Sex, mat og omsorg er hva en mann trenger, ikke en pms halvskrulle som har gjort han til en dott!

Les gjerne kommentarene før du finner ut at du skal kommentere. Innlegget gjelder selvsagt ikke ALLE! Men at det finnes noen som er slik, er hevet over enhver tvil!

Det kaves og spekuleres i flere leirer når det gjelder mannen og hans moralske forpliktelser i et forhold. Det er de forholdene dette skal handle om, og ikke om de helt “ordinære” som går av seg selv, kanskje fordi de har jobbet seg frem mot akkurat det – over år!

Kvinner er noen lumske vesen! Jeg har to sønner, og i deres oppvekst har jeg alltid sagt til dem at husk “kvinnfolk er de mest manipulerende vesener som finnes. Vær forsiktig”! Hvordan jeg kan påstå noe slikt? Jeg er kvinne selv, omgås kvinner og har gjort meg noen erfaringer både når det gjelder meg selv og andres opplevelser som kvinner – og menn utsatt for akkurat slike kvinner. Undervurder ikke en søt, liten jente med de uskyldigste øyne som finnes. Inni der bor de sannsynligvis en ordentlig heks som er villig til å ofre mannens ve og vel for å få sin vilje igjennom. Dersom hun fnyser av dette, og ikke på noen måter kjenner seg igjen i det, så skal du vite at den jenta du har foran deg, muligens er en av de verste! Mangler hun den innsikten som sier noe om hennes “makt” over menn, er hun ikke bare verst men farlig i tillegg. Hva stopper henne liksom?

Det er noe som heter at du ikke skal sende din mann sulten ut gjennom døren. Vi vet alle hvordan det er å gå på butikken når man er sulten, man hiver seg over alt man ikke burde, bare for å stagge den verste sulten. Selv om det er aldri så galt. Say no more! Sørg for at din mann er mett, så slipper du å begi deg ut i surmuling og grining i ettertid.

Vi kvinner, kan ikke ha særlig mye tanker for hvordan vi oppleves av våre menn. Sliten stuper de til køys, da våkner vi og har en hel del viktig å berette om, før mannens få timer med søvn kan starte. “Viktige” ting som slarv om venninner, venninner han ikke engang aner hvem er. De kiloene du har tatt av eller lagt på deg, som han aldri har sett eller noen ganger vil få se. Pms frustrasjoner som ikke eksisterer i det virkelig liv, men kun inni en halvgal premenstruell kvinne. Og ellers alt fra syting og klaging til astrologi og sommer/vinterfarger på make up. Joda, dette finner nok mannen givende og verdt å ofre sin tiltrengte søvn for, tror du ikke? På den andre siden så kan man si at dette er hva en kvinne burde brukt sine venninner til – snakke om ting som de interesserer seg for som man ikke behøver å være rakettforsker for å forstå, at dette neppe ligger i mannens interesse å høre noe om! Og er det riktig galt fatt, så finnes det terapeuter som kan, ikke bare kan være behjelpelig, men også er utdannet til å forstå seg på slike ting en snekker kanskje ikke skjønner.

Mannen skal stå støttende ved sin kvinne i alt! Joda men ærlig talt. Et lite eksempel. Da Fifty Shades of Grey gikk på kino, forstod de fleste ganske fort at dette ikke var en film flere menn hadde noe ønske om å se. En venn av meg ble “tvunget” med for å se den med sin kone, med trussel om at han bare kunne glemme noen guttetur til dk om han ikke ble med henne. Han har aldri fått lov til å dra på noen guttetur forresten! Da jeg selv så filmen kom det noen slukørede menn med sine dronninger, og det så ikke akkurat som om det var helt frivillig. Blikket i bakken og tilsynelatende likegyldig. Jeg lurer på hvor mange som måtte bite manndommen i seg for å se denne filmen vi absolutt ville ha mannen med på?

Forstår vi hva vi holder på med? Neida, etter å ha belemret mannen med alt dette i form av timer, månder og år med gnål, så er det venninnenes tur til å få den motsatte versjonen. Mannen min viser ingen interesse for meg, buhuuu… Er det så rart? Snakk om noe, eller gjør noe, som kanskje er av felles interesse!

Jeg vet ikke hvorfor så mange har det slik. Hva om vi forstod hva vi forventer av mannen? Snu på det og tenk deg selv hvordan du hadde reagert dersom du måtte høre om den minste detaljen på hva fjerne arbeidskollegaer hadde sagt om helt uvesentlige ting – for deg. En hel avhandling om hvordan en motor skrues sammen. Klaging over klær som aldri passer, over kiloer som kommer og går (usynlige sådanne). Aldri kunne slappe av fordi noen alltid henger over deg og påpeker alt du ikke gjør riktig eller burde gjort!

Mange ganger opp gjennom årene har jeg “tatt meg selv” i alt dette, mer eller mindre. Jeg hører om mannlige venner (venn på nåde fra kvinnen, og helst ikke), som en dag får nok og går. Det er en kjensgjerning at vi kvinner ikke forventer oss en mann. Vi forventer en ALTMULIGMANN, en alt i ett! Får vi ikke det så griner vi oss til det. Stakkars menn! Jeg syns ikke det er det minste rart at menn som havner med slike kvinner en dag bare går!

Og ja, det finnes menn i denne sjangeren og verre men det betyr ikke at disse kvinnene blir færre av den grunnen. Ikke unnskylder det de heller! Klart mannen kunne sagt ifra, men mange tier nok for husfredens skyld. 

Les dette med en litt humoristisk vri, så svir ikke poenget så ille 😉 Siden jeg er så tøff at jeg skriver dette, så er vel du så tøff at du deler det 😉

Nye blogger legges ut her: https://www.facebook.com/lillja.blogg

 

#blogg #menn #jenter #damer #relasjoner #forhold #utroskap #forventninger #interesse #innsikt #sex #omsorg #ekteskap #samboere #gift #kone #mann 

 

  1. Jeg digger deg.. Rett og slett.
   Knall bra vinkling rett og slett.
   Et forhold handler om likeverd, og om en må true gubben eller kjærringa til noe. Ja da er det allerede galskap ute og går.
   Jeg liker at vi kan gjøre ting sammen, men jeg skal jo ikke ta ifra han mandommen heller da.
   Hadde aldri dratt med meg Terje på den filmen. Stakkars mann.
   Jeg vet hva jeg vil, jeg vet jeg er sterk, men tåler jeg å trampe over alt for så å bli alene. Nei? Gjør ikke det.
   Må huske at vi er forskjellige, og jo eldre jeg blir jo bedre ser jeg det.
   Så ja til ulikheter og til det å tørre å si nei.:)

  2. Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Hehe, tusen takk! 🙂

   Ja, jeg tror det har noe med at vi blir eldre og forstår mer.

   Det finnes mange tusseladder der ute, ødelagt av idiotiske damer…. 😉

  3. Ell saken e vel helst den atte ingen ve ha ein stygg arogant kjesken rotete øvegjden ein som mæ 😛 he he

  4. Ja æ høre dei si så. Kan hu venligst slutte å leke gjemsel da !!!!!! 😛 Æ finner hu jo ikj me dei gedigne skylappan e he på . hhe

  5. Noe av det dummeste og mest arrogante jeg har lest i hele mitt liv! Greit kvinnfolk kan være hekser, men de er faen ikke noen prinser de der mannfolka heller! Oppfører seg akkurat likedan de, ved å snakke om dritt jeg ikke skjønner eller bryr meg om, “se jeg kjøpte meg nytt spill, dette handler om bla bla bla”, “søk opp youtube, skal vise deg en video (av howtobasic)”, “se på kniven jeg fikk da! Den er verdt 1000kr som man ikke kan bruke i den virkelige verden”! De hører ALDRI etter, gjør ALDRI ting de blir spurt om, hjelper ikke til hjemme, blir aldri med å finne på noe for det viktigste her i livet er jo selvfølgelig å spille. De roter og fiser noe helt enormt! Er faen ikke rart kvinnfolka klikker mentalt, de bor jo for seg selv sammen med en voksen unge og kanskje noen små også! De drar frem ting, men setter det aldri tilbake, lager aldri mat, gjør rett og slett ikke en dritt annet enn å sitte å spille med kompiser! Og sexen frk. Ratzeputz, det går begge veien, er ikke alltid kvinnfolka blir fôra før de går utav døra heller 😉 Så ro ned mannsjåvinismen din, gå og sett deg på ræv i et hjørne, cause mama’s had a day.

  6. Anne Marie: Og det du påstår er det jeg skriver? Egentlig fortjener du ikke noe svar men dette var så dumt at jeg holder på å falle av stolen her, og må bare poste den fantastiske kommentaren din. Lol 😀

   Det finnes en liten sjanger her i verden som heter humor, ironi og en viss form for sannhet. Det er ikke gitt alle å forstå hverken det eller det de leser, og du er åpenbart en av de. Du sauser sammen en konklusjon som befinner seg i ditt hode og kun der. Er du pms?

   Du er nok mest sannsynlig også en av de heksene jeg refererer til! Stakkars mann, om du har noen – som jeg formoder at du ikke har. Om du skulle ha en så håper jeg han tar beina fatt, fortere en svint!

   Ha en god lørdag, lille frøken hissigpropp!

   Hahaha, lol!

  7. Anne Marie: Forresten, mannssjåvinismen? Eh…

   Og, de menn du har møtt på er jo de du tiltrekker deg. Fluene går mot dritten og omvendt! Oppfør deg som et ekte kvinnfolk, kanskje du da finner en mann.

   Gir opp nå, er så mye kaos i det du skriver og jeg tror ikke du hadde forstått hva jeg skriver uansett! Men, takk for en god latter 😀 Hehehe… Priceless!

   Mener ikke noe vondt med det men denne gangen måtte jeg bare…

  8. Å min gud,finnes det virkelig slike kvinner.Hadde æ vært 20 år yngre skulle æ ha spasert Norge på langs for å fått møte dæ.

  9. Har nettopp gjort akkurat det: Fikk nok og gikk. Ikke pga jeg forlangte ei som står på pinne for meg fra arbeidsslutt til leggetid, men pga det var ingenting som kunne kalles likeverd. Hun avsluttet alle mine fritidsaktiviteter, og sørget for rikelig med tid til sine egne. De siste 10 år har jeg vært på byn ca like mange ganger jeg har fingre, og hu har hatt ukentlig “veninnekveld” der de gikk ut og “sosialiserte”. Kunne laget en lang liste, men tror faktisk ikke jeg har noe veldig spesiell historie i forhold til de tusenvis av andre skilsmisser i det ganske land :). Likevel: Godt skrevet, og du får frem poenget med en “snert” i språket. 😀

  10. Knarf…: Det er nettopp slike som har opplevd noe lignende som deg jeg skriver om. En ting er sikkert – jeg har truffet når det gjelder menns side av saken. Og jeg støtter dere fullt ut.

   Lykke til, håper den neste du møter forstår litt mer 🙂

   Ha en god kveld 🙂

  11. Hahaha! Imponerende bra skrevet! 😀 måtte le av meg selv igjennom lesinga, der jeg kjente meg selv igjen alt for godt. :p men heldigvis har jeg en viljesterk mann, som ikke lar seg vippe av pinnen om jeg blir urimelig. Et forhold skal gå begge veier. 🙂 dødsbra! 😀

  12. Så sant så sant, ikke nødvendivig lett og være sammen med en mann heller men føler virkelig det du skriver her stemmer! Utrolig bra skrevet og må si jeg får stor respekt for deg som tør og legge ut dette:)) stå på for oss gutta☺☺

  13. Skjønner poenget – og at noen kanskje syns det er morsomt. Men jeg skjønner ikke hvordan du kan trekke parareller mellom punktene du nevner og en bitch?

  14. Forfriskende å lese et slikt innlegg. Kjente meg utrolig igjen der. Hvor ofte skjer det ikke at kvinner finner seg en tøff mann og sakte men sikkert som døden gnager han ned til en viljeløs tøffel. Til slutt en dag våkner mannen igjen, og da går han fra alt. Livet som singel er for mange den eneste sanne frihet. Kvinner som deg er sjeldne. Sannheten er at en kvinnes utseende er totalt likegyldig for en mann dersom hun forstår hvordan man kan leve likeverdig i et forhold. En slik kvinne er gull verdt.

  15. Vakkert skrevet Lilja. 🙂
   Jeg kunne gjærne tenkt meg å være sammen med deg anyday. 🙂 I think i’m in love now. 🙂 <3
   Håper det går bra med deg og barna dine. 🙂
   XOXO

  16. “En venn av meg ble “tvunget” med for å se den med sin kone, med trussel om at han bare kunne glemme noen guttetur til dk om han ikke ble med henne.”
   Hva, finnes det slike?
   Tviler forsovit ikke. Godt skrevet.

  17. Helt knall å være singel, og iallefall om alle kvinnfolk tenker slik :p jeg har ikke vært i forhold og stresser forsåvidt ikke. Hilsen gutt 23

  18. Hahaha så utrolig lekende moro å lese! Dette kan jo gå begge veier, tenker på det å være gnålete og krevende ovenfor hverandre, men et forhold som er i harmoni, har med tillit, respekt, empati og raushet ovenfor hverandre å gjøre. Man skal ha det godt med selv, for å være god mot andre 💜
   Herlig blogg du har, Lillja 🎉🌞 God sommer!

  19. Hærlig skrevet Lillja. Du har skjønt det å er nok symbolet på selve drømmedama for mange menn der ute 👍😄

  20. Har akkurat gått ut av et slikt forhold. Kjenner igjen mye av det du skriver om, men jeg fikk ikke min eks-Kjære til å forstå hvordan ting hadde forandret seg sakte men sikkert alle årene våres. Hadde hørt om slike tilfeller før, men gikk i samme fella selv.

  21. Jeg har sett mye til de tingene du refererer til og er nettopp derfor jeg skal finne meg en dame fra utlandet.. Rollene i dag er nesten snudd på hodet og det tror jeg er grunnen for at mange forhold går til helvete… Utrolig kravstore damer som skal ha altmuligmann. Han skal være ditten og han skal ha datten. Han må være høy, godt trent, god hygiene, han må elske natur men også rolige hjemmekvelder, god økonomi, komme fra en god familie….. lista vil ikke ende ta. Hvor mange profiler på nett har jeg ikke sett der kvinner lister opp 1000vis med egenskaper eller ting en mann må ha får å ha mulighet. Er de så jævla forbanna perfekte selv… Jeg har inntrykk av at damer er veldig interessert i matrielle ting så penger må en ha ha slik at hun kan ta bilder av huset, bilen båten og alt slik at venninner og verden kan bli misunnelige…

  22. du bidrar til den jævlige sosiale nedtrykkinga av kvinnfolk som gjør at ingen tar kvinner seriøst lenger. kvinner er så forferdelige!!!! kvinner gjør menn bløte!!!! kvinner ødelegger for MENN!!!! hahaha.
   hvorfor er alt kvinnfolka sin feil? jeg tror du, som alle andre, vet at det tar to for å ødelegge et forhold. om ting ikke fungerer, så er det mest sannsynlig fordi begge to sitter med irritasjoner over den andre, og det er like mye menn som ødelegger som det er kvinner. hvorfor skal KVINNER alltid forholde seg til hva menn ønsker? hvorfor kan ikke menn gjøre kvinner mer til lags da? hvorfor kan man ikke ha et grunnlag i gjensidig respekt og forstå at hver part har en grense for hva som er greit og hva som ikke er greit?
   jeg skjønner at du skriver et skikkelig sjåvinistisk innlegg fordi du vil ha alle norges mannfolk til å si at du er det beste som noen gang (!!) kunne skjedd dem, fordi du er en sånn som legger seg på rygg og godtar absolutt all dritten mannen din kommer med, men herregud jente, går det virkelig an å være så enkel …..

  23. Nydelig og spot on skrevet! Dette vil du nok få endel gretne kvinners (særlig de som tror de er alle menns drøm) kommentarer på, men hadde kvinner skjønt det du skriver her så hadde mye vært gjort. Vi menn er nok ikke de enkleste å omgåes, men det jeg syns er rart er hvorfor så mange kvinner velger oss menn utfra de kriteriene de gjør, og etter kort tid så piper de om at vi er akkurat sånn (typ: Ååååh, han er bare sååå Mannfolk, asså) . En klok gammel mann sa meg engang at kvinner behøver ikke forståes, men de skal nytes. Til kvinner vil jeg si: Vi mannfolk skal ikke temmes, men nytes. Klarer dere ikke det, så er det bedre at dere lar oss være i fred. Mvh Dan =)

  24. E på leit itte en mann, men d ska ver en mann så ikkje glemme live før an fikk dama..
   Han må fortsette med gutteturene og guttekvelder, han ska ikkje sitta å holda meg i håndå.
   Eg har 4 krav, ærlig, pålitelig, snill og tillitsfull.
   Men glemme han ka seng han ska sova i å kem an ska ha seg t me så e d over å ut..
   Så ellers e eg et greit kvinnfolk..

  25. Jeg har 2 regler når det kommer til forhold:
   1. Du kan ikke forandre andre. Bare deg selv.
   2. Jeg ville aldri nektet eller tvunget han til noe som jeg ikke selv vil bli nektet eller tvunget til.
   Men den viktigste tingen for at et forhold skal vare er tillit og ikke ta hverandre forgitt.

  26. Anonym: Du må være prototypen av de kvinner jeg nevner! Du er jo virkelig FORFERDELIG!

   Hva vet du om meg, forresten? Siden du kommer med uttalelser som ikke ligner noe!

   Jeg godtar ingen dritt, men har respekt og får respekt! Vet du hva det innebærer?

  27. Dan Danielsen: Takk.
   Ja, som hun før deg svarer. Overraskende få som har lirt av seg på denne måten men de representerer nok prototypen.

   Kvalme kvinnfolk som ikke engang klarer å se en annen synsvinkel enn deres egen. Hva annet kan man vente?

  28. Hahaha! Leste innlegget ditt før i dag, men måtte snoke i kommentarfeltet når det dukket opp på nettavisen ;P Jeg lo godt jeg, og er helt enig med deg Lilja 🙂 Skjønner faktisk ikke hvordan kvinner kan bli så sinte…det er jo sant! Jeg tror jeg er en av de som forlanger litt for mye, haha! Og glemmer til tider hvordan mannfolk tenker, så takk for oppfriskning! Til alle dere som blir sinte av dette innlegget: Det er synd dere får eksistere uten at dere skjønner hvor forferdelige dere er…

  29. Amanda: Hehe, ja man må bare le av de. Det er nesten synd i de, men ikke mer enn i de menn som havner ut for dem 😀

   Av og til er nesten kommentarene mer morsomt enn selve innlegget 😉

  30. Det er nettopp pga sånne hysteriske kvinnfolk som hun anonyme over her atj eg søker lykken i et annet land. Med en gang kvinner for litt kritikk så kommer villkattrn i dem til synet. Det er nettopp de damene du advarer mot. Nå er ikke alle damer sånn men jeg ser på at alle singel sider (sukker, møteplassen etc) er fylt til randen med attraktive damer. Noen av dem får ut sine frustrasjoner på sine sider. De får mange brev fra ulike menn og jeg ser de samme damene fortsatt pålogget måned etter måned. Det er vanskelig å forstå seg på dem. De lagde en film om hva kvinner vil ha (med Mel Gibson). En kvinne vil forandre seg mens mannen er stort sett seg selv. Han er kanskje mindre romantisk med tiden med det er stort sett alt.

  31. Sendte dette inlegget til min kone. Hun reagerte ikke slik jeg hadde håpet. Hun sa jeg var helt jævelig å ha med å gjøre, at hun ikke skulle sove hjemme på en stund. Og at hvis jeg mente at hun skulle bare knulle og mate meg, tok jeg feil. “hvem sender sånt til kona si?”

  32. Da jeg endelig fikk smake litt på friheten igjen etter et åtte års langt forhold med en sjalu dame innså jeg at jeg neppe kommer til å gå inn i et seriøst forhold på mange år. Det er rett og slett ikke verdt det. Å være fri til å kunne gjøre akkurat som man vil teller mer for meg. Ain’t LOVE grand.

  33. Manimal: Å gjøre hva du vil… Hmmm, jeg gjør alltid som jeg vil. Spørsmålet er HVA du vil gjøre? Og det tilpasses vel uansett 🙂

   Sjalusi er en uting uansett, så skjønner deg på den.

  34. Delvis enig i det du skriver, men det høres ut som dette er felles for de fleste damer (bortsett fra deg), som jeg ser det er dette virkelig ytterpunktene av kvinnfolk!
   Flere her som skriver at de skal finne seg ei “utenlandsk ei”, fordi norske kvinner begynner å bli så kravstore, skal ha så mye materielle ting osv.. Haha, hvor er logikken i det liksom? Finn deg ei thai-dame som skal gå hjemme og gjøre “kvinnfolkarbeid”, ja da kan du nå iallefall være sikker på at du må betale for alt! 😀
   Norske kvinner kan sette større krav til menn idag, fordi vi er ikke økonomisk avhengige av de lenger. Selv har jeg vært snekker i flere år (jada Lilja, de finnes i kvinneversjoner også ;)), nå har jeg en sjefsstilling, og tjener betydelig mer enn mannen min. Dette betyr forøvrig ikke at jeg er noen rødstrømpe, eller prøve å gjøre mannen min til en “dott”.
   Jeg synes alle, menn som kvinner, skal si hvordan de vil ha det i et forhold. Hvis man har tatt seg en utdannelse og jobber hardt skulle det jaggu meg bare mangle at man har visse forventninger til sin bedre halvdel. Jeg HATER husarbeid feks. Da deler vi på det, og jeg gjør andre vedlikeholdsting som jeg er god i. Han er fortsatt “mannen” i forholdet. Vi har to små barn, men fokuserer på at begge skal kunne fortsette med sine hobbyer og venner, dette tror jeg er veldig viktig, man skal ikke miste seg selv i et forhold. Men jeg har vært borti mannfolk som er akkurat slik du beskriver kvinnen her.
   “Balleknusing” skjer begge veier, da har du blitt sammen med feil menneske!!!
   Men er jo fint at du på forhånd “advarer” mot at alle som ikke forstår hva du mener eller ikke er helt enig, mest sannsynlig ER denne kvinnen. Da er jeg visst henne likevel 😀
   Ha en fin kveld 🙂

  35. Thea: Jeg kan vel gjenta meg selv i det uendelige. Det handler om de forhold som er slik jeg beskriver, det betyr såvidt jeg vet, ikke alle.

   Merkelig at du virkelig ikke ser det? Høyt utdannede, siden du nevner det, bruker gjerne å være litt mer kritiske til seg selv før de trekker konklusjoner som de du gjør. Det kan jeg si, siden jeg selv er høyt utdannet, og har vært sjef/leder i den største delen av min arbeidsaktive liv…

   Hva andre kommenterer er deres sak, jeg kan ikke svare for disse!

   Ha en fin kveld du med 🙂

  36. Er så enig med deg! Fy søren er så mye sure kjerringer der ute, hakker på mannen for det minste ting, ting skal gjøres på kvinnens måte og mannfolka har bare å klappe igjen og høre etter. Det er utrolig mange kvinner som trenger å ta seg litt i nakkeskinnet og gå litt i seg selv. Hadde DE ønsket å bli behandlet på samme måte som hun behandler han? Neppe…. AMEN til innlegget ditt! PS; kunne godt ha lagt enda mer vekt på sexen! Prippene kvinner som hverken gir oralsex eller viser interesse. Her går det også begge veier! Det er ikke bare mannen som skal ha lyst eller ta initiativ! Godt skrevet!!

  37. Kunne ikke vært mer enig…: Så enig med deg.

   De sure kjærringene du refererer til kommer til syne de fleste steder.

   Ja, det meste går begge veier 😉

  38. Mmm….
   Vet det er en annen debatt, men er det rart noen mannfolk tyr til utroskap noen ganger?noen ganger kan jeg faktisk “forstå” det… og jeg er selv en kvinne som sier dette…. Ta vare på mannfolka deres! På alle mulige måter!

  39. Kunne ikke vært mer enig…: Ja, så lenge man evner å se andres synsvinkler så slipper en å føle seg truet.

   Viktig å ta vare på hverandre, noe disse kvinner jeg snakker om ikke gjør!

  40. Ja det er nettopp det. Det er ikke alle som evner å se hverken seg selv og hvordan man oppfører seg, eller se hvordan mannen har det i forholdet. Egoisme er ganske så utbredt blant kvinner. Meg meg og atter meg. Guh… kjente at dette innlegget ditt traff! Ser så alt for mange av mine venninner holder på slik!

  41. Kunne ikke vært mer enig…: Ikke sant. Jeg kjenner igjen meg selv jeg. Og det tror jeg er en viktig erkjennelse for å kanskje kunne bli litt mindre egoistisk og ikke minst innse hva man egentlig krever og forventer. 🙂

  42. Tenker at de kvinnene som tar innlegget ditt ille opp, er kanskje nettopp de kvinnene som trenger å jobbe med seg selv!

  43. Kunne ikke vært mer enig…: Jeg tenker også at dersom du ikke føler at det treffer deg så har du heller ikke noe å forsvare. Er ikke det ganske logisk? 🙂

  44. Absolutt!! Har selv holdt på med selvutvikling de siste årene, man blir litt mer bevisst på slike ting da. Vi har alle noe å jobbe med, på den ene eller den andre måten. Og spesielt i et parforhold. Tenker man noe annet enn det, ja da velger man bare å stappe hodet i jorda. Man skal ikke ha et eierforhold til den andre parten. Vi er alle selvstendige individer. Man burde være flinkere til å lytte til hverandre og forsøke å ta et steg tilbake og være oppmerksom på sin egen rolle.

  45. Jeg kommet aldri til å slutte å prate med mannen min rett før vi legger oss. Rett og slett fordi jeg synes det er den fineste stunden vi har. Alt av teknologi er avslått og lagt bort og deg er kun oss to. Og selv om det er for deg meste jeg som snakke så gir han inntrykk av at han synes det er koselig han også. Jeg tror det er en fin måte å runde av dagen på. Men såklart må man stoppe seg selv når passelig tid er gått eller man merker at det ikke er noe mer “viktig” å snakke om.

  46. Utrolig flott innlegg Lillja! 😀 Må innrømme at jeg smilte når jeg leste det, er sånne innlegg og ikke minst kommentarer som er morsomme å lese når en sliter med å sove iblant..
   Ha en fin dag/uke! 😀

  47. Hehe, sjelden jeg kommenterer blogger men denne var artig og hadde passet bra for min egoistiske eksdame å lese 🙂

  48. Jeg gidder normalt ikke og kommentere på blogger.
   Men nå klarer jeg ikke og la vær 🙂
   Synes dette er veldig bra skrevet og har sett mange av de eksemplene du beskriver.
   Hos oss har vi en regel om at “forventninger som ikke er kommunisert er forbudt”
   Dette har medført at vi er blitt beviste på hva vi ubevisst krever av hverandre og det har i grunnen ført til en ny hverdag, for jeg tror ikke alle damer er “fulle av faen ” og alle krav er en bevist handling for og plage mannen. Vel og merke hos normale damer og syke tilfeller er det vel hos begge kjønn.

  49. Arro: Takk!

   Den regelen er en god regel. Veldig ofte er det en enveis kommunikasjon som fører tl disse situasjonene jeg nevner.

   Jeg tok det som en selvfølge at folk forstod at jeg ikke mente at alle damer er slik. Ikke alle gjor det 😉

   Selvsagt er det syke mennesker uavhengig av kjønn. Men vi damer spiller nok litt mer på vår “uskyldighet” enn flere vil innrømme.

   Gøy at du tok deg til til å kommentere min blogg.

   Ha en fin dag 🙂

  50. Dette er første gang jeg kommenterer en blogg. Utvilsomt det beste jeg har lest fra en kvinnelig forfatter. Dine barn er vesentlig bedre utrustet til å mestre verden som følge av din visdom enn andre. Du har lykkes med å forbrede dine barn til et voksent, selvstendig og konstruktivt bidrag til felleskapet. Som forøvrig ikke alle foreldre lykkes med å få på sin CV. Din blogg har nettopp fått en ny fast leser.

  51. Har ikke for vane å lese blogger, men overskriften gjorde meg nysjerrig. Det var befriende å lese slike ord fra ei dame. Skjønner at det er skrevet med en humoristisk vri, men det var likevel en del gullkorn der som en del kvinnfolk burde ta innover seg. Du fikk frem smilet mitt hvertfall 🙂
   Hilsen Bjørn

  52. Utrolig bra skrevet.Etter mitt siste forhold har jeg problemer med å gå inn i et nytt.Det ødela meg rett og slett.Du må bare være drømmedama.:-) Godt at det finnes sånne som deg. Ha en fin dag.:-)

  53. Henning Pedersen: Takk for det!

   Huff da! Gi ikke opp, du finner nok den rette for heldigvis er ikke de jeg skriver om i overtall. Tror jeg 😉

   Ha en fin dag du med 🙂

  54. Haha, har en eks som kunne ha godt av å lese denne. Men, da hadde du sikkert fått minst ett “sinna”-svar til xD
   Er så morsomt med kommentarer når folk som kommenterer ikke leser mer enn det de vil lese av innlegget først 😉

  55. Johan: Hehehe, ja vil tro det er mange ekser som hadde hadd godt av å lese dette 😉

   Ja, ikke sant. Folk sitter faktisk å fyrer seg over noe som ikke helt er slik de tror.

   Ha en fin dag 🙂

  56. Kjempebra skrevet, og jeg bare tar av meg hatten nok en gang, for du får frem mange viktige poeng 🙂
   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂
   Klem fra Toril

  57. Min første tanke var: Håper virkelig gutta dine er så små og bor så langt unna at datteren min ikke kaster blikk på dem 😛

  58. B: Min første tanke er… Fysj… Jeg liker dårlig at noen trekker slike paralleller til mine sønner som faktisk er ordentlige mennesker.

   Noen videre kommentar er dette ikke verdig!

  59. Skjønner verden må være veldig liten og trang for mange av dere. Hovedinnleggsforfatter inkludert.
   Jeg lever i en helt annen verden. Gud takk og lov..
   Kvinne, kjenn din plass. Og da mener jeg ikke den passen du får tildelt i denne bloggen.

  60. Jeg sjønner veldig godt at men går når kvinnfolk kan være sånn, det samme sjønner jeg som kvinne at vi kvinnfolk går når de ikke kan respektere oss å er heler utro å håper på å ikke bli tatt i det til synelatene 3 ganger.
   men kvinner er like ille som menn kanskje enda vere å kinnfolk kan være så minupulærende å frekke at det er helt utrolig hva som egentlig kan feile dem.
   dette innlegge ligte jeg veldig godt jah 🙂 respekt skal du ha 🙂

  61. Genialt skrevet og spiker’n truffet i så alt for mange tilfeller.
   selvfølgelig finnes det de som er “ultralight” versjonen, men jeg vet og at mange har mye å jobbe med.
   Jeg har selv hatt noen av disse godt inne, dog i en mild versjon og har jobbet sinnssykt med meg sjøl. Dette på grunn av turbulens og f.skap i et forhold som gjorde meg til “sjefsbitcha”
   Jeg fant meg sjøl igjen når ting ble rolig og ble igjen til den personen jeg ville være og den personen mannen min fortjener etter at alt var over og satt en strek over.
   Det som imidlertid skremmer meg er reaksjonen til enkelte her. Er de seriøse? Så mye sinne og usaklighet at jeg blir sjokkert.
   Uansett, har et eksempel. Jeg skrev et innlegg på blogger min selv når jeg gikk gravid der jeg refererte til hormoner, usakligheter, bitching og hvor mye det er rettferdig at partner går igjennom når man går gravid. Jeg mener ærlig talt at det går an å prøve så godt man kan å bite i seg det værste selv om hormonene raser i kroppen og man kanskje har ubeskrivelig vondt. (Kraftig bekkenløsning og slitasje i ryggen er ikke god kombo…)
   svaret jeg fikk på det blogginlegget fra ei skremte meg.
   Fritt sitert: “De må tåle det, det er de som har smelt deg på tjukka..”
   vel, man er to om å lage et barn og dersom det er instillinga til mange av de som virkelig er ekstreme når de går gravide og ellers også skjønner jeg at partner’n “stikker av” en del under svangerskapet…
   Likeverd, respekt og forståelse er nøkkelord få klarer å forholde seg til, selv i voksen alder også dessverre.

  62. Fantastisk bra skrevet, et moderne innslag med humor, ironi og ikke minst utfordrende budskap som mange par og single gjenkjenner seg, “traff spikeren på hode” som det heter 🙂
   Jeg overbevist om at mye av problemstillingen skyldes manglende kunnskap om det motsatte kjønn, og ikke minst feil mindset på hva som skal til for å leve i et godt parforhold som utvikles positivt år etter år.
   Vi menn er genetisk skapt for å strø våre frø, dvs. vi styrer ikke dette selv, og hver gang vi blir kåte (dvs. hver dag for veldig mange menn), så skrur deler av hjernen seg av, mye fordi naturen vil vi skal strø uten å tenke over konsekvensene det medfører.
   Eksempel, hvis en okse må stange ned ti andre kåte okser for å vinne sin ku, så gjør oksen det med livets innsats uten å tenke over konsekvensen fordi hjernen er innstilt på sex, og ikke noe annet en sex. Men hvis hjernen hadde fungert på alle plan også når oksen er super-kåt, så ville muligens oksen tenkt at det er smartere å vente til han finner en ku uten at andre kåte okser er i nærheten. Mye tryggere, og du sparer masse energi som kan brukes under sexakten.
   Dette er ikke fleip, en manns hjerne slår av flere områder i hjernen når han er superkåt, det er slik vi er genetisk skrudd sammen, og tro meg, jeg skulle gjerne hatt det annerledes. Jeg skulle ønske at jeg hadde en av og på bryter, “på” når kone er tilstede, “av” når hun ikke er tilsted, da hadde livet hvert så mye enklere å leve.
   Jeg elsker min kone, og mitt hjerte tilhører hun for alltid (vært sammen i 28 år), ingen ting kan forandre på det. Men like vel, så sikler jeg på mange damer der ute hver gang jeg er superkåt, og skulle jeg være så uheldig at en av de flotte damene skulle vende sin rumpe mot meg når jeg er som kåtest, så kan jeg garantere at jeg fort snubler på plass.
   Men igjen, jeg hater at det er slik, det har jo ingen ting med kjærlighet å gjøre, kun naturens egne drifter, vår DNA som ikke har endret seg på millioner av år, rett og slett primitivt, det er derfor vi mannfolk føler oss mindre begavet hver gang vi snubler.
   Min holdning til partnerskap er gjensidig respekt, der ingen av oss eier hverandre (selv når vi er ektefolk), men vi får muligheten til å supporte hverandre, heie på hverandre, gjøre livet bedre for hverandre, hvorfor skulle vi ellers velge å holde sammen?, og ikke minst, være den andres aller beste venn.
   Jeg har aldri nektet min kone noe som helst i 28 år, så hvis hun vil dra i morgen til andre siden av planeten i tre uker alene eller sammen med en eller flere venner (både menn og damer), så er det helt greit for meg, tross alt, det er det hun ønsker, og jeg vet jeg er velkommen hvis jeg ønsker å bli med. Sant skal sies, hun har nekte meg i over 20 år å gjøre tilsvarende stunt, men i de siste 6- 7 årene, så har hun fått nok trygghet på vårt ekteskap til at hun har sluttet å fortelle meg hva jeg får lov til. Det er bare to uker siden jeg tok med meg en kompis på en ukes reise til syden med tre dagers varsel uten at hun klagde, faktisk, så sa hun følgende “så bra, du trenger å slappe av litt, og kjempekult at du fikk med deg Petter”. Petter og jeg la oss før midnatt hver kveld, og ingen av oss hverken flørtet eller hadde sex med andre damer mens vi var i syden, tenk seg det, hvem hadde trodd det? 🙂
   Tørr å si ifra hva dere liker, og ikke liker, vær ærlige, og for guds skyld, slutt å tro at du tjener på å holde “dine følelser” hemmelig, det skaper bare utrygghet hos begge parter. Tørr å si hva du føler, selv om det er skremmende. Elsker din partner deg, så vil din partner tåle det meste du kommer med, så lenge det er saklig og ekte. Snakk med noen av det motsatte kjønn, noen du stoler på, og som kan fortelle deg mye om hvordan de er skrudd sammen på godt og vondt, da vil du lettere kunne vite hva din partner trenger for å fungere på sitt beste for deg og motsatt.
   Hvem har skylden hvis jeg eller min kone er utro? -eller for å si det slik “hvem er ansvarlig for at det ikke skal skje?”. Mitt svar er begge to.. tross alt, hvis du ikke gjør deg selv ansvarlig, uansett hvilken av de to du er, så vil du heller aldri sitte på løsningen, det er fakta enten du liker det eller ikke.
   Vær takknemlig for hver dag du får muligheten til å gjøre din partners liv bedre, god sommer 🙂

  63. Ja, dette satt jo kvinner tilbake 100 år. Har vanskeligheter for å tro at du er høyt utdannet med så mange rettskrivning-og grammatikkfeil. Eks. man er ikke pms, man har det.

  64. Heia Lilja! Mange gode poeng du har her!
   Damer:
   Respekt er å la ham få slippe gnålet. Lag mat og gi ham sex hver dag:-)
   Så kanskje han bytter dekk på bilen?

  65. t: Takk for et ærlig innspill. Selv om jeg nok ville tenkt litt annerledes om denne lysten så skal du likevel vite at det du sier krever ryggrad. Du skriver det mange tenker og gjør men aldri vil innrømme. Åpenhet er vel så viktig som respekt 🙂

   Bra at du og din kone har funnet deres vei!

  66. “De fleste kvinner prøver å endre på mannen i sitt liv. Når de har klart det, liker de ham ikke lenger”.
   ~ Marlene Dietrich ~

  67. Etter 8 år som trofast mann kan jeg ærlig si at sex er viktigere bilen, huset, gutteturer og allt annet en kan by på.
   jeg har altså vært trofast i 8 år hvor jeg har gått lenge og lengre en lenge uten sex, dette har nå ført til at følelsene er borte. Og barnet vårt blir skillsmisse barn… dette er trist men sånn er det… sex er direkte knuyttet til følelser så ikke slutt med det!

  68. Du har så rett så rett 🙂 Vi kvinner bør starte og tenke andre veien også.Det er hva et godt forhod handle om.Gjensidig respekt og kommunikasjon.Begge skal bli hørt og tatt godt vare på 🙂 Og så må vi huske at menn og kvinner er forskjellige.Vi har forskjellige behov og ønsker.

  69. Hei
   Veldig bra !!!!
   Er det rart at Norske menn etter en hvis alder stikker til Utlandet for å “finne” seg en ekte kjæreste……..
   Til Sølibat :
   Det er bare du som kan gjøre noe med din egen situasjon

  70. ALLE damer er ulike og likeså Menn! Det som er viktig i et forhold, er to veis kommunikasjon, tillit, regler, god mat og myye sex, og ikke minst respekt for hverandre uten å eie hverandre.

  71. Flotte deg, Nu må eg le ,dette va en intresang vinkling og fårstår godt din humor, mulig fordi jeg er Norlenning med velutrustet humoristisk sans, godt skrevet og noe å tenke på på begge kjønn.
   jeg har lest en del av din blogg om mangt og mye , og synnes du er frisk og oppangående dame, og godt hjerte for de som lider og trenger hjelp, organdonasjon, fint vinklet og skrevet.
   Med årene fårstår en lit av dette med å leve sammen ,det og gi og ikke kreve all verden, men gi ros og lev godt, ha omsorg og gi omsorg,stå på og skriv, jeg følger med. klem fra ei bestemor til4 godt gift med krittikk i glemselland.og humor og glede i fokus.

  72. Haha..måtte le litt av ei lengre opp her.. Det tar 2 personer for å ødelegge ett forhold??;) haha, nej det trengs bare 1!MEN det tar to mennesker for å skape ett forhold!!;) tror du har forstått ting litt feil!;) skal bare en person til å ødelegge forholde, foreksempel med utroskap! Trenger virkelig ikke å være et par for å gjøre d!;) begge kjønn kan være forferdelig, jeg har ikke hatt ett eneste forhold til enn mann, der jeg måtte tåle alt , alt av hudarbeid, til å være sjåføren hans fredag-lørdag hver helg , menst han var utro i helgene, låg jeg å gråt i senga, og når han kom hjem, var han altid sint og jeg fikk gjennomgå kraftig, jeg gidde alt av meg til han,gidde sex når jeg ikke selv ville, jeg var storm forelsket i ett monster..som bygde meg opp slik som han ville att jeg skulle være..til å med farget håret…. Så dum var jeg.. 5lange år sammens, til han kom hjem full en kveld, og lot sinnet gå ut over min datter.. Det var den siste gangen jeg satt foten min i det huset igjenn.. Nå har jeg den perfekte mannen i mitt liv, (selv om jeg aldeles ikke stoler på noen av det motsatte kjønn) så bruker jeg å dra han opp av soffaen å be han om å ta seg en tur til kompisene sine, for jeg skal vaske hus, så kan heller han gjør gutteting imenst!og jeg sitter å lytter til alt det han har å si, selv om jeg aldeles ikke bryr med om temaet, så elsker jeg å se lidenskapen i temaet han vill snakke om, en vill høre hva partneren har å si, og de vill gjerne dele det med sin partner,å det synst jeg er fint!og han må høre på meg, og han lytter! For han vet att jeg lytter uansett va som er temaet, en skal respektere begge kjønn, og man har forskjellige hobbyer, og det er bare sunt! Sunt å ha en hobby alene og sammen!:) og bli behandlet som man er elsket!:)

  73. Dagrunn: Tusen hjertelig takk for fin tilbake melding 🙂

   Ja, jeg er jo finnmarking selv så kanskje det er noe med det? 🙂

   Klem tilbake 🙂

  74. Men hvis jeg har en mann som er en halvskrulle og hvis jeg er den som trenger sex, mat og omsorg?
   Er jeg er feminazi, da?
   Skal mannen kunne sende meg sulten ut døren?
   Skal ikke mannen få snakke om dagen sin og vennene sine og hva de gjorde?
   Jeg har lyst å kopiere dette innlegget og bytte på kjønnene. Lurer på hva respons jeg får, da..
   Er jeg feminazi, da?

  75. Sååå bra at du skriver dette Lillja og bra at du som kvinnfolk kan sette ord på disse ting.
   Har tidligere vært i et forhold som varte i over 20 år hvor jeg tilslutt måtte sitte og se ned i tallerken når vi var på resturant for å unngå krangel vist der skulle være en kvinne som kastet blikket på meg. Kunne skrevet en tykk bok om dette forhold og om hvordan jeg ble totalt fri for selvtillit til slutt. Datet nye damer etter en stund og trodde jeg endelig hadde funnet en å dele livet med.Da jeg heldigvis har en veldig ærlig og fornuftig sønn som en dag sa til meg ” pappa, hva er det du holder på med ? Du bestemmer jo ingen ting selv! ” Var da uten å tenke over det på tur inn i et nytt forhold med fullstendig enveiskjøring. Hadde ikke sett signalene, men mine barn fikk opp øynene mine. Har alltid vært en blid og omgjengelig gutt. I begge disse forhold ble jeg fratatt den ene gleden etter den andre, har aldrig vært flørtete av meg, alltid trofast og snill.
   Men alt håp er ikke ute!!
   Har nå vært sammen med verdens hærligste jente i 6 år og vi har det helt supert sammens. Vi nyter å være sammen, kan dra med venner alene uten at det blir forhør ut av det, best av alt så går ingen av oss sultne, fantastisk!
   Tusen takk for ditt innlegg Lillja, dette var forløsende for meg.
   Ha en strålende sommer.
   Mvh. Roar

  76. Er i et slikt ekteskap nå. Eneste som holder meg gående er ungene. Ellers hadde jeg antagelig invistert i noen meter med tau og funnet meg ei passe grein

  77. Hei.
   Kjente meg igjen i dette, ble kvitt denne dama for over 30 år siden og har levt 30 år med en ny dame der det har fungert supert😊Nå er jeg 70 år å må bare flire til den dårskapen som da kunne oppstå dengang!

  78. Jeg skjønner meg virkelig ikke på mennesker som er i slike forhold, enten det er den ene eller andre veien. Stakkars folk! Finn dere en person dere faktisk liker, respekterer og elsker, så slipper man slike forhold/krangler/mas. Det er mulig å være i et likeverdig forhold hvor man vil det beste for hverandre. Tro det eller ei! Hvis man oppfører seg slik mot hverandre har man ingen respekt for hverandre, og da bør man heller ikke være sammen.
   Har dessverre inntrykk av at endel damer går inn i forhold med den tanken at de skal forandre på mannen, for da “blir han jo perfekt”. Gå inn i et forhold hvor man liker hverandre i utgangspunktet og ikke ønsker å endre noe, det er regel nummer en;)

  79. Hei Lilja!
   Forfriskende god lesning, og dessverre kjenner jeg så alt for godt til akkurat det du skriver.
   Nei, jeg er nok ikke den perfekte ektemannen selv, og har helt klart mine feil og mangler, men dessverre endte det hele hos oss i et stygt brudd der hun forlot meg, der vi ikke klarer å kommunisere som normale voksne mennesker, selv der det er vår datter det gjelder. Og jeg må dessverre si at dette skjer på tross av at jeg holdt igjen, for at datteren vår skulle ha en mor og far, ihvertfall frem til at hun var så stor at hun selv kunne velge hvem hun i så tilfelle ville bo hos.
   Til de som reagerer på han som skulle finne seg “ei utenlandsk dame”. Forventer du at alle utenlandske damer er uten utdannning og evne å passe på seg selv? Min X er nemlig ei slik “utenlandsk”. Godt utdannet sykepleier. Og, ja. Søt og uskyldig i starten, men dess mer komfortabel hun ble, dess mer kom monsteret frem. Er forresten en advarsel om at ikke alt er gull og grønne skoger på andre siden av gjerdet heller.
   Tilslutt Lilja, jeg tror du missforsto hva “b” egentlig skrev. Slik jeg tolket innlegget hans, så var det mer et humoristisk forsøk på å si at hans egen datter dessverre passer meget godt inn i karakteristikken på disse fæle kvinnene, så han håpet derfor at dine sønner ikke skulle bli “pisket” av hans datter, om de ble sammen.
   Kanskje ikke det mest positive å si om egen datter, men “eplet faller sjeldent langt fra stammen”, så hun er kanskje blitt mer lik sin mor enn det han setter pris på. Det hindrer han selvsagt ikke å elske sin datter over alt her på jord.
   Ser selv at min egen datter har mest av sin holdning og væremåte fra sin far, men selvsagt merker man at hun har sine mors gener og. Dog, intet er vakrere enn henne.
   😉

  80. Buu, stakkars menn som blir tvunget til å dele livet med en kvinne! Noe annet ville jo vært uhørt. Du slår meg som en kvinne i overgangsalderen som man på godt nyengelsk kan kalle “meninist.” Du fremstiller deg på en måte du tror vil gjøre deg mer attraktiv for menn ved å tråkke over ditt eget kjønn. Ta deg sammen. Dette var pinlig, kvinne.

  81. RJK: Takk for det 🙂

   Du har noen gode poeng ja. Men om det var sånn eller slikt ment så er det i orden for min del. Går det over mine grenser sier jeg ifra, og når mine barn blir dratt inn, vel.. så er det over mine grenser 😉

   Ha en flott dag 🙂

  82. haha, og ellers har du det bra? 😛
   Ja her drar vi alle kvinner under samme kam, samme med mannfolk, hahaha.. Dummeste jeg har lest på lenge, selv om jeg forstår poenget ditt. Og for en negativ holdning du har å skrive på!
   Tipper du har vært enslig lenge, og bare hatt korte forhold, samt kommet i overgangen. Dette ble for flaut å lese, skrivet av en godt voksen kvinne 🙂
   DET ER MIN MENING 😉

  83. Stine: Jeg skjønner at du har veldig lite å fare med når det gjelder kunnskap og erfaring, så jeg skal ikke si noe på det!

   Dine påstander om meg er alle feil. Tenk – ikke en eneste riktig påstand!!!! Ikke akkurat noe å skilte med din kunnskap/vurderingsevne her heller.

   Du forstår nok ikke poenget mitt på noen måter. P.S: Det forundrer meg at du ikke hadde noe å si om mitt utseende?

   Det eneste som er flaut her, er faktisk det du skriver.

   Uansett, ha en trivelig kveld!

  84. Verste jeg vet er menn som sier de “ikke får lov” til noe… Voksne menn! Et forhold skal være basert på gjensidig respekt, og det mangler tydeligvis i mange forhold (mange hurpete kvinner, men også mange kontrollerende menn der ute). Man skal rett og slett ikke godta å bli behandlet dårlig uansett hva slags forhold man har til personen.
   Jeg trengte ikke tvinge typen min med på 50 Shades of Grey. Han maste og booket billetter ivrig selv da jeg fortalte ham at vi kunne oppfylle noen kinky fantasier underveis og etter filmen 😉 Det handler bare om å gjøre ting verdt det for begge parter, så får som oftest begge viljen sin 🙂

  85. Kjenner meg litt igjen i det her, selv som ung og uerfaren. Blir like irritert på meg selv hver gang jeg tar meg i å ønske han var en tankeleser eller skjønte alle de ulogiske hintene så mange kvinner har en tendens til å gi. Eller når jeg har lyst til å forlange at han bruker all sin tid og oppmerksomhet på meg. Heldigvis er han tålmodig med meg og vi kan snakke om det når jeg blir for krevende. Han har sin hobby og jeg har min, og vi er enige at det er greit å prioritere seg selv fremfor partneren av og til. Synes det er synd med de som havner i ødeleggende forhold. Det er nok ikke alltid like lett å se slikt selv. Men jeg unner alle et forhold basert på respekt og forståelse. Jeg mener det er noe av det beste som finnes 🙂

  86. Hadde aldri funnet meg i det.
   Men jeg vet slike damer finnes og at gode menn lever med det hver dag. Verden har blitt så feminisert, at mange menn nesten ikke tør å ta til motmele mer av frykt for å bli alene.
   Jeg er skrudd sammen slikt, at jeg fort kan finne på å krangle om slikt om jeg føler meg dårlig behandlet. Derfor blir jeg da også ofte kalt sta. Kanskje derfor jeg fremdeles er singel hehe 😉
   Ikke at det bryr meg mye. Jeg vil heller være alene enn å bare bli utnyttet, man har da selvrespekt.

  87. Svein Tore: Det er nok slik at gjensidig respekt er nødvendig fra alle sider ja. Og dette er jo bare en synsvinkel og der er mange 🙂

   Men uansett viktig å beholde selvrespekten 🙂

  88. En brannfakkel: Menn trenger vel noe mer i livet. Men mye av det som er skrevet i dette innlegget har faktisk noen viktige poeng. Den norske mannen i 2015 skal være alt fra omsorgsarbeider, kokk, hushjelp tjene mer enn nok penger kunne ta med ektefelle/samboer m på kulturelle ferier så det er noe å snakke om i ettertid, like/late som han liker/ha råd til design og ellers for guds skyld aldri ha sin egen mening om noe som er vesentlig. Kvinnen skal kunne realisere seg sjøl, være selvstendig med alt det innebærer og ha en mann som gjør alt og tusler etter, Så går alt bra liksom. Hvis man tenker etter: Finnes det noen som er mer bortskjemt på jordkloden enn norske kvinner i dag??? Kan det ha en sammenheng m dagens skilsmissestatistikk?? NB!!! Det finnes mange hederlige unntak på begge sider. Og ovenstående er satt litt på spissen. Men jaggu er det noe i det!

  89. Kjempebra skrevet. Kjente meg igjen fra noen tidligere forhold. Nå har jeg en super samboer som skjønner at gutter og jenter har forskjellige interesser, og vi kan finne på tinghver for oss noen helger. Vi har 2 små barn, så det blir få byturer forståelig nok. Derfor er både gutte-og jenteturer viktig hvis et forhold skal vare.
   Som Barbara Streisand én gang sa:
   “Kvinner bruker de 10 første årene av et ekteskap til å forandre mest mulig på mannen sin. Etterpå vil de skilles fra han med den begrunnelse ‘You’re not the one I married!!’
   🙂

  90. Dette ble mye generalisering og synsing fra din side med det jeg mener er en intensjon om å skape “blæst” og provokasjoner. Innlegget er så satt på spissen at meningsinnholdet renner gjennom sila, for jeg tolker det som ” Sug og pul mannen din, lag mat og stell slik at du er sikker på at han ikke mister kuken i buksa på noen andre” er ditt hovedpoeng, mens meningen rundt kjønnsroller og samfunnsmessige/sosiale eksterne aspekter som påvirker i negativ retning forsvinner i (Unnskyld) søpla av mannsjåvinistiske argumenter.
   Kjære deg, hvorfor drar du alle over en kam? Er ikke et forhold individualistisk konstruert av de parter som inngår i det? Er det ikke disse parter som har ansvaret SAMMEN om å kartlegge hva som er greit å ikke? Og hvis det nå ikke er sånn, er det da likeverd og respekt i bildet? Er det isåfall et sunt forhold? Eller er det kvinnens feil slik du fremstiller det?

  91. Anonym: Dette er en privat blogg der mine personlige meninger skrives, og ja det er synsing og inntrykk. Ja, jeg skriver dette for å skape blest (ellers ville jeg skrevet dagbok). Hvilket problem har du med det? Ja, innlegget er satt på spissen. Du kan tolke det akkurat som det passer deg 🙂

   Drar alle over en kam? Jeg presiserer i første avsnitt at jeg snakker om DE FORHOLDENE! Det er ikke meg, men deg som drar alle over en kam.

   Fra min side så handler det om å få frem noe mange (ikke alle) kvinner ser ut til å ikke vil vite finnes, nemlig en respekt for mannen, som ofte forsvinner i krokodilletårenes verden. Jeg snakker altså om en liten gruppe sett fra denne synsvinkelen – som finnes, om du vil det eller ei!

   Jeg ber leseren lese dette med litt humor! At de som ikke gjør det, velger å ta dette gravalvorlig og hisser seg opp over det er bare patetisk igrunnen. Men skulle jeg pekt på noe som viser alvoret i dette så må det være alle de som faktisk skjønner hva jeg snakker om, både den humoristiske biten sammen med det som er alvor, og de er ufattelig mange ifht de med samme mening som deg. Så da så…

   Ha en fin dag 🙂

  92. Hahaha 😀
   Utrolig bra skrevet! Selv om et forhold selvfølgelig skal gå begge veier.
   Du har mye rett her. Og for de som blir provosert så er det slik at “alt det uinteressante våset kvinner kommer med” vil mannen faktisk vise interesse for dersom det går litt begge veier.
   Når dere spør oss f.eks. “var denne kjolen fin på meg? Jeg syntes at jeg har lagt på meg for mye i det siste til at den fortsatt er fin på meg”
   Svaret til de aller fleste (ærlige) menn er faktisk: ,”Aner ikke! Har ikke følgt særlig med på klesfronten for kvinner etter at jeg sluttet å runke til Ellos-katalogen. Ikke visste jeg at du hadde lagt på deg heller.”
   Men spørsmålet forteller meg at selvtilliten hennes kanskje ikke er på topp for tiden og ei heller garderoben så da sørger jeg for å være gavmild med komplimenter fremover og kanskje et gavekort på en klesbutikk?
   Skal dere ha det sanne svaret på spørsmålet så spør en kjerring om kjolen isteden. For hun vet gjerne både det at du har lagt på deg og hva som er siste mote for kvinner”
   Akkurat som en kjerring gir blanke faen i det faktum at den nye elektriske bit-skrutrekkeren som gubben har kjøpt følger den nye ISO-standarden fra EU. (Akkurat det driter nok gubben i også men dere tar vel poenget?)
   Det morsomste var å lese et par av innleggene/svarene fra noen kvinner (Anne Marie tok kaka)
   For hvis det ikke er skrivet i full ironi så har nok både bloggeier og 95% av alle menn et eneste svar til deg og det er “I rest my case”

  93. Øyvind Åleskjær: Hehe, det er godt å få tilbakemeldinger fra folk som faktisk skjønner hva jeg skriver og faktisk mener 😉

   Ha en fantastisk god helg!

  94. Dette blir helt dumt. Jeg er en generasjon under deg, og oppfatter ikke at noe av det du sier stemmer. Synd at du drar alle kvinner over en kam på denne måten.

  95. Hei, og takk for at du belyser dette.
   Opplever at de som svarer med negativ kritikk til deg, er de som kanskje har dårligst selvinnsikt. På en selv, ser en seg svakest. Jeg har selv prøvd å forklare dette på en pen måte til andre, men får raskt tilbakemeldinger om hvor mannsjåvenistisk jeg er. Dog er ikke det min hensikt, men jeg forteller hvordan jeg opplever livet.

  96. maggy: Ja, det tenker jeg også. Ganske utrolig at noen bestrider en annens erfaring, men det er en annen historie.

   Ha en god helg 🙂

  97. Hahaha! Jeg liker ironien som gjennomsyrer denne posten👍 Bra skrevet, jeg ler meg ihjel! 😁 Enda godt at kvinnfolk flest ikke tenker sånn!

  98. Oi oi, jeg er sjeleglad jeg er singel. Skal gjemme på denne tråden og lese den hver gang jeg skulle komme på å tenke noe annet. Har bodd alene i 15 år, for har man det ikke bedre sammen med noen enn man har det alene, så bør jo valget egentlig være lett, men det tok altfor mange år før jeg meldte meg ut. Det ble aldri bedre samme hvem jeg traff. Etter den siste gangen sverget jeg at nå var det slutt, akkurat som da jeg sluttet å røyke kom jeg på nå, hehehe.. Og jeg er absolutt ikke slik du Lillja skriver om. Det kan være det samme hvorfor, det er fortid for min del. Men jeg vil arrestere deg for å latterliggjøre pms, det er faktisk noe man ikke lett kan kontrollere. Nå har man det jo ikke mange dagene hver måned, men det er en sann plage, nok verst for en selv. Nå har jeg vært kvitt det i mange år pga. min alder, heldigvis. God sommer!
   PS Trodde den filmen var mest pop hos mannfolk, jeg, der kan du se. Handler den ikke om S/M og liknende drit? Det kan da ikke være mange damer som synes det er festlig? I give up.. zzzzzzzz

  99. Vi er heldige her, min samboer og meg har funnet ut det er best å samarbeide. Dele på ansvaret, vi er jo begge i hjemmet. Og han hjelper til og gjør det han skal, selv om det ikke er alt han er like flink til. Og skryt får han for det han har gjort, og at jeg også gjør mine. Har vi uenigheter, så har vi “møte” og ser igjennom hvordan det som vi hadde i teorien ble i praksis, og fordeler det så begge to er fornøyd. Nå er det han som oppfordrer oss til å vaske og rydde om søndagen, og jeg som setter på noe så vi kan kose oss med samtidig (f.eks lydbok, lydteater eller musikk). Og jeg gir ham alenetid i hjemmet, han får holde på med sine hobbyer og jeg fikser reperasjoner selv, er handywomanXD Han er bra nok som han er, og det som ikke er så bra med ham blir veid opp for alt som er bra=D Men så er jeg oppvokst med min far og mine brødre for det meste, og en søster da, så kanskje ikke så rart om jeg samarbeider bedre med gutter enn med jenter-_-

  100. Ja, her rister jeg på hodet. Hvor gammel er du Lilja? Jeg skjønner noen av dine poenger her, har til og med sett hvordan menn kan bli tøffel gjennom årenes løp med feil dame, dessverre. Men mitt ekteskap burde ha vært knirkefritt etter din oppskrift….. Ta vare på barn, hus, hjem, maten på bordet når mann kommer hjem, sprike med beina slik at han ikke skulle lide sult av noen slag, full jobb selv, stille opp i hans familiebursdager når han selv gav blaffen, støtte han på alle plan osv….. Hva skjedde? Han var utro og lot meg få kjennskap til denne djevelskapen når min mor lå for døden, gikk rundt og pratet dritt om meg, he said I was crazy. Og han har alltid hatt friheten til gutteturer, trengte aldri å våke over sine barn, det gjorde jeg. Jeg har tatt hånd om oppussinger, jeg er også en handywoman. Ærlig talt, jeg tror det finnes manne-bitcher der ute også. Og ikke nevn PMS er du snill, jeg er for gammel til slikt tullprat.

  101. Drømmedama: Hehe, du verden 😀

   Du må ikke riste for mye på hodet, det er ikke helt bra har jeg hørt. Jeg tror det stemmer 🙂

   Ganske ufin denne mannen din som sa du var crazy, ikke bry deg om det! De fleste menn har ingen innsikt! Selv er jeg glad jeg ikke bor i Amerika, da kunne du jo saksøkt meg fordi du fulgte min oppskrift til punkt og prikke og ekteskapet ditt likevel røyk!

   Tja, du drømmedama. Du får ha en riktig god sommer 🙂

  102. Glad vi deler oppgaver og ikke eier hverandre.. Og at det ikke lranglrs om hva og hvem som skal gjøre hva hos oss 😀 kompliserte greier som ikke trenger og være det 😛

  103. Jeg likte heller ikke innlegget.. Men da er vel jeg også en av de du skriver om, ifølge deg, da dette virker som den eneste unnskyldningen din for at folk er uenige med deg:)

  104. Heidi:
   Innlegget er lest av 70 tusen mennesker… Er det du eller jeg som er naiv her?

   Tror du jeg skriver for at alle som leser skal være enig i det jeg skriver? Ikke minst forventer det? Niks… Jeg trenger heller ikke unnskylde noe, jeg mener akkurat hva jeg vil – slik som du 🙂

  105. Sa aldri noe om at du mente alle skulle være enige? Bare at når de ikke er det, lager du den enkle unnskyldningen av å si “da er vel du en sånn heks som jeg skriver om”. Fordi da får du kanskje en følelser av å “vinne”? Vet ikke, det får være din sak:)
   Virker bare litt desperat når du svarer alle som er uenig med en litt sånn småfurt tone..men nok fra meg:)
   Virker nesten som du tar det personlig, er ikke slik at vi nødvendigvis ikke liker DEG, likte bare ikke innlegget.

  106. Amen! Må være noe av det beste jeg har lest 😀 Har selv opplevd venninner som har vært helt jævlige mot kjærestene sine. Så står jeg der og ser på kjæresten og tenker “Hva faen er det du tenker på? Finner du deg virkelig i å bli behandlet slik ?!”

  107. Hahaha, for en herlig lesing, både innlegget og kommentarene 🙂
   Begge de tradisjonelle kjønnene har noe å lære her.
   Et viktig bidrag i kampen for likeverd.

  108. Haha, suverent. Siste dama jeg bodde med prøvde å være sånn… jeg dro relativt kjapt ( jeg burde dratt ennå tidligere ). Fy faen for ett leven hun lagde i ettertid. i hennes hode så bestemte hun alt… helt feil. En nokså gammel kar sa til meg; etter at det ble likestilling har det ikke vært ekte kjærlighet lenger.
   Jeg var ganske ung når jeg fikk servert denne uttalelsen, så det tok endel år før jeg skjønte hva han mente. Og han har rett, ( jeg er helt enig i likeverd ) men etter den kampen som våre mødre gjorde, så har vi alle blitt så egosentriske at det aldri blir bra nok. Vi må jo selvrealiseres må du jo vite. Så min konklusjon, likestillingen har gått for langt men når det kommer til likeverd… der har vi en lang vei å gå.

  109. Hei du,
   Arti å læs må æ sei!!
   E nok en del mainnfolk som kjeinn sæ igjæn hær.
   Bodde en gang i tinden sammen med en dame, nesten sånn som du har beskrevet ho i bloggen hær.
   Det holdt i nån år, før æ sa takk førr mæ, å gikk ut dørra! Smartaste æ har gjort i mitt liv!!
   Men med det sakt, æ e næppe perfekt æ heiller!
   Men æ har poblema med å førrsta att mange kvinnfolk hoild på sånn, de har ikkje mykkje å vinn på det!
   Førræsten en bra blogg du har 😉

  110. Denne artikkelen likte jeg ekstra godt, beskrevet så presist at jeg kjente meg igjen i mye i eget liv. Når den i tillegg var skrevet av ei dame, gav den større troverdighet. Selv om denne artikkelen bare var vinklet bare fra den ene siden, var rettferdig i omtalen likevel. (Joda, det finnes drittsekker av menn også, men det var ikke poenget.)
   I min ungkarstid var det spesielt en kategori kvinner som vakte stor uro. De holdt jeg meg laaaangt unna, uansett hvor pene de var. Du har beskrevet dem bra i artikkelen din. Dessuten hadde de ofte en politisk inspirert agenda for hvordan et parforhold skulle være. I realiteten var de matriarkister, men foretrakk å kalle seg rødstrømper, feminister osv. Jeg fant aldri ut hvor stor del av kvinnene som tenkte slik. Men jeg fikk inntrykk av at det var skummelt mange kvinner som hadde mer eller mindre enighet med den tankegangen. Denne kategorien var ikke i nærheten av slike befriende tanker som du har. I tillegg hadde mange av dem en påfallende tendens å stemple menn flest med et eller annet fyord hvis de ikke passet inn i deres idealer. Heller resten av livet alene enn å bo sammen med ei slik, tenkte jeg den gang. De kvinnene så visst ikke seg selv på den måten, de mente det var menn som var noe feil med.
   Artikkelen din har noen gullkorn jeg vil kommentere.
   “Det er noe som heter at du ikke skal sende din mann sulten ut gjennom døren. Vi vet alle hvordan det er å gå på butikken når man er sulten, man hiver seg over alt man ikke burde, bare for å stagge den verste sulten. Selv om det er aldri så galt. Say no more! Sørg for at din mann er mett, så slipper du å begi deg ut i surmuling og grining i ettertid.”
   Pent og diplomatisk sagt. I overskriften ser man at det ikke bare er mat du tenkte på her. Behovet endrer seg gjennom døgnet. For menn er det ofte størst på morgenen når man er uthvilt. For kvinner der det gjerne på kvelden. Det hjelper lite å moralisere overfor menn for utroskap osv. hvis han har “ladet opp i løpet av natta”. Ta heller en runde på morgenkvisten, slik at mindre frister til utroskap i løpet av dagen.
   “Fifty Shades of Grey”. Det forundrer meg at noen menn er blitt “tauet” med på slike filmer. Hvorfor kan man ikke godta at folk er forskjellige og snakke ut om preferanser før man inngår noe parforhold. Noen liker slik aktivitet som i den filmen, jeg misliker det sterkt, skjønner ikke at noen vil bli torturert.
   PMS. Kjenner det der i gjen. Hele skipslaster og tsunamier med emosjoner og ord i mengder som kunne fyllt hele klodens biblioteker. Vil jo gjerne at hun skal ha det godt mentalt, men der kommer jeg noen ganger til kort. Menn flest ser jo behovet for trøst og debriefing etter uønskede hendelser. De gir vel det når de ser behovet, i hvert fall gjør jeg det. Men varighet og intensitet burde ikke bli så stort at gubben blir en mental hoggestabbe. Det har mye med et visst minimum av styring på eget tankeliv. Dine beskrivelser var befriende her.

  111. En mann: Tusen takk for et bra bidrag til selve innlegget og ikke minst for at du beskriver det jeg prøver å si noe om, på en litt annen måte 🙂

  112. Dette er kanskje noe av det mest trangsynte mannsjåvenistiske innlegget jeg har lest på lenge.. blir nesten litt oppgitt over at det er kvinner som dytter det kvinnlige kjønn nedover på den måten når utviklingen tilsynelatende over så lang tid har gått en annen vei.. jaja, litt motstand skal man vel møte.
   Ja, du har noen poeng Ola og Kari Nordmann kan kjenne seg igjen i, humre litt over med kaffekoppen og si “ja, erre ikke fælt”? MEN, det du driver med er å stigmatisere et helt kjønn, er du kar over det? Ganske inkompetent og trangsynt og merke noen milliioner av mennesker som “hekser” som tilsynelatende bare er ute på faenskap og ødelegge mannens liv….. jeg orker ikke en gang kommentere alle dine mispoeng som du fort vil stemple som feminisme og kommunisme og skum fra helvette… Jeg har bare lyst å si en ting til deg – åpne opp øya frøken, really 😛

  113. Elisabeth Grung: Jeg snakker om DE FORHOLDENE, og ikke et helt kjønn. Men du fornekter vel at DE finnes, og da er det ikke jeg som drar alle over en kam.

   Inkompetent og trangsynt… Er det virkelig jeg som er det??? Really?

  114. Syns det er helt vanvittig vanskelig å se forskjellen på hvem som er bra kvinnfolk eller ikke. De fleste virker bra I starten, men slikt kan fort endre seg…
   Bortsett fra det så er det bare slik at enkelte personer ikke fungerer sammen, det Gjør ikke dama til ei kjerringa selv om man kan lure enkelte ganger 😉 snakker av erfaring og noen barn og forhold I etterkant… blir man egentlig noe smartere med årene?
   Men klart I etterkant merker man gjerne forskjellen på dem, noen bygger deg opp og noen ned men ofte så kommer det litt ann på hva du legger inn av innsats

  115. Hei, så nettopp ditt innlegg og ja, jeg fikk assosiasjoner til ekstremfeministene i Sverige. Der har kvinnene egentlig fått for mye makt i samfunnet og resultatet er blitt en mann som ingen egentlig vil ha. En litt forvirret mann som ikke helt vet hvordan han skal oppføre seg.

  116. Ville du at jeg skulle lese gjennom kommentarene sa du??! Hahahaha.. Nei, det gjorde jeg ærlig talt ikke – ville bare si at det er mye sant i det du skriver, og at jeg kommer innom igjen. Tudeluuu 🙂

  117. Ektemann-butikken
   En butikk som selger nye ektemenn har åpnet i hovedstaden. 
   Der kan kvinner gå for å finne seg en ektemann . Blant instruksjonene ved inngangen kan man finne følgende:
   Du kan kun besøke denne butikken EN GANG! Det er seks etasjer, og du kan velge ett
   produkt i en etasje, eller du kan velge å gå en etasje opp. Men du kan ikke gå ned en etasje, bortsett fra å forlate butikken!
   En kvinne går så til ektemann-butikken for å finne seg en ektemann. 
   I første etasje er det et skilt på døren der det står:
   Første etasje – Disse mennene har fast jobb.
   Hun er interessert, men fortsetter til andre etasje, der det står på et skilt:
   Andre etasje – Disse mennene har fast jobb, liker god sex og elsker barn.
   ‘Det er fint’ tenker hun, – men jeg vil ha mer.’
   Så hun fortsetter oppover. I tredje etasje står det på skiltet:
   Tredje etasje – Disse mennene har fast jobb, elsker barn, og har 
   godt utseende.
   ‘Jøss’, tenker hun, men føler at hun må gå videre.
   Hun går til fjerde etasje, og på skiltet står det:
   Fjerde etasje – Disse mennene har fast jobb, elsker barn, har ekstra
   godt utseende, og hjelper til med husarbeidet.
   Men hun går uansett opp enda en etasje, og på skiltet står det:
   Femte etasje – Disse mennene har fast jobb, elsker barn, har ekstremt godt
   utseende, tar gjerne  husarbeidet, og er meget romantiske.
   Hun er  fristet, men går opp til sjette etasje, 
   der det står på skiltet:
   Sjette etasje – Du er besøkende nummer 31.456 i denne etasjen. 
   Det er ingen menn i denne etasjen.
   Denne etasjen eksisterer kun som bevis på at
   det er umulig å tilfredsstille kvinner. Takk for at du besøkte
   Ektemann-butikken.
   NB VENNLIGST BEMERK:
   For å unngå å bli beskyldt for kjønnsdiskriminering, har butikkeieren åpnet
   en Ny, en Hustru – butikk rett over gaten.
   Første etasje har damer som elsker sex.
   Andre etasje har damer som elsker sex, og  kan forsørge seg selv, og ikke «kommuniserer» ved å blir sure.
   Tredje, fjerde, femte, og sjette etasje har aldri hatt besøkende.

  118. Jeg har lest teksten opptil flere ganger og må helt ærlig si at jeg forstår ikke hva som er morsomt. Jeg forstår heller ikke hva som er så galt med de tingene du nevner? Skal en forandre personlighet slik at mannen får fred? Jeg er en sosialperson som “jabber” mye før leggetid, og mannen min syns det er plagsomt, men også litt søtt. Det er jo en del av meg. I tilegg forstår jeg ikke problemet med at mannen “må” være med på kino. Jeg er jo med han på James Bond.. så hvorfor skal ikke han være med på en klissefilm? Nei, dette blir bare for dumt. I et forhold må en gi og ta. Da må begge være fornøyde. Slik som du skriver det skal jo kvinnfolk bare føye seg etter mannen… Noe som blir helt feil i mine øyne. Hvor er respekten og kjærligheten da? Kan hende det er jeg som har tolket det feil. Jeg håper det. Uansett så må du ha en fin kveld… 🙂

  119. Linn Hege Solås: Vi har alle ulike forutsettinger for å forstå en tekst, og dette er nok en av de. Innlegget er snart lest av 90.000 mennesker og alle med sin egen fortolkning 🙂 Det må jeg bare akseptere..

   Ha en fin kveld du med 🙂

  120. Joda, jeg flirte litt. Noen menn er nok såpass enkle at de kun ønsker sex, mat og omsorg. De pleier vel ofte hente seg koner fra fjernere strøk… Men sånn ellers synes jeg menn flest er like ” vanskelige” som kvinnfolk flest. Det er ikke så forbaska store forskjeller på kjønn lenger. Dessverre kanskje?

  121. Det som irriterer meg aller mest med damer, er at de hele tiden er så opptatt av hva ANDRE mennesker mener om dem?!? Hvorfor er de så opptatt av det??
   Vi menn gir blanke faen i om det finnes noen mennesker der ute som ikke liker oss.

  122. Tror dette gjelder fra forhold til forhold ut fra egen erfaring. Jeg er enig med deg Lillja på at vi damer skal ta hensyn til mannen vår, men det går begge veier.
   Du nevner at damene til enkelte kompiser av deg har en veldig krevende dame, men det er hva du ser fra utsiden. Du er ikke i det forholdet og vet ikke hva som egentlig skjer på innsiden. Ett forhold kan sees fra tre perspektiv. Fra perspektivet til hver av de i forholdet, og fra oss som står på utsiden og dømmer.
   Jeg har vært bitchen i noen forhold, samtidig som jeg er enig i det du skriver.
   Man må gi og ta.
   Eneste klokskapen jeg har fått i mitt korte liv er:
   – det er slitsomt å være bitchen. Kom deg ut av forholdet
   – det er slitsomt å bli bitchet på. Kom deg ut av forholdet
   Snakk med partneren din på et tidlig stadie i forholdet så man vet hvilke forventninger hver part har til et forhold.

  123. Jeg er enig med det du skrev. Det har med respekt aa gjoere, og aa skjoenne at partneren trenger sin “egen” tid og ikke alltid er interessert I det vi kvinner er interessert I…. Og de kvinnene som ble sinna og reagerte paa dette innlegget, er sikkert de som det helst er sikta til (og de vet det selv)…

  124. Eline: Jeg går mye ut fra meg selv i det jeg skriver 😉 Jeg tror neppe man trenger så mange eksempler eller en dypere forskning, på at dette finnes.

   Jeg fremhever “DE FORHOLDENE”, det betyr vel at jeg ikke mener ALLE vel????

   Ellers er jeg veldig enig med deg. Det handler om respekt, det handler om å se og bli sett, det handler om de gode relasjoner. De forhold jeg nevner har intet av dette, hverken den ene eller den andre veien. Mann eller kvinne 🙂

  125. Maren: Hehe, jeg vil tro noen av de som reagerer kraftigst gjerne kan føle seg litt truffet. Hvorfor skulle de ellers ha en slik voldsom trang til å blåse seg opp over dette, som ER satt på spissen 😉

  126. Hehe…. Knallbra!! 😂
   Værst av alt var at herre fikk meg til å tenke på gubbeluren her i heimen! Her e Æ som e altmuligmann og må lytte på alt han har å fortelle når eg e sliten å prøv å sove. Det er bare å lytte å ha fokus på alt han har å fortelle, historier fra jobb og kompiser/venner eg ikke kjenner til, alt fra kritikk til ros ol. samt bli med hit og dit og delta på alt han ønsker å se og gjøre.
   Men Æ e no glad i soffagrisen 😉 da må en bare godta han som han er. E da vel Itj perfekt Æ heller 😝

  127. Jeg har det perfekt. Vi lever hver for oss og møtes når begge vil. Vi er alltid venner og snakker om alt, men vi kan gjøre ting hver for oss. Slik har vi bestemt oss for å leve resten av livet.

  128. Så flott et innlegg, Kjenner igjen en del av min fortid i det du beskriver her, men har heldigvis modnet og lært 🙂 Så nå er det mye mer gi av meg selv på en god måte, og kreve mindre. Han skal få lov til å være mann, og ha sine manneting. Og jeg kan ha mine dameting. Og så kan vi ha en del oss-to-ting. Det må være en gyllen middelvei 🙂 Men hvor i huleste finner jeg han??? LOL

  129. Jeg har vært på på flere slike turer. Idag så vet jeg ikke om jeg gidder flerer “opp og nedturer”, ser at en sier at man har blitt moden. Men jeg tror det er for sent, for skal jeg være kynisk så kan jeg ta sjansen på “en som har lært” eller bare ta en “one night” av og til når behovet er der. Det er billigere på alle mulige måter. Jeg har aldri drevet på med “one night”, er ikke min stil. Men det er rett og slett å vurdere tenker jeg, for alt man risikerer bare for å være snill og grei? Nei, da er kanskje prisen litt høy.
   Jeg har i dag et par regler, om vi ikke er i forhold og hun oppfører seg rart eller kommer med krav, da er det slutt med å bli noe mer venner.
   Der er absolutt INGEN, gjentar gjerne 100 ganger, der er INGEN grunn EVER til å skrike og rope på sin partner! Da er forholdet over for min del, jeg kan ikke se en eneste god unskyldnig for slik oppførsel. UANSETT hva galt jeg måte ha gjort, kan man ikke snakke sammen så er der ikke fundament for et likestilt forhold. Pluss at slik oppførsel sier noe om manglende respekt og det betyr at der ligger mer under. LØP!
   Jeg tenker at jo mer viktig det er jo laver snakker man slik at den andre virklig lytter. Roper og skriker man så høre man volumet og ikke beskjeden. Jeg er for gammel til at jeg gidder slik idioti! At man er sammen betyr ikke at man kan skrike og rope til sin partner.
   Man snakker om likestilling, men som mann vet jeg at der er ikke likestilling. Det er som med politikerne et argument man tar fram når det passer og så krever man at mannen å neste øyeblikk skal han være “Gentleman”.
   Så har man problemstillingen med barn, da kan bare mannen glemme ALT som har med likestilling å gjøre. Jeg tenker også at en kvinne som argumenterer for at lover og regler i dag er OK, det er også en god advarsel om at man ikke er for likestilling. Kun når det passer!
   Jeg er for likestilling, jeg er for at man tar vare på hverandre, jeg er for at man respekterer hverandre, UANSETT, jeg er for at man gir samme frihet til begge parter, jeg er for at man har være sine ting og at man skaper noe sammen.
   I dag så er mange forhold “Meg og min partner!” og ikke “Oss!”
   Et forhold er noe man skaper sammen, der begger parter jobber for felleskapet, samtidig som man tar vare på den enkeltes individuelle forskjeller. Så hoved bolken er “Oss” og så har man noe man gjør hvor for seg.
   Jeg vet ikke om det er bare jeg som har observert, men jeg ser at færre og færre kvinner kan lage mat. Det er også in min bok en advarsel.
   I forrige forhold så sa hun, “Du er jo så god å lage mat, kan ikke du lage middag!” OK!
   Laget middag mens hun var på FB, så etter at middag var laget og spist så ville jeg gjerne sitte litt på FB og hilse på venner. Var ikke ute etter masse tid, men at jeg også kunne få litt tid. Men dat var jo så dårlig gjort at jeg ikke ville bruke tid på henne. Ble litt oppgitt og tankte at om hun virkelig var så opptatt at vi var sammen så kunne hun hjulpet til på kjøkkenet og vasket slik at alt bli gjort fortere.
   La meg bare si det slik, jeg ble ikke lenge der og i dag så svarer jeg “lite” på FB meldinger fra den kanten. Hvorfor kaste bort tid på slike folk.
   Alle kvinner nok ikke slik! Men det ser ikke bra ut og jeg antar at jeg har det fint alene og kanskje der er noen en dag, men jeg holder slett ikke pusten lenger! Uansett så vet jeg at det skal litt til å “imponere” meg i dag og jeg gjør alt jeg kan for å få den jeg måtte treffe til å være som de er. Hjelper og ber dem ta alt ut som de er, så kan jeg vurdere om det er noe jeg vil være sammen med. I begynnelsen sier jeg ikke noe på noe, så om der dukker opp ting så tar jeg en “3 strike – your out” taktikk! Gidder heller ikke da å si hva det er, for egentlig så er det jo mitt problem. Det er jo jeg som ikke greier å forholde meg til den andre, så da tenker jeg at jeg beslaster ikke den personen med mine problem. Trekker meg heller stille ut og ser om jeg finner en jeg kan leve med. Jeg er ikke ute etter å forandre på noen og du kan glemme å prøve å forandre på meg. JEG forandre på meg og jo mer respekt du har jo mer forandrer jeg meg! Men jeg kommer aldri til å forandre meg fordi jeg blir avkrevd forandring. Det skjer ikke og det er også et tegn på en ubalanse!
   Dessverre så tenker jeg at du har for mye rett i det du skriver om kvinner!
   Alene og lykkelig!

  130. Den snille!: Tusen takk for langt svar. Jeg ser hva du vil frem til og jeg skjønner deg godt. Men, nå er det ikke alle kvinner som opptrer på den måten du har opplevd. ikke gi opp håpet om å møte den rette som vet hva respekt og likeverd er. Om man velger å være singel, og så er lykkelig med det så er ikke det noe galt heller.

   Å endre seg for noen er ikke bra, å tilpasse seg er noe annet. Et forhold er jo gjerne gi og ta. Det er denne ubalansen jeg er ute etter å belyse.

   Ha en fin kveld 🙂

  131. Kjente meg utrolig godt igjen her fra ett tidligere forhold. Ble selv altforlenge i et slikt forhold. Nok mest pga. Barna.
   Har det helt fint den dag i dag. Men har måtte sette stolen sikkelig for døra. Man blir lei av å være taxisjåfør, for venninnegjengen. Helg etter helg uten å få være med på noen av sammenkomstene. Å skal man selv noe en helg så blir det et problem.
   Takk for et flott innlegg

  132. Det er en ting til ihertfall jeg ønsker meg av en damr, og det er en god samtalepartner som kan snakke om våre viktige valg i livet etc.

  133. Hehehe Ja det er mye rett i det du skriver Lillja . Man skulle vel kanskje fått med en bruksanvisning på kona når man giftet seg 😉

  134. Likestilling … er ikke lett. Madammen lager mat, støvsuger og “rydder” jeg gjør alt annet, men støvsuger og lager mat en sjelden gang. Vi er jo ikke likestilt mht arbeidsoppgaver, men kanskje totalt sett.
   Kvinner generelt vet ikke hva mannen gjør, men jeg føler jeg ser hva hun gjør og er ikke ute etter å “snike meg unna”, men hun ser ikke hva jeg gjør. Jeg maler huset, bærer ut søppel, papir og plast, bytter lyspærer, leser av strøm og vann, rydder garasjen etter å ha bestilt og montert kjøkken, sjekket priser på terrassebord, handlet og tilrettelagt, beregnet, transportert og montert terrassen, innentet priser på og kjøpt og betalt og evt skiftet dekk, byttet batteri etter å ha sjekket priser og handlet dette, forhandlet med forsikringsselskap og endret disse, funnet og ordnet treningstilbud for barna (riktignok følger hun dette opp), sjekker priser handler og monterer lys, holder orden på garasje og alt av verktøy for å skifte alt av brenserrelatert og annet forefallende ang. våre kjøretøysom jeg forøvrig og må sørge for periodisk kontroll for… kommer ikke på mer i farten, men der er rikelig.
   Jeg er en ALTMULIGMANN, men madammen ser det ikke og det er heller ikke i hennes interesse (noe jeg får høre, men shoppingproblemene mht barnas klær får jeg høre om jeg vil eller ei)… Men jeg vet hun sjekker priser på barneklær og står for innkjøp av disse, at hun følger opp lekser mer enn meg, at hun står for innkjøp til middag og daglig brød på bordet, og nips til interiør..
   Poenget… hun vet ikke hva jeg gjør, og føler sikkert at hun gjør mest.
   Lønn… vi jobber med ulike ting med ulike krav.. 100% delt økonomi, 60-40 mht inntjening og smårsurmulig om jeg velger å ta ekstraarbeid til 1000kr/t …
   Kjipe menn er nok å finne, men de fleste er vel som meg…

  135. Lilja, du har jammen mye å lære..! Du er jo totalt på bærtur, lykke til videre med bærplukkingen din. Synd du oppdrar dine ene barn på den måten du beskriver ift. Kvinner og menn.
   Tror faktisk du kunne behøvd noen timer i terapi.
   SKJERP DEG !!!

  136. ELI CATHRINE ZETTERSTEN LARSEN: Var det godt for deg? Jeg får se på ditt utbrudd som endel av din egen terapi.

   Mine barn er voksne, og godt oppdratt – og advart mot slike som deg! Tenk det trengte jeg bare noen få setninger fra deg, for at jeg skulle forstå. Er ganske greit det vel.. Du brukte jo en setning på å forstå alt selv, så da så! 🙂 Verden er ganske enkel… I noens huer, er de ikke?

   Lol 😀

  137. Tja. Finnes mange bitcher ja men mange menn som er fjotter.
   Jeg mener man må gi og ta, man må kunne skravle om det man intresserer seg for selvom kjæresten ikke er interessert i det. Vil bare ikke lære litt av hverandre da ?

  138. Hei Lillja , Hadde det bare fantes flere som deg, er du singel foressten, da ville jeg fridd til deg på dagen. Faktisk noe av det bedre jeg har lest på lenge.Deg skulle det vært morro og møtt.Stå på digger deg til tusen.
   Mvh Arvid Rasmussen.

  139. Ojda.
   Her kom alle fordommer om kvinner som perler på en snor.
   Dette er slett ikke noe nytt. Slike fordommer har eksistert i århundreder, så noen ros for et flott innleg får du desverre ikke siden det er “gammelt nytt”
   PS: Hadde ikke gitt ros om du skrev ned en liste over fordommer ang menn heller (Noe det er mye av og de er slett ikke bedre)
   😉

  140. Pytt: Pyttsann, det får jeg da tåle. Det var vel egentlig ikke den innovative og nybrotts tanken jeg hadde i hodet når jeg skrev dette. Og når jeg tenker meg om så tror jeg igrunnen ikke det er så mye her i verden jeg har oppfunnet av hverken formler eller begreper heller. Så du kan si jeg ikke akkurat har forventet ros for det.

   Men, det er jo flott du påpeker det da 🙂

  141. Generaliseringen av den moderne norske kvinne er: Kravstor, og har lite å by på selv. Dårlig kombinasjon, selv om det selvfølgelig finnes unntak. Når jeg ser forholdene flere av kompisene mine er i så rister jeg bare på hodet. Det er som om de har et ekstra barn i huset. Livet har så mye spennende og herlig å by på, og jeg fatter ikke at de gidder kaste det bort i en slik tilværelse. Det tristeste er vel at mange bare har blitt vant til det og går på autopilot.

  142. Hei artig inlegg, synes du over vurderer oss mannfolk , selv du . Tror de fleste av oss er fornøyd med en dame som er snill ,bidrar i forholdet, og har et aktivt sex liv.

  143. Veldig bra skrevet Lillja, kan vel bare si at jeg dessverre kjenner meg igjen i mye av det du kommer med her.
   Det som er kjipt med dette er at det virker som om det bare blir flere og flere av kvinnfolk som du beskriver i kommentaren. Det som er enda kjipere for alle er at flere og flere menn, meg selv inkludert, til slutt ikke gidder mer. Og innser at å være alene er bedre enn å måtte forholde seg til en av disse bitchene som det flommer over av der ute. For til slutt kan det kanskje rett og slett være en nødvendighet å velge en alenetilværelse foran et forhold. Forutsatt at man trives i eget selskap og er en normalt oppegående person selvsagt.
   Å være i et forhold, også et godt forhold, drar mye energi. Å være i et forhold med en bitch drar ALL energi man har og mere til. Det kan fort bli for mye, man er ikke 25 år hele livet. tror de fleste oppdager det etter hvert:-)
   Når alt dette er sagt må det være lov å påpeke at det finnes altfor mange desperate idiotmannfolk der ute. Hadde ikke de vært der hadde antallet bitcher der ute vært enormt mye lavere. Det finnes i det hele tatt altfor mange der ute som godtar altfor mye. Si stopp i tide og gjør noe med det! Da går alt så meget bedre, og idiotene får dårligere kår.

  144. Du er virkelig en av “gutta”. Det liker vi mannfolk. Vi opplever endel kvinner som kompliserte og dramatiske. Dessuten tror jeg enkelte kvinner er utstyrt med en god porsjon gift som vi menn opplever bare ondskapsfullt, hvis du skjønner…?
   Jeg har til tider hørt fra enkelte kvinner at vi menn er feige når vi trekker oss tilbake i en konflikt. Det er nok ikke slik det er, vi gidder bare ikke å innvolvere oss i mere dramatikk enn nødvendig.
   Tror ikke vi menn er feigere eller mindre begavet enn kvinner, vi er bare litt enklere.
   Det sparer oss for mye unødvendige konflikter.
   Det er dessverre lenge siden menn fikk lov å være naturlige og macho slik vi er skapt til.
   Nå fortiden barberer mannfolk seg på brystet, filer negler, napper øyebryn og drukner seg i parfyme. Enkelte fotballspillere bytter frisyre i pausen…!!? Jeg har også sett at det er mulig å kjøpe kunstige bryster til menn slik at de kan amme baby`n sin.
   Jeg er flau på enkelte mannfolks vegne at de er så forbanna pysete. Det går vel for faen an å drite uten å begynne å gråte….!!??
   Jeg har en sønn på 8 år som jeg har lært mye mannfolkarbeid. Da han var 6 år byttet han fra sommerhjul til vinterhjul på begge bilene våre (jeg trengte kun å løsne hjulboltene for han). Dessuten er det han som er i vedboden å kløyver de største vedkubbene (har kjøpt egen øks til han). Hvis han har punktert med sykkelen sin så lapper han den selv. Men noen enkle tips fra pappa om hvordan han sjarmerer jentene, har det resultert i at han fikk seg kjæreste når han var 6 år og er fortsatt sammen med henne (han fyller 9 år 19.feb).
   Nå skal ikke jeg slå meg på mitt hårete bryst å ta æren for alt dette, gutten er jo selvfølgelig interessert selv. Men ved å kjøpe motocross-sykkel til han og ta med han på AC/DC konsert har jeg heldigvis ikke en sønn som er opptatt av parfyme og hudkremer.
   Dette var helt fantastisk deilig å få sagt noe om, spesiellt til deg Lillja som forstår oss mannfolk.
   Lenge leve biff og blowjob….!!

  145. Er gift med en flott dame fra Kenya siden 2012…. var vel litt sånn at etter flere forhold hvor jeg “følte” meg kvalt. Så gikk jeg, og mente at alle norske damer var ubrukelige (mener ikke det lenger etter det jeg har lest her). MANGE FLOTTE NORSKE DAMER. En liten historie rundt dette har jeg lyst til å dele. V satt på en pub for et par år siden på 17-mai og tok en pils…. et par kommer og spør “er det ledig her?” Jeg sier “ja Vær så god”… praten gikk greit helt til….. det kom en flott dame gående forbi. Både jeg og mannen som kom snudde oss. Kona hans slo til han med flat hånd og sier irritert “hvorfor ser du på andre damer?” Hvorpå min kone sier. Jeg ser også på pene mannfolk, det betyr jo ingen ting. TILLIT er et valg. Det er enklere jo mere du kjenner noen….. men du ender uansett med å ta er valg. STOLE PÅ UTEN 100% GARANTI, det er tillit. ( jeg slo ikke henne forresten😊)

  146. Hei. Bra å ha litt humor når en leser dette ja. Har selv opplevd ei dame som er ute etter en vis trygghet og falskhet. Ser muligheter å ta kontroll med meg så hun kan få det hun vil. En merker dette fort skal jeg si. Finnes det ingen dype spørsmål og svar og gjensidig hjelp. Så er en del falskhet. Det er få tall i dette tilfellet da…. Vær ærlig fra starten er bra. Lykke til!

  147. Uff, en sånn person skal jeg aldri bli! Det minner meg om da jeg bodde i kollektiv sammen med ei skikkelig hurpe. Prøvde man å ta opp noe hun gjorde som ikke var greit, snudde hun om på det slik at det var vår feil. Det mest drastiske hun gjorde var å ilegge oss andre lufteforbud, altså fikk vi ikke lov å lufte i fellesarealet. Hvis noen hadde kastet noe illeluktende i søpla, hadde vi ikke lov til å sette opp vinduet for å få bort lukta. Samme gjaldt om vi hadde brukt plumbo i vasken eller vasket med klorin, vinduene skulle være igjen. I tillegg bestemte hun at varmeovnen skulle stå på fullt til enhver tid, fordi hun frøs så fælt og det ikke var aktuelt å ta på seg mere klær (nåde den som skulle skru ned ovnen fordi det var varmt!). Jeg og hun andre som bodde der var fortvilet fordi vi gikk rundt i T-skjorte og fortsatt svettet i varmen. Men det stopper ikke der! Selv når hun var bortreist fikk vi ikke lov til å lufte. Grunnen var at “vi kunne jo ikke vite når hun kom hjem, og hun ville ikke komme hjem til et kaldt hus”. En gang da hun kom hjem tok hun meg i å bryte det latterlige lufteforbudet sitt, og da kom hun stormende opp trappa, med sko på og greier, og hylte og skreik. Ikke engang hennes egen venninne turte å gå i mot henne. Mens jeg fortsatt bodde der datet hun en fyr, og hun fikk tilogmed venninna si (en psykologistudent) til å analysere ham psykologisk. Jeg vet ikke om de fortsatt dater, i så fall håper jeg at han tar beina fatt og løper så fort han kan!

  148. Jeg må bare si at jeg synes synd på deg og dine synspunkter, både på deg selv og andre. Hadde jeg sett på meg selv slik, hadde jeg jobbet med meg selv, slik at jeg ble en jeg likt.
   Ha en fin helg.

  149. Noelle: Du verden! Først kan jeg opplyse deg om at jeg liker meg selv, og er slett ikke avhengig av at du skal like meg. Når det er sagt så er det vel plass i denne verden både til meg og deg vel?

   Jeg syns du skal ta ditt eget gode råd og jobbe litt med deg selv, jeg ser dine tanker men ser du mine? NEI!

   Ha en god helg du med 🙂

  150. Jaja, jeg kunne da ikke klemme andre kvinner….da var jeg utro…..kunne ikke overnatte hos familie heller……sukk når jeg fikk kvinnelig sjef, kunne jeg ikke snakke om jobben pga kanskje jeg sa noe som kunne være galt i mins kone øyner…. Å se på ei på et kjøpesenter…..vel da ble det krangling resten av dagen.
   Dette er bare en liten del av “fengselet” jeg var i……….
   Å kunne finne ei kvinne med dine holdninger, hadde vel ikke skadet…..
   Ha en god helg

  151. Ja jeg gikk, etter noen få mnd med selvransakelser og hva jeg ønsker for mitt liv. Måtte jeg ta det tunge valget å flytte. Mitt liv i dag….joda jeg er slik jeg pleide å være før jeg traff henne 🙂 men så klart det har satt sine spor…

  152. R: Alt vi opplever setter jo spor, dessverre, både på godt og vondt. Men så er det viktig å huske at det, til tross for disse kvinnene, finnes de det motsatte. Det er vel helst flest av de, vil jeg tro 🙂

  153. Word! Kjenner MANGE sånne troll… Derfor har jeg alltid gått best overens med gutta… Når jeg ser åssen alt for mange unge jenter oppfører seg (ja – de som vokser opp i dag er MYE VERRE enn sine mødre…) grøsser jeg… Der er det ikke mye respekt, forståelse eller empati å spore :-O Har også advart mine sønner om at damer KAN være noen skikkelig troll, og håper de ender opp med ei jente som har bein i nesa, er snill og omsorgsfull og som respekterer de rundt seg.
   Takk for at du skrev dette som jeg har tenkt i alle år 🙂
   Kan nevne at jeg skrev “Hyllest til mannen” som et leserinnlegg i lokalavisa for herrens mange år siden. På “selveste” 8. mars *glis* Det falt IKKE i god jord hos fx svigermor (selv om hun IKKE er et troll), men jeg fikk blomster, rosende ord og gratis konsert med nabobyens brassband som takk *hihihi*

  154. Hei LILLJA.
   Trudde dere jenter bare drev med rosablogg eg(-: , så har styrt unna slikt.
   Har selv opplevd 2 slike forhold av 2 mulige. Uflaks kanskje, men trur du nevner elefanten i rommet som ikkje skal snakkes om. Tøft av deg. Har du OTTARforsikring forresten?
   Budde lenge sentralt på østlandet, og syns fenomenet du fronter var godt representert der. Mulig eg tar feil. Bor no laaaangt vekk derifra( Norge det også ) og mener at flere jenter her er enklere og mer jordnær.
   Å gi avkall på egne interesser og egne venner pga partner er å gi avkall på seg selv, noe som selvsagt gjelder begge parter. Gir du avkall på deg selv i et forhold, så står du virkelig på bar bakke når forholdet tar slutt.
   Flott innlegg, sjøl om eg ble litt kroppslig kvalm av å bli minnet på min tid som tøffel(-:

  155. Pål: Hei Pål 🙂

   Nix, ingen rosablogg dette. Bortsett fra et og annet innslag 😉

   Ja, du er ikke den eneste som kan melde om disse tilstandene, enkelte kvinner kjennetegnes ved.

   Jeg har fått “smake” fra både Ottar, og andre kvinner som føler seg tråkket på tærne av dette innlegget. Det er nå slik at dersom dette ikke hadde en fnugg av sannhet i seg, eller at mange kjenner seg igjen, så hadde det vært likegyldig å lese. Men slik er det ikke. Dette er faktisk mitt aller mest leste innlegg, med nesten 150.000 lesere.

   Skjønner godt at du blir uvel av å lese dette, det er jo en forferdelig situasjon å være i.

   Ha en god helg 🙂

  156. Noen slike damer med disse sunne holdningene som vil ha meg. En mann som vil dele alt 50 50…..

  157. Hei å takk før direkte å flott innlegg.. Har lest det først nu å må si mæ enig med masse du skriv.. E ei godt voksen dame å har vært dær du skriv.. Vi e flenk tell å “førandre på mainnan”vårres vest vi itje får det som vi vil..helt feil..men æ trur æ som vi,damet blir voksen ser vi ka vi bør gjøre i et forhold..itje minst i forhold tell oss sjøl.. Vi bør la mainnfolk få være mann,for det e jo det vi vil ha.. Stå på å skriv fleire sånne innlægg.. Vi træng det..👍👍

  158. Rigmor Norback: Hei, og tusen takk.

   Ja, jeg tror vi alle har godt av et lite dypdykk ned i oss selv. Istedenfor å skulle dykke ned i andre hele tiden, her mannen 🙂

   Blir alltid glad når damer kommenterer på dette innlegget. Damer som har skjønt hva jeg faktisk skriver 🙂

   Ha en god helg 🙂

  159. Godt skrevet. Heldigvis er ikke ale kvinnfolk sli. En viktig ting i alle må huske p i et parforhold, er å fram snakke hverandre. Dette får vi alltid igjen med renter. Det er en egenskap vi alle vokser på 🙂

  160. Mye morsomme og sikkert i stor grad representative påstander og betraktninger her. Men til det med 50-shades har jeg en kommentar. Om dama “tvinger” mannen med på 50-shades er det fordi hun allerede kjenner boken og vet innholdet og hennes signal til mannen er tydelig og klart; “vi har det for kjedelig i sengen, og jeg vil at du skal step-up som mann og ta tilbake kontrollen! Ta meg for faen”. Det er det menn bør oppfatte at kona sier, uten selvsagt å si det. For menn overlates som regel til å forsøke å krype inn i konenes hjerner for å lese tankene deres. Og tydeligere kan få kvinner klare å si det med ord. 50-shades invitasjon er forventning om mer puling. Sånn tolker jeg det.

  161. Veldig festlig skrivning. Som man må jeg faktisk for øyeblikket se meg enig. Jeg har alltid vært en ordentlig mann,men har samtidig også vært feminist. Det kommer da i en slik form at man vil ha likestilling i jobb og behandling i livet generelt der ute. MEN de siste 15 årene har jeg lagt merke til noe. Bringer du feminisme inn i ett forhold,vil dama rett og slett ta over ALPHA rollen,vi vet jo at kvinner er langt sterkere psykisk enn oss menn,og dette kommer hun til å ta med seg inn i forholdet. Før du vet ordet av det,er du som mann blitt en dørmatte,og hun har tatt huset,barna og absolutt alt du har arbeidet for fra deg.:=))

  162. Rumpetroll: Så sant! Dessverre, og du er ikke alene om å mene akkurat det… Jeg er også for likestilling når det gjelder våde jobb, utdannelse, penger og verdi osv. Men en plass syns jeg likevel skillet skal gå, og det går ikke på bekostning av noe kjønn – mener jeg.

  163. Satt å leste innlegget ditt, pluss noen kommentarer, så trakk jeg i sammen hva jeg syntes. Først av alt så påstår du at dette er en humoristisk vri, men når rosen kommer er du alvorlig i din sak, men når risen kommer er du tilbake med å kalle dette humor, og alle som ikke besitter en så kvass humor er bitre mannehatere. Har vært sammen med en kar som minner om deg, han pleide også å si “tulla” eller “ikke ta ting så personlig” og vet du hva? Det er oppskriften til en narcissist. At du gjør dette for å provosere fram meninger, og for at andre må ha samme humor som deg er en selvfølge, ellers så handler ikke dette om deg lengre, og ditt enestående mening om hva som er galt med forhold for tiden. Men å forsvare dine meninger med “ta en spøk”, og tar beundringen din med “hehehe… takk”. Gir du leseren tro om at du godtar kun ros, og ikke tolerer ris.
   Jeg synes du er en farlig kvinne lillja, kanskje til og med den verste sort, du er den kvinnen som alltid nedverdige andre kvinner, den som snakker mest dritt om hvordan vi oppfører oss. Den som prøver å forme oss med å tilrettelegge enn norm for hvordan vi skal oppføre oss, så sier du bare “tulla”.

  164. Kimberly: Dette ER humor, blandet med alvor og satt på spissen! Min humor, det er veldig vanskelig å skulle kunne treffe alle.

   Når et menneske henvender seg til meg på en seriøs og alvorlig måte, der de forteller at jeg har truffet deres liv i dette innlegget, så ler jeg det ikke bort. Jeg forstår hva de sier, og føler med de. For meg blir det riktig å ta leseren på alvor. Også deg!

   Jeg kan godt tenkes å provosere frem meninger, hallo – jeg blogger!

   Du skulle lest flere kommentarer for jeg får så ørene flagrer i mange av de. Men tydeligvis så velger du å stupe ut i konklusjoner, og det skal du få lov til. Men når du er ute å synes… Synes ikke du at jeg også skal få lov til det? Eller er det forbeholdt kun deg?

   Ditt siste avsnitt skal få stå ubesvart, og jeg tenker det taler for seg selv.

   Ha en fortsatt fin dag 🙂

  165. Dette var gledelig lesing. Samtidig med en humoristisk vri. Jeg har heldigvis ikke kommet i skade for å havne i et slikt forhold selv, men jeg har et par kompiser som var det. Jeg kan huske for eksempel der jeg ringer kompisen min og sier at nå, påsan, nå tar vi noen øl på byen. Hvorpå han alltid måtte ringe tilbake igjen. Jeg skjønte jo at det var for at han måtte “spørre om lov” før han kunne gi et svar. For noen ganger så ringte han opp og kom på et eller annet han skulle gjort. Han eide hus og bil før henne, og hun forsøkte å få han til å gi henne halve eierskapet.
   Nå er han kompisen sammen med et bra kvinnfolk da. Som omtrent jager han ut med gutta en lørdagskveld. Psychodama måtte til slutt legge igjen nøkkelen.
   Jeg har en teori om at det er eietrang iblandet usikkerhet som driver folk til å bli slik.
   Helt enig med dine observasjoner blant kvinner. Kvinner kan være veldig manipulative. De stiller også så mye krav til mannen sin, men han må pent vente med lua i hånda. Hans behov har alltid vikeplikt.
   Det er bare så synd slike “ofre” ikke ser det selv. Hør ofte på kompisene dine. De ser ting som kanskje ikke du ser

  166. Innertier!
   For meg endte det med at legen sa jeg burde skille meg for helsa’s skyld.
   Jeg kan bare snakke for meg selv, men angrer på at jeg ventet så lenge.
   Oppgraderte til Wife 2.0 for 15 år siden, og alt er helt strålende med gjensidig respekt og tillit.
   God Helg! 🙂

  167. Fantastisk lesning 😀
   Heier på deg, her i huset har vi et motto som heter “min tid, din tid og vår tid”. Dette er noe av det viktigste i et forhold og alle burde levd etter det. Å få lov til å reise på jente/gutte tur tar vi som en selvfølge, vi er da voksne nok til å bestemme selv? 😉
   Gjensidig respekt kommer man langt med, deler innlegget ditt med stor iver og håper alle mine venninner leser det!! 😀

  168. Det var en befriende opplevelse å lese artikkelen, spesielt med tanke på at media ellers flommer over av forakt mot menn generelt.

  169. Kom tilfeldig innom denne bloggen. Alt jeg kan si er at du er en smart kvinne og kunne ønske flere var så opplyste. :).

  170. Tilfeldig: Takk for det. Det er nok endel som mener det motsatte og som ikke evner å forstå hva jeg mener. Det er noe med å se litt flere sider enn bare en. Ha en fin dag 🙂

  171. Interessant.
   Etter få år som gift så tok eg med meg min to-årige datter og min da 4 årige sønn med meg og startet et nytt liv. Fikk også 100% foreldreretten.
   Oppdrog begge ungene som likestilte men kom jo også med tips og triks til sønnen min om det å bli mann og til min datter om det å bli kvinne.
   Sa til sønnen min at skulle han bli en rundbrenner så måtte han holde styr på damene men at det å såre andre ikke er særlig bra trekk i det lange løp.
   Når det gjaldt min datter så måtte man igjennom alle faser i et barns/ jentes oppvekst. Så da det kom til puberteten så snakket vi endel om dette med å få mensen og at det å få mensen var like naturlig som at hun måtte søke proff hjelp om hun fikk symptomer på PMS. Har alltid hatt et åpent og nært forhold til begge ungene mine.
   Av og til da hun oppførte seg litt som det du i din blogg her skriver om så sa eg alltid til henne…. “Pass på! Bli no ikkje kjerring!”
   Lærte henne også at noen menn slår, utnytter og/ eller går skoene av seg for en one night stand.
   Så det gjelder å lære av erfaringer, holde hand over møter med ungene og så gi de håp om at til en viss mulighet så finnes det kanskje en god match der ute.

  172. Jeg blir bare nyskjerrig, i følge deg så skal jeg jobbe, laga mat, ta husarbeidet, trene (for å i det heletatt kunne funksjonere i hverdagen) å gi mannen min sex når alt han gjør er å sitte på rævva enten heme ell ått mormor si?
   Han har ingen jobb, gjør ikke mye for å få en hell å han forlanger att je ska gjøre alt helt aleine. Når kvelden kommer så skal jeg etter en lang dag ha energi å ikke minst en frisk kropp så han kan få sex, når kroppen min hyler av smerte etter en lang dagen?
   Er det sånn du mener det skal være eller er det du som skriver litt uforståelig? For det er ikke gøy å ha sex når du blir tvingt opp på toppen å smerten er til å ?dø? av.

  173. Anonym: iflg meg så er det ditt ansvar å kvitte deg med en udugelig fyr. Ikke mitt!

   Hvordan du kan tro at det er slike menn jeg snakker om her gjør meg mer enn bare litt nysgjerrig og ikke minst undrende??

   Det finnes både udugelige menn og kvinner, og ansvaret for hvordan våre liv er- er vårt eget. Det er for seint å gjøre så mye når forholdet har blitt slik som ditt, tenker jeg.

  174. Tusen takk. Tar av hatten for deg,du er en av de få som har skjønt det. Det sies at mannen er det sterke kjønn men i de fleste forhold er det kvinnen som har makta og gjør man ikke som hun vil er helvete løs. “kan du hente det”? “,kan du gjøre det” ,” Kan du dra i butikken”. Det er så lettvindt. .
   Når man begynner å si fra “dette kan du gjøre selv”,da var brått forholdet over. Ja jeg var sammen med en av de heksene du skriver om og hun fant et nytt “offer”. Det er første gang jeg leser en blogg men du har fått en ny fan 🙂 Denne traff meg rett i hjertet og skulle gjerne bedt deg ut på en middag 🙂

  175. Artig lesning. Kjenner meg ikke helt igjen i måten du beskriver kvinner på. Jeg har hatt flere forhold med norske damer, men innrømmer helt åpent at jeg trives bedre med min filippinske kone enn det jeg gjorde med hennes norske “søstre”. Har aldrig blitt behandlett dårlig av norske damer. Har aldrig følt meg som en tøffelhelt sammen med norske damer. Men asiatiske damer har ett helt annent forhold til og behandler en mann på en mye bedre enn det en det en norsk dame kan forestille seg. Asiatiske damer er flinere til å dulle med mannen sin og de tar mye oftere initativ til sex.

  176. Trym: Det er jo ikke slik at alle norske kvinner er slik, og det sier jeg jo heller ikke. Men noen.. Du har kanskje vært heldig?

   Selv kan jeg si at jeg vet om mange menn som slår kvinner. Det betyr ikke at alle gjør det, og jeg har aldri vært sammen med noen som slår..

  177. Du har truffet spikeren på hodet. Helt enig med deg. Bare at enkelte ikke tør å være så direkte so du.

  178. Først en STOR takk til deg Lillja som skriver og mener så flotte tanker. Responsen tyder på at mange kjenner seg igjen og det er supert. Jeg har ikke lest alle tilbakemeldingene du har fått menyen del. Jeg ser at noen menn tillegger hormoner «skylda» for at de må ha sex. Det er utrolig mange kvinner som har fått store skader på sitt følelsesliv i sexuell sammenheng. Eks: Samleie er ekkelt, vondt, greit men ikke for ofte, synd hvis det ikke er for å lage barn, noe dritt osv. Alle disse følelsene, og flere til er det lurt å få kartlagt FØR barna skal lages. Ta ansvar for egne valg og handlinger og vis respekt . Overgrep gjør alltid vondt og gir næring til misnøye, avstand og i værstefall, hat.

  179. Tror ikke dette er noe som gjelder spesielt Norske damer.
   Har vært gift en gang og den andre gangen satte jeg en stopper rett etter forlovelsen, og ingen av de var Norske.
   Men jeg har nå vært sammen med min Norske kone i 13 år og gift i 11 år og har de helt fantastisk.
   Jeg er sikkert på at vi har havnet der hvor vi er nå pga alt den uretten som er blitt gjort mot kvinner i alle år.
   Og Kansje I et forsøk på å forbedre livskvaliteten til sine døtre så har mødrene advart dem og lært dem opp(sikkert ubevisst ). Hvor vi i tilleg har hatt den likestillingskampen og nå har jægeren blitt den som blir jaktet på.
   Eller så har denne likestillingen gjort oss alle så forvirret at vi begynner å bli usikre i våre roller som partnere og ikke minst foreldre.
   Skilsmissestatistikken går oppover overalt i verden og ikke bare her i Norge. Så dette er ikke noe unikt for lille Norge.
   Det som jeg synes er unikt med Norge er at det er altfor mye syting.
   Enkelte mennesker er ikke skapt for å klare seg sammen og det er bare et av livets beinharde lekser.
   Ikke for å spille macho, men hvis en mann lar seg forandre til de grader så er det hans skyld og ikke kona eller naboene eller ungene.
   Gi f i hva bladene, naboer, venner osv sier og vær dere selv og ha deres egne meninger.Respekter hverandre og sett partneren først, for hvis man gjør det så vil ingenting og ingen kunne ødelege det dere har.
   Man har ikke elsket hvis man ikke er blitt såret.Slikk dine sår og kom deg opp på hesten igjen.Det er over 7 milliarder mennesker i verden så de må være noe til alle der ute.

  180. No er det mange menn som lett lar seg vippe over til å bli en dott. Nesten som de er predisponert for lidelsen. Tror mange trives der også.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg