Skal vi leke litt? Voksenlek..

Med fare for å fornærme noen, så tar jeg sjansen på å skrive dette lille hjertesukket mitt. Men jeg kan jo si at jeg ikke har noen spesielle i tankene, og heller ikke snakker om en spesiell episode! Så dette blir en generell ting!

Det handler om selskapsleker! Tullete, fjollete, upraktiske, kjedelige og absolutt uten underholdningsverdi, for min del i alle fall! Jeg vil nesten si at festen er ødelagt og i beste fall, faller mange hakk når det gjelder trivsel, dersom det er slike selskapsleker med. 

Nei, det er ikke morsomt å få sveisen ødelagt av en strømpe som dras ned over huet ditt. Noen har kanskje brukt lang tid på å få hår og sminke på plass, men neida – med skal de! Ved et tilfelle så fikk en mann dratt tupèen sin halveis av, hurra! Det er ikke  behagelig å løpe rundt noen stoler i kamp om plassen, på stiletthæler og kanskje et stramt skjørt – og det er heller ikke greit å ta av skoene for å løpe på et skittent gulv. Det kan faktisk være at noen av de “heldige” som blir plukket ut, av helsemessige årsaker burde slippe. Appelsiner skal rullere blant folket uten å bruke hendene. Ja, det er jo dødsgøy å måtte dukke ned i armhulen til gamle onkel Sverre som lukter Ben Johnson (jeg vet ikke hvem han, er men des sies at han lukter ille)! Det finnes ikke gøy å synge karaoke med 90 år gamle Erna som knapt høres, der du selv, som ikke eier interesse for å synge, står for hele underholdningen mens du helst hadde ligget hjemme i hagen for å se gresset gro. Og de forbanna eplene man skal dukke ned i vaskevannsfatet for å ta en bit av – vel, det skulle vært forbudt. Det er rett og slett fjollete!

Hva er det som får voksne mennesker til å synes at dette er skrekkelig morsomt? Åh, det er så godt å få rørt seg litt når man sitter stille (i et selskap). Ja, det er det, men du trenger da ikke å påtvinge noen disse fjollelekene. Be folk om å ta seg en ekstra runde på toalettet om det er det som er bekymringen! Ja men det er så greit å bryte isen slik at folk blir kjente med hverandre. Er det det? Jeg har ALDRI båndet med noen p.g.a en fjollete lek. Og hva er greia med å plukke ut de som gjør forsøk på å si, at dette ønsker de ikke å være med på? De er de første som blir plukket ut, med et lite smil. Og så MÅ man bare stille, i rein høflighet! Det lages t.o.m egne kommiteer for slikt, herreminhatt! Som regel så er det få selskap som får dette til, folk er rett og slett for lite interessert.

Nei, takke meg til et selskap der man slipper alt dette tullet! For barn er det helt greit, men for voksne? Og er det et blandet selskap, så trenger vel ikke de voksne å være med på lekene! Det må da vel finnes andre måter og underholde på enn å dra med seg hele selskapet med mann og mus. Finn en visesanger, få noen til å fortelle vitser eller andre innslag. Men for Guds skyld, la meg slippe selskapsleker, de må da vel snart være utgått på dato? 

Det er jo faktisk slik at det sjelden er noen som melder seg frivillig til dette, og deltakerne må plukkes ut. Og så er det om å gjøre å være så dårlig at man blir ferdig fort! Ja, var gøy dette! NEI!

Ta med kompliserte sangtekster, laget på en slik måte at INGEN forstår hva man synger – i hvilket tonefall! Det er ikke akkurat som å høre på sølvguttene når de synger jula inn!

Jeg er nok ikke alene om å mene dette, og humoren er jo forskjellig. Likevel så burde det ikke være slik at noen blir presset til å delta. Når ingen melder seg så må det vel være en klar beskjed om at dette ikke er av interesse. Så kan jo de som liker det, leke så mye de vil! Det skal jeg respektere…

Akk ja, nå har vi høysesongen for dette, like om hjørnet. Bryllup, klassefester, konfirmasjoner, runde dager og Gud vet hva! Forresten så har jo dette også spredd seg til kursverdenen. Så nå får konsulenter faktisk skyhøye honorarer av å arrangere stolleken for trette ansatte, jeg er sikker på at det er motiverende for det videre arbeidet. Og også helt sikkert et + i margen, når det gjelder godt arbeidsmiljø! NOT!

Hold opp med dette tullet, og la oss, som ikke ønsker å delta, feste på en måte som faller naturlig. Takk 🙂

P.S: Jeg har ingen onkel som heter Sverre!

Følg meg gjerne på fb. https://www.facebook.com/lillja.blogg/

#blogg #selskapsleker #tullete #kjedelig #underholdning #engasjement #festleker #fest #irriterende #upassende 

  1. Kjempemorsomt skrevet innlegg fra deg, og jeg satt også og lo litt 🙂
   Tåpelige leker har jeg heller ikke sansen for, men quiz og fortellingsleker hvor man skal få festdeltakere til å delta ved å mime fortellingen blir faktisk kjempegøy, og folk er lett å få med også 🙂 En slager jeg vet slår an er: “Lille Ole, mor, far og de tre bjørnene”. Man må være 100% sikker på hverandre for å ha en slik lek. Jeg ville aldri gjort det i sammenhenger hvor jeg ikke kjente noen.
   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂
   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  2. Å herregud så enig jeg er med deg her. Disse anstrengte lekene er er helt grusomme. Jeg gikk og gjemte meg i et selskap en gang. Det var fordi at “alle må være med”. De fant meg ikke. Så jeg slapp unna.

  3. Hehe. Jeg trodde faktisk at slike selskapsleker bare var i bruk i barneselskaper. Husker jeg satte ned foten da jeg fylte 9. Skattejakt, ok. Epledykking, glem det! Men jeg har et vagt minne om å få ballonger bundet fast på beina på et julebord en gang, og så løp alle etter hverandre og forsøkte å tråkke hverandre på tærn… eh, ballongene. Det var faktisk ikke så værst moro. 🙂

  4. Toril Gyldenskau: Nei, de lekene lever nok enda ved flere anledninger! Nå er det såpass lenge siden jeg har vært i slikt selskap så jeg husker ikke akkurat hvem eller hvor, derfor turte jeg vel å skrive om det 🙂 Jeg syns de verste er med på å ødelegge stemningen, og jeg gjør alt for å komme meg unna. Morsomt???? Hvor?? Hehe… Det finnes morsomme leker som ikke krever så altfor mange sprell, og det er jo helt greit…

  5. Så bra!
   Kunne ikke vært mer enig.
   Hva med å si “… og DE SOM HAR LYST…. kan være med på….”
   Problemet er vel at få har lyst til å være med på denne typen aktiviteter.
   Jeg har kommet så langt i livet at jeg lar meg ikke tvinge til denne typen aktiviteter lenger.
   Og i tillegg er jeg introvert og liker ro og fordragelighet.
   Så når slikt kommer opp og jeg utsettes for denne typen “massesuggesjon”, så bare forlater jeg stedet.
   På skoler og i lærerstanden er vel denne type “lek” ganske utbredt på arbeidsplassen til en del læreres store fortvilelse…”…nå skal vi ha det morsomt dere….”
   LA MEG SLIPPE !!!!
   Ikke press meg !
   Aksepter at jeg ikke ønsker “nærkontakt” med andre ukjente mennesker
   La meg være i fred !

  6. Jeg trodde dette kun gjaldt barnebursdager. Husker jeg hatet slike kleine leker. Fant de ikke morsomme i det hele tatt. Men jeg kan ikke huske å ha deltatt i slike leker som voksen. Quiz er jo ok. Men å løpe rundt hverandre og leke med frukt eller stoler, det trodde jeg tilhørte oppveksten og barnebursdager. Hvor i alle dager har du festet som opplever barneleker på voksenselskaper. Men ja, dette blir bare kleint og ikke moro.

  7. Kalle Kanin: Tja, godt spørsmål! Men jeg har opplevd det i både voksenbursdager og bryllup. Jeg mener det ikke hører hjemme der. Har sett game vaklevorne tanter, halte seg rundt en stol, det er ikke gøy!

   Ha en fin dag 🙂

  8. Jeg kan kun huske ett tilfelle hvor voksne måtte delta i slike leker. En eller annen fest i 5. klasse på barneskolen. Kun foreldre og lærere plukket ut.
   Etter noen leker spurte en av de voksne om ikke noen av vi barna skulle med..
   Jenta som var sjef for festkomiteen svarte noe sånt som: “Nei, dere voksne synes jo det er så morsomt at vi skal dumme oss ut. Nå er det deres tur!”
   Det var siste gang det var selskapsleker på noen fest jeg var på.
   Takk til hun jenta!

  9. Selskapsleker er noe grusomt påfunn fra en liten gjeng som elsker å terrorisere andre. Og som du får frem, det fører til at færre stiller i stramme skjørt og høye hæler, og det er jo en helt utrolig grusom utvikling. Det må da gå an at noen tar ansvar og bærer den som starter slike leker ut i snøen. De som vil kan jo leke der ute.

  10. Jeg er ganske barnslig til tider. Men ikke SÅ barnslig! De lekene der hører til barnebursdager. Vel, barnebursdager da jeg var barn. Dagens unger leker knapt de samme lekene.

  11. Hehe nice skrivd. Jeg hater sånne ting untatt karaoke. Men jeg er sucker for det. Kunne ikke tenkt meg å sunget med bestemor 90 no. Kan man ikke bare boote opp en playstation med de party spilla som folk legger inn app. De er ganske gøyale.
   Men at folk blir betalt for å organisere stol leken er nei. Har du hørt om enbjørningen? De er på fb. De folka var 16- 22 i 2000 og tilbyr godt oppdatert underholdning om ønskes. Ha en go dag. Det var fint å lese

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg