante som før, og de passer på hverandre. Hadde noen andre gjort slike tabber hadde de fått sparken momentant. Et liv er ikke verdt noe for dem. De bryr seg overhode ikke. En person kjenner best sin egen kropp, og når noe er galt. Men man blir ikke møtt med respekt på sykehus og legevakt, og det er veldig skremmende. Lurer på om de noen gang kommer i samme krisesituasjon selv. Det er nok den eneste måten de kan forså hvordan det føles å være hjelpeløs. Ønsker dere alle en god sommer og at din sønn blir bedre, og kan få tilbake et godt liv igjen. Han er jo bare en ungdom som har hele livet foran seg.

  163. Hei Lillian! Forferdelig lesning, samtidig bra at det kommer fram i lyset. Ønsker dere alt godt og håper dere får ro og at Steffen får en bra helse. Det er ikke samme situasjon, men på en måte, jeg har selv en bror som heter Steffen som har ventet på transplantasjon nå i over 3 år. Han trenger nye lunger, hjerte og lever. Forøvrig tatt av listen fordi han er for dårlig. Få vi dødsdommen nå?? Lykke til videre! Jeg heier på dere. Klem

  164. Du opplever en mors værste mareritt!! Helt ufattelig at man blir møtt på en slik måte av helsevesenet! Håper noen blir stillt ansvarlig for dette! Ønsker sønnen din god bedring, og lykke til videre, begge to

  165. Har googlet litt på pasienthistorier i ettermiddag og fant til din lange og vonde historie om din sønn. Det virker som om det er mange halvstuderte røvere der ut som er leger. Det er vel mange forelesninger de har hoppet over.
   Ser at du bor på et annet sted enn din sønn og da blir det jo enda tyngre å takle slikt. Ditt lange innlegg og alle kommentarene kunne det blitt en bok av. Jeg har og en lang historie som startet for 39 år siden og siden 1989 har det jamt vært et hel—– fordi jeg fikk kroniske luftveisproblemer, som senere viste seg å komme av et plastimplantat og når sannheten kom for en dag måtte jeg sloss meg igjennom tre sykehus for å få den fjernet. Det var etter at en dame fikk stå fram med sin historie i ett av ukebladene i des. 2001. Hun var heldig og ble frisk etter at hun fikk det operert ut. I løpet av “slosskampen” i 2002 innrømmet en lege, litt under press fra meg; det var helseproblemer med implantatet. Først nektet hun operasjon, antakelig for å være kollegial med den første legen som nektet operasjon. Der ble jeg satt på ett års venteliste. Noe senere ringt jeg til et annet sykehus og der fikk jeg vite at disse pasientene ble sendt til et annet navngitt sykehus. Da skjønte jeg at det var ikke bare denne pasienten jeg har nevnt og jeg som har helseproblemer. Jeg ringte da til vestlandet og der var det ca. 4-5 ukers ventetid og fikk legen min til å sende søknad dit, hvilket ble gjort. Det kan nevnes at denne pasienten fikk operert ut implantatet i 1995, året før jeg startet en sak i NPE da jeg trodde det var et plastprotese som jeg fikk lokal reaksjon av etter påbygging av den. Det var i 1991. Jeg startet saken i 1996 og den varte til 2001 hvor jeg fikk avslag. Da kunne sykehuset tilbydd seg å operere ut implantatet som jeg ikke visste noe om. Senere har jeg skjønt at dette ikke tålte DAGENS LYS på seg. Det har mye å gjøre med denne kollegialiteten, fordi ingen tør være VARSLERE. Jeg tok gjenopptok saken med NPE p.g.a. tilbakeholdte opplysninger. Saken ble avvist fordi det ikke var tilkommet nye opplysninger i form av journal fra det sykehuset som tok ut implantatet. Samt at advokaten var begrepsforsvirret og brukte protese i stedet for implantatet som var operert ut. Dette brukte NPE for det det var vært og avviste saken, eller rettere sagt sendte den direkte videre til Pasientskadenemnda uten å informere meg om det. Da hadde jeg ikke muligheter til å anke saken, men har måttet gå til sivilt søksmål.
   Jeg har et bokmanus som jeg har sendt til flere forlag fra høsten 2007 og den siste gang var et lite forlag i Karasjok som var interessert og skulle bare sende det. De utga bøker på norsk, engelsk og samisk, Fikk det i retur etter noen uker med beskjed som om jeg hadde bedt om å få på alle språkene, og fikk en ironisk kommentar til avslutning. De brukte selvfølgelig en legespesialist som konsulent og da ble resultatet gitt. Dette kan en kalle for Frimureriet innen for akademia og de skjulte makteliter, de beskytter hverandre.
   Håper det går bra med din sønn og at du dermed har fått en lettere tilværelse, slikt kan gå på helsa løs.
   PS Jeg fikk en pensjonert lege til å lese manuset og hans reaksjon var at boka bør utgis, men etter en tid fikk han vel kalde føtter, regner jeg med. Det ble stille fra den kanten. En i Pulsredaksjonen i NRK leste den høsten 2007 og skrev til meg at det var godt skrevet, men den var for omfattende til programprofilen, som da var på 25 minutter.

  166. Ragnar: Takk for fin tilbakemelding.

   Jeg tror dessverre det er mer kameraderi innen legestanden enn folk flest liker å tro. Når det gjelder vår sak, så forbauser det meg at 7 leger tar feil og argumenterer med at min sønn ville blitt syk uansett. Det spiller liksom ikke så stor rolle og det bagatelliseres mer enn hva som er innenfor min fatteevne!

   Men såklart… Skulle disse 7 legene blitt stilt til ansvar for sitt bedritne arbeid i min sønns historie så skaper det furore. Ikke bare i Finnmark men antakeligvis i resten av landet.

   Jeg tror nesten at dette er så stort at de fleste dysser det ned og tar ryggen til hverandre, naturligvis. Men, en ting er sikkert… JEG HAR IKKE TENKT Å GI MEG! Det er det eneste jeg kan gjøre for min sønn…

   Trist å høre om deg, håper du har/får det bedre og ikke gi opp dette manuset!

  167. Du er forhåpentlig frisk og har ståpåvilje, men det kan likevel tappe deg, for er det noe NPE-systemet gode på, så er det å hale ut tiden. Systemet er håpløst sa mange advokater samstemt for 2-3 år siden.
   Lykke til med kampen! du har visst energi i massevis når en ser hvor produktiv og allsidig på denne bloggen

  168. Som du ser på klokka her, så har jeg hatt en våkenatt. Har lest litt Norgeshistorie – vært oppe og spist to ganger, en blir sulten av å ligge våken. Så har jeg lest litt mer av “skaren” av innlegg. Gjennomgangstonen kan en vel si: MANGEL PÅ FOLKESKIKK av disse legene. Og dermed så kom jeg på et program som gikk på nrk-P2 som het “Sånn er livet” – det har skiftet navn til Ekko for en tid siden. Det var et panel på 3-4 som diskuterte temaet FOLKESKIKK – hvor ett av spørsmålene var: Får en bedre folkeskikk jo høyere akademisk utdannelse man har? etter en stunds diskusjon ble konklusjonen: “Nei, det får man ikke, for det finnes drittsekker i alle lag av folket.” Så den akademiske dannelsen, den er mest oppskrytt av mange fra den kanten får være min konklusjon. Jeg har dessverre opplevd mange slike drittsekker etter jeg måtte inn i fastlegesystemet i noen år, jeg hadde en alle tiders lege som jeg hadde hatt i 13 år da fastlegeordningen trådte i kraft i 2001 og hadde han til jeg flytta nordover i 2007, og da var det ikke andre muligheter.
   Ha en god dag!

  169. Ragnar: Du har nok rett der også!

   Jeg selv, har vært heldig med de fastlegene jeg har hatt. Men det er nok blandede erfaringer blant folket vil jeg tro.

   Våkenetter er noe skikkelig dritt.. Helt utslått dagen etter. Håper du får en god dag uansett!

  170. Det der er så typisk enkelte leger.
   “Vi kan se at du ikke er frisk, men vi finner ingen diagnose som kan passe til symptomene dine, så ergo er du frisk”.
   Hadde det bare vært så enkelt…

  171. Moffeliten: Så kan man si: Er det slik din egen sønn/datter eller noen andre du bryr deg om ville blitt behandlet?

   Jeg koker ved tanken!

  172. Jeg hadde en veldig lik hendelse med meg selv for noen år siden. slet med hodepine som var mange ganger verre enn migrene, var til en hau av leger, men meg feilte det ingenting nei! etter et halvt år med masse legebesøk satte jeg ned foten da hodepina ble så ille at jeg begynte å se svart å måtte holde meg fast i noe. Fikk da endelig MR etter masse diskusjoner og mas, å det viste seg at jeg hadde hjernesvulst som blokkerte væska til hjernen å sirkulere. hadde jeg gått 1 måned til med dette hadde jeg ikke overlevd.
   Det er for dumt at man må slikke leger langt oppi rævva for å få ting raskt sjekket å få svar på noe man vet veldig godt ikke er normalt!

  173. Kjære deg. man sier at sinne bare ødelegger. men jeg er ikke enig. Den dagen at vi blir fratatt sinne, DA skal vi bare pakke sammen. Du har lov å være eitrende rasende. Det er det som holder deg oppe. Jeg vet hva jeg snakker om. Men jeg kan ikke gjøre annet for deg enn å føle med deg….og din sønn. Det er forferdelig å bli behandlet slik. Håper detngår bede nå. Alle tanker til dere <3 <3 <3

  174. Har aldri vært borti noe så alvorlig, men det minner meg litt om de første 4 årene av mitt liv (ikke at jeg husker det, men er blitt fortalt om det). Legene påstår at jeg er helt frisk og fin, mens foreldrene mine sier det er noe “galt” med meg. Først da jeg ble 4 kunne legene også se at noe ikke var helt som det skulle.
   Og verken ditt eller mitt tilfelle er de eneste. Av en eller annen grunn virker det som om vanlige mennesker ser problemer med helsen til seg selv eller andre mye bedre og fortere enn såkalte eksperter. Selv om man ikke kan se hva som er galt, så ser man det fortere enn legene.. Det er utrolig, og så trist når det går så langt som det gikk for dere.

  175. All min støtte til deg. FY FAAEN så skammelig!!! håper virkelig noen får en saftig konsekvens for dette!

  176. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si… En klem kan du/ dere få?
   En fastlege her nektet å sende en pasient til videre utredning selv om de bad om det, og så døde pasienten kort etter. Pårørende skal visst sende klage til fylkeslegen….når og om vedkommende orker. Slurv over hele linja i et av verdens beste land.
   Jeg håper det beste for sønnen din og sender dere varme tanker.

  177. Det er ikke mye mere å forvente av et helsevesen som er kjørt på dunken av inkompetente ledere og politikere.
   De burde vært stilt for riksrett og sent på straffarbeid.

  178. Ingen tvil om at mange leger virkelig sliter med å gi diagnoser.
   Jeg skjønner hvor du vil. Han kunne like gjerne falt om alene hjemme, og det hadde vært det.
   Det er desverre mange eksempler på at ting ikke blir plukket opp.
   Jeg har lest stykket ditt igjen, og jeg skjønner frustrasjonen, og sinnet.
   Så mye kunne vært spart han om de hadde sett tegningen litt tidligere.:)

  179. Det skjer liksom ikke for noen har jeg kommet frem til.
   Kent som hadde kreft fra han var 2,5 år. Da jeg møtte han i 93, og fikk vite at han var frisk meldt var det jo en ting.
   Jeg flyttet til Bergen 04.02.94, og den 20 fant han en kul på kjeven. Rett inn på sykehuset for nye prøver.
   Han ble tatt prøver av ukentlig, og dagen før oprasjonen fant de kreft inne i kulen. hele ansiktet hans så ut som en påklistret blod appelsin på siden. Rart. Han ble opperert i juli. På grunn av at den fikk sitte der så lenge spredde det seg til lungene, og det var til slutt det som gjorde at han døde. Så ja. Ta tingene på alvor tidlig.

  180. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Tragisk, og nok en fæl skjebne for et ungt menneske og ikke minst hans pårørende! Føler virkelig med deg der <3

  181. Ja Nadine var 4 mnd gammel, jeg så ut som et lik, og Patrich fylte 2 år mnd etter at han gikk bort. De lekte med livet hans, og desverre endte det slik.
   Alikevell. Doktor Monge som var hans lege gjorde en fantastisk jobb. Han fulgte opp Kent i mange år, og jobbet på. Han var i Tyskland, lette blandt alle medisiner. All ære til han. Oppe i alt dette er det kostnader sykehuset, og ledelsen ikke ønsker. Der møtte vi veggen ofte….

  182. Dette var kjedelig.
   Slutt å grin over ditt liv *gjesp*
   Vist du lure så gikk eg inn på denne kjedelige bloggen pga kjeda meg så jævlig
   Ha en jævlig dårlig dag videre

  183. Ingenting r forandret til ennå jeg selv r syk plagri av ryggesmerter grunn av det lidelser med deprajon angst men min lege sier nei kan ikke noen med det bytt lege sier drikt har komm til Nørge 2003 siden kun jobba aldri gikk til nav aldri søkt noen andre hjelp virklig jobbet sikklig hard men nå r syk men føler meg hjelpeløs….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg