Bruk hodet, og ta hensyn – er det for mye forlangt?

Hvordan oppfatter vi køer, manuell styring av trafikk – som leder til at ting tar lengre tid, omkjøringer, venting, midlertidige løsninger på dårlig vei osv. Alt dette grunnet legging av ny asfalt. Forbedring av veinettet, og nye veier.

De som jobber med veiene våre,  som er klassifisert som et av landets farligste jobber, står på, dag og natt. I kulde, regn og drittvær såvel som i stekende sol bak en gloheit utlegger. De puster inn kreftfremkallende stoffer/gasser som b.la diesel. Arbeider under tidspress slik at bilister ikke skal måtte vente unødig. Pauser er avhengig av levering av lim/asfalt, planlegging, prøver og kalkuleringer. De gjør sitt ytterste og hele sommeren går med til dette arbeidet. Mange ser knapt nok familien sin da de gjerne er langt hjemmefra. 

Likevel så er ikke dette den største faren, fordi det er mye de kan forebygge og tilrettelegge. Den største faren er trafikantene som turer frem som villmenn til tider. De overser skilting, omkjøringer, holder seg ikke til fartsgrensen. De holder seg ikke til anvisninger og direktiver på stedet! 

Min eldste sønn legger asfalt. Hvert år så er dette noe jeg ofte tenker på og bekymrer meg for. Jeg vet hvor lite enkelte trafikanter tenker over at det faktisk er mennesker som er der ute, og de kan neppe tenke konsekvenser for sin egen ignoranse. 

Så vær så snill, kjære trafikant, vis respekt for de menneskene som utsetter seg selv for fare – den jobben de gjør er med på å sikre din egen ferd i trafikken! De fortjener bedre enn det du gir de i dag ved å ignorere de direktivene som er satt! 

Min sønn fortjener å være sikker på jobben, jeg fortjener å slippe disse bekymringene om den faren han utsettes for – like mye som du fortjener en god vei å kjøre på!

Vis hensyn, og respekt for de orange uniformerte arbeiderne! De er umulig å ikke se!

https://www.facebook.com/lillja.blogg

#blogg #arbeid #jobb #farlig #asfaltlegging #legging #kreftfremkallende #veier #ferdsel #hensyn #respekt #yrkesgrupper #veidekke #sønn #mamma #frykt #bekymring #sikkerhet

 

  1. så gøy yrke sønnen din har valgt! da jeg var liten ville jeg bli tre ting: veiarbeider, trailersjåfør eller jobbe med u-hjelp. jeg kommer på det hver eneste gang jeg kjører forbi slike steder. litt komisk at det var en drøm en gang, men jeg tar i hvertfall hensyn til folk i oransje arbeidstøy langs veien 🙂 og jeg er veldig glad for at de faktisk gjør det de gjør når de dukker opp rundt omkring! veiene i mitt område er liksom ikke på høy-prioriteringslisten, så jeg jubler litt for hver eneste lille endring til det bedre. håper det snart blir fortau og nedsatt hastighet der jeg bor 😛 men det er en annen sak..:)

  2. Hvor mange ganger har jeg ikke kjørt forbi slike områder i hele halve verden.
   Det er kun her hjemme i Norge det faktisk ikke er HMS inn i bildet slik det burde være.
   Det er et farlig arbeide uten tvil, og med skiltinge, dårlig sådan så har det skjedd mange ulykker.
   Jeg kjører ofte sverige , Tyskland ,Holland. Sikekrheten, og sonene der er noe helt annet. Ikke minst oppsettet av kjekler, og ekstra vern.
   Skjønner godt at du blir engstelig for her hjemme er veiene nesten makne før og etter en jobb, og de som kjører på tenker kun på seg selv og at de skal frem..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg