Forby skjønnhetsoperasjoner, før skrullene tar helt over ..

Verden er full av skruller (både menn og kvinner) som ser fantastisk ut, perfekt til fingerspissene kan man vel si, selv om det er en sannhet med modifikasjoner! For innvendig kan det bo en helt annen sannhet! En skikkelig skrulle som tror at utseende, uansett hvor jævlig det ender med å bli, ser bra ut!

Det er som å reparere et skrog der fundamentet ikke holder mål! Utsiden duger men hva med innsiden? 

I årevis har vi sett kjendiser som sakte men sikkert har ødelagt utseende sitt i et forsøk på å forbedre det. Folk som har blitt seende ut som monster! Likevel er det mer populært enn noen gang å “forbedre” sitt utseende ved hjelp av operasjoner som blir lettere og lettere å få utført! De vanlige dødelige har fått tilgang på det kjendisene brøytet vei for. De ga oss svaret på flere bivirkninger, men det bryr vi oss lite om! 

Ikke bare blir de mer tilgjengelig men de får en hærskare av tilhengere som blir yngre og yngre. Store pupper og fyldige lepper mer viktig enn din egen helse! Er det verdt det?

Normalt utseende mennesker, oppfører seg som om de er helt besatt – til tider manisk i sin streben etter å bli penere! De fremelskes også for deres “vågale” mot som skal til for å gjøre dette! Unge jenter, døtre, menn, sønner og andre som ser opp til de som “våger”, lærer seg tidlig å være kritisk til seg selv og hvordan de ser ut, sykelig kritisk. Her er løsningen en operasjon så er det ikke så nøye med innsiden. Der starter også ned-psykingen av seg selv. 

Med et fokus på at de ikke er slik de skulle ønske de var, så blir de virkelig syke til slutt. Man hører like ofte at den ene operasjonen ikke hjalp på psyken og så finner de noe annet de kan selvstimulere på. Så er de igang! Operasjon på operasjon, og resultatet er et menneske som blir mer skrullete for hver operasjon de får utført. 

Med tanke på hvilken makt det har, hvor lett påvirkelig unge er og hvilke verdier vi vektlegger ved å alminneliggjøre dette så burde enhver skjønnhetsoperasjon bli forbudt. Nå snakker ikke jeg om de med medisinske grunner.  Men om de med idiotiske grunner! Om det er psykiske lidelser som ligger til grunn, eller et elendig selvbilde, så er det her man burde jobbe. Det er bevisst at hverken penger, utseende eller annen flott fasade gjør deg lykkelig. 

Så hvorfor er det så forbanna viktig å fremstå som “perfekt”? Eller er det perfekt når man har kjøpt seg utseende? Hvilke idealer er det vi får se i fremtiden? For ikke å snakke om den psykiske helsen – hvordan vil den være i en verden fylt med skruller i flotte klær og en figurativ perfekt kropp/utseende?

Selvsagt så er ikke denne utviklingen til å stoppe, men det hadde vært noe. Jeg er vel ikke imot mulighetene til å ta en skjønnhetsoperasjon, men det er det at det fremstilles som det aller viktigste og hippeste. Tenk om vi mennesker så verdien i oss selv og heller fokuserte på det? All den tid vi snakker om å være raus, godta hverandre og de ulikhetene i det mangfoldet vi har. Noe som minner om dobbelmoral her eller?

Jeg vet at jeg ikke kan frelse verden, har innsett det for lenge siden. Ved å skrive dette er det nok mange som vil si at det er jeg som er den som er skrullete! Men en refleksjon over en utvikling jeg syns er skummel, må være greit! Det er heller ingen enkelt personer jeg tenker på. Det har blitt mer vanlig enn uvanlig at mennesker fikser på et eller annet! Og det holder sjelden med èn “opp-pussing”!

Det hele er snakk om holdninger, og verdier! Jeg blir skremt når jeg ser hvordan veldig unge jenter bare tripper etter å bli myndig slik at de endelig får lov til å rette opp noe som har “plaget de HELE livet”! Hele deres 18 årige liv! Tenk det du….

https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #skjønnhet #idealer #utvikling #skjønnhetsoperasjoner #ung #påvirkning #perfekt #pupper #skrullete 

11 kommentarer
  1. Jeg synes oppriktig synd på de som må drive og operere seg “pene”, og jeg er 100% sikker på at disse sliter masse med selvtilliten og selvbildet sitt! Det kan faktisk gå så langt at de blir avhengige av å justere på seg. Alt henger sammen med hvordan man har det inni seg. Hvis man har det bra med seg selv, vil man også akseptere kroppen sin.
   Jeg har stor forståelse for de som må ta en brystreduksjon pga helseplager med skuldrene, men de får det også dekt av staten, fordi det er noe de trenger.
   Det er måten slik “skjønnhetsjustering” fremstilles på som jeg også har i mot. Strevet etter å se “perfekt” ut skaper hysteri, og det er mange som kan få store psykiske problemer pga det stadige fokuset om å se “perfekt” ut!
   Det er mange som har blitt rett og slett ødelagte for livet pga slike justeringer, men likevel fortsetter de å justere på kroppene sine!
   Her mener jeg at foreldrene og andre voksne har en oppgave, nemlig å bevisstgjøre ungdommer på at det å “fikse” og operere seg ikke er løsningen, og ikke minst at man aldri skal godta at noen kritiserer andres utseende!
   Hva er det som skjer på blogg da? Jo unge jenter får stygge kommentarer om at de ser feite ut. Tenk på bloggeren Voe! Hun fikk så mye stygge og ubetenksomme kommentarer fra anonyme lesere. Det var kritikk som gikk på at puppene hennes var for små og at hun hadde lagt på seg siden hun var 14 år! Takk og lov ser det ut til at hun har foreldre som har vært der 100% for henne, slik at hun har fått en sunn og god holdning.
   Så har du Sophie Elise. Jeg så litt på “Bloggerene” seson 3, episode 1 hvor hun hadde besøk an bloggvenninne av seg. Sophie begynte å prate om at hun hadde lyst til å fylle i mer restylan i leppene sine, men venninnen sa klart i fra at: “Du snakker ikke om å fylle i mer i nærheten av meg, for det kan bli en vane til slutt å må fylle i restylan i leppene sine”. Venninnen sa at jo mer man fyller i, jo mindre vil en synes leppene sine er. Det var ganske klar tale fra en blogger som nå har tatt avstand til dette her.
   Jeg har alltid sagt det, og sier det igjen. De som ønsker å justere på seg må få lov til det, men vi som ønsker å si noe denne trenden som er i gal utvikling må også få lov til å si fra om hva vi mener.
   Det er media (TV, aviser og blader), reklamer og ulike sosiale nettsider m.m. som skaper denne trenden om å se perfekt ut.
   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂
   Bloggklem fra Toril

  2. Toril: Så enig med deg.

   Jeg skulle jo ønske slike justeringer av et allerede greit utseende var forbudt. Men det er det ikke og da må jeg vel heller ønske at foreldre heller oppmuntrer sine, og andres barn, til å godta seg selv istede for å betale for operasjoner.

  3. Ingen tvil om at dette har tatt helt av.
   Jeg vet litt hva du snakker om.
   Jeg var ganske bystig frem til jeg fikk barna to på rappen. Hadde dobbel D og gikk ned til a. Det var bare trist og helt feil for meg.
   Jeg valgte å legge inn litt, og angrer ikke på det. Jeg kjente meg jo ikk eigjen. Det stoppet med det. Jeg ble meg selv igjen og mindre, men føltes ok.
   Jeg synes at alle må få lov til å velge selv, men er du med på leken må du også tåle steken.:)

  4. Tabloidmedia har skylda, de henter fram den ene raringen etter den andre – med ansiktet fullt av kjemikalier og løshår så det holder – og presenterer dem som nyhetsverdige kjendiser. Syk verden. Stakkars dem som vokser opp i dag. Helt enig i at det burde være forbudt å operere på folk som har et normalt utseende.
   Noen av dem er helt tydelig psykisk sjuke, erstatter selvskading med “skjønnhetskirurgi” og flyter inn og ut av depresjoner. Huttetu, og dette er VG, Dagbladet, TV2 og Nettavisen med å hylle som om de var vitenskapsmenn og -kvinner som har utrettet noe stort.

  5. Blir spennende å se resultatene om 20- 40 år, eller den dagen økonomien setter en stopper for de fleste. Jeg synes det er bare sykt jeg da, ser ikke det vakre i det i det hele tatt, og selvtilliten, den må du bygge innefra ikke utenfra.

  6. Jeg er både enig og uenig med deg. Å fikse på en skjev nese og skjeve/brune tenner samt litt botox på et par rynker, synes jeg er helt iorden, men å gå så langt at de endrer utseendet sitt helt og fyller opp pupper og lepper til det ugjenkjennelige, er jeg imot.
   Når det gjelder restylan i lepper, kan jeg forstå det hvis noen har usymmetriske eller tynne lepper. Da er det helt iorden, synes jeg, men det skal ikke vise at det er blitt gjort. Det skal se naturlig ut.
   Jeg tror at mange av “monstrene” som går rundt omkring, har sett seg blinde på sitt eget speilbilde. Har de først begynt å endre på utseendet, synes de at de bare må fylle på mer og mer. Dette liker jeg hvertfall ikke.
   Litt botox hist og her er greit. Jeg har selv et par sinnarynker som jeg vurderer å gjøre noe med. Jeg ser utrolig sinna ut og har også fått kommentarer på det.
   Det er overdrivelsene som er galt. Sålenge det gjøres med smak og forsiktighet, er det ok.

  7. Moffeliten: Jo det er jeg enig i. Jeg mener mennesker uten lyter, og som med skjønnhetsidealer som motiv, lar seg operere for så å stå frem som en slags heltefigur. Det er ikke akkurat et sunnhetstegn for de unge som kommer etter.

   De som har kommet virkelig ut på glatta med dette sier jo selv at de blir avhengige… Ikkje braaa 🙂

  8. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m
   trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
   success. If you know of any please share.

   Thanks!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg